Via Easyterra een auto gehuurd op Sardinië en volledig met verzekering betaald. Bleek daar dat we nog 242 euro moesten betalen voor extra verzekering, een keer tegenin gegaan maar uiteindelijk toch... Toon meer
Goldcar
Ik had via Ryanair een auto gehuurd bij Goldcar in Palma de Mallorca. Had bij Ryanair al betaald, met extra verzekering. Ik hoefde alleen nog maar voor een extra bestuurder te betalen bij aankoms... Toon meer
Bij Goldcar via broker auto gereserveerd (NISSAN SUV). Bij de balie was die er natuurlijk niet maar wel een 'Dr' SUV die ze zelf niet aanbevelen. Zelf voor een auto in dezelfde klasse moest je 3 eur... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Autobedrijf Goldcar Amstelveen Voor een ruime keus in Hyundai en Mitsubishi modellen moet u bij Goldcar zijn! Ons autobedrijf, gevestigd in Amstelveen, biedt u daarnaast een ruim aanbod van diverse occasions. Wij zijn bovendien erkend partner bij QRS; u...
Pletterij 2, 1185 ZK, Amstelveen, Nederland
- goldcar.nl
Auto gehuurd in Krakow
Auto gehuurd in Krakow. Oplichtersgezeur dat creditcard niet goed was. Werden allerlei kosten extra in rekening gebracht. Nooit huren! Criminele organisatie!
Goldcar bedenkt upgrades
Oplichters! Bij het ophalen lieten ze ons tekenen voor de borg en leek het allemaal goed. Na het inleveren bleek de borg echter afgeschreven vanwege een 'upgrade' waar wij niets van wisten en niet voor hadden getekend. Contact zoeken heeft geen zin en ze sturen slechts een upgrade-formulier terug met mijn handtekening eronder geplakt.
Doe dus GEEN zaken met Goldcar want zodra ze je creditcardgegevens hebben ben je je geld kwijt!
NIET BOEKEN
NIET BOEKEN! NIET BOEKEN!
Ik kom aan op de luchthaven hebben ze mijn gereserveerde auto weggegeven!
Wat nu? Ja u mag 3 dubbele betalen en bij een andere reserveren want wij hebben op dit moment geen auto staan, sorry. Met deze excuses van hun heb ik 2 dagen lang een auto moeten zoeken terwijl we gevangenen waren op de luchthaven met kinderen. GA NIET MET HUN IN ZEE! ZE HEBBEN MIJN VAKANTIE NAAR DE .... GEBRACHT!
niet boeken:
1.communicatie alleen via mail.
2.omdat ik 1 uur later dan de boeking mijn auto wilde inleveren moest ik 1 dag extra betalen tegen een hoger. dagtarief dan de boeking. Het 1 uur later in leveren was nog steeds binnen de 24uur op de 9de dag. (opgehaald om 17:00 en wilde om 14:00 inleveren)
3.Enige wat de Maatschappij wilde bij inchecken was het aansmeren van een veel te dure verzekering.
VRIENDELIJK EN SERVICE
Aangezien we onze auto bij OK cars niet meekregen ( geboekt via discover cars )
Stond ik op Rome airport meg 2 kids en 2 koffers zonder auto
Bij Goldcar terecht gekomen
Zij konden me helpen
Super vriendelijke mensen! Kunnen vele bedrijven iets van leren
Ondanks de hoge last minute prijs
Alles keurig geregeld en netjes
Oplichters
Mijn advies aan iedereen is om nooit een auto te boeken via of bij Goldcar. Het is één grote oplichtersbende. Ze proberen je waar je bij staat altijd extra kosten in rekening te brengen of je schade toe te schrijven die jij niet hebt gemaakt. Ik boek er nooit maar dan ook nooit meer.
