De boot vertrok bijna een uur te laat. Daarna de lichtjestocht door de kanalen, met een wellicht zwakbegaafde of onder invloed verkerende schipper wie dacht de leukste te zijn met continu kinderach... Toon meer

Light Festival Amsterdam. Het was heerlijk warm op de boot alleen vond ik de tocht erg tegenvallen. In het verleden waren er meer kunstwerken en zeker ook mooiere/betere. Enige wat eruit sprong was... Toon meer

Onze cruise zou om 21.30 uur beginnen, maar eindigde een uur buiten in de rij voordat we op de boot konden stappen. Het was koud buiten en het was ongemakkelijk. Ons kind viel tijdens de cruise in sla... Toon meer

1. Rondvaartbedrijf
  2. Cruiseorganisator
  3. Cruisemaatschappij
  4. Toeristische attractie

Step on board of one of our many canal cruises to see Amsterdam from it’s best angle, the water. We have a canal cruise for every occasion and all types of weather. Get comfortable and enjoy the sights of the city while listening to the captain and/or the audio guide tell you about the world around you.

2,1

Slecht

TrustScore 2 uit 5

3K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Slechtste Amsterdamse rondvaart ooit

Slechtste avondrondvaart ooit. Ongeïnteresseerde kapitein die geen woord zegt. Uitleg via oortjes/koptelefoon met ingesproken tekst vol sluierreclame. Terwijl je langs schitterende gebouwen vaart als het Scheepvaarthuis gaat het over het drijvende Chinese restaurant. Pure reclame. En dat gebeurt voortdurend. Slecht zicht omdat de bovenkanten van de boot van dof mat glas of kunststof zijn. En dat terwijl je naar de gevels wilt kijken. Tekst via de oortjes verspringt steeds in een andere taal. We waren al na 53 minuten terug, hij voer ook niet synchroon met de tekst via de oortjes want hij wilde het gewoon snel afraffelen. Kortom alles waardeloos!

17 maart 2026

De boot vertrok bijna een uur te laat.

De boot vertrok bijna een uur te laat.
Daarna de lichtjestocht door de kanalen, met een wellicht zwakbegaafde of onder invloed verkerende schipper wie dacht de leukste te zijn met continu kinderachtige "grappen" en veel gejoel.
Ook bijzonder hoe die man bezienswaardigheden in zijn eigen stad kleineerde.
Mijn zoon en ik waren blij toen die toer weer afgelopen was.

29 december 2025

Teleurstellend

Met een groep van 12, leuk varen in Amsterdam! Teleurstelling omdat meneer de "kapitein" als snel stond te schreeuwen aan onze tafel. De jongens van 5 en 7 liepen een paar keer van en naar buiten. En dat mocht dus niet. Hij had ons op een gewone toon kunnen zeggen dat ze moesten blijven zitten. Geen probleem maar van een schreeuwende "kapitein" die direct ook dreigt ons van boord te zetten kan je een reactie verwachten. Uiteindelijk konden de huilende jongens met papa van boord stappen. Wat een droeftoeter die man. Al met al een teleurstellende dag voor de kinderen

29 december 2025

Ga lekker lopen!

Om eens te ervaren hoe het is om het Amsterdam Light Festival met een boot te doen, boekten we bij Lovers. Wat een deceptie. We zaten aan een raam dat volledig beslagen was. Dus we zagen geen moer. Fijn hoor. De boot mudvol, dus verplaatsen was geen optie. Bovendien zat één van ons tegen de vaarrichting in, kun je beter niet doen.

28 december 2025

Een hele slechte waardeloze rondvaart

Een hele slechte rondvaart. In de boot van LOVERS stond de muziek veel te hard. Leek wel een party-boot en dat kan niet de bedoeling zijn. Verder een hele vervelende “ stuurman = kapitein “, die zichzelf kennelijk erg grappig vond. Met een hoog gehalte van zelfdoening vertellen dat hij twee weken nog maar aan het varen was; of je wel een zwemdiploma had, want onvoldoende zwemvesten ( en dan lachen ) en te populair doen alsof je een vriend bent van hem en uiteindelijk NIET vertellen op welke grachten je aan het varen bent. Kortom, zonde van mijn geld en NIET doen is mijn advies.
Ik ben er ziek van

27 december 2025

Slecht product

Slecht product: mensen rondvaren, opgehokt in boten met zwaar beslagen ramen waardoor je alleen andere passagiers ziet…
Geen enkele vorm van informatie, niet live en geen audio berichten.
Krappe zitjes van 3, bomvolle boten.
Enige bericht van de schipper was dat je fooi kon geven bij uitstappen.
Het ticketoffice kan alleen zeggen dat zij niet gaan over het wanproduct en het gegeven mailadres voor klachten klopt niet. Op mails naar het doorverwezen buro wordt niet gereageerd.
SCHANDALIG, beschamend voor Amsterdam ook.

15 december 2025

Schaam je: Lovers Canal Cruises

Advies: boek hier niet! Ondanks reservering 45 minuten in de kou buiten in de rij. Of ze voor het eerst een boottocht organiseerde. Geen welkom geen uitleg geen toelichting geen oordopjes enz.
Maar het meest erge was dat je niet door de ramen naar buiten kan kijken. Alles beslagen en raamventilatie werkte niet. Er ligt zelfs een raamtrekker op de tafel en moet je om de twee minuten je raam schoonmaken. Wat een oude rondvaart boot!

