Indie Campers

De camper zelf was prima in orde, geen klachten daarover. Wat ik niet acceptabel vind: bij het ophalen werd ik verplicht een interne review achter te laten over de medewerker voordat ik verder geh... Toon meer

We hadden oorspronkelijk een camper gereserveerd bij Bunk Campers. Na de overname door Indie Campers was er even wat verwarring. Gelukkig werd alles snel en correct opgelost. We kregen een duidelijke... Toon meer

Nette complete camper uitermate geschikt voor 2 personen. Goed geholpen door de medewerks tijden ophalen en retourneren van de camper. Met John Watsen heb ik vooraf nog mail contact gehad. Heeft me ne... Toon meer

De Nomad Pop Top was echt heel comfortabel om mee te rijden, ook in de bergen. In de toekomst zouden we wel opteren voor nog iets meer extra's, zoals een GPS en een camera om te parkeren en hopelijk... Toon meer

1. Vakantiewoningverhuur
  2. Kamp
  3. Huisdiervriendelijke accommodatie
  4. Camperdealer
  5. Camperverhuurbedrijf

Indie Campers is a global campervan rental company, offering the most extensive geographical coverage in the industry. Founded in 2013 and headquartered in Lisbon, Portugal, Indie Campers operates across Europe, North America, and Oceania, with physical depots in 70+ locations and a fleet of 8,000+ owned vehicles, plus thousands more available via our peer-to-peer marketplace. Whether you're planning a short weekend getaway, a cross-country road trip, or a long-term vanlife experience, Indie Campers offers flexible solutions including campervan and motorhome rentals, long-term subscriptions, and campervans for sale. With over 500,000 nights rented and 100,000+ happy travelers from 130+ countries, we're proud to be the go-to platform for unforgettable road trip adventures. Learn more at www.indiecampers.com.

Schending van onze richtlijnen

Alle reviews

(24.536)

8.762 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Atlas-5 vs Active Plus 2

Model van camper ebn prijs er van was veranderd zonder te informeren de klant. Op propan gas werkende verwarming, warm water en frico kool kast werden niet operationeel tijdens huur periode. Prijs is vergelijken met ****star Hotel per nacht 143Euro - erg te hoog is. Niet geadviseerd - op de markt in Belgie genoeg andere leveranciers van campers.

28 maart 2025

Beste Igor!

Bedankt voor het delen van je feedback. We begrijpen uw zorgen en willen u verzekeren dat onze klantenservice al contact met u heeft opgenomen om de problemen die u naar voren heeft gebracht aan te pakken.

Als je verdere hulp nodig hebt of aanvullende vragen hebt, aarzel dan niet om het gesprek met ons team voort te zetten.

Het IndieCampers Team

Vriendelijke mensen

Vriendelijke mensen, geen problemen met de camper gehad (deurklink die afbrak werd er weer nieuw opgemaakt) kan het iedereen aanraden

20 januari 2025

Incheck niemand aanwezig en opeens…

Incheck niemand aanwezig en opeens krijg ik mijn borg niet terug en daarna via de telefoon niet meer bereikbaar
Tom Verhoek OW7XX9

22 december 2024

Hallo Tom,

Bedankt dat je de tijd neemt om een beoordeling te schrijven, ons belangrijkste doel is dat elke klant altijd een positieve en ongelooflijke reiservaring heeft. Het spijt ons ten zeerste dat onze diensten niet verliepen zoals ze hadden moeten gaan en dat je niet tevreden bent over de ervaring die je met ons had.

Als je ons een kans geeft, zijn we van plan dit goed te maken en we hopen dat je ons toestaat met je te spreken om de situatie te bespreken. Antwoord a.u.b. op het bericht dat Trustpilot stuurde met het verzoek om jouw contactgegevens en boekingsnummer.

Camper huren van Indië in Portugal

We wilden eens 5 weken een camper huren in Portugal. Er is een depot van Indie nabij de luchthaven Faro in Portugal.
We werden uiterst vriendelijk ontvangen en behandeld door de mensen van het depot Loulé.
Het wagenpark van Indië is redelijk jong. De camper die wij mee kregen was net
1 1/2 jaar oud.
We hebben wat technische uitdagingen gehad. Echter dit is door Indie allemaal heel netjes opgelost.
Wij zijn over het geheel genomen tevreden.

