I’ve been a customer for over eight years, and Mathem has honestly made my life so much easier. Deliveries are always on time, the products are great, and it really helps me keep my hectic schedule u... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Jag har använt Mathem i ett par månader nu. Bra/spännande utbud, enkelt att beställa och snabba leveranser. De tar t.o.m emot pantburkar vid leveransen. Läste också att de skall leverera i skärgården... Toon meer
Senaste gången uteblev varorna helt. Står att de är levererade. Finns ingen support att kontakta på kvällstid när leveransen görs. Av en slump märkte vi att de i det tysta har dumpat maten för 2000kr... Toon meer
Jag hade precis lagt en beställning då min kollega på jobbet uppmärksammade mig och att jämföra priserna. Jag la en beställning på samma matvarukorg och till min stora förvåning skilde det mycket. Mån... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Geschreven door het bedrijf
Vi är Sveriges största matbutik på nätet och erbjuder leverans direkt hem till dörren.
Contactgegevens
Slottsbacken 10, 111 30, Stockholm, Zweden
- 08 507 803 61
- info@mathem.se
- mathem.se
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
This review is a cry out in the dark
This review is a cry out in the dark, a drop in the ocean , a drop that i hope can ripple all the way to the administration of this powerful and necessity of a company. My complaint lies around the deliveries and how it is being handled. I want to believe that since the edge Mathem sports compared to other companies is that they deliver food and other house hold necessities home to its customers, so my COMPLAINT is why isn't it holding on to the promise by delivering goods right into the homes of its customers but instead to the lobbies and sometimes even even outside hereby exposing its customers to lifting heavy goods into the house..I want to believe a high percentage of your customers are aged and disabled because thats the whole idea. We have seen many aged people with arthritis and back issues having to sit by their doors just to plead and beg for their goods to be left closer for their reach and consumption.. It might sound trivial but it makes all the difference..if there was a healthy competition and another company delivers properly, I believe for that reason alone mathem might lose a noticeable percentage of its customers...and there also isn't a way to track deliveries hereby making elderly and disabled people sit by their doors for hours and still getting disappointed hy later deliveries and wrong goods..the " day before " messages aren't good enough and is giving space for a better competition to take your place. This might sound trivial but I makes all the difference.. I have witnessed a woman with severe back pain try to lift from the boxes left outside.. and some have complained of their food stuffs been taken away by others just because they aren't mobile enough to move them quickly.. this is appalling. Alot can be done to correct this before your customers decide to look for better options.. I can flog this issue in so many ways but I'll like to keep it this short ..I am pained.. this cry is for aged people disabled, and every human being that has had a back ache at least once in their lives.. don't forget we all will get old ..if we are lucky enough..
Olumide
Blivit betydligt sämre
Blivit betydligt sämre sedan sammanslagning
Halvgammalt bröd, saknade varor, salladspåsar som har 1 dag innan bäst före.
Svårt nå kundtjänst
Skärpning finns andra som levererar mat!!
Kund i många år men ger upp snart om inte bättring sker
Since the pandemic the quality and…
Since the pandemic the quality and service of Mathem has dropped significantly. I estimate that 30% of orders have a problem or problems which include 1) missing items, 2) delivery outside the window, 3) fruit/vegetables on the cusp of spoilage. In addition they are frequently out of stock on basic food items such as eggs and milk. Their mounting and continuing problems are evidenced by the fact that to reach a customer service person by chat (phone is impossible) can take upwards of 45 minutes which means that a significant amount of customers are calling with issues that needs to be resolved. I don't pretend to be a supply chain expert but it doesn't seem difficult to have enough eggs in stock on a consistent basis. Nor does it seem difficult to make a delivery inside a 4 hour window. While they do send an SMS that they are late, this causes me to have to remain home at times that are not convenient considering I have a life outside of waiting for my food delivery. Now with delivery in cardboard boxes instead of bags significant waste is generated as I just got a delivery in a box that took up 10% of the space, what a waste, not environmentally friendly! Plus they take up ridiculous amounts of space in the house unless immediately sent to the recycle room.
Upptäckte att jag av misstag beställt…
Upptäckte att jag av misstag beställt 12x6 (= 72) äpplen istället för 12 äpplen till kommande leverans (dyr äppelsort). Eftersom man numera inte kan ta bort varor i sin beställning försökte jag kontakta kundtjänst. Utslängd tre gånger efter ca 30 min väntan i chatten trots att jag besvarat alla frågor. Telefonen säger bara att ”det är många som ringer just nu så vi kan inte ta emot ditt samtal”. Fick avboka hela beställningen, har inte lust att betala flera hundra kronor för äpplen jag inte vill ha. Usel kundtjänst numera!!
Tjänsten är inte längre fungerande
Jag har varit nöjd kund hos Mathem i mer än 10 år. Tyvärr har de nu slagits ihop med ett norskt företag, Oda, och tagit över deras system. Sedan dess fungerar INGENTING.
Några exempel:
- Man kan inte längre ändra sin beställning (endast lägga till varor)
- Varorna levereras inte längre i kassar utan i jättetunga lådor som är helt omöjliga att hantera i hemmet
- Beställningswebben är jättetrög och långsam, inte alls som det var förut, eller som konkurrenterna
- Man har helt slutat att svara på email till kundjänsten (jag har skickat mail med frågor och har efter flera veckor fortfarande inte fått svar)
- Man kan inte reklamera felaktiga varor på webben eller på email, utan måste installera en app specifikt för detta
- Om man har råkat lägga en vara i kudkorgen som inte är tillgänlig kan man inte väla leveranstid, och kommer inte vidare i flödet
- Vissa basvaror är plötsligt helt slut. Inget altenativ finns. Så inköpsflödet verkar inte heller fungera.
Tack Mathem för den tid som varit. Nu blir det annan matleverantör framöver.
ALDRIG mera Mathem!!!!
2 beställningar i rad när dom missar o leverera stora delar av beställningen, har ring in o suttit i telekö o klickat att dom ska ringa ypp, ingen ringer tillbaka, suttit i kö i chatten i flera timmar utan att komma fram, mailat o ff ingen återkoppling efter 5dgr, vill ha tillbaka pengarna för varor som inte levererats… ALDRIG mera Mathem!!!!!
Mathem charged me for items i didnt…
Mathem charged me for items i didnt order- been trying to contact mathem for over 3 weeks- multipel emails, chat funktion and via Phone with the option of Calling me back and they havent replied?! What kind of customer service is this?
Hemskt
Att läsa dessa recensioner och se era svar. Chauffören har ett fåtal minuter på sig att leverera. Och så ska chauffören stå och vika ihop lådorna på plats med? Väntetiden på att lådan först och främst ska tömmas gör att senare leveranser bli försenade. Eller ska detta göras när nästa leverans sker? Då kommer kund ha lådor som står i en vecka och skapar oreda. Lådorna går heller inte att stapla utan att de går sönder. Sämre och sämre!
När varor saknas i leveransen…
När varor saknas i leveransen krediteras detta först vid nästa leverans. Jag vill inte betala för varor som ej levererats. Lådorna tunga och otympliga. Grönsaker nedkastade i en låda mår inte bra under andra tyngre varor. Omöjligt att komma fram till kundtjänst.
Svarar inte på mejl eller chatt
Svarar inte på mejl eller chatt, urlång kö på chatten och sen blir man bortkopplad. Urdåliga leveranstider, vem är hemma redan kl 16 som senaste alternativ?
Lådorna är för stora och tunga
Har handlat och varit nöjd med Mathem i många år, men nu får jag byta matleverantör. Lev i deras nya lådor fungerar inte alls för mig som har svårt att bära och lyfta. Jag förstår att det underlättar för personalen och det är givetvis viktigt, men man borde kunna få välja om har någon form av funktionsnedsättning. Jag hade hellre betalat de 7kr/st ni tar extra för lådorna för att få i de påsarna ni hade tidigare.
Era chaufförer gör ett kanonjobb, en eloge till dem. Tack för den här tiden.
Fick mindre än 50% av det vi beställt…
Fick mindre än 50% av det vi beställt men mathem har inga problem att ta betalt för 100%. Reklamerade inom 20 minuter från leverans. 2 dygn senare inte ett ljud från kundtjänst. Blivit utslängd från chatten 3 ggr och i telefonkön lovar de att man blir uppringd. Det blir man inte.
