Ik heb me nu meerdere malen aan dezelfde steen gestoten: online iets bestellen (want ik heb een hele gangbare maat en die is sowieso nooit in de winkel op voorraad). Hoe kun je anno 2026 er nog stee... Toon meer

Ben super fijn, netjes en snel geholpen door de H&M Klantenservice! Mijn complimenten voor de nette afhandeling! Lees veel comentaar waar ik me absoluut niet in kan vinden. Dat kleding laat bezorgd... Toon meer

Anderhalve maand heb ik achter m’n geld aan moeten zitten…. Vorige week een aangetekende brief verstuurd incl. de aangifte van politie, screenshot van de bestelling die niet doorkwam maar wel beta... Toon meer

2 pakketjes besteld. Omdat het niet goed was teruggebracht naar de winkel. Bij 2 artikelen was er wat mis. Kon niet retour, want het was online gekocht. Alles voldeed aan de voorwaarden en de re... Toon meer

1. Kledingwinkel
  2. Babykledingwinkel
  3. Slaapkamermeubilair winkel
  4. Kinderkleding
  5. Winkel in modeaccessoires
  6. Schoenenwinkel

H&M offers fashion and quality at the best price in a sustainable way for women, men, teenagers and children. The range includes everything from sparkling gala outfits and exclusive designer collaborations to everyday basics and high-performance yoga wear to help fashion fans across the world dress their personal style.

1,5

Zeer slecht

19K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Wat is er aan de hand?!

Al jaren vaste klant bij H&M maar wat gebeurt daar allemaal? De klantenservice is van klantvriendelijk naar kort en ontwijkend gegaan. Meerdere keren ging het mis met een retournering en moest ik zelf contact opnemen omdat het niet verwerkt werd. Nu blijkt zij een dossier hebben opgebouwd en mij neerzetten als een of andere fraudeur. Mijn account is nu geblokkeerd zonder verdere waarschuwing. Bij iedere retournering heb ik bewijs aan kunnen leveren!

28 augustus 2025

H&M Dordrecht …

Vandaag ben ik bij H&M geweest in Dordrecht. Ik schaamde mij dat ik zoveel items die ik online had besteld retour te brengen. Maar de medewerker van de kassa was echt zo relax en chill! Ze heeft mij super goed geholpen en niets was teveel! Echt heel erg bedankt voor de goede service!!!

25 augustus 2025

Slechte service ooit

Het is dat ik 1 ster moet geven om een klacht in te dienen, maar zelfs die verdienen ze niet.

Ik heb een retour pakket ter waarde van meer dan 200 euro en het wordt onmogelijk gemaakt om deze terug te sturen.

22 augustus 2025

Retourtermijn aangepast!

Helaas heeft H&M zijn retourtermijn aangepast voor de sale, ipv het er netjes bij te zetten bij het artikel in de mail, staat het ergens onderaan in het mailtje. Als vaste klant hou je hier geen rekening mee, en sta je in de winkel met een bek vol tanden op zijn hollands gezegd. De klanten service bellen heeft geen zin,ze gaan in discussie met je hierover, ipv coulant te zijn voor de klanten die hier niet van op de hoogte te zijn. Ik was 2 dagen te laat! Service is echt achteruit gegaan.

21 augustus 2025

Retourbeleid aangepast maar niet duidelijk

Blijkbaar zijn de regels voor retourneren veranderd maar dit wordt niet goed gecommuniceerd.
Ik bestel al jaaaaaren bij H&M en was altijd 30 dagen. Nu was ik dus te laat en zit ik met een stapel kleding die niet past. Jammer joh, helaas kunnen we niks voor u doen. Na zoveel jaren trouwe klant zijn jullie er nu weer één kwijt. Personeel zegt het ook belachelijk te vinden en horen veel klachten hierover.

21 augustus 2025

Stilzwijgend de sale retourtermijn veranderd

Op 30 juli een aantal sale items gekocht. Een paar hiervan had ik toch liever een maat groter (in de winkel uitverkocht), dus deze heb ik besteld. Op 18 aug checkte ik wanneer mijn bestelling terug moest, en daar stond bij de retourvoorwaarden ineens dat sale artikelen nu binnen 14 dagen terug moeten zijn. Gold dit dan ook voor mijn winkelaankopen? Ja dus!! Het pakket was gelukkig nog op tijd, maar de 4 artikelen die klaarlagen om terug te gaan naar de winkel waren nu 5 dagen te laat. Terwijl er letterlijk op de bon staat "Uiterste retourdatum 29 augustus", en er ALLEEN maar sale artikelen op deze bon stonden. Echt misleidend. Het werd niet vermeld op het scherm in de winkel, niet bij het kledingrek, niet bij het bestellen, het staat niet op de doos van de bestelling, en niet op een papier in de doos. Het staat helemaal onderaan de bon, ver onder "29 augustus", en ohja: helemaal onderaan de bevestigingsmail die niemand opent.

