Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Powiem szczerze, że po przeczytaniu wielu negatywnych opinii, miałam obawy przed zamówieniem produktów z Makeup. Postanowiłam jednak zaryzykować i złożyłam swoje pierwsze zamówienie:) W moim przypad... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Zamówiłam kosmetyki na Makeup.pl w sobotę, dotarły do mnie już we wtorek. Po przeczytaniu tutejszych opinii przestraszyłam się, ale kosmetyki przyszły szybko, dobrze zabezpieczone. Sprawdziłam dokładn... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Zamówiłam w tej firmie kosmetyki już 2 -i raz. Jestem bardzo zadowolona,dostawa szybka ,wszystko OK.Ceny są tak niskie,że,aż wierzyć się nie chce. Nie wiem skąd taka różnica. Ktoś powiedział mi,... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Firma bardzo rzetelna. Wiadomo wszedzie zdarzaja sie sie pomylki, w koncu nie jestesmy robotami.Ja otrzymalam zwykly zmywacz do paznokci choc zamawialam truskawkowy. Firma odrazu zainteresowala sie ta... Toon meer

Bedrijfsgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 72% van zijn negatieve reviews beantwoord

Najszybsza dostawa

Najszybsza dostawa, jaką miałam w sklepie online! Wybrałam kuriera od Makeup, był za darmo. Piszą, że 1–3 dni, a przywieźli mi już na drugi dzień. Zamówienie można od razu sprawdzić przy kurierze. Super! Ten sklep jest naprawdę świetny, polecam.

13 december 2025
Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Kosmetyki od Makeup zamawiam często i…

Kosmetyki od Makeup zamawiam często i są zawsze super świeże, z długą datą ważności. Ostatnio kupiłam krem, był w porządku. Jedyny mały minus to to, że pudełko było trochę zgniecione na rogu, ale sam krem był cały. Wiem, że to się zdarza. Poza tym, ufam temu sklepowi.

9 december 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jedna gwiazdka to i tak za dużo

Jedna gwiazdka to i tak za dużo, wysyłają inny produkt niż jest przedstawiony na zdjęciu głównym w ofercie, tłumacząc później, że to tylko zdjęcie poglądowe. Mimo oszustwa każą odesłać na własny koszt i nawet nie przeproszą za wprowadzony błąd. Zwykli złodzieje.

22 november 2025

Dzień dobry, Pani Paulino,

bardzo nam przykro, jeśli otrzymała Pani towar inny niż oczekiwany. Poprosiliśmy w wiadomości prywatnej o szczegóły zamówienia, chcielibyśmy przyjrzeć się sprawie i ponownie przeanalizować Pani przypadek.

Będziemy wdzięczni za informację zwrotną w tej sprawie. Za powstałe niedogodności serdecznie przepraszamy.

Kupiłam on line perfumy

Kupiłam on line perfumy, 2 flakony tych samych perfum, pierwsze były w porządku, drugie niestety okazały się fałszywe, perfumy nie pachną tak jak oryginalne i nie utrzymują się na skórze tak długo. Oczywiście chciałam reklamować jednak nie uwzględnili reklamacji powołując się na to, że zapach to rzecz względna 🙄 nigdy więcej już tam nic nie kupię…

3 augustus 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy zaznaczyć, że w naszej ofercie znajdują się wyłącznie oryginalne produkty pochodzące od autoryzowanych dostawców. Różnice w odbiorze zapachu mogą wynikać z wielu czynników, m.in. indywidualnej reakcji skóry czy warunków przechowywania.

Jeśli jednak pojawiają się wątpliwości dotyczące konkretnego produktu, każda taka sytuacja jest z naszej strony dodatkowo analizowana, aby upewnić się, że spełnia on wszystkie normy jakości.

Pozdrawiamy,

Obsługa klienta jest straszna

Zamówiłam paczkę ze strony makeup.pl , paczka dotarła do paczkomatu, a kiedy ją odebrałem, padało. Po powrocie do domu dowiedziałam się ,że cała moja biała kurtka jest poplamiona farbą, którą jest pokryte pudełko(fioletowy kolor). Odrazu napisałam do obsługi klienta .Odpowiedzieli mi niemal natychmiast i powiedzieli, że to nie ich wina i odmówili zwrotu przynajmniej części pieniędzy za pralnię chemiczną ,próbowałam zakwestionować ,ale to było bezskuteczne.

30 oktober 2025

Szanowna Pani,

bardzo nam przykro z powodu sytuacji, która miała miejsce przy odbiorze przesyłki. Rozumiemy, że było to dla Pani wyjątkowo nieprzyjemne doświadczenie, zwłaszcza że doszło do zabrudzenia odzieży.

Pragniemy jednak wyjaśnić, że paczki opuszczają nasz magazyn w pełni czyste i suche, a sposób ich transportu oraz warunki atmosferyczne w momencie doręczenia pozostają poza naszym wpływem. Niestety, opady deszczu czy wilgoć mogą niekiedy powodować odbarwienia lub zabrudzenia materiałów opakowaniowych, co prawdopodobnie miało miejsce w tym przypadku.

Z naszej strony dołożymy starań, aby przekazać przewoźnikowi informację o zdarzeniu, by podobne sytuacje nie powtarzały się w przyszłości. Będziemy również wdzięczni za odpowiedź na przesłane przez nas zapytanie o szczegóły zamówienia, abyśmy mogli przyjrzeć się sprawie bardziej i skontaktować się z Panią bezpośrednio.

Jeszcze raz przepraszamy za niedogodności i dziękujemy za zrozumienie.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Niestety nie polecam tego sklepu!!

Niestety nie polecam tego sklepu. Złożyłam zamówienie a otrzymałam zupełnie inny produkt — z innego sklepu i nie mający nic wspólnego z moim zamówieniem. Jak się okazało, firma kurierska pomyliła etykiety, ale moim zdaniem sklep również powinien lepiej kontrolować proces pakowania i wysyłki. Cała sytuacja jest bardzo nieprofesjonalna a sklep jedynie zrzuca winę na firmę kurierską, brak szacunku do klienta i jego czasu. Na chwilę obecną nie otrzymałam ani mojego zamówienia ani zwrotu pieniędzy. Napisałam wiadomość do obsługi tydzień temu i do dziś nie otrzymałam rozwiązania ani konkretnej odpowiedzi.
Zdecydowanie odradzam.

2 oktober 2025

Szanowna Pani Beato,

dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że doszło do takiej sytuacji. Chcielibyśmy wyjaśnić, że zamówienie zostało z naszego magazynu wysłane prawidłowo, natomiast błąd powstał po stronie przewoźnika, gdzie doszło do pomylenia etykiet. Niestety takie sytuacje zdarzają się rzadko, ale są niezależne od nas.

Ze swojej strony od razu podjęliśmy działania, aby sprawa została rozwiązana. Firma kurierska kilkukrotnie próbowała skontaktować się z Panią w celu odbioru błędnej paczki i dostarczenia właściwego zamówienia. Bez współpracy w tym zakresie nie możemy zamknąć procesu reklamacyjnego.

Jesteśmy gotowi do dalszej pomocy i wyjaśnienia sprawy – prosimy jedynie o kontakt z Biurem Obsługi Klienta, abyśmy mogli wspólnie znaleźć najlepsze rozwiązanie.

Z poważaniem

Świetny sklep

Duży wybór produktów, ekspresowe dostawy, wszystko swietnie zapakowane. To jeden z moich ulubionych sklepów. Zamawiałam wielokrotnie, zawsze pozytywne doświadczenia

17 juli 2025

Otwarty tusz

Otrzymałam tusz, który był już otwarty – bez zabezpieczenia higienicznego, bez folii ochronnej ani fabrycznego zamknięcia, co budzi poważne wątpliwości co do świeżości i bezpieczeństwa produktu.
Jestem bardzo rozczarowana – zamówiłam nowy kosmetyk, a dostałam coś, co nie nadaje się do użytku. Nie polecam.

16 juli 2025

Szanowna Pani Mariio,

dziękujemy za wiadomość i podzielenie się swoją opinią.

Zapewniamy, że wszystkie produkty, w tym tusze do rzęs, wysyłamy wyłącznie nowe i pełnowartościowe, bezpośrednio z naszego monitorowanego magazynu, w którym obowiązują ścisłe procedury dotyczące bezpieczeństwa i higieny produktów.

Rozumiemy, że brak dodatkowych zabezpieczeń, takich jak folia ochronna czy plombowanie, może budzić wątpliwości, jednak informujemy, że producenci nie zawsze stosują tego rodzaju zabezpieczenia w opakowaniach przeznaczonych do sprzedaży online. Często są one umieszczane dodatkowo przez drogerie stacjonarne, aby zabezpieczyć towar przed otwarciem na półce sklepowej.