15 december 2025

Wat een waardeloze club

Wat een waardeloze club. Misschien wel de beste marketingmachine maar de klantvriendelijkheid is zwaar onvoldoende. Je reserveert een tijdslot maar staat alsnog een UUR (!) in de rij.

6 december 2025

Luxe cruise was gepimpte sloep

We hadden een SAIL cruise geboekt voor €120 per persoon. Niet goedkoop dus. Plaatje klopte niet bij werkelijkheid. We zagen allemaal mooie, luxe boten rondvaren terwijl wij onder een afdakje op een houten bankje zaten te rillen. ‘De kok’ sneed stokbrood en vulde bakjes nootjes. Dit was geen €120 pp waard. Daarbij is klantenservice‘Amsterdams’ arrogant en waardeloos.

22 augustus 2025

Onbeleefde medewerkers.

Op dinsdagmiddag 10 juni had ik een nare ervaring bij de ticketbalie van Lovers Canal Cruises bij Amsterdam Centraal. Ik vroeg op een normale en vriendelijke manier of ik recht had op korting met mijn pas. De medewerker van de klantenservice – die ik op dat moment telefonisch sprak – bevestigde dat dit inderdaad het geval was.

Tot mijn verbazing weigerden de dames bij de kassa dit te accepteren. Sterker nog: ze vielen de medewerker van de klantenservice verbaal aan, terwijl ik het gesprek via de telefoon volgde. Het was ronduit vijandig en ongemakkelijk om als klant tussen twee interne medewerkers te staan die zo met elkaar omgaan.

Ik voelde me totaal niet welkom. Uiteindelijk ben ik zonder tickets vertrokken omdat ik me er ronduit onprettig bij voelde. Dit is niet wat je verwacht van een organisatie die toeristen en bezoekers op een prettige manier wil ontvangen. Een zeer teleurstellende ervaring.

10 juni 2025

Leuk een rondvaart in Amsterdam ?

Leuk een rondvaart in Amsterdam? Wij komen woensdag 7 mei 2025 rond 20.45 aan bij Lovers Amsterdam en willen mee met de rondvaart van 21.00 uur. Online zijn er nog 23 plaatsen beschikbaar. Nee de boot is vol, na de opmerking dat er online nog 23 plekken open staan zegt de man bij de boot dat ze niet weten met welke boot er gevaren wordt. Mijn opmerking dat het om jullie eigen website gaat van Lovers haalt de man zijn schouders op.
Blij dat we niet online alvast een kaart hebben gekocht.

7 mei 2025

Zeer negatief commentaar van de kapitein

We hadden vandaag een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Het was qua route niet de meest interessante tour die je kon hebben. Buiten langs via het IJ en daarna de Herengracht af.
De gids dacht dat hij erg lollig was. Hij was uitermate negatief over Amsterdam, de burgemeester, de fietsers, de Nederlanders etc Er kwam geen positief geluid uit. Wie er al een jointje had gerookt (boot zat vol gezinnen met kinderen)? Nou hij wel en wij waren vast allemaal leugenaars. Het was vast lollig bedoeld allemaal maar wat ons betreft onprofessioneel en teleurstellend.
Een kwinkslag mag best maar dit was niet ok.
Datum van ervaring: 17 april 2025

17 april 2025

Belachelijk slecht! Niet doen.

Belachelijk! Meer dan een uur in de rij. Chaos, geen structuur en geen organisatie rondom het Lightfestival in Amsterdam. Alle uren door elkaar in de rij. Niets geregeld voor mensen die slecht ter been zijn en geen enkele communicatie over hoe lang de rij nog gaat duren of waar de rij heen gaat. Gevaarlijke situaties rondom kruispunt en verkeer, omdat de rij zo extreem lang was. Verder krappe stoeltjes en korte snoer voor oordopjes als je aan het middenpad zat. Laatste stuk file aan boten en daardoor duurden het erg lang voordat er aangemeerd kon worden. En uiteraard een chagrijnige bestuurder/kapitein mocht niet ontbreken!

18 januari 2025

Ticket voor lichtfestival

Ticket voor lichtfestival. Grote chaos bij het aanschuiven, alle uren door elkaar, mensen van meer dan een uur vroeger dan ons stonden er nog. 400 mensen aanschuiven voor boot tour. Reactie: Het is druk op het kanaal, je zou denken dat ze dit aankunnen en hiermee rekening houden. Er was ook niks te zien, dat ze dit lichtfestival durven te noemen. Veel betaald voor niks

18 januari 2025

Geboekte tickets om 18.00 maar de boot…

Geboekte tickets om 18.00 maar de boot was vol! Geen passende oplossing kunnen bedenken behalve "u mag de volgende boot als eerste erop.. " Dus in de kou op de kade wachten of helemaal niet was het eigenlijk.. En wij waren die de enige die niet meer op de boot konden!
Er werd helemaal niet geteld door het personeel dus ze hadden geen idee hoeveel mensen er aan boord waren..Ze doen maar wat die Lovers, zolang er betaald word blijven ze zo opereren ben ik bang..Dee licht tour op zich was wel aardig, maar in vergelijk met vorige jaren toch echt heel wat minder..

8 januari 2025

Nooit meer een rondvaart

Tour van 17.15uur geboekt...werd aangeraden er om 17uur te zijn.... mochten plusmin om 17.40uur instappen. Stonden al die tijd in de regen met een klein kind. Boot was veel te vol. Konden met z'n 3en niet elkaar zitten. Oordopjes te kort als je aan het gangpad zit. Ramen waren alle beslagen. Dus we zagen bijna niets van de light tour.
Eigenlijk is1 ster nog te veel. Sorry

3 januari 2025