DIEN ALTIJD EEN KLACHT IN TEGEN GOLDCAR ITALIA
DIEN ALTIJD EEN KLACHT IN TEGEN GOLDCAR ITALIE
In augustus 2020 heb ik getracht om mijn reeds gereserveerde en betaalde huurauto (huurprijs €189,00) af te halen bij het afhaalpunt van het autoverhuurbedrijf GoldCar op de luchthaven van Rome (Italie). De huurauto was gereserveerd en volledig betaald. De medewerker van Goldcar heeft de volgende documenten van mij opgevraagd: paspoort, rijbewijs en creditcard. Volgens GoldCar was mijn creditcard (Mastercard) niet geldig. Reden: op mijn creditcard staan (enkel) mijn initialen en mijn achternaam vermeld, maar mijn voornamen zijn niet volledig vermeld/uitgeschreven op de creditcard. Ik heb direct telefonisch contact opgenomen met Mastercard Nederland en gevraagd of het gebruikelijk is dat voornamen voluit staan afgedrukt op de Mastercard. Mastercard Nederland deelde mede dat het verhaal van GoldCar zeer vreemd was. In Nederland worden op een Mastercard enkel de initialen en achternaam vermeld. Immers, het aantal karakters (letters) dat op een creditcard kan worden afgedrukt is beperkt (ongeveer 21 karakters). Dit heb ik medegedeeld aan GoldCar. Echter, GoldCar bleef bij haar standpunt: mijn creditcard is niet geldig. GoldCar kwam met een voorstel: extra bedrag van €300,00 betalen om de creditcard af te dekken. Hier ben ik niet mee akkoord gegaan. Immers, juridisch heb ik een huurovereenkomst gesloten. Ik heb aan mijn betaalverplichting voldaan, en GoldCar moet aldus de huurauto leveren. Door de huurauto niet te leveren, heeft GoldCar wanprestatie gepleegd (toerekenbaar niet nakomen).
Uiteindelijk heb ik bij een andere autoverhuurmaatschappij een auto moeten huren. Dit andere bedrijf accepteerde wel mijn creditcard. Ik heb aan dit autoverhuurbedrijf uiteengezet wat mij was overkomen bij GoldCar. De medewerker van dit andere autobedrijf wilde weinig kwijt over de handelwijze van GoldCar.
GoldCar weet dat toeristen z.s.m. de huurauto willen ontvangen om daarna te kunnen genieten van hun vakantie. Veel toeristen zullen denken: ‘betaal nu maar die €300,00 dan zijn we in ieder geval van dit gezeur af! En daar zit de winst van GoldCar. Op een eenvoudige wijze extra gelden aftroggelen van consumenten, in de wetenschap dat toeristen toch geen klachtenprocedure in Italia zullen opstarten. Toeristen willen immers alleen maar genieten van hun vakantie.
Klachtenprocedures
Ik heb me niet laten misleiden door GoldCar. Inmiddels heb ik contact opgenomen met het Europees Consumenten Centrum Nederland. Het ECC kan de consument gratis bijstaan bij het indienen van een klacht tegen een buitenlandse (EU) ondernemer, zoals GoldCar.
Daarnaast heb ik de klacht voorgelegd bij de Italiaanse Mededingings Autoriteit (check Italian Competition Authority (AGCM). Deze autoriteit heeft als taak: toezien op (on)eerlijke handelspraktijken binnen Italia. Deze autoriteit heeft GoldCar al eens beboet voor oneerlijke handelspraktijken zoals hierboven beschreven. De boete bedroeg toen €2.000.000,
Conclusie: laat je niet misleiden (of sterker: oplichten) door GoldCar Italia, maar dien altijd een klacht in bij de juiste bovengenoemde instanties. De instanties zijn makkelijk via google te vinden.
GOLDCAR : GOED OM WETEN
GOED OM WETEN : ZO WERKT GOLDCAR
Kom je bij Goldcar in Alicante aan de balie en zeggen ze je dat je gevraagde auto niet beschikbaar is maar pas dan goed op. Hoe gaan ze te werk, ze vragen je of een ander merk ook goed is voor jou. Zonder dat je het weet heb je een upgrade te pakken. Ze laten je dan tekenen op het apparaatje zogezegd voor de benzine garantie maar in feit is dit de meerprijs voor de upgrade!!! Tweede zaak, neem nooit de auto in gebruik als die vuil is of zeer slecht gereinigd want dan zie je de verborgen gebreken niet. Weet wel als je hem netjes terugbrengt dat Goldcar dan de gebreken wel ziet en de factuur naar jou stuurt.
Ik huur vijf jaar bij Goldcar en heb drie maal een schadeclaim gekregen telkens als zij de wagen NIET wilden inspecteren in mijn bijzijn. Ik heb er nu genoeg van en zal nooit meer bij Goldcar huren. Hun huurprijzen zijn relatief goedkoop maar dat compenseren zij door malafide praktijken. U bent gewaarschuwd.