Zapewniamy, że przesłany produkt nie był wcześniej używany, a jego stan odpowiada standardom dystrybucji bezpośredniej z magazynu. Jeśli produkt budzi jakiekolwiek zastrzeżenia, jesteśmy oczywiście gotowi do dalszej weryfikacji – prosimy wówczas o kontakt z naszym działem obsługi klienta wraz ze zdjęciem otrzymanego tuszu.

Pozostajemy do dyspozycji i przepraszamy, jeśli otrzymany produkt nie spełnił Pani oczekiwań.

Brak zamowienia

14 czerwca zamówilam produkt z tej firmy. Jest 26 czerwiec i dalej nie dostalam paczki. Paczka nie jest nawet nadana!!! Pomimo prob kontaktu dalej brak konkretnej odpowiedzi kiedy dostane przesylke. Bardzo nieprofesjonalne podejscie do klienta. Nie polecam tej firmy. Czuję się oszukana.

26 juni 2025

Szanowna Pani,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Zawsze traktujemy wszelkie zgłoszenia ze strony Klientów bardzo poważnie i zależy nam na szybkim oraz rzetelnym wyjaśnieniu każdej sytuacji.

Niestety, do tej pory odmówiła Pani podania jakichkolwiek danych, które pozwoliłyby nam zweryfikować Pani zamówienie – takich jak numer zamówienia, adres e-mail, czy nazwisko. Bez tych informacji nie jesteśmy w stanie potwierdzić, czy rzeczywiście doszło do zakupu i co mogło się wydarzyć.

Zapewniamy, że każde zamówienie jest realizowane zgodnie z procedurą, a w przypadku problemów z wysyłką lub odbiorem paczki Klient otrzymuje od nas pełen zwrot środków. Przejrzeliśmy nasze systemy i nie odnaleźliśmy żadnego zamówienia, które pasowałoby do Pani opisu lub które pozostawałoby nierozwiązane.

Jeśli dokonała Pani zakupu, bardzo prosimy o przesłanie jakiegokolwiek dowodu – chociażby potwierdzenia płatności czy numeru zamówienia – dzięki czemu będziemy mogli niezwłocznie sprawdzić sprawę i udzielić konkretnej odpowiedzi.

Zależy nam na zadowoleniu naszych Klientów, jednak bez podstawowych informacji nie jesteśmy w stanie pomóc.

Zdecydowanie nie polecam.

Zdecydowanie nie polecam kupować żadnych produktów przez stronę tej firmy. W przypadku zwrotu, nie zostanie on przyjęty bez żadnych powodów więc na sam koniec zostaniecie z dodatkowym wydatkiem (przysyłka zwrotna), niechcianym produktem i niesmakiem w ustach po rozmowie z ich „działem reklamacji”.
Odradzam, klient traktowany jak..

12 juni 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy wyjaśnić, że zwrot został odrzucony, ponieważ produkt, czyli szczotka do włosów, nosił wyraźne ślady użytkowania, co jest niezgodne z warunkami zwrotu. Na szczotce znajdowały się zabrudzenia oraz włosy, co jednoznacznie wskazuje, że była używana. Szczegółowe wyjaśnienia przesłane zostały do Pana drogę e-mailową wraz z decyzją.

Zgodnie z przepisami oraz naszym regulaminem, nie możemy przyjąć zwrotu produktów noszących ślady użytkowania ze względów higienicznych.

Rozumiemy, że taka sytuacja może budzić frustrację, ale zapewniamy, że każdy przypadek rozpatrujemy indywidualnie i z zachowaniem należytej staranności. W razie pytań lub wątpliwości jesteśmy do dyspozycji.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dziś otrzymałam paczkę z moim…

Dziś otrzymałam paczkę z moim zamówieniem na dwa produkty do pielęgnacji z czego jeden był otwarty (w pół odkręcony słoik z kremem (normalnie produkty tej firmy mają foliową zawleczkę na opakowaniu). Wydawało się że produkty trochę taniej niż w innych sklepach a i tak kasa w błoto

6 juni 2025

Szanowna Pani,

dziękujemy za wiadomość i za złożone zamówienie.

Chcielibyśmy uprzejmie wyjaśnić, że w przypadku zakupionego przez Panią balsamu. Ten konkretny produkt fabrycznie nie posiada dodatkowego zewnętrznego zabezpieczenia, o którym Pani wspomina. Nie jest to wada ani oznaka użycia, wynika to ze specyfikacji producenta.

Wszystkie towary wysyłane z naszego magazynu są produktami nowymi i nieużywanymi, pakowanymi w stanie fabrycznym. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować ich pełną jakość oraz świeżość.