Ik heb gebeld en 4x heen en weer gemaild. In de mail kreeg ik gelijk, dit was inderdaad erg misleidend, maar in de winkel had ik gewoon pech. Ik heb nu dus 4 artikelen dubbel, WAT ZONDE!! Alles wat ik nog niet had gedragen van mijn bestelling is terug in de doos gegaan (want laat maar), en ik ga dus nooit meer iets kopen bij H&M. Ik begrijp dat de sale termijn wordt gewijzigd, maar het voelt alsof ze dit expres nergens laten weten. Al ben je al 100 jaar klant, het maakt niks uit.

18 augustus 2025

Afmelden Newsletter lukt niet

Om een bestelling te plaatsen MOEST ik mij aanmelden voor een newsletter. En nu meld ik mij dagelijks af, maar ze blijven gewoon newsletters sturen. Heel irritant.

20 augustus 2025

Onvoldoende duidelijke communicatie over retourtermijn sale-items en afleverproblemen

Ik heb bij H&M een bestelling geplaatst waarbij ik koos voor levering op een pick-up point dat dagelijks ruim geopend is. Tot mijn verrassing werd mijn pakket echter bezorgd bij een ander, beperkt geopend DHL-punt, waardoor ik mijn bestelling pas dagen later kon ophalen.

Doordat ik kort daarna op vakantie ging, kon ik de artikelen, waaronder sale-items met een verkorte retourtermijn van 14 dagen, niet tijdig retourneren. Wat me daarnaast opviel, is dat de verkorte retourtermijn voor sale-items niet duidelijk werd gecommuniceerd bij aankoop. Ook op Trustpilot lees ik meerdere klachten hierover.

De klantenservice gaf in een chatgesprek onvoldoende juridische kennis en het contact werd voortijdig afgesloten, waardoor mijn klacht niet goed kon worden behandeld.

Ik vind het jammer dat H&M niet duidelijker is over de voorwaarden en de verantwoordelijkheid voor correcte levering niet altijd goed neemt.

10 augustus 2025

Voel me opgelicht

Ik bestel op 3 juli allemaal zomerkleding die ik mee wil nemen op vakantie. Helaas krijg ik mijn pakket te laat waardoor ik vertrek zonder kleding. Bij terugkomst wil ik het pakketje retourneren maar kan dat niet meer. Ik ben een dag later dan 14 dagen! Ik bel met klantenservice voor een oplossing en mevrouw hing op nadat ze mij wees op de voorwaarden. Ik ben flabbergasted. Al jaren trouwe klant en dit is hoe er wordt omgegaan met klanten? Wat een oplichterij van zo een “duurzaam” bedrijf.

3 juli 2025

Tijdens het afronden van mijn…

Tijdens het afronden van mijn bestelling zie je nergens dat sales items maar 14 dagen te retourneren zijn. Nu zit ik met allemaal dubbele kledingstukken.. 😅 het slaat nergens op werkelijk waar voorheen was het altijd 30 dagen al niet te klagen over de retourkosten.

8 augustus 2025

Bestelling meer dan twee weken te laat

Ik heb meer dan 2 weken gewacht op mijn pakket. Spreek ik met de klantenservice en die zeggen dat er iets mis is gegaan en dat ik het bedrag terug krijg, maar ik moet de bestelling opnieuw kopen. Ik had deze aankopen gedaan in de sale en kan het niet meer voor deze prijs kopen

7 augustus 2025

Bestelling ineens in de korting

Ik heb een grote bestelling geplaatst met allemaal home artikelen en nu is alles ineens in de korting, wat heel veel geld scheelt. Ze zeggen dat ik het kan retourneren en opnieuw kan bestellen maar het pakket is veel te groot dus ik kan dat niet zomaar wegbrengen zonder auto. Werd niet meegedacht door de klantenservice en is ook niet erg duurzaam van H&M maar ja dat kan je natuurlijk ook niet verwachten

4 augustus 2025

Schandalig

Hebben voor sale blijkbaar hun retourtermijn aangepast naar 14 dagen. In mijn orderbevestiging staat gewoon 30 dagen. Ik ben nu 2 dagen te laat (volgens hun) en wordt nu verplicht alles te houden. Het is te groot dus ik kan er niks mee. Echt schandalig dat ze niet willen meedenken met hun klanten en nu iemand opzadelen met kleding waar ze niks mee kunnen. Dit kan toch niet zomaar?

2 augustus 2025

Leeg H&M pakket ontvangen, maar ik moet gewoon betalen

Ik heb een bestelling geplaatst bij H&M van €78,96, die via Budbee in een pakketkluis werd geleverd. Tot mijn verbazing haalde ik een leeg pakket uit de locker — dit voelde ik direct bij het oppakken. Ik heb hier meteen melding van gemaakt bij de klantenservice en foto’s meegestuurd als bewijs.

