Bij KapitaalopMaat had ik twee investeringen. Bij 1 ervan ging alles tot op heden goed. De tweede (3000 eruro) moet ik als verloren beschouwen. KoM had de ondernemer totaal niet gescand want 1x google... Toon meer
"Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren." Investeren in een project kan vanaf honderd euro. Het rentepercentage is afhankelijk van de risicoklasse van het project en varieert van vier tot tien procent per jaar.
Bahialaan 100 unit 4.13, 3065 WC, Rotterdam, Nederland
- 015-7600019
- info@kapitaalopmaat.nl
- kapitaalopmaat.nl
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Heeft 85% van zijn negatieve reviews beantwoord
Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand
Een op vertrouwen gebaseerd financieringspartnerschap voor de lange-termijn
Kapitaal Op Maat heeft de afgelopen jaren de groei van mijn onderneming (PassionWithoutLimits) mogelijk gemaakt. Een bancaire financiering in Nederland voor in Duitsland geleasede supercars, die ook nog eens worden verhuurd, bleek al snel onmogelijk, terwijl KOM niet alleen naar het financiële plaatje kijkt maar juist ook naar de persoon achter de onderneming. Dit persoonlijke aspect blijkt zeker ook in moeilijke tijden, wanneer er oplossingsgericht wordt meegedacht. Dit crowdfund platform heeft inmiddels een waardevol netwerk van enthousiaste merk-ambassadeurs opgeleverd.
Uitstekende ervaring met Kapitaal op Maat
Kapitaal op Maat heeft mij uitstekend geholpen bij het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering. Vanaf het eerste contact voelde het traject professioneel en goed georganiseerd. De communicatie was helder, vragen werden snel beantwoord en ik werd stap voor stap meegenomen in het proces. Dankzij hun efficiënte werkwijze was de financiering snel rond. Ik ben zeer tevreden en kan Kapitaal op Maat van harte aanbevelen aan andere ondernemers.
Slechte communicatie
1. Onderstaand een reactie van mij over communicatie voor de KOM groep van 21 jan. jl
2. Hierop een reactie van vandaag , 5 maart, van de KOM groep.
Deze rectie komt wel erg laat. Is dan ook wel aardig passend hoe ik hun communicatie (of geen) ervaar.
Slechte communicatie
Herhaaldelijk gemaild en gebeld om duidelijk omtrent inloggen bij Capital Circle.
Ik krijg maar geen contact hetgeen erg vervelend is.
Telefonisch bereikbaar maar er wordt gevraagd om in te spreken om terug te worden gebeld. Gebeurt dit dan zit ik natuurlijk niet achter de laptop. Gewoon hardstikke vervelend en daardoor heb ik zwaar tabak van de KOM groep
32 minuten geleden
Beste Bert,
Bedankt voor de terugkoppeling.
We vinden het vervelend dat inloggen in uw account niet lukt. Wij zijn telefonisch goed bereikbaar, uitzonderingen daar gelaten. Als wij de telefoon niet kunnen aannemen, bellen wij altijd zo spoedig mogelijk terug. Helaas is dit dan telkens net op een ongelukkig moment voor u geweest. Laat het gerust weten als wij u nog kunnen helpen met inloggen.
Wij hopen op die manier een oplossing voor u te kunnen vinden.
Team KOM
Geen enkele communicatie
Geen communicatie als er achterstanden ontstaan. Geen enkele info als afspraken van geldnemers niet worden nagekomen. Zeer slecht. Kosten zijn hoog ten opzichte van andere partijen in de markt die wel communiceren
Update
Vandaag gebeld door vriendelijke medewerker die heeft uitgelegd dat er wordt gewerkt aan samenvoegen van de platforms waardoor de communicatie verbeterd wordt. Op dit moment komen de mails voor Capital Circle accounts niet door naar beleggers. Ook zal de kostenstructuur anders worden.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Tegenwoordig hebben vrijwel alle…
Tegenwoordig hebben vrijwel alle projecten bij KOM hypothecaire zekerheid. Prima rendement, betrouwbare partner. Ga zo door.
Zeer teleurstellende ervaring met Kapitaal op Maat
Voorheen heb ik succesvol gefinancierd via Kapitaal op Maat. Ondanks de tegenslag van corona, waardoor ik mijn BV moest liquideren, heb ik mijn lening volledig en vervroegd afgelost vanuit privé-middelen. Destijds kreeg ik veel lof en werd mij verteld dat ik een sterk trackrecord had opgebouwd, het vertrouwen van de crowd had gewonnen en altijd weer welkom was voor een nieuwe funding.
Helaas is dat positieve beeld volledig verdwenen sinds de komst van een nieuwe medewerker. Deze persoon sprak op een denigrerende en neerbuigende toon, en wuifde mijn opmerkingen voortdurend weg met: “Dat is jouw interpretatie, daar kan ik niets aan doen.”
Een houding die ik allesbehalve professioneel vind.
Mijn bedrijf is inmiddels fors gegroeid en de winst is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Toch voelde ik mij na deze ervaring niet meer prettig bij Kapitaal op Maat en besloot ik elders een aanvraag te doen. Tot mijn verbazing kreeg ik van een andere partij te horen dat Kapitaal op Maat een negatieve referentie over mij had afgegeven — met de melding van een betaalachterstand, terwijl ik alles correct, volledig en vervroegd heb afgelost.
Na meerdere e-mails zonder reactie, besloot ik vandaag nog de moeite te nemen om te bellen en het gesprek professioneel en met een frisse start aan te gaan. Ik vroeg netjes waarom er zo’n slechte referentie was afgegeven, maar kreeg opnieuw hetzelfde ontwijkende antwoord: “Ik heb niets negatiefs gezegd, dat is de interpretatie van de ander.”
Precies dezelfde houding als eerder, wat het gesprek opnieuw met een vieze nasmaak deed eindigen.
Kortom: wat ooit begon als een fijne samenwerking met wederzijds respect, is geëindigd in teleurstelling, miscommunicatie en onprofessioneel gedrag.
➡️ Ik wil niets meer met deze partij te maken hebben — mij zien ze nooit meer terug.