Via Expedia een auto op Lanzarote…
Via Expedia een auto op Lanzarote gereserveerd voor een bedrag van € 50 voor een week. Een mooie aanbieding dacht ik. Bij het afhalen blijkt dat er een eigen risico van € 1.100 is en dat er ook geen pechhulp bij zit. Voor afkopen en pechhulp moet er alsnog € 180 betaald worden. Je ziet niet wat je tekent, want er staat een apparaatje op de balie waar je je handtekening op zet zonder dat je een contract ziet. Vertrouw dat niet! Ik deed dat wel en zag later dat er een ongevraagde update ad € 17 en ‘smart return’ ad € 13 bijgeboekt was. Bij de beoordeling van de auto bleek hij vol te zitten met krassen, deuken en blutsen, waarvan je de helft maar zag in de halfdonkere parkeergarage. Omdat we de extra verzekering niet genomen hadden keken we buiten toch nog maar eens goed en bleek er nog veel meer schade te zijn dan we op het formulier hadden aangetekend. Ik heb het idee dat wij een flink beschadigde auto meekrijgen en dan straks de rekening mogen betalen voor schades die wij helemaal niet veroorzaakt hebben. Om verdere stress te voorkomen dus alsnog de extra verzekering geboekt. Van de uiteindelijke afrekening snap ik niets, ondanks de ‘ uitleg’ van de slecht Engels sprekende medewerker, maar de eindafrekening blijkt € 258 (+ de reeds via Expedia betaalde huur van € 50) dus € 308 te zijn.
Ik voel me enorm besodemieterd en vraag me af waarom bedrijven als Expedia nog steeds met dergelijke verhuurders in zee gaan.
Oplichters
Ze smeren je alles aan tijdens het ophalen van de auto en laten je voor alles extra betalen. Geen enkele service of uitleg. Vaag houden zodat je het ook nooit gaat begrijpen. Nooit meer huren!
Oneerlijk, niet te vertrouwen
Als ik een 0 kon geven, werd het dat. Oneerlijk, hypocriet, leugenachtig. Moest 5 dagen op mijn geld wachten nadat ik ze mijn auto verkocht had. Altijd weer een ander leugenachtig excuus waarom het geld nog niet overgemaakt was. Zal er nooit meer heen gaan.
OPLICHTING!!
OPLICHTING!!
Ons na zegge laten tekenen voor de overeenkomst en we hebben getekend voor 400, - extra kosten die we NIET terugkrijgen.
Het is werkelijk belachelijk dat dit allemaal maar mag en kan. Je wilt ze toch over de bali trekken. Gadverdamme.
NOOIT MEER. Ook niet meer via Rentalcars die ons hiermee ook niet willen helpen en dat terwijl ZIJ een samenwerking hiermee hebben.
Werken kennen we allemaal niet meer in 2019 hè.
Enorm afgezet bij Goldcar
Enorm afgezet bij Goldcar
Wij hebben een auto gehuurd in Portugal. We hadden online gereserveerd. Het totaalbedrag kwam op 112 euro uit. Behoorlijk aan de prijs voor 3 dagen, maar het was zo duur omdat we geen enkel risico wilden lopen im geval van beschadigingen oid. We hadden dus een verzekering erbij genomen die alles zou dekken, mocht er iets gebeuren.
Toen we de auto gingen ophalen, werd er extra geld van de creditcard afgeschreven. O.a. een behoorlijk bedrag voor de benzine. Ze hadden een vol-vol beleid, maar we moesten dat bedrag betalen, vanwege het risico dat we hem zouden terugbrengen met een lege tank. Als we de auto dus weer zouden voltanken, zouden we het bedrag weer gewoon terugkrijgen. Uiteindelijk hebben wij dit netjes gedaan, maar het geld hebben we niet terug gekregen!! 3 dagen een auto huren heeft ons dus 220 euro gekost!!
Goldcar, oplichters van het zuiverste water!
Goldcar is onderhuurder van zetbaas Rentalcars. Samen een stelletje oplichters van het zuiverste water! Je betaalt dubbel voor zowel een volledige dekking bij Rentalcars en vervolgens nog eens bij Goldcar. Speken je opzettelijk alleen aan in een taal die jij niet beheerst (in dit geval Portugees) en doen alsof de verzekring die ze je aansmeren verplicht is.
Nooit meer in zee met Rentalcars en al helemaal nooit meer met Goldcar!
Nooit meer, never again !!!
