Investeer al vanaf 2019 bij kapitaal op maat. Zolang alles netjes betaald word door leningnemer gaat het prima. Maar zodra er problemen of achterstand ontstaat met betalen wordt er niet adequaat ge... Toon meer
Geen communicatie als er achterstanden ontstaan. Geen enkele info als afspraken van geldnemers niet worden nagekomen. Zeer slecht. Kosten zijn hoog ten opzichte van andere partijen in de markt die... Toon meer
We zijn ontzettend dankbaar dat we via Kapitaal op Maat ons project De Première hebben kunnen financieren. Wat een prachtige kans! De communicatie verliep vanaf het begin helder en professione... Toon meer
Betalen rente niet per valuta, zoals andere platformen. Reageren traag of geïrriteerd op vragen. Hun systeem hapert, wat ze niet toegeven. Ze komen dan met een onzinverhaal. Bieden een relatief smal a... Toon meer
"Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren." Investeren in een project kan vanaf honderd euro. Het rentepercentage is afhankelijk van de risicoklasse van het project en varieert van vier tot tien procent per jaar.
Bahialaan 100 unit 4.13, 3065 WC, Rotterdam, Nederland
- 015-7600019
- info@kapitaalopmaat.nl
- kapitaalopmaat.nl
Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord
Hele goed ervaring, service en meedenkende onderneming!
Een hele goed ervaring met Kapitaal op Maat, goede service en ook een onderneming die mee denkt in wat moeilijke tijden. Staan altijd klaar als je vragen hebt dus ik raad iedereen aan om een samenwerking aan te gaan met Kapitaal op Maat, Gewoon Toppie.
Waarschijnlijk tot het volgende project in de toekomst.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Slechte screening en lucht als verpanding
Kapitaal op maat is niet aan te raden als je wil investeren. Van mijn drie projecten waarin ik geïnvesteerd heb, loopt er maar eentje probleemloos. De tweede heeft vaak moeite met betalen (vooral als ze op vakantie gaat of ziek is of wat dan ook) en de derde zit nu zelfs een schuldsaneeringstraject. De verpandingen blijken verdwenen, verwoest of door een compagnon meegenomen of op naam gezet te zijn. Geen enkel onderpand of garantie. Dat verpandingen niks waard blijken is een onacceptabele fout. Waarom is die compagnon niet onderdeel van de leen overeenkomst?
Nu geven ze wel aan dat de afgelopen jaren de dienstverlening en processen zijn aangepast en dat de cijfers goed zijn. Mijn investeringen zijn echter van 2021 en volgens het dashboard is meneer schuldsanering enkel in verzuim. Totaal definitief afgeboekt is nog steeds € 0 euro. Zo kan ik ook de cijfers mooi houden.
Het blijft een moeilijk punt voor Kapitaal op maat die bij de vele reviews telkens terug komen: Slechte screening, juridisch belabberd en onderpanden blijken lucht.
UPDATE 11-10-2023
De eerste is volledig afgerond en afgewikkeld. Goed nieuws! Maar ook het enige goede nieuws
De tweede is nu ook met het bedrijf gestopt en heeft via de gemeente hulp met een “stabilisatietraject” met financiele experts. Nog meer drama en trajecten
De derde mr schuldsanering is nog erger. De laatste update heb ik 28 april ontvangen.
En zoals het antwoord van Team Kapitaal op Maat al aangeeft: Het rendementscijfer is nog altijd stabiel. Want volgens het dashboard is er geen enkel project afgeschreven! Zijn het gewoon lopende projecten! Is het nog steeds openstaand! En heb ik nog steeds een mooi positief rendement! Terwijl ik kan fluiten naar 33% en misschien gewoon zelfs 66% van mijn inleg in de projecten.
Maar dat wordt vakkundig buiten de “facts and figures” cijfers gehouden. Mooi zeg! Lekker stabiel!

Ervaringsdeskundige
De mensen met wie ik contact had waren mijn inziens betrouwbaar accuraad, correct en ervaren.
De (erg) snelle volboeking heeft ertoe geleid dat ik nu op de kaart sta in onze branche.
Wij zijn een platform aan het uitrollen op het gebied van damesschoenhak renovatie en personalisatie genaamd Mooi Hakkie
De datum van ervaring is 2021.

