Het invullen was supermakkelijk. Het duurde alleen even voordat je er doorheen kwam, maar dat bewijst maar weer hoeveel mensen het nodig hebben. Ik begrijp ook niet dat zoveel mensen dit als "sle... Toon meer
De procedures en teksten zullen vast wel goed bedacht en doordacht zijn op HBO niveau, maar toch soms 2x of 3x lezen wat er bedoeld werd. Helaas door een stortvloed van aanvragen online verliep de web... Toon meer
Mijn echtgenoot, tandarts dus hoogopgeleid, heeft geprobeerd dit formulier in te vullen voor hoogbejaarde buren. Na 2 uur, heeft hij de laptop uit het raam gegooid, grapje. Hoe is het mogelijk dat je,... Toon meer
Ben zelf zeer computervaardig, alleen daardoor kwam ik er door heen. Dit aanmeldproces is m.i echt veel te moeilijk voor gewone gebruikers. Slecht geschreven software, zit vol technische fouten.... Toon meer
Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen.
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Is toch eigenlijk belachelijk als je in…
Is toch eigenlijk belachelijk als je in de kou blijft zitten om te besparen en dus weinig verbruikt krijg je geen compensatie als je nergens naar kijkt en er heerlijk warm bij blijft zitten krijg je compensatie omdat je verbruik zo hoog is
Ik heb in maart vorig jaar een aanvraag…
Ik heb in maart vorig jaar een aanvraag gedaan bij het Noodfonds Energie.
Sindsdien word ik telkens gevraagd om nieuwe documenten. Ik lever alles aan, krijg een bevestiging, en daarna hoor ik maanden niets.
Als ik opnieuw vraag naar de stand van zaken, vragen ze wéér om documenten. Dit duurt nu bijna een jaar.
Mijn laatste e-mail is ook niet beantwoord.
Dit is zeer slechte, onprofessionele service. Mensen in financiële nood kun je niet zo behandelen.
Ik ben diep teleurgesteld en raad dit absoluut niet aan.
Vanwege weinig inkomen
Vanwege weinig inkomen, doe ik geen kachel aan, waardoor ik onder de norm kom en geen hulp krijg.
Bijzonder onduidelijk proces
Bijzonder onduidelijk proces. Website is dramatisch slecht. Aanvraag indienen is nagenoeg onmogelijk door niet-werkende site. Iedere vervolgstap in het proces duurt weken of maanden. Helpdesk kan niet aangeven wat de volgende stap in het proces is of hoe lang dat gaat duren. Mijn aanvraag is drie keer onterecht afgekeurd omdat er door het noodfonds foute berekeningen en onterechte aannames gemaakt zijn. Uiteindelijk is mijn aanvraag na ruim een half jaar wel goedgekeurd maar ik heb wel tien keer moeten bellen, mailen of bezwaar moeten maken.
Onduidelijke vragen
Tijdens de aanvraag word er gevraagd om 1 van de volgende formulieren toe te sturen, gedaan vervolgens een e-mail we hebben niet voldoende informatie volg de link. in de link word gevraagd om 1 van de volgende formulieren gedaan en hop weer een e-mail we hebben niet genoeg informatie... weken achtereen sturen van informatie maak nou gewoon duidelijk: wij willen de volgende informatie van elk van de bewoners. dus niet 1 van de, maar alle! bellen, e-mailen, toesturen, opzoeken in plaats van steun krijg je meer stress van het proces. Dan is de aanvraag klaar en krijg je een website met een formulier hoe je het hebt ervaren, die website is met 100% zo groot dat de verzenden knop niet te vinden is, pas als je de webpagina verkleind naar 66% kun je dan eindelijk op verzenden klikken.. Als er belangstelling is dan kan ik eventueel langskomen om te laten zien hoe het dan WEL zou moeten gaan.
Aanvraag in april 2025 gedaan
Aanvraag in april 2025 gedaan. Van alles moeten uploaden in de portal (wat al niet soepel ging) en vervolgens keer op keer een mail (en telefoontje) ontvangen dat er nog aanvullende informatie nodig is. Ook dat allemaal aangeleverd waarna dan na pakweg 4-5 weken weer een mail gestuurd wordt dat ze bepaalde documenten nodig hebben. Prima, weer aanleveren. En inmiddels is het begin november om dan een mail te ontvangen dat ze bepaalde informatie niet ontvangen hebben waardoor de aanvraag afgesloten wordt. Dit riekt eerder naar een scam dan dat er daadwerkelijk effectief gewerkt werd. Zojuist een mail naar hen gestuurd, afwachten of daar überhaupt op gereageerd wordt.
