Indie Campers

De score van dit bedrijf is niet beschikbaar vanwege een schending van onze richtlijnen.

Nette complete camper uitermate geschikt voor 2 personen. Goed geholpen door de medewerks tijden ophalen en retourneren van de camper. Met John Watsen heb ik vooraf nog mail contact gehad. Heeft me ne... Toon meer

De verhuur, uitgifte en inname via Bunk campers in Broxburn was uitstekend. Personeel was vriendelijk en behulpzaam. Camper was groter dan verwacht, maar ook dat was geen probleem. Was een erg luxe u... Toon meer

Nu al voor de 2e keer bij IndieCampers geboekt! Fijne website om voertuigen te vergelijken en te selecteren obv je eigen voorkeur en behoefte. Er staat duidelijk bij wat alles kost en wat je kunt/ma... Toon meer

De tweede keer dat we bij Indie Campers huren, de tweede keer dat we ontevreden zijn. Bij de eerste keer waren onze gevraagde items niet aanwezig (tafels, stoelen etc). Ook gordijnen waren niet aa... Toon meer

1. Vakantiewoningverhuur
  2. Kamp
  3. Huisdiervriendelijke accommodatie
  4. Camperdealer
  5. Camperverhuurbedrijf

Indie Campers is a global campervan rental company, offering the most extensive geographical coverage in the industry. Founded in 2013 and headquartered in Lisbon, Portugal, Indie Campers operates across Europe, North America, and Oceania, with physical depots in 70+ locations and a fleet of 8,000+ owned vehicles, plus thousands more available via our peer-to-peer marketplace. Whether you're planning a short weekend getaway, a cross-country road trip, or a long-term vanlife experience, Indie Campers offers flexible solutions including campervan and motorhome rentals, long-term subscriptions, and campervans for sale. With over 500,000 nights rented and 100,000+ happy travelers from 130+ countries, we're proud to be the go-to platform for unforgettable road trip adventures. Learn more at www.indiecampers.com.

Schending van onze richtlijnen

Rommelig bedrijf

Wij hadden een camper gehuurd in Edinburgh. We hadden extra betaald om de camper om 10.00 uur op te kunnen halen. Bij aankomst moesten we lang wachten. Bleek dat onze camper nog schoon gemaakt moest worden. Hierdoor was de camper pas om 11.00 uur klaar. Er was geen vast aanspreekpunt voor ons, en de personen die ons hielpen liepen tussendoor continu weg om andere mensen te helpen. Erg rommelig en chaotisch en je voelt je als klant niet echt serieus genomen. De uitleg bij de camper was minimaal. Eenmaal onderweg bleek dat de boiler het niet deed en we dus geen warm water hadden. We moesten de accu zelf een aantal keer herstarten voor dit werkte. Daarna nog puzzelen met het besturingssysteem om alles aan de gang te krijgen. Het beddengoed was voor een eenpersoonsbed, en pastte dus niet. We waren al te ver weg om dit nog om te wisselen en moesten het hier de komende 10 dagen mee doen. Inventaris van de camper was erg minimaal, met hele kleine bordjes en botte messen. Het toilet was niet schoon, er lagen nog overal haren. Onderweg trilden de schroeven van een keukenkastje eruit, kastje konden we dus niet meer gebruiken. We hadden fietsen bijgeboekt, deze fietsen waren oud en de ketting liep aan, deze dus niet gebruikt omdat het gevaarlijk was om erop te rijden. Er waren geen wielkeggen geleverd, dus we moesten overal een vlakke plaats vinden om te parkeren voor de nacht. Het allerergste was nog dat er geen sleutel aanwezig was om de tank van het vuile water dicht te zetten. Indie Campers wist dit maar liet ons zo op pad gaan. Overal waar we dus water gebruikten liep dit er direct uit. Dit is absoluut niet de bedoeling! Onderweg spraken we andere huurders van Indie Campers die dit probleem ook hadden. Indie Campers neemt hierin dus geen verantwoordelijkheid en zorgt niet voor een oplossing. Het terugbrengen ging wederom weer erg rommelig. De man die ons hielp liep continue weg en dan stonden we weer te wachten of we moesten hem gaan zoeken. De camper zelf reed goed, maar door alle zaken eromheen zullen wij hier geen voertuig meer huren.