Er werd een onderzoek gestart, maar uiteindelijk kreeg ik te horen dat Budbee heeft bevestigd dat het gewicht van het pakket bij ontvangst gelijk was aan het oorspronkelijke gewicht. Op basis daarvan wordt mijn verzoek tot kwijtschelding van de factuur afgewezen en werd de zaak gesloten. Ik moet het volledige bedrag alsnog aan Klarna betalen.

Ik weet niet waar het precies is misgegaan — bij H&M, tijdens transport of ergens anders — maar feit is dat ik een leeg pakket heb ontvangen. Dat ik nu zelf moet opdraaien voor iets waar ik geen invloed op heb gehad, voelt oneerlijk.

Bovendien voel ik me totaal niet serieus genomen door H&M. Het lijkt alsof er aan mijn integriteit wordt getwijfeld, terwijl ik al jarenlang klant ben, altijd op tijd betaal en nooit eerder problemen heb gehad. Erg teleurstellend — ze zijn met deze aanpak helaas een klant kwijt.

1 augustus 2025

Diefstal verzendkosten

Diefstal verzendkosten
Bestelling geplaats bij H&M op 21/07/2025 boven de €30,-. Echter op die dag was er blijkbaar een fout in het systeem waardoor je niet kon kiezen waar de bestelling afgeleverd moest worden. Er kwam automatisch "Home Delivery"op te staan en dat kon niet meer gewijzigd worden. Dat zie je pas als je geklikt hebt op betalen overigens. Normaliter gaat het wel goed.Ondanks dat ik dit aangeef, krijg ik de verzendkosten niet terug. Ook niet nadat ik heb aangegeven dat de "Home Delivery" niet is gebeurd en ik hiervan bewijzen heb toegestuurd naar de klantenservice. Dan opeens begint ene Angela over mijn gegevens:
Hoi,
====
Goed dat je hier even over mailt.

Ik heb nog een kleine aantekening. Omdat de veiligheid eisen om een account aan te maken zijn aangescherpt willen wij jou vriendelijk vragen om de gegevens in je account aan te passen en met name je volledige naam in het account aan te passen.

Dank je wel alvast.

Leid me naar de survey!
Hoe heb je onze service ervaren? Klik op de bovenstaande knop om deel te nemen aan onze korte enquête.
Groetjes,
Angela
H&M klantenservice
---------------------------------
Al mijn gegevens staan in mijn account. Hoe kan ik anders bestellen? De betaling vindt vooraf plaats en dus is dat ook geen probleem.
Wat wel een probleem is, is dat er verzendkosten gevraagd worden voor een "Home Delivery"door DHL die nooit heeft plaatsgevonden. Diefstal heet dit. H&M weigert de verzendkosten terug te storten voor een "Home Delivery" die nooit heeft plaatsgevonden.
Ter informatie:
"Wanneer is de afzender of de bezorger verantwoordelijk?
--------------------------------------------------------
Het is de verantwoordelijkheid van de afzender dat een pakketje in goede orde op de plaats van bestemming aankomt. Zolang er geen handtekening van de ontvanger – of zijn of haar buren – staat, is dit het geval. Ook als er onderweg iets misgaat, is de afzender verantwoordelijk. Hij of zij heeft immers een overeenkomst met de bezorger. Deze 2 partijen moeten er samen uit zien te komen, de ontvanger valt buiten deze overeenkomst en heeft dus geen schuld. Wel kunt u zelf contact opnemen met de bezorger, mocht bijvoorbeeld uit het Track & Trace-systeem blijken dat er iets aan de hand is."

Datum van ervaring: 21 juli 2025

21 juli 2025

Slechtste klantenservice die er is

Slechtste klantenservice die er is. Ik bestel hier regelmatig. Vooral die ‘Ankie’. Deze persoon is niet geschikt voor klanten service te geven. Alles wat je aan haar vraagt eindigt met een discussie. Wat als klant echt niet hoeft. Ik had een retour ingediend. Volgens Bpost alles netjes afgeleverd. Maar na 20 dagen nogsteeds geen verwerking van mijn retour. Als je belt naar de klantenservice is er niets aan te doen want de frankering klopt niet beweert ze. Dus krijg ik enkel de boodschap om het artikel te betalen voor een artikel die ik niet gehouden heb en een dikke preek dat ik maar naar de winkel moet retourneren. Zij beweert dat home in alle winkels mogen geretourneerd worden. Maar eenmaal in de winkel zeggen ze dat ik het moet opsturen.
Nog nooit meegemaakt. Echt een onbeleefd mens.

29 juli 2025

slecht

slecht! sale-items blijkbaar maar 14 dagen de tijd om te ruilen. Wordt nergens duidelijk weergegeven bij het afronden van de bestelling waardoor ik nu met dubbele kledingstukken zit.

28 juli 2025