Jeśli produkt mimo to budzi jakiekolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt, chętnie sprawdzimy sprawę dokładniej i zaproponujemy odpowiednie rozwiązanie.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

not order in this company

not order in this company , i order something cancel the order sent it back and have more problems with them !! lucky i pay with paypall and get my money back but tell you i will never order something again

4 juni 2025

Nie robcie zakupów tutaj

Nie robcie zakupów tutaj! Krem za 150zl marki dr Brandt przyjechał zepsuty. Krem po nalozeniu cały się rolował, wgl nie wchłaniał i powodowal zaczerwienienie na twarzy. Jednym słowem nadawał się do śmieci. Niestety sklep nie rozpatrzył pozytywnie reklamacji i odesłał zepsuty krem z powrotem do mnie. Sprawę zgłosiłam do Rzecznika Praw Konsumenta. Dlatego Prosze nie róbcie zakupów tutaj, bo sklep wysle wam zapusty lub podrobiony produkt i nie odzyskacie pieniędzy.

14.05.2025 komentarz:
I sklep jeszcze napisze ze produkt był używajmy przez 5miesiecy. Zakup był zrobiony 31.01.2025 i wysłany z reklamacja na samym początku maja. Produkt był raz użyty na skórze mojej i raz na skórze mojej siostry, ale sklep i tak nie wiem po czym napisał ze byl „używany” co oczywiście się moja z prawda. Naprawdę nie kupujcie u takich kłamców żadnych produktów. Pierwszy raz byłam tak zle potraktowana i sadze ze te negatywne opinie innych ludzi również są zgodne z prawda.
UWAŻAJCIE NA TEN SKLEP!!!

13 mei 2025

Dzień dobry, Pani Wiktorio,

dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, choć jest nam przykro, że produkt nie spełnił Pani oczekiwań. Chcielibyśmy jednak odnieść się do tej sytuacji, ponieważ została ona przez nas szczegółowo przeanalizowana w toku procesu reklamacyjnego.

Z dokumentacji i informacji, które od Pani otrzymaliśmy, wynika, że krem był używany przez ponad 5 miesięcy, a także przechowywany w warunkach niezgodnych z zaleceniami producenta. Niestety, niewłaściwe przechowywanie może prowadzić do pogorszenia jakości produktu, za co sklep nie ponosi odpowiedzialności.

Produkt został wysłany do Pani w stanie fabrycznym, oryginalnie zapakowany, bez jakichkolwiek wad. Z tego względu reklamacja została rozpatrzona zgodnie z obowiązującymi przepisami i regulaminem sklepu.

Zależy nam na uczciwej i transparentnej obsłudze naszych Klientów, dlatego zawsze dokładnie weryfikujemy każdą zgłoszoną reklamację. W przypadku dalszych pytań lub wątpliwości zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem obsługi klienta.

Podrawiamy

Świetny sklep

Duży wybór produktów, niektórych serum nie mogłem znaleźć w żadnym innym miejscu. Bardzo podobało mi się również to, że dostawa jest bezpłatna

14 april 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Niezalecane. Oszustwo. Zapłaciłem z góry za masło do ust. Przyszedł używany produkt - pół słoiczka, aplikator połamany. Odesłałem produkt, ale odmówiłem zwrotu pieniędzy.

24 maart 2025

Szanowny Panie,

Dziękujemy za opinię.

Przykro nam, że jest Pan niezadowolony z przebiegu zamówienia, jednak chcielibyśmy uprzejmie wyjaśnić, że przesłany do Pana produkt był fabrycznie nowy, pełnowartościowy i nieużywany. Zgłoszony przez Pana zwrot został przez nas odrzucony, ponieważ produkt, który do nas wrócił, nosił wyraźne ślady użytkowania – słoiczek był otwarty i częściowo zużyty.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz regulaminem naszego sklepu, nie możemy przyjąć zwrotu towaru używanego w przypadku produktów kosmetycznych. Zapewniamy, że nie doszło z naszej strony do żadnego oszustwa – dokładamy wszelkich starań, aby każdy Klient otrzymał pełnowartościowy produkt i profesjonalną obsługę.

Po odrzuceniu przez nas zwrotu zaczął Pan zgłaszać, że towar posiada wady, takie jak uszkodzony aplikator, co nie jest prawdą. Zabezpieczyliśmy nagrania i zdjęcia z widocznym stanem towaru.

W razie dodatkowych pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu z naszym działem obsługi klienta – chętnie służymy pomocą.

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.