2 september 2025

Never again!

Ergste verhuurlocatie die ik ooit heb meegemaakt.
En ik heb toch al heel wat verhuurbedrijven gezien. Ik werd zeer onvriendelijk ontvangen, de campers zijn vies en de voorwaarden met betrekking tot de gas flessen en beddengoed worden niet nagekomen. De camper was op het moment van aankomst nog niet klaar, en er is mij op geen enkel moment wat drinken of iets dergelijks aangeboden. Het is een ongelofelijke bende op deze locatie

20 september 2025

Beste Roel,

Bedankt voor je feedback. Het spijt ons oprecht dat je camperervaring niet aan je verwachtingen voldeed. We werken continu aan het verbeteren van onze service en gastvrijheid om al onze klanten een optimale ervaring te bieden.

We zijn blij dat je al contact hebt met een medewerker van het post-trip team en we hopen onze relatie zo snel mogelijk te herstellen. Je feedback is belangrijk voor ons en we doen er alles aan om deze zorgen weg te nemen.

Het IndieCampers Team

Spiegel moest nog hersteld worden…

Spiegel moest nog hersteld worden terwijl we de camper hadden gekregen.
Daarnaast was de olie na 750km in de trip zeer laag beneden het minimum en moesten we dit bijvullen. Vermoedelijk niet gecheckt door de persoon bij controle van het voertuig.
Wel een aanrader maar zeker alles goed checken en foto’s van neme.

25 september 2025

Zeer gastvriendelijke begeleiding

Zeer gastvriendelijke begeleiding. Wereden in the terugkeren zelf aan het vliegveld afgezet en kregen veel tips voor start om Kroatie te ontdekken! Top! Ons zie je zekes terung :-)

18 september 2025

NOOIT HIER EEN CAMPER HUREN!!

NOOIT HIER EEN CAMPER HUREN!!
In augustus 2025 hebben wij een camper van Indie campers gehuurd in Amerika.
Alles wat mis kon zijn was mis.
Hij was goor vanbinnen. Raam sloot niet, dakraam ontbrak waardoor de regen zo op ons bed kon stromen. Water stroomde nauwelijks en werd niet warm.
Gordijnen waren stuk. De waterslang was stuk….. gelukkig hebben we een RV repair man gevonden die ons kon helpen en de belangrijkste euvels heeft verholpen. Daardoor nog een fijne vakantie gehad! Maar Indië campers zelf deed helemaal niks om ons te helpen!! Echt schandalig!!!!
Nooit weer!!!

3 augustus 2025

3000 euro betaald, geplande vakantie verwoest en communicatie onmogelijk

We hebben in juni de camper gehuurd om die twee weken in augustus te gebruiken. We wonen in Utrecht en kozen ervoor na enkele dagen in Berlijn de camper daar op te halen.

Vier dagen voor aanvang van de huur - onze vakantie was al begonnen met de eerste dagen in Berlijn - kregen we een mail met de boodschap dat het gereserveerde model niet meer beschikbaar was en we gedowngrade werden naar een grote kampeerbus. We hadden eerder campers gehuurd (bij een andere aanbieder) en wisten met mijn lengte en gezinssamenstelling wat we nodig hebben. We waren dus onaangenaam verrast, zeker zo kort voor de start van de huur en terwijl we al begonnen waren met de vakantie.

De werkwijze van IndieCampers in dit type situatie is een alternatief model voorstellen en akkoord vragen van de klant. We hebben de mail beantwoord met “niet akkoord” want we wilden de situatie bespreken en gaven dus ook ons telefoonnummer om de situatie te bespreken. Er zitten meer locaties van IndieCampers in Berlijn en we zouden richting Polen rijden waar ook een locatie is. We zagen dus mogelijkheden en wilde die bespreken.