3 december 2024

Vreselijke klantenservice

Ik kreeg een erg oude bus. Op zich geen probleem, tot het enorm begon te regenen. De bus lekte en bleef de hele tijd klam. Ook de dekens die ik kreeg waren op voorhand al beschimmeld. Ik heb 2 x moeten overnachten in een hotel in IJsland uit noodzaak en er is nooit enig gehoor gegeven aan mijn klacht achteraf. Ze schreven gewoon “problem solved” achter de klacht en dat was het. Nooit meer. Het klantenservice-systeem zit zo slecht in elkaar dat als er iets mis gaat, je echt wel aan je lot overgelaten wordt aangezien er niet echt een hoofdzetel is die bereikt kan worden en je constant verschillende mensen aan de lijn hebt. Wat zorgt voor erg veel onduidelijkheid en frustratie. En vooral: geen hulp op momenten dat je die nodig hebt.

11 mei 2024

Hallo Eva,
Het spijt ons dat onze service niet aan uw verwachtingen voldeed. Jouw mening is belangrijk voor ons en wordt gedeeld met ons team. We zullen contact met je opnemen om te begrijpen hoe we dit probleem op de meest passende manier kunnen oplossen.
Indie Team

Geen service, bij pech onderweg

Wij kregen een camper mee met een electriciteitskabel die niet compleet was. De accu begaf het na 2 dagen. Indie campers heeft ons aan ons lot over gelaten. We kregen geen hulp van hen. We hebben 400 euro aan kosten gemaakt voor een nieuwe accu en electriciteitskabel. Op 20 september zijn de kosten vergoed, maar daar was lang onduidelijkheid over omdat het bedrag eerst van de creditcard was afgeschreven door een technische fout.
Eenmaal thuis verliep de communicatie iets beter.

1 september 2024

Hallo Marion en Esther,
Bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om te reageren.
Het spijt ons dat jullie reis niet zo verliep als gepland.
Het lijkt erop dat een restitutie van € 402,67 is uitgegeven op 20 september op de kaart die is gebruikt voor de oorspronkelijke betaling. Kunt u dit alstublieft opnieuw controleren? Kunt u ook zo snel mogelijk contact met ons opnemen via chat, zodat we u kunnen helpen dit op te lossen? Met vriendelijke groet, Indie Team

Heel slecht!!

Heel slecht!!!
Camper gehuurd in Faro. De mooie foto’s online staan in schil contrast let wat je uiteindelijk krijgt van camper.
Onze camper zat onder de schimmel en was gewoon oud - versleten en kapot. Ik zou beschaamd zijn deze te verhuren.
Na veel zagen een andere camper gekregen.
Helaas onze week vakantie helemaal verpest door dit bedrijf!!!
De camper was opnieuw vuil afgeleverd (vonden spullen van de vorige, etensresten, schimmel ijskast…), terwijl wij EXTRA hebben betaald voor een gekuiste camper + vele zaken waren gewoon stuk!
Warm water kapot, lekkende douche (hierdoor alles nat), kasten die niet sluiten tijden het rijden (gevaarlijk), overal was er ducktape aanwezig om zaken te maken!!
Waardeloos. Slechte klantenservice. Lachen gewoon met de problemen. Bieden dan een compensatie van 80 euro aan. Dit terwijl we 1000 euro betaalde voor een camper en die niet eens werkte naar behoren!!! Zelf de banden en ruitenwissers waren niet meer conform om te gebruiken op openbare weg
De werknemers van Indie zelf in het depot waren beschaamd de campers af te leveren….
Bespaar ellende en boek ergens anders

8 oktober 2024

Hallo Jolien,

Waardeloos bedrijf

Indie Campers is helaas niet het bedrijf dat ze uitstralen te zijn. Allereerst moet de camper op zeer afgelegen plekken opgehaald worden. Vervolgens moesten we 2 uur wachten voor we aan de beurt waren en was er een hoop gedoe mbt de borg. Daarnaast kwamen bij de eerste camper al gebreken aan het licht nog voordat we weg waren, waardoor we weer moesten wachten om een ander camper te kunnen krijgen (die overigens ook diverse gebreken had).
Ondertussen is dit meer dan één jaar geleden, en hebben de we conform de regeltjes van Indie Campers alle toll op onze laatste dag betaald bij het postkantoor. Echter werkt het Portugese systeem vertraagd, waardoor we (blijkbaar) later nog één tol rekening open hadden staan. Dit was ons echter niet bekend, en valt vanuit het buitenland niet te betalen. Nu, meer dan een jaar na dato, kregen we deze rekening van Indie Campers (van 3,21) met daarbij een boete van 15 euro. Hier konden ze zogenaamd niks aan doen. Wij zullen niet meer bij Indie Campers boeken. Rotbedrijf.

18 oktober 2023

Hallo Kees,
Indie Team

Borg nog steeds niet terug en van te…

Borg nog steeds niet terug en van te voren geen informatie ontvangen dat dit tot 30 dagen kan duren. Camper was niet klaar op afgesproken tijdstip.