Afhalen in Nice aeroport. 2h wachttijd ! Daarna een ellenlange administratie alhoewel ze al mijn gegevens al lang ontvangen hadden. Ook de vraag of ik een bijkomende verzekering wou alhoewel ik all risk reeds betaald had. Dan de vraag of ik de waarborg van 1550€ wou laten vallen maar ik dan wel 28€ per dag moest bijbetalen (een 200€ voor 7d ) daarbij ook de uitdrukkelijke verwittiging dat het meer dan een maand zou duren eer die borg wordt terugbetaald !!!! Uiteraard met een wrang gevoel toch voor de borg gekozen.
Man man man... NOOIT MEER !!!
Nooit meer Goldcar
Via Rental Cars had ik bij Gold Car Treviso (Italië) een auto gehuurd. Na onze vlucht vanuit Eindhoven hebben we ons op het afgesproken tijdstip gemeld bij de balie van Goldcar. Hier zoals door Rental Cars vooraf aangegeven maar liefst vier formele documenten laten zien: paspoort, rijbewijs, creditcard én e-voucher (met daarin zowel het vluchtnummer als het afgesproken ophaaltijdstip van de huurauto). Ik kreeg vervolgens de reactie dat ze de auto niet meegaf omdat in het reserveringssysteem mijn roepnaam Ton stond in plaats van mijn doopnaam Antonius wat in mijn overige documenten stond. Ik moest volgens haar nu dit probleem zelf oplossen (zij wilde geen contact opnemen met Rental Cars) en gebood mij uit de rij te stappen. Vervolgens gedurende 2 uur op het vliegveld geprobeerd contact te krijgen met Rental Cars om te helpen het probleem op te lossen, zowel telefonisch (meer dan 45 minuten tervergeefs in de wacht gestaan) als per mail (pas na 2 dagen een reactie!). Ondertussen bleek dat naast ons IN IEDER GEVAL 4 andere huurders om vergelijkbare redenen hun auto niet meekregen. Ondanks het feit dat in diezelfde 2 uur geen andere personen zich hadden gemeld om de auto's te claimen kregen we alle 5 de auto's niet mee. Gevolg: we hebben hoge taxikosten moeten betalen en Rental Cars heeft uiteindelijk het reeds betaalde huurbedrag slechts gedeeltelijk aan ons terugbetaald als ware sprake van een te late annulering door mij! mijn advies derhalve: doe geen zaken met deze partij!
Nooit meer Goldcar!
Via Rentalcars.com hebben we een auto gehuurd bij de firma “goldcar”, op het vliegveld Ciampino in Rome. De huurovereenkomst betrof een Fiat 500 met een volledige Beschermingsverzekering van 7 juni t/m 25 juni. Totaal bedrag 407,86 euro (autohuur 265,40 euro, volledige bescherming 142,46 euro).
Op 7 juni hebben we ons gemeld bij Goldcar. Hier werd ons verteld dat we te laat waren met het ophalen van de auto. We hadden 12 uur aangevinkt en het was net na 17.00 uur dus noemden zij het een “no show”. Hier hebben wij idd over heen gelezen daar ik al vaak een auto heb gehuurd maar nog nooit een tijd van ophalen heb hoeven in te vullen. Over het vervallen van de vezekering en het “no show” verhaal is trouwens ook niks terug te lezen in de kleine lettertjes van Goldcar of Rentalcars. Redenatie ik huur een auto van 7 juni t/m 25 juni en als ik hem ophaal binnen de openingsuren zal het wel goed zijn, want hij is immers al volledig betaald. Niet dus!! Volgens de jongedame achter de balie “Ana” genaamd was de volledige verzekering vervallen doordat de tijd van ophalen afweek van het ingevulde bolletje van 12 uur. Heel raar verhaal antwoordde ik hierop waarop mevrouw ons te kennen gaf dat we zonder verzekering de auto niet meekregen. Ze verzocht ons de verzekering nogmaals te kopen via Goldcar dit keer. Dit weigerden we in eerste instantie en er werd geprobeerd contact te leggen met Rentalcars. Hier kreeg ik (achteraf weet ik nu ook waarom, waarover later meer) niemand te pakken maar werd doorverwezen naar een website.