Mijn mail terug - 30 minuten na ontvangst van de gunnen - is nooit meer beantwoord. Ik heb iedere dag om een update gevraagd. Belangrijk om te weten is dat IndieCampers zelf niet telefonisch bereikbaar is. Alles moet via de chat op de website.

Twee dagen voor het geplande vertrek met de camper heb ik geprobeerd contact te zoeken via die chat om de situatie besproken te krijgen. Ik voelde me op dat moment volkomen machteloos omdat ik geen contact kreeg, de huur al had betaald en mijn gezin een vakantie verwachtte.

De chat is een drama. Je komt gelukkig snel langs de chatbot, maar wat je daarna aan de andere kant van “de lijn” krijgt overstijgt het niveau van een chatbot eigenlijk niet. Ik heb die dagen drie keer zo’n chat gestart en deze personen hebben nul mandaat om daadwerkelijk iets te regelen. De eerste keer is namens mij een bericht naar een ander, onbekend team gestuurd. Nooit meer iets van gehoord. De tweede keer legde ik mijn situatie uit en bleef het vervolgens twee uur lang stil op de chat. De derde keer was ik al op het punt dat ik wilde annuleren, is weer een intern bericht gestuurd waar ik niks meer van hoorde.

Ik heb al mij contactmomenten telkens bevestigt naar zowel het adres waar de initiële downgrade via gecommuniceerd werd als naar het e-mailadres van het support systeem achter de chat. Er hooft nooit iemand gereageerd!

Wij hebben besloten niet te willen handelen met dit bedrijf. Het is absoluut onbetrouwbaar in de dienstverlening en communicatie. Bij gebrek aan afstemming met IndieCampers hebben we dus moeten besluiten om de camper niet op te halen en met de eigen auto en hotels de reis te doen. Dat is gelukkig wel gelukt.

Het niet ophalen van de camper leidde wel tot communicatie via e-mail. In reactie daarop heb ik mijn boodschappen van de afgelopen dagen herhaald dat ik wil annuleren en mijn geld terug. Dat is in de voorwaarden een mogelijke uitkomst van downgrades. Ik had dat willen bespreken, maar moest er nu eenzijdig voor kiezen.

Die annulering is toen bevestigt, maar wel met allerlei voorbehouden dat ik misschien mijn geld terug zou krijgen. Ik heb daarop de hele situatie nog eens uiteengezet en gecombineerd naar alle ingangen die me bekend waren, waarvan telefoon er nog steeds geen was. Ook heb ik mijn rechtsbijstand ingeschakeld omdat het onmogelijk is om als normaal mens met dit bedrijf te communiceren. Tenslotte heb ik bij mijn creditcardmaatschappij de betaling moeten betwisten om terug te laten boeken.

Enkele weken nadat we terug kwamen van onze vakantie, eind augustus, heeft indiecampers bevestigd dat ze de kosten zouden terugboeken. Tot op de dag van vandaag heb ik niemand aan de telefoon gehad om uit te leggen waar deze blamage vandaan komt. Ook hebben ze nog steeds het geld niet teruggeboekt uit eigen beweging. De creditcardmaatschappij heeft mijn zaak bekeken en op basis van de geschiedenis en de voorwaarden van indiecampers de betalingen voor me terugeboekt.

Ik moet iedereen aanraden om dit bedrijf over te slaan. De marketing smoelt lekker, maar het bedrijf functioneert totaal niet. Ik heb vele dagen gedacht dat ik ouderwets opgelicht werd. Uiteindelijk denk ik dat het een zeer amateuristische bedrijfsvoering is.

9 augustus 2025

Beste Koen!

Bedankt voor je feedback. Onze oprechte excuses voor de problemen die je tijdens het boekingsproces hebt ondervonden.

We zijn blij je te kunnen meedelen dat onze klantenservice al contact met je heeft opgenomen. We verzoeken je vriendelijk je inbox te controleren voor verdere hulp. We doen er alles aan om je problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat je ervaring wordt aangepakt.

We stellen je geduld en begrip zeer op prijs en hopen deze kwestie naar tevredenheid op te lossen.