När de först började var kundtjänt grymma, svar nästan direkt och otroligt lösningsorienterade. Nu känns det totalt tvärt om.
Katastrof
Katastrof. Jag försöker fortfarande komma i kontakt med kundtjänst. 3 veckor har gått nu! Kesoburken var krossad och hade läckt ut i påsen. De färska tomaterna låg i en vattnig sörja och gräddförpackningen var nästintill mosad. Jag har reklamerat direkt i appen, mailat 4 gng och ringt och försökt chatta -ingen som kopplar upp sig i chatten - så många gng att jag tappat räkningen. Ingen svarar. Ingen återkoppling alls. Vad händer!?
Blivit sämre efter ändringar
30++ minuter för att komma fram på chatten. Man kommer inte ens fram på tele. Det är rätt uppenbart att vi betalande kunder inte gillar dessa ändringar. Det är helt sinnesjuk att man inte kan ta bort varor när man vill ändra. Sen går det inte att ändra leveranstid heller. Dessutom har leverans samma dag tagits bort. För att inte tala om dessa kartonger varorna kommer i...Det är helt värdelöst
Irriterande att inte bli kontaktad av Mathem.
Jag är inte nöjd med Mathems kundtjänst. För 4 veckor sedan beställde jag hem en matkasse som det saknades en vara i. Chauffören sa att han meddelat någon om detta och att jag skulle bli kontaktad.
Jag har inte blivit kontaktad än, skickat två mejl om detta utan svar och försökt med chatten 5 gånger men blir ständigt utkastad för att det tar för lång tid för en "agent" att gå med i chatten.
Update! Jag har nu blivit kontaktad och kompenserad för min vara. De sa att de gör om hela sitt system internt och haft mycket utmaningar med det.
Vilka skitkartonger!
Har länge gillat Mathem då man får allt hemskickat, personalen som kör ut dem i Ängelholm är fantastiskt. Snabba och härliga. Men vilken hjärndöd idiot var det som tyckte att kartonger är bättre än kassar? Jag med min dåliga rygg har svårt att flytta på de låga kartongerna, kan bara tänka mig vilket fruktansvärt arbete ni utsätter er personal på som lyfter lådorna varje dag hela dagen! Har ni ens frågat vad de tyckte om idéen att byta från smidiga kassar till era skitlådor?
De passar perfekt till min katt att bajsa i men mer nytta än så gör de inte.
Jag har varit kund hos Mathem i många…
Jag har varit kund hos Mathem i många år och varit positivt överraskad över hur bra leveranserna faktiskt fungerat men senaste leveranserna har inte hållit måttet. Jag har mailat er om att ni missade att skicka 2 paket blöjor och ni har fortfarande inte svarat, dessutom ligger jag fortfarande ute med pengar för något jag inte fått.
Det är under all kritik och det här kommer leda till att jag inte längre vill beställa från er.
Mitt ordernummer är:bsp5hx
Jag hoppas att ni återbetalar mina pengar snarast! Kommer aldrig mer handla av er
Har varit kund i många år och varit…
Har varit kund i många år och varit nöjd. Dock har ni fallerat rejält de senaste leveranserna, varje beställning jag har packat upp har saknat minst 2 varor. Det är föööör dåligt. Att ni inte dubbelkollar detta bättre är lika illa det. Själva poängen att beställa hos er är att slippa springa till Coop och stödshoppa. Det måste man varje gång nu så kommer faktiskt inte beställa via er längre.
VARNING
VARNING! KATASTROF saknades varor för nästan 200 kronor, mögliga/ruttna frukt o grönt som inte alls går att reklamera via hemsidan som de säger (man kommer bara till en sida som visar ens order, men går inte att göra något). Svarar ej på mail, försökt i 3 veckors tid nu. Via telefon svarar de inte heller, en automatisk röst säger att de ska ringa åter - vilket de aldrig gör - försökt vid ett flertal tillfällen. Står att det ska finnas en chattknapp som inte alls finns (dåligt programmerad så adblock tar bort den??), men vem f*n vill prata med en robot som inte kan hjälpa ändå. Tur att jag valde Klarnafaktura som betalmedel för inte f*n tänker jag betala hundratals kronor för saker jag inte fått samt mögliga och ruttna jordgubbar och paprikor.
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.