Inmiddels stonden we al een tijdje verloren aan de balie en hadden we nog een eindje rijden voor de boeg naar het B&B waar men op ons wachtte. Besloten werd dan maar de verzekering nog een keer te betalen en ons hier later over te buigen hoe dit bedrag terug te declareren evt. Je staat op zo’n moment totaal machteloos, net een hectische reis achter de rug (met vertraging ook nog eens), in een vreemd land met mensen achter een klantenbalie die heel slecht engels spreken en dus moeilijk zijn te verstaan. Enfin de credit card werd in het pinapparaat gestopt en verzocht werd om 197,44 euro te betalen voor een nieuwe verzekering. Echter de pin werkte niet en ze zei dat de pas niet goed was. Een tweede poging werd gedaan en weer gebeurde er niets. Ik vertelde haar dat ik de kaart al 15 jaar bezit en dat er niks mee aan de hand is. Hier wou ze niks van weten. De gewone ING pas werd geprobeerd en warempel de 197,44 euro werden afgeschreven. We kregen echter niet de Fiat 500 mee die we hadden gehuurd maar een oude beschadigde Ford Fiesta vol krassen, en afbladderende lak. Deze auto kregen we mee omdat ze geen borg kon inhouden daar de credit card het niet deed, maar ze zou dit door de vingers zien en de oude barrel meegeven omdat deze toch al beschadigd was en we tenslotte all-in verzekerd waren!! Op het huurcontract stond dat we de auto 25 juni om 12 uur in moesten leveren. Toen ik zei dat we die zondag om 12 uur terug zouden zijn werd er lachend medegedeeld dat dat echt niet nodig was, later terugbrengen was opeens geen enkel probleem!! Na het compleet filmen en fotograferen van de schades gingen we na 18.30 uur eindelijk op pad.
De dag erna hebben we meteen de ING bank gebeld en het hele verhaal aan hun voorgelegd. De naam Goldcar was zelfs bij hun bekend en de jongeman aan de telefoon zei dat ze bij het pinnen met de credit card waarschijnlijk het apparaat uit hadden gezet, want met mijn credit card was niks aan de hand, bleek na controle door de bank. Kortom we waren voor 197,44 euro opgelicht door de firma Goldcar, waar we via Rentalcars terecht waren gekomen.
De woensdag na thuiskomst heb ik geprobeerd om contact op te nemen met Rentalcars. Dit is al een hele operatie op zich. Ik wil nl graag andere reizigers in forums en andere social media bewust maken van de praktijken van dergelijke bedrijven. Uiteraard niet zonder wederhoor van de bedrijven zelf. Na enige tijd lukte het om een medewerker van Rentalcars aan de lijn te krijgen, nl ene Jean Pierre (waarschijnlijk ook verzonnen). Hij luisterde naar mijn verhaal en vertelde dat de tijd van ophalen nageleefd diende te worden en dat je daar vaak een of twee uur speling op had. Onzin, want dan had dit ook in de kleine letters gestaan en daar stond het niet!! Hij wou er wel even naar kijken om een evt oplossing te zoeken. Hij vroeg mij naar de referentie van de boeking. Ik verzocht hem vriendelijk om de verbinding niet te verbreken omdat dit mij al vaker was overkomen bij dergelijke kritische telefoontjes, en ik dit behoorlijk onbeschoft vind. Maar quasi verbaasd zei hij dat ik alleen even in de wacht ging om iets uit te zoeken. En zoals verwacht verbrak na enige minuten de verbinding (hoe verassend). Diverse keren heb ik daarna nog geprobeerd om contact te krijgen. Na 40 minuten heb ik het tenslotte opgegeven en ben in de pen geklommen. Hoop dat het fatsoen er is om een reactie op deze praktijken te geven.
Maandag 2 juli wederom geprobeerd om contact te leggen met Rentalcars, nu kreeg ik ene Nina aan de lijn. Gevraagd werd of ik Jean Pierre (van het vorige gesprek) kon spreken. Na opvraging van mijn referentienummer werd ik in de wacht gezet en zoals verwacht werd wederom de verbinding verbroken.
Goldcar is trouwens ook niet te bereiken via hun contact site!
Zal mijn verhaal bij elk forum aanbieden in de reisbranche om andere reizigers op deze louche praktijken te attenderen. Daar ik dit als oplichting zie en hoop daardoor toch vele medereizigers extra kosten te besparen. Mijn advies, geef liever iets meer uit en boek bij een betrouwbare aanbieder. Check eerst altijd op internet hoe de aanbieder aangeschreven staat alvorens er mee in zee te gaan.
Oplichters
Oplichters. Ondanks volledige verzekeringen toch proberen 349€ af te schrijven van de credit card. Na veel gedoe gewoon geen auto meegekregen. Onbeschoft behandeld. Zowel communicatief als fysiek.
Klacht wordt gewoon weggepoetst . Oplichters