Tijdelijk Noodfonds Energie Reviews

TrustScore 2 uit 5

1,8

Het invullen was supermakkelijk. Het duurde alleen even voordat je er doorheen kwam, maar dat bewijst maar weer hoeveel mensen het nodig hebben. Ik begrijp ook niet dat zoveel mensen dit als "sle... Toon meer

De procedures en teksten zullen vast wel goed bedacht en doordacht zijn op HBO niveau, maar toch soms 2x of 3x lezen wat er bedoeld werd. Helaas door een stortvloed van aanvragen online verliep de web... Toon meer

Mijn echtgenoot, tandarts dus hoogopgeleid, heeft geprobeerd dit formulier in te vullen voor hoogbejaarde buren. Na 2 uur, heeft hij de laptop uit het raam gegooid, grapje. Hoe is het mogelijk dat je,... Toon meer

Ben zelf zeer computervaardig, alleen daardoor kwam ik er door heen. Dit aanmeldproces is m.i echt veel te moeilijk voor gewone gebruikers. Slecht geschreven software, zit vol technische fouten.... Toon meer

1. Niet-overheidsorganisatie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen.

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

9 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wat een ellende

Wat een ellende, al 2 dagen bezig en je komt er niet door. Nu heeft DIGI D ook nog een storing.
Dat oude systeem via de gemeente was beter geregeld.

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, wat vervelend om te horen dat je een foutmelding hebt gekregen in de aanvraag. De afgelopen dagen hebben wij enorme drukte ervaren. Hierdoor was het soms lastig om de aanvraag te doen. Ik zou je graag willen vragen het opnieuw te proberen. Morgen is onze telefonische hulplijn extra geopend van 9 uur tot 13 uur om je te helpen bij de aanvraag. - Niels

na dagenlang proberen en tot in de…

na dagenlang proberen en tot in de morgen 05.00uur toe,eindelijk gelukt,
wat is het eindresultaat! u komt niet in aanmerking!
Omdat ik zo zuinig leef omdat de stookkosten niet zijn te betalen is mijn verbruik te weinig?
Maar als ik wel zou stoken dan kom ik in de schulden.
Dus als je in de kou zit en zuinig met de energie omgaat dan word je dus gestraft.
fijne regeling !

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, de afgelopen dagen hebben wij enorme drukte ervaren. Hierdoor was het soms lastig om de aanvraag te doen. Ik zou je graag willen adviseren het opnieuw te proberen. - Niels

Als ik een nul had kunnen geven had ik…

Als ik een nul had kunnen geven had ik dat gedaan
Ik heb 1064 keer geprobeerd erin te komen
Omdat ik dit echt nodig heb wegens een auto immuunziekte
Elke keer f4 fout overnieuw dan denk je ik ga bellen nou 1 1/2 uur in de wacht
Verbinding verbroken schofterig dat dit op deze manier moet

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

We moeten denk ik een praatgroep op…

We moeten denk ik een praatgroep op richten betreft het Noodfonds. 😩 3 dagen en nachten bezig geweest.. 🤯 Voor Doedel. Kost uren en frustraties dat ik de app maar heb verwijderd. 🤬 #Noodfonds #App #Frustratie #Doedel #Hulp

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, de afgelopen dagen hebben wij enorme drukte ervaren. Hierdoor was het soms lastig om de aanvraag te doen. Ik zou je graag willen vragen het opnieuw te proberen. Morgen is onze telefonische hulplijn extra geopend van 9 uur tot 13 uur om je te helpen bij de aanvraag. - Niels

Wat een verschrikkelijke site

Wat een verschrikkelijke site! Vanaf 22 april bezig om in te loggen. Halverwege inloggen fout melding F4 of melding kan bij UWV gegevens niet ophalen! Maakt niet uit of ik laat in de avond, rond etenstijd of 's nachts . Nu steeds melding dat het te druk is probeer uur later nog eens !
Wat voor clowns hebben deze app ontworpen? Of is het ontmoedigingsbeleid beleid ?!

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Alles wat er mis kan gaan, gaat mis

Alles wat er mis kan gaan, gaat er ook mis. Er is op de app en ook op de computer geen doorkomen aan. Krijg steeds de melding dat het te druk is. Is dit wederom een rijks-instituut. Net zoals van de toeslagen, Groningen en het UWV? Wanneer kunnen jullie eens een keertje wel iets meteen goed doen voor jullie burgers?