Het IndieCampers-team

Groot aanbod

Groot aanbod. Website mag duidelijker. Ook is het niet heel makkelijk om een bericht te sturen naar degene waarvan je de camper huurt.

7 juni 2025

Slechte service

Wij hebben 15 dagen een camper gehuurd, de camper had allerlei mankementen.
Voor gordijnen kon niet meer dicht
Bijna alle ramen, horen en gordijnen waren kapot. Werkte half of helemaal niet.
Kast deur hing aan 1 schanier.
Tafel ging niet los, elke avond een worsteling om de tafel te laten zakken
Piepende wc deur
Hordeur die niet open of dicht wilde.
Olie moeten aanvulling.
Lampje katetelisator ging tijdens rijden elke keer aan.
Ruitenvloeistof zat er niet in, deze moeten zullen.
We wachten nu nog op reactie van Indie campers.

30 augustus 2025

Beste Mevr,

Bedankt voor je feedback. Het spijt ons enorm dat je camperervaring niet aan je verwachtingen voldeed en we bieden je oprecht onze excuses aan voor de problemen die je tijdens je reis bent tegengekomen. We begrijpen hoe frustrerend het moet zijn geweest om met zoveel mankementen en ongemakken om te gaan.

We zien dat een medewerker van ons post-trip team je al een vervolgmail heeft gestuurd om je reis verder te onderzoeken. Je kunt op elk moment reageren en controleer je spamfolder voor het geval de e-mail is gefilterd. We hopen onze relatie te kunnen herstellen en je ervaring met ons te verbeteren.

Het IndieCampers Team

Nooit, NOOIT meer!! Kies beter lokaal met een echte klantenservice.

Vier maanden geleden een camper geboekt. Ophalen in Porto. Wat denk je, geen camper. Wisten ze al in de ochtend. Maar iets laten horen of met een alternatief komen. Ho maar. Na heel veel telefoontjes (nummers zijn nergens te krijgen) zou er een camper in Lissabon staan. Wij daarheen. Staat er een totaal verroeste bak waarvan alle stoelen kapot zijn, raambekleding hing los maar zelfs ook de hele achterbumper. Dat terwijl de camper die wij volgens opgave gehuurd hadden ernáást stond. Maar die kregen we niet mee. Want die was... verhuurd!
Na wederom veel telefoontjes en totaal geen hulp van het lokale depot konden we ZONDER CAMPER vertrekken.
Ondertussen een week verder en heel veel mails, telefoontjes. Enige dat je hoort 'we proberen tot een passende oplossing te komen'. Hoe dan???
Dus Nooit NOOIT een camper hier huren. Rotte bakken en totaal geen mogelijkheid tot contact met mensen met verstand van zaken.
Tegelijk met ons waren er vier andere stellen met campers die totaal niet in orde waren. Dus echt geen incident. Ben gewaarschuwd!

1 september 2025

Zeer aan te raden ervaring

Zeer aan te raden ervaring. We hebben een ontzettend prettige reis gehad door Noorwegen met de Ford Transit Pilote. Er werd goed meegedacht door de mensen in de organisatie. We hebben erg goed gevoel om de volgende keer weer bij Indie Campers e huren.

30 augustus 2025

Bestolen!!

5 uur moeten wachten op onze camper. Zonnescherm stuk, gastank helemaal leeg, benzinetank kwart vol. Zouden we allemaal vojr gecompenseerd worden. Gastank dag later laten vullen, bleek lek, bijna ontploft. Laten maken voor 250 dollar zouden geld terug krijgen, horen niks meer, geen geld terug. Bus was erg vies, na twee weken hadden we alle 5 luizen. Verschrikkelijke ervaring van begin tot eind. Nu geen reactie meer van het bedrijf, geld weg… echt criminelen!!

20 juli 2025

Nieuwsbrief terreur

Als je 1 keer om informatie vraagt kom je op de lijst voor de nieuwsbrief. Hier kom je NOOIT meer vanaf. het moet via het contactformulier maar dan zit je in een zwart gat en gebeurt er helemaal niets, behalve dan dat je emails blijft ontvangen.

13 augustus 2025