7 oktober 2024

Hallo Arno,
Bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen! We zullen de feedback gebruiken om ons te verbeteren en ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Zoals gedeeld in uw andere beoordelingen, zijn we ons bewust van uw probleem en ons team werkt momenteel aan uw zaak!
Het allerbeste,

Vriendelijk geholpen

Vriendelijk geholpen, ook al waren we veel te vroeg om de camper op te halen en weer terug te brengen. Houd rekening met de exacte tijden die afgesproken zijn. Er is niet altijd zomaar iemand aanwezig. Wij hadden geluk, en ook geluk dat men zo vriendelijk was om ons toch te helpen.

11 oktober 2024

Vreselijk bedrijf met hele oude…

Vreselijk bedrijf met hele oude afgeragde campers.

26 september 2024

Hallo Tessa!
Hartelijk dank voor uw beoordeling! We zijn altijd op zoek naar verbetering en werken hard om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Kunt u ons meer details geven over hoe we uw diensten kunnen verbeteren om zo goed mogelijk aan uw behoeften te voldoen?
Vriendelijke groeten,
Indie Team

Er is geen fysiek contact met…

Er is geen fysiek contact met indiecampers te krijgen.
Zij gaan er vanuit dat de digitale helpdesk overal een antwoord op weet.
Dat is zeker niet geval.
Als je een vraag hebt krijg je alle juridische dicht getimmerde afspraak door de helpdesk gemaild. Als je vraagt om fysiek iemand te kunnen spreken snap het systeem je in eens niet.
Heel afstandelijk.
De camper was oké.

30 september 2024

Hallo Jan,
Bedankt voor uw beoordeling. Het spijt ons te horen dat je een frustrerende ervaring hebt gehad, maar we waarderen het zeer dat je dit probleem onder onze aandacht hebt gebracht. Uw opmerkingen worden gedeeld met ons team.
Vriendelijke groeten,
Indie Team

Het kan zo gemakkelijk nog heel veel beter!

Van zaterdag 21 september t/m zaterdag 28 september een camper gehuurd in Porto, Portugal. De camper was helaas niet schoon, ook het keukenpakket bevatte nog etensresten van de vorige gebruikers. Heb op de 1e camping alles afgewassen. Het gehuurde beddengoedpakket voor 2 personen had slechts 1 sloop, wel 2 kussens aanwezig. Jammer dat het hoogste dubbele bed er niet uit mocht. Wij waren maar met zijn 2en, maar hebben aardige toeren moeten uithalen om onder het dubbele bed te gaan liggen elke nacht. De intake was echt te mager. Op onze vraag naar de dichtbijzijnde supermarkt en benzinestation kregen we als antwoord, you can google..helaas ook geen uitleg over het electronische toll systeem, achteraf bleek er een poster in de ophaalplek te hangen, maar hier stond ook op dat een prepaid card een optie is. Dit is echter onjuist, want dat geldt niet voor Portugese kentekens. De camper had geen toll badge in de auto, dus opletten dat je de laatste 3 dagen van je vakantie niet onder een electronische toll poort doorrijdt, want pas na 3 dagen kun je deze tolkosten in een CTT postkantoor voldoen. Overigens bleek onze rit na drie dagen nog niet in het systeem te staan, we kregen toen van het postkantoor een verklaring mee dat we wel geprobeerd hadden te betalen. Deze verklaring hebben we bij het terugbrengen van de camper bij laten voegen aan ons dossier. Verder helaas nog schade gereden, is netjes afgehandeld bij terugbrengen, maar zeer kostbaar helaas omdat de onderste rand bij de deur niet verzekerd was (we hadden een verzekering genomen), dus alsnog een flinke rekening. Schade natuurlijk wel onze schuld. Bij terugbrengen ontmoeten we nog huurders die kapotte camper kwamen omwisselen (gas kapot) en nog vertelden dat de wc koffer nog vol had gezeten bij ophalen camper....en hoe neem je toch contact met jullie op! Als je alleen een telefoon bij je hebt, werkt de chat robot niet, want dat icoontje is alleen op een laptop zichtbaar. En bellen kan niet. De whatsapp road assistance voor de Porto locatie hadden wij bij ophalen niet ontvangen. Beste Indie Campers, wat kunnen jullie er in Porto nog een hoop meer van maken. Een goede checklist afhalen schone camper doorlopen, iets uitgebreider keuken en beddenpakket, is echt te minimaal, uitleg en antwoord op de logische 1e vragen van huurders en een uitruil tafeltje van spulletjes en etenswaren die je over hebt en achterlaat voor een volgende. Dit kan nog zo veel beter! Zeker heerlijke week gehad, wat hebben we veel gezien in het mooie Portugal! Zouden we nog een keer huren van Indie campers? Misschien, maar dan lopen we voor vertrek echt alles eerst zelf na...