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

2 dagen er niet in kunnen komen vanact…

2 dagen er niet in kunnen komen vanact om 1 uur geprobeerd vanmorgen om 5 uur geprobeerd en drama uiteindelijk kwam ik er vanmorgen om 8uur doorheen maar wat is dit slecht geregeld mensen die er niet doorkomen hebben straks niets omdat de pot leeg is waardeloos dit

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi Jantje, goed om te horen dat het gelukt is om de aanvraag te doen. Wij hebben inderdaad helaas een beperkt budget om steun mee te verlenen. Dit is beschikbaar gesteld door de rijksoverheid en hier moeten wij het mee doen. - Niels

Dramaaa niet te doen steeds storing of…

Dramaaa niet te doen steeds storing of haalt de gegevens van uwv niet op???

Hoe verzinnen ze het!!

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Al meer dan 7 uur bezig 3 dagen lang…

Al meer dan 7 uur bezig 3 dagen lang met de aanvraag. Het is te belachelijk voor woorden dat mensen met 2000 euro inkomen rechten hebben en ernstig zieke mensen die onder bijstandniveau mogelijk niet eens aanspraak erop maken.
Want ik kreeg ook een leuke mail van het noodfonds dat als het vol zit het vol zit en dus ook al val je binnen de norm, je buiten de boot kan vallen. Dit is echt grof schandalig.
Nu probeer ik het na 2 uur non stop dat hij het uwv niet wilde ophalen op de laptop en ja hoor, je kan nog niet eens je mailadres invullen en de versie die verder is op de telefoon is terug naar het begin.

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Aanvragen voor ouders is een drama

Probeer voor mijn ouders de toeslag aan te vragen. Al 3 dagen lukt het niet. De app werkt helemaal niet meer. Op de computer ook niet. Het loopt al vast bij het koppelen van je emailadres... Wat een aanfluiting... Zo sneu als zij achter het net vissen. Voorgaande keren gingen de aanvragen heel gemakkelijk. Zal wel ontmoedigingsbeleid zijn.

Eigenlijk helemaal geen ster

Eigenlijk helemaal geen ster! Wie heeft in godsnaam deze site gemaakt? Nu helemaal niet meer bereikbaar. Een schande. In de nacht werkt het ook niet.
Straks is de pot leeg.....
Nederland 2025. Heb het opgegeven.
Uiteindelijk vandaag gelukt. Maar ik zit in de AOW en niet meer bij UWV
Mijn inkomen is enorm gedaald. Iemand hier ervaring mee???

21 april 2025

waardeloos

waardeloos
slechte voorlichting
constant doorverwijzijng
naar UWV gestuurd waar je niets mee van doen hebt
div malen Digit invullen
weleens van FRAUDE GEVOELIGHEID gehoord
De geen die deze side opgezet heeft terug naar school

Waardeloos!

Eindelijk kan ik er in, kunnen de gegevens van het UWV niet opgehaald worden. Steeds foutcode F4.
Waardeloos dit!!!

Geen verbinding tussen Noodfonds Energie en Dienst Toeslagen

Ik ondervind sinds the openstelling van het Noodfonds op 22 April jl. steeds hetzelfde probleem tijdens het aanvragen via de pc.

Pogingen via mijn Chromebook en mijn mobiel leveren hetzelfde probleem.

De aanvraag blijft stoppen bij de melding dat de gegevens bij Toeslagen niet kan worden opgehaald.

De oorzaak is de DigID Toeslagen. Die blijft maar een paar seconden actief, waardoor de gegevens niet kunnen worden opgehaald.

Ik ben naar de plaatselijke bibliotheek gegaan voor hulp, maar kreeg te horen dat zij mij niet konden helpen.

Men liet mij weten dat er veel mensen problemen hebben met het aanvragen en dat de website van het Noodfonds geregeld onbereikbaar bleek

Het volgende is een persoonlijke mening:

Waarom verliep het eerste (2023) Noodfonds Energie zonder noemenswaardige problemen? Omdat veel gemeenten de aanvragen voor rechthebbenden zelf ter hand nemen. Nu moet je zelf de aanvraag doen.

Het Fonds was op de hoogte van de alsmaar stijgende energieprijzen en de alsmaar stijgend aantal mensen die hun electriciteitsrekeningen nauwelijks kunnen betalen.

Het Fonds had kunnen voorzien dat er een run op aanvragen zou komen. Dit vooral als men buitenlandse economisch-politieke ontwikkelingen in ogenschouw neemt, die juist prijsstijgingen hebben beinvloed en doorsloegen in prijsstijgingen in Nederland. Eneco en Essent, beide deel uitmakend van het Noodfonds zijn daar mede debet aan.

De problemen rondom het verzamelen van gegevens bij de Dienst Toeslagen en het UWV wekt de suggestie dat er op z'n minst een "zwakke" testrun heeft plaatsgevonden.

In December 2023, het Fonds maakte bekend dat zij de toegankelijkheid en de diesntverlening zou verbeteren. Beiden zijn in 2025 slechter dan in 2023 en 2024.

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, we hebben de afgelopen maanden hard ons best gedaan om de aanvraagprocedure te verbeteren. Hiervoor hebben we samengewerkt met een aantal stichtingen zoals Lezen en schrijven. Helaas zijn wij gelimiteerd door de capaciteit van de overheidsdiensten waar wij jouw gegevens op moeten halen. Hi, wat vervelend om te horen dat je een foutmelding hebt gekregen in de aanvraag. Morgen is onze telefonische hulplijn extra geopend van 9 uur tot 13 uur om je te helpen bij de aanvraag, mocht deze nog niet gelukt zijn. - Niels

Geen enkele ster waard maar om verder te komen moet ik er een aanklikken.

Dit is gewoon duidelijk ontmoedigingsbeleid❗️

Ik heb zoals zo velen geen computer of laptop maar alleen mijn mob.

Na 2 gefrustreerde dagen en mislukte pogingen van s'morgens, s'middags, savonds en s'nachts heb ik vanmorgen vroeg alsnog mijn dochter en kleindochter afzondelijk van elkaar bereid gevonden om de aanvraag op hun computer te proberen.

Helaas, wederom hetzelfde slechte resultaat.

Vasthoudend als een pitbul met een lange adem ben ik alsnog blijven proberen.

Uiteindelijk vele uren verder en 19 verificatiecodes en 20 DigiD sms-codes versleten te hebben is het mij dan toch "eindelijk" vanmorgen alsnog gelukt om mijn aanvraag in te dienen.

Ongelofelijk 🙈
Geen woorden voor.

Of ik überhaupt in aanmerking kom voor een tegemoetkoming is nog maar de vraag. Want ook ik zat de hele winter in de kou omdat ik de thermostaat uit uit angst voor een hogere energie rekening op nul had gezet.

Waar zijn wij met z'n allen mee bezig mensen ❓️

Wederom om je rot voor te schamen❗️

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, De afgelopen dagen hebben wij enorme drukte ervaren. Hierdoor was het soms lastig om de aanvraag te doen. Ik ben blij om te horen dat het gelukt is om de aanvraag te doen. - Niels

Onmogelijk om met DigiD in te loggen.

Onmogelijk om met DigiD in te loggen.
Moet het doen voor mijn dochter met beperking.
Zo frustrerend dat juist mensen die het nodig hebben dit niet gaan ontvangen.
Bijzonder oneerlijk en onmenselijk!
Té walgelijk om over te praten!

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, De afgelopen dagen hebben wij enorme drukte ervaren. Hierdoor was het soms lastig om de aanvraag te doen. Ik zou je graag willen vragen het opnieuw te proberen. Morgen is onze telefonische hulplijn extra geopend van 9 uur tot 13 uur om je te helpen bij de aanvraag. - Niels

Ben al vanaf het eerste uur bezig om…

Ben al vanaf het eerste uur bezig om een aanvraag te doen, maar krijg of meldingen dat het te druk is, of ik kom niet verder dan de 'situatie check'. Ik had al weinig vertrouwen meer in de overheid, en nu al helemaal niet meer. Dit oogt als 1 grote scam! Toch knap dat de overheid en alles wat er aan vast hangt, niets voor elkaar krijgt in ons land. Nederland lijkt/is verloren!

Nou, lekker dan 😡

Nadat mijn aanvraag was verzonden, bijna direct, een negatieve uitslag, via de mail...
Blijkbaar gebruiken ze 2023 als peildatum, terwijl bij de check van aanvraag, 2025 word gebruikt...
Mijn situatie is nu anders, dan in 2023, dus als minima, pies ik buiten de pot... blijkbaar..te triest voor woorden dit...😢

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, mocht je van mening zijn dat de gegevens zijn die gebruikt zijn voor jouw beoordeling niet meer accuraat zijn, dan kan je een herbeoordeling aanvragen door een mail te sturen naar gegevenscontrole@noodfondsenergie.nl. We kijken graag met je mee. - Niels

3 dagen bezig

3 dagen bezig
Ontvang niet eens een code soms

Kan ik ook een 0 geven

Kan ik ook een 0 geven? Zelden zo’n amateuristisch in elkaar geknutselde app gezien. Drie foutmeldingen op rij. Alles goed voorbereid samen met mijn cliënt. Overheid, ga je schamen! Burgers blij maken met een dode mus