Zeer aangename werkwijze
Zeer aangename snelle manier van communiceren en handelen. Zijn goed in wat ze doen. Voelde vanaf het begin vertrouwd. Mocht het ooit nodig zijn zal ik zeker weer contact opnemen.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Kapitaal op Maat heeft deskundige…
Kapitaal op Maat heeft deskundige medewerkers die een op maat gemaakt plan voor je bedenken. De communicatie verloopt soepel en met korte lijntjes. Topbedrijf!

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Goed geholpen en snel geregeld
Goed geholpen en snel geregeld, deskundigheid ten top.

Deskundigheid met maatwerk
Deskundig, levert maatwerk en zeer begaand met de ondernemer daar waar behoefte aan is.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
De aanvraag wordt goed gecontroleerd
De aanvraag wordt goed gecontroleerd en doorgerekend. Ook tussentijds is er controle waardoor je er beter op kan vertrouwen dat de aanvraag solide is.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Kapitaal op Maat (KOM) voldoet als een…
Kapitaal op Maat (KOM) voldoet als een van de weinige crowdfundsites reeds aan de nieuwe Europese crowdfundregels en heeft dan ook de benodigde AFM-vergunning daarvan op zak.
Bij een rondgang langs andere crowdfundsites (Afgelopen maand) kwam ik niet verder als: " Wij zijn er mee bezig" en " Onze juristen zijn er mee bezig".
Daarnaast valt mij iederen keer op dat KOM de investeerder uitgebreid informeert met alle benodigde stukken en documentatie.
Bijzonder is dat een investeerder ook reacties kan geven of vragen stellen die dan ook openbaar zijn voor andere investeerders.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Goed geholpen met het realiseren van…
Goed geholpen met het realiseren van ons bedrijf ook in de zware Corona tijd hulp gekregen en een overbrugging krediet.
Heb van de investeerders ook goede reacties gekregen.
Mvg Marco en Gerda

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Traag en teveel opererend als een bank
Traag en teveel opererend als een bank. Bewegen zich risicoloos.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Mooi platform met vriendelijke…
Mooi platform met vriendelijke medewerkers, goed bereikbaar.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
in reactie op uw antwoord
in reactie op uw antwoord, hieronder mijn email van 4 augustus 2022 aan info at kapitaalopmaat.nl:
Beste kapitaalopmaat,
Bij het aangaan van de projecten was sprake van een eenmalige kostenpost per project (ik meen 'investeringsfee' geheten). Deze heb ik uiteraard betaald. Nu is dit stilletjes gewijzigd in een post 'transactiekosten' die maandelijks wordt berekend. Bij terugzoeken is dit kennelijk gebaseerd op de nieuwe raamovereenkomst die ik (helaas) in januari heb geaccepteerd. Echter, daarin staat dat de transactiekosten pro rata met het investeringsvedrag worden berekend. Ik stel echter vast dat dat niet klopt: de kosten zijn altijd 0.10 per transactie. Voor mijn kleinste transactie (1.58) komt dat overeen met meer dan 6%, met andere woorden er blijft van enig rendement helemaal niets meer over. Het is schandelijk een dergelijke verandering door te voeren op projecten die al zijn aangegaan, daarover bovendien onjuiste informatie te verstrekken en niet de mogelijkheid te bieden de overeenkomst op te zeggen.
Henk Metselaar
klantnr 23971
PS jullie klachtenformulier werkt ook al niet

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Kapitaalopmaat doet misschien wel z'n best...
Kapitaalopmaat doet misschien wel z'n best, maar vrijwel alle projecten zijn/gaan failliet. Essentieel voor een crowdfunding (en niet donaties) is toch wel dat alle inleg ook weer terug komt. Dat lijkt helaas niet te lukken.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Ik investeer al jaren bij Kapitaal op…
Ik investeer al jaren bij Kapitaal op Maat.met veel genoegen, een betrouwbaar platform, goed bereikbaar, ook telefonisch. Ik Kees de projectief (natuurlijk), maar ook de voortgangsreportages, die terzake zijn.Zeer tevreden!