28 september 2024

Antwoord van Indie Campers

Hallo Jolanda! Bedankt dat je deze zaak onder onze aandacht brengt. We zullen ernaar streven het beter te doen, zodat we de volgende keer een betere ervaring kunnen leveren.
We hopen jou in een nabije toekomst weer te mogen verwelkomen.
Het beste,
Indie Team

Nette camper voor prima prijs

Update: er was een miscommunicatie, borg is netjes verwerkt.

Update: we wachten al 40 dagen op teruggave van de borg. Het contact met de klantenservice gaat vreselijk moeizaam.

Nette camper voor prima prijs, service ter plaatse was in ons geval prima. Nadeel was dat een aantal elektra oplaad punten niet werkten en de accu slecht was

15 september 2024

Antwoord van Indie Campers

Heel erg bedankt voor jullie lieve woorden! En ook bedankt voor het delen van wat we zouden kunnen verbeteren! We zullen dit doorgeven aan ons Customer Excellence-team! We waarderen het zeer dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We kijken ernaar uit om je in de nabije toekomst weer te mogen verwelkomen!
Uw Indie-team

Vieze camper en niet bereid tot een oplossing.

Na het delen van mijn ervaringen op Facebook en Instagram, heeft Indiecampers alsnog de overschrijding van de te veel gereden kilometers teruggestort, alsmede de 22 liter diesel a 4,5 euro en de vergoeding voor de tweede gasfles. Daarmee is de zaak voor ons naar behoren afgedaan dankzij tussenkomst van Ana reputatie-analist.

##- Please type your reply above this line -##
Your request (1117900) has been updated. To add additional comments, reply to this email.

Na het delen van feedback vroeg Indiecampers mijn ervaringen ook op Trustpilot te delen:
1. wij kregen op zondag 25/8 in Stockholm een camper mee met een niet afgetankte diesel tank, 2 lege gasflessen, die stonk naar de rook van de vorige huurders en waarvan de vuilwatertank en de WC tank niet geleegd waren. Daarmee was de camper niet klaar voor gebruik. Verder was de camper incompleet: er waren geen deksels op de pannen, geen stoppen voor de gootsteen en badkamer afvoeren (wat de stank onder het rijden verklaart).
2. op advies van de verhuurder zijn we eerst langs 9 tankstations gereden voor gas. In de hele omgeving van Stockholm bleek gas uitverkocht. Na raadpleging van Primagaz zijn we naar Gävle (125km) gereden om daar een gasfles om te ruilen.Inmiddels was het maandag 26/8.
3. onze eerste vakantie dag is opgegaan aan het vinden van gas, het schoonmaken van de camper om de stank van rook weg te poetsen, en het legen van 2 tanks. Onze planning om naar het oosten te rijden viel daarmee in duigen.
4. tijdens onze vakantie hebben we over bovenstaand 3 keer een bericht gestuurd naar Indiecampers met als enige reactie dat de klacht werd doorgestuurd naar een afdeling Complains and incidents.
5. op zondag 8 september hadden we op het moment van inleveren van de camper, nog geen reactie. De verhuurder nam kennis van onze klachten, was daar deels mee bekend, en bood aan de overschrijding van 360 km NIET in rekening te brengen ter compensatie. De factuur van de gasfles (wij hadden bij Indie betaald voor een 2e gasfles) moesten we opsturen en zou vergoed worden. Hij zou deze afspraak aan Indiecamper doorgeven. Wij vonden dat een acceptabel aanbod en hebben dat geaccepteerd.
6. later op zondag 8 september ontvingen we eindelijk een mail met daarin het aanbod voor een compensatie van 138 euro en het verzoek om hun excuses te accepteren.
Tegelijkertijd werd er 227 euro afgeschreven van onze creditcard (zonder toestemming) als verrekening van de 360 km te veel verreden kilometers. Daarin was meegenomen het verschil in tankinhoud tussen aflevering en terugbrengen van 22 liter. Voor deze 22 liter rekent Indiecampers 45 Zweedse kroon, terwijl een liter diesel aan de pomp 17 Zweedse kroon kost!
Na een langdurige mailwisseling bleek Indiecampers nergens toe bereid behalve de eerder aangeboden 138 euro ter compensatie van 1 lege gasfles (waar we extra hadden betaald voor een tweede) en een slecht werkende wifi. Na 2 weken heen en weer mailen heb ik besloten deze ervaringen hier te delen.
Concl: daar waar de verhuurder zelf met een acceptabele oplossing kwam, verschuilt Indiecampers zich achter contractvoorwaarden. Dat is heel makkelijk maar zo krijg je nooit tevreden klanten.

17 september 2024

Hallo Ruud,