Geen verbetering te zien
Afspraken worden voortdurend niet nagekomen en adequate informatie wordt niet verstrekt. Schande!

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Kom bevestigd met haar reactie dat ik de juiste beslissing nam. geïrriteerde medewerkers
Betalen rente niet per valuta, zoals andere platformen. Reageren traag of geïrriteerd op vragen. Hun systeem hapert, wat ze niet toegeven. Ze komen dan met een onzinverhaal. Bieden een relatief smal aantal projecten, vooral recratie een markt die zwaar onder druk staat. Ik bouw af bij dit platform. Er zijn betere platformen

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Geen gehoor bij projecten in default
Kom geeft geen gehoor bij projecten in default. Openbare communicatie komt alleen tot stand na vele (herhaaldelijke) verzoeken vanuit investeerders, deze communicatie bevat veelal onjuiste / onvolledige informatie wat enkel meer vragen en frustraties oproept bij investeerders. Hierop geen enkel teken van zelfreflectie en/of verbetering zichtbaar. Kortom totaal niet wat je van een professioneel platform kan en mag verwachten.
Een keer bellen in vakantieperiode is blijkbaar voldoende om deze conclusie te trekken. Als ik vervolgens vraag om op later moment contact op te nemen hoor ik vervolgens niets meer van u. Zijn nu bijna halfjaar verder en totaal geen verbetering zichtbaar. Dat zegt al genoeg voor mij.

Duidelijk site
Duidelijk site, ze geven een goede uitleg en onderbouwing van de projecten en risico's. Maandelijks wordt uitbetaald, zou voor mij fijn zijn als ze gaan werken met een walletjes zodat je zelf het moment van uitbetalen kan kiezen of herinvesteren uit de wallet.

dik tevreden tot nu
altijd keurig netjes geholpen en te woord gestaan betalingen op tijd dus wat wil je nog meer

Super!
We zijn ontzettend dankbaar dat we via Kapitaal op Maat ons project De Première hebben kunnen financieren. Wat een prachtige kans!
De communicatie verliep vanaf het begin helder en professioneel. Het team is betrokken, denkt actief mee en schakelt snel wanneer nodig. Dankzij hun expertise en enthousiasme voelden we ons begeleid en gesteund gedurende het hele traject.
Het platform gaf ons niet alleen de middelen om ons project te realiseren, maar ook het vertrouwen dat we het samen konden waarmaken. Een absolute aanrader voor iedereen die zijn of haar idee tot leven wil brengen

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Investering binnen notime behaald!
Kapitaal op maat heeft eerlijk gezegd onze verwachtingen overtroffen. Gezien onze onderneming Alpen Alm een delicatesse / slijterij winkel is kwamen we bij de traditionele geldverstrekkers niet veel verder. Met de hulp van Kapitaal op Maat is dit wel gelukt! De contacten met de medewerkers hebben wij altijd als prettig ervaren, en de korte lijntjes zijn ook fijn. Enigste verbeterpunt is de algemene mailbox, dat onze mails wel eens tussen wal en schip vielen en daardoor onnodig gewacht werd (achteraf gezien) maar gezien deze kundige partij lijkt me dit een kleinigheid. nogmaals dank!

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Het zoveeelste project bij KOM waarvan…
Het zoveeelste project bij KOM waarvan de terugbetaling een issue is…advies 10x nadenken alvorens met Kapitaal Op Maat als belegger mee in zee te gaan.

Prima platform
Neem sinds enkele maanden deel aan 1 lening. Rente wordt steeds keurig op tijd bijgeschreven.
Site is gebruiksvriendelijk. Registreren en deelnemen is makkelijk. Rentepercentages zijn vaak hoog. Dat betekent uiteraard ook een hoger risicoprofiel.
Tot nu zeer tevreden.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Uitstekend platform voor beginnende en gevorderde beleggers
Kapitaal op maat is voor mij een betrouwbare partij om mee te beleggen. Er komen geregeld interessante projecten voorbij die tegen een gezond risico een mooi rendement zetten. De transactiekosten zijn laag en worden automatisch afgeboekt en ook krijg je jaarlijks natjes een jaaroverzicht.
De laatste tijd zijn er wel steeds vaker wat technische problemen met de site, zo is het soms bij projecten niet mogelijk om met ideal te betalen, zijn projecten niet zichtbaar voor iedereen en als je hebt geinvesteerd staat het verkeerde verschuldigde bedrag in de tegel vermeldt. Uiteindelijk klopt alles wel en worden er nooit fouten in betalingen gemaakt.

Net gestart bij Kapitaal op Maat
Net gestart bij Kapitaal op Maat. Duidelijke, overzichtelijke site, rentebetalingen tot heden op tijd, dus tot nu toe een tevreden klant

top website
het is een duidelijke website met goede informatie en vriendelijk in gebruik

Degelijk
via m'n zwager in contact gekomen, is allemaal nog recent dus zal review herzien tzt