PAS OP, verkopen je data
Nadat ik hier een aanvraag heb gedaan krijg ik allemaal vage spam/scam mails over energie budgetten en al dat soort dingen.
Dat is echt geen toeval, ze verkopen onze data door!!
Noodfonds weigert betaling
Het noodfonds heeft verkeerde maandbedragen gebruikt, ondanks mijn bewijzen van afschriften EN bewijs van Eneco dat zij de goede bedragen hebben doorgegeven. Voor het 3e jaar op rij al maanden aan het mailen en bellen en ze weigeren iedere medewerking
1 ster is nog te veel voor het Noodfonds Energie
1 ster is nog te veel voor het Noodfonds Energie. Dom regeltjes uitvoeren zonder ook maar even te kijken naar de werkelijke situatie is het enige dat ze doen. Als de regeltjes "nee" zeggen - ook al heb je geen cent om je huis te verwarmen en zit je de hele winter bij 12 graden te koukleumen - dan blijft het "nee", want mijn energiekosten zijn te laag. Maar de buren met een dubbel pensioen die de kachel altijd op 25 graden hebben staan kunnen nu extra op vakantie omdat ze steun krijgen, want hun energiekosten zijn zo hoog. Zoals zo vaak in Nederland gaat de steun niet naar die mensen die het het hardst nodig hebben.
Geen klachtenbehandeling
Op basis van de schatting van de energieleverancier (omdat die alleen rekenen met de ingevulde gegevens start overeenkomst) dit jaar 1300 euro meer verbruikt, maar het wordt afgewezen omdat er in april geen meterstanden waren (ook niet naar gevraagd, was ook geen voorwaarde). Dus ze schatten 100 euro per maand te laag en dat is dan nu mijn probleem. Anders was er wél recht op steun.
Klachten door het Noodfonds worden niet in behandeling genomen.
Bedankt!
Heel dankbaar en blij met de tegemoetkoming van mijn blokverwarming, die onbetaalbaar is. Het duurde lang, gezien de vele aanvragen, en de medewerkers waren niet altijd even eenduidig in hun informatie, maar altijd supervriendelijk en behulpzaam. De aanvraag was makkelijk te doen, wel lastig om doorheen te komen door de vele drukte. Geduld is een schone zaak, en ik heb ook wel mijn frustratie gehad over de vertraging, maar met 220.000 aanvragen die handmatig verwerkt worden, is dat ook niet verwonderlijk. Het enige wrange vind ik dat de pot niet voor álle schrijende gevallen beschikbaar was, ik geloof zelfs dat uiteindelijk met 220.000 aanvragen, er maar 10%! van het totale aantal energiearmoede (dus ruim 2 miljoen) geholpen konden worden. Dat vind ik zeer beslist een verbeterpunt voor volgend jaar, dat niemand van de 2 miljoen buiten de boot valt. Verder goede, en dankbare eerste ervaring omdat dit voor het eerst was dat blokverwarming meetelde voor een aanvraag.
Jammer dat je 1 ster moet kiezen anders had ik er geen gekozen...
Jammer dat je 1 ster moet kiezen anders had ik er geen gekozen...
Onze aanvraag bij Noodfonds Energie is afgewezen omdat wij € 15,90 p/mnd TEWEINIG aan energie heb verbruikt. Daarnaast lijkt het op dat wij te weinig inkomen te hebben waardoor het helemaal niet meer te begrijpen is. Er wordt een bedrag van € 2230, gehanteerd i.p.v. het werkelijk inkomen dan bij ons € 1540,75 p/mnd is.
En omdat wij dus voor € 15,90 TEWEINIG aan energie hebben gebruikt is het dus afgewezen. Eens kijken of ik komende winter weer onder een dekentje ga zitten en lekker zuinig ga doen met het gas.
Nu snap ik hem jullie kijken naar…
Nu snap ik hem jullie kijken naar inkomsten begin januari 2024 en en met blokverwarming kijken jullie naar jaar 2023 .dat zijn de bedragen die jullie opgeven .ik heb het even na gekeken met mijn papieren en heb niks met dit jaar te maken
Aanvraag is in behandeling genomen en…
Aanvraag is in behandeling genomen en wacht al 16 weken op berekening zogenaamd steun bedrag
Omdat hun blokverwarming als laatse willen doen ondertussen al bijna 1000 euro aan deurwaarderskosten door schijnsteun en als ik niet zelf me verhuurder verrot had gescholden zou mijn maandelijks voorschot stookkosten wartemeter van 175 naar 600 euro per maand verhoogd worden en op advies van het noodfondsenergie.nl om voor her maximale steun bedrag in aanmerking te moeten komen een betalings regeling voor 195 maandelijks erbij te nemen dat zou een geldstroom naar voor de verhuurder van 7200 per jaar opleveren om voor 6 maanden een steun bedrag van 1800 1 malig te ontvangen, ik heb kunnen voorkomen dat de stookkosten niet van 175 wat al belachelijk hoog is niet nog verder verhoogd wordt , noodfondsenergie.nl geeft aan steun.te bieden voor 6 maanden voor het bedrag boven 128 euro , 175 euro stookkosten warmtemeter blok verwarming + 61 essent = 236 maandelijkse kosten -
175-128=47x6=282
175+61-128=108×6=648
Er wordt 16 weken de tijd gerekt om gegevens te zogenaamd te controleren en elke week dat ik bel krijg ik weer een andere smoes te horen dat ze pas over een week of 2 aan blokverwarming gaan beginnen wat maar tacties uitgesteld stelletje tacties fraudeurs om de geldstromen voor de verhuurders te beschermen heb nog geen enkele steun ervaren van het noodfonds energie zit met meer dan 1000 euro extra kosten door hun getreuzel van noodfondsenergie.nl
Heel goed geholpen door Dries
Heel goed geholpen door Dries. Na heel veel telefoontjes en heel veel onduidelijkheid van alle andere medewerkers die ik heb gesproken heeft Dries mij eindelijk duidelijkheid gegeven en mij heel goed verder geholpen. Dankjewel Dries je bent een topper!
Zeer slechte zaak alles gedaan zo als…
Zeer slechte zaak alles gedaan zo als moet steeds problemen met Digd inloggen vanaf april tot augustus link sturen ze maar niks werkt en bellen is gewoon niet nodig want je vangt bit bij ze zeer slechte staat van medewerking triest dat dit moet in Nederland schaam je niet noodfonds
UitsIag laat op zich wachten
Ik heb maar weer eens contact gezocht met het noodfonds, eerst werd gezegd dat men met de uitslagen/antwoorden op de aanvragen van de blokverwarming bezig zijn, maar toen ik door vroeg veranderde dat al snel in een totaal ander antwoord, uw aanvraag is nog in behandeling we wachten nog op antwoord van degeen van wie u blokverwarming afneemt en tja dat is een externe partij dat ligt niet aan ons ..... aanvraag gedaan op 22 april nu is het 31 juli .... vandaag gemaild naar de VVE beheerder Munnik, even kijken of dit überhaupt bij hun bekend is, dus wordt vervolgt ....
Het was erg druk, maar het is gelukt
Het was zoeken naar het juiste moment voor de aanvraag. Ik heb meerdere malen moeten starten, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik ben gelukkig weer even geholpen. Na 2,5 maand, waarbij je netjes op de hoogte werd gehouden en je kon ook zelf inloggen in de app, is mijn aanvraag gehonoreerd en wordt het met de energieleverancier verrekend
Doorschuiven en niemand doet ietseen…
Ik heb bij mijn leverancier een contract voor stroom en een contract voor gas. Nu is het contract voor stroom (50 eu) afgewezen omdat het te laag was, en het contract voor gas is afgewezen omdat het een ‘dubbele aanvraag’ zou betreffen. Bellen en mailen heeft geen effect.
men was trager dan vorig jaar
omdat het lang duurde, zelf maar mail gestuurd want kon opeens niet meer inloggen, treffend genoeg 2 dagen later had ik goedkeuring.nu heeft united consumers nog niets ontvangen, dus die kunnen nog niets. maar ik las over paul, ja ze verrekenen het met je maand lasten, want daar is het voor bedoeld. Niet zoals eerder, dat je heel bedrag kreeg op je rekening en mensen de volgende dag massaal bij de action staan of mediamarkt staan en alsnog in problemen komen.En werkelijk ik zag en hoorde het. Dan is maandelijks een lagere energie rekening beter. En ik snap het prima, in bijstand en dan een maand inkomen extra. ik zelf heb nieuwe droger gekocht, die ik had was heel oude en vrat dus stroom