Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ein absoluter WItz dieses Unternehmen. Durch den Irankrieg wurden Flüge storniert und haben nicht statgefunden... 4 Personen = 2231€ (im Dezember gebucht) Zurückbekommen 2004€ angeblich Di... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Vi har bokat resa med sembo tänkte överaska min dotter. Hon har aldrig varit utanför Sverige pga dålig ekonomi.Vi har sparat och köpte resa till Fredrikshamn två dagar med Stena Lina, The Reff hote... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Vi kan rekomendera Sembo. Trots att det var strul med baggaget som var missat att läggas till och vi betalade på flygplatsen vi rekomenderar Sembo. Vi har kontaktat Sembo vi a telefon och mejl utan... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Precis som flera andra skriver här så fanns inte den transfer vid flygplatsen som vi hade bokat och betalt. Efter lång väntan och försök till kontakt fick vi beställa och bekosta en taxi själva. När v... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

2 sterren
1 ster

Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Vi skulle resa till Thailand via Doha

Vi skulle resa till Thailand via Doha. USA och Israel angrep Iran. Qatar Airways som vi skulle resa med erbjöd återbetalning. Allt var ok med kommunikationen med Sembo tills ”Nick” återkom och hade avbokat vår resa. Nej, vi begärde aldrig det utan endast att få återbetalningen som Qatar Airways skulle återbetala. Vi har anmält Sembo till Konsumentverket. De har klart brutit mot lagen och vi har god list att anmäla dem till Europadomstolen också.

FEL FEL ! Sembo, trots att de gjort fel hävdar de att de gjort rätt. Mailen är tydliga att invänta återbetalningen från Qatar Airways. Nick som vi aldrig hade kontakt med agerade helt felaktigt. Läser man samtliga mail - ej ställda till "Nick" förstår man att Sembo brustit. I mailen framgick det tydligt att de som hade bokade resor 28 feb - 9 mars skulle få samtliga pengar tillbaka Vi låter nu en en myndighet bedöma ärendet. Varning från detta företag. Notera: vi har aldrig begärt avbokning utan endast det som Qatar skulle återbetala. Sembo avbokade resan TROTS att detta inte begärt och heller inte behövde ske.

9 maart 2026

Hej Björn,

Tack för din feedback.

Vi vill gärna förtydliga att vi har agerat utifrån den uttryckliga begäran om återbetalning som skickades till vår support.

För att en återbetalningsansökan ska kunna skickas till flygbolaget kräver deras regler att bokningen först avbokas i sin helhet.
Sembo har därför endast följt de instruktioner vi mottagit från er för att kunna påbörja denna process hos flygbolaget.

Med vänliga hälsningar och ha en trevlig helg

Vi kan rekomendera Sembo

Vi kan rekomendera Sembo. Trots att det var strul med baggaget som var missat att läggas till och vi betalade på flygplatsen vi rekomenderar Sembo. Vi har kontaktat Sembo vi a telefon och mejl utan problem.
Hotellet var mer än vi hat betalat för 🙈. Vi har även fått tillbaka pengarna för baggage. Vi har haft mellanlandning som har fungerat utmärkt eftersom samma bolag.
Vi ser fram emot nästa semester med Sembo 🙏
Mvh/ Daniela

18 februari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ein absoluter WItz dieses Unternehmen.

Ein absoluter WItz dieses Unternehmen.
Durch den Irankrieg wurden Flüge storniert und haben nicht statgefunden...
4 Personen = 2231€ (im Dezember gebucht)

Zurückbekommen 2004€
angeblich Dienstleistungen und Rabatte 175€...slebst ein Drittklässler findet hier den Fehler.

Ich fordere unser GELD KOMPLETT ZURÜCK...

Betrug

7 april 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Netop returneret fra en uge i Ægypten…

Netop returneret fra en uge i Ægypten med mine to børn. Vi købte all inclusive afbudsrejse hos Sembo, og alt er gået fuldstændig efter planen; booking, fly, transfer og ophold har til fulde levet op til vores forventninger.
Vi ville rykke vores transfer hjem, og jeg fik hurtig svar på mail, da jeg henvendte mig til Sembo.
Andre herinde har nævnt ekstra omkostninger til bagage o.a, men vores tur var helt gnidningsfri. Det tør vi godt en anden gang, tak;)

5 april 2026

Boka inte,företag lurar

Vi har bokat resa med sembo tänkte överaska min dotter. Hon har aldrig varit utanför Sverige pga dålig ekonomi.Vi har sparat och köpte resa till Fredrikshamn två dagar med Stena Lina, The Reff hotel.
Efter bokade vi resa barn fick magsjuka,och vi avbokade 2 dagar innan.
Tvyärr vi har inte rätt för återbatallning.
Vi förlorade 6844 sek på en gång.

2 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Hold dere unna dette selskapet

Hold dere unna dette selskapet. Min mor har bestilt en flyreise fra Oslo til Jakarta, hvor Ethiad har endret avreisetid. Bestillingsnummer 3803066. På grunn av denne endringen har den første delen av reisen (fra Oslo til København) blitt kansellert og vi står nå uten billett for hele strekningen. Ethiad mener hun kan få både endret eller refundert billetten, men at det kun kan gjøres av Sembo siden det er de som holder i billetten. Jeg har prøvd å hjelpe henne med saken, og til og med funnet en passende avgang med plasser fra Oslo til København, men Sembo holder fast på at de ikke vil hjelpe noen som har avreise mer enn tre dager frem i tid på grunn av situasjonen i Midtøsten. Vi forstår at det må prioriteres, men med avreise ganske kort tid etter påske og en ferie på tre uker i Indonesia som allerede er betalt er det ikke holdbart. Vi kom gjennom en gang på telefon til en sur person som mente at dette er flyselskapene sitt ansvar og at de bare kan hjelpe dem som reiser innen tre dager. Vi har forsøkt med både kontaktskjema og epost i tillegg, men der svarer de ikke. De skriver kun at henvendelser som ikke er prioritert ikke blir behandlet. I mellomtiden kan vi ikke engang bestille nye billetter siden Sembo ikke vil svare på om de vil refundere billettene.
Ikke bestill fra useriøse reiseselskap som dette, bestill heller direkte fra flyselskapene.

28 maart 2026

Niewieder Sembo!!!!

Buchungsnummer: 3882540
Wir haben am 15.03.26 einen Flug von Hamburg via Frankfurt nach Malé gebucht. Am 20.03.26 habe ich dann eine Mail bekommen, dass sich die Flugzeiten (drastisch) geändert haben. Die Auswahlmöglichkeiten in der Mail suggerierten, dass eine schnelle Entscheidung nötig ist um den Anspruch auf die Flüge nicht zu verlieren. Ich bat um weitere Hilfe, da ich es nicht für tragbar hielt, einen Zwischenstopp von mehr als 25h in Frankfurt hinzunehmen.
Ich wurde auf eine Seite geleitet die mir mitteilte, dass die Bearbeitung ungefähr 3 Wochen dauert… unser Flug sollte zu dem Zeitpunkt in 4 Wochen gehen!
Mehrere Mails und viele Anrufe später, bei denen ich niemals mit jemandem sprach, der mit helfen konnte/wollte, und auf meine Nachrichten niemals Antworten bekam (außer die Eingangsbestätigung), setzte ich eine Frist von 7 Tagen, da demnächst die kostenlose Umbuchung/Stornierung für die vor Ort gebuchten Hotels ausläuft.
Diese Frist lief heute aus, ohne jemals von Sembo kontaktiert zu werden. Weder telefonisch, noch per Mail oder auf sonstigem Wege. Bis heute wissen wir nicht, ob diese Reise überhaupt stattfinden wird und wenn ja, wann wir am Zielort ankommen. Condor selbst, kann uns leider auch nicht helfen, da lediglich Sembo auf unsere Tickets „zugreifen“ kann.
Ich habe den Fall nur an den Verbraucherschutz weitergeleitet und hoffe mit meiner Bewertung viele Menschen davor bewahren zu können, jemals über diese Seite zu buchen!

29 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Auch wir haben unsere Flüge mit sembo…

Auch wir haben unsere Flüge mit sembo gebucht. Im Januar für mai nach Bangkok via Doha. Qatar bestätigte mir, dass die Buchung via sembo ab sofort storniert werden können. Sembo sagt: 5 Tage vor Abflug und dann dauert das bis 3 Monate.
Gut, rentiert sich endlich mal die Rechtsschutzversicherung die ich seit Jahren umsonst bezahle.
Der Anwalt sagt: blödsinn! Das ist NICHT rechtens! Gut, darf der sich austoben.
Sembo: nie wieder

26 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Sembo- ingen återkoppling, oseriös aktör utan plan

Jag och min kille har en resa bokad till Maldiverna den 7 april, vi köpte biljetterna tur och retur via sembo. För två veckor sen fick vi mail från flygbolaget att tiderna har ändrats och vi försöker då komma i kontakt med sembo för att kolla vad som gäller då vi istället skulle komma fram en dag senare vilket blev fel med våra hotellbokningar.
Både jag och min kille har ringt i omgångar och fått lite olika bemötande. Oftast på engelska vilket känns jobbigt när man försöker förklara att man lagt ner mycket pengar som man gärna inte vill gå miste om, eller semester som är lagd. Vi förstår läget i världen men vill ha något att gå på rekommendationer eller någon hållpunkt. Personalen hänvisar till mail men återkommer inte via mail. Och senast när vi ringde i lördags den 21mars med två veckor kvar till vår planerade resa. Så har vi fått veta att vår restid inte bara är ändrad utan den är helt avbokad och vi har inte ens någon flygtid. Samtidigt som vi får mail från flygbolaget att gå in och boka platser på flyget(?). Killen i telefon säger att vi får vänta och att de inte kan ge några besked, att de inte rekommenderar oss att be om pengarna tillbaka för det kommer ta tid samt att vi ska hålla ut. Han säger även att det kan vara så att vi inte har mer information innan avresedag, att vi kanske kan stå på flygplatsen och inte ha någon biljett alls. Vad är det för sätt, det måste väl ändå finnas någon krisplan eller prioritering? Just nu står vi ute med kostnader för hotell på 50k, som kanske vaskas pga att vi inte kan få någon som helst återkoppling vad processen är.?? Känner oss grovt lurade av sembo och det känns inte tryggt för 5 öre att boka via dom igen. Tas inget ansvar. Så sjukt besviken.

21 maart 2026
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Not easy to get help through phone service ;(

Called sembo several times and was waiting in line for 1hour+ all the times. Answers were good ok from sembo worker, but the waiting time was insane!

16 maart 2026

Dear Elias,

We are truly sorry for the wait, even if close to one hour its way to much.
Unfortunately this happens when a situation like middle east created a call storm of more than 2000 calls a day, no matter how much we try and indicate that our flight specialist are doing all they can to get to the bottom of all affected bookings, the team cannot keep normal wait times.

Im sorry, a big thank you for the patience I understand its frustrating and also to the teams that do their best every single day, now on week 3.

All the best Elias,

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

2 star for now

2 star for now, but can go up or down depending on their customer service.

Booked 3 tickets from Helsinki to Stockholm for me and my friends, and while the first part seem to have been smooth and pleasant enough experience, on the extra options page i did not notice that i have not chosen a "no extra luggage option" for one of the passengers, even thou i did not choose any other options as well, the website added both extra luggage options automatically for that passenger effectively doubling the price of the whole booking.

Moreover, there was no option to double check the booking, as it goes straight to the payment, so if you want to make sure you spelled all names right, put the correct contact info and DOBs, or make sure there wasn't any extras added to the booking without your notice, well tough luck.

Have contacted their customer support option, and depending on the way they handle it, i would be happy to give a better rating and update my review.

adding booking number here too, so they can make sure (3882638)

15 maart 2026

Dear Alexander,

Thank you for your comment and booking number.
I found your email, you booked yesterday and have already posted a 2** review, without giving us a chance to assist you with your query.

Im afraid that service does not depend on if we would like a 5 or 1* start review.
It would not reflect the honesty of our company.
All customers should receive the best service from our side as mediators between you and the airline or hotels, following the rules given by them.

While at the payment stage one can find the itinerary on the left side next to the payment methods in order to see all if correct and nothing forgotten.

In the booking flow on our website one fills in the name for all passengers, add any ancillaries or extra services before the payment and one has to choose the ancillaries per passenger.
This is not automatically filled in.

We will reply to your email as well.

Have a good day,

Hej Sembo

Hej Sembo
Booking nr: 3869950
Det giver desværre ikke mening, at jeg skal vente 1–2 måneder.for at jeg kan få tilbagebetaling min penge af aflyst fly. Dette er absolut ikke accepteret. Jeg har kontaktet jer flere gange angående dette, og hver gang er jeg blevet oplyst, at jeg skal vente 1–2 måneder.
Jeg har læst jeres regler, og det fremgår tydeligt, at denne behandlingstid ikke burde være nødvendig. Jeg er virklige træt af det her, jeg skal bruge min penge og har bruge for det. Jeg forventer derfor en hurtigere løsning på sagen.

13 maart 2026

Hej Mohammad,

Tak for din kommentar.
Det forstår jeg godt kan virke som lang tid!

Det er desvære hvad flyselskaberne tager at tilbagebetale.
Yderligere kan jeg sige at vi nu bliver meddelt at det er kan tage længere grundet situationen i mellemøsten.
Underordnet ventetiden, informeres der klart om på vores hjemmeside, at vi er formidler mellem dig og flyselskabet, vi følger deres regler og også evt. geyrer ect., medeles og accepters af dig som kunden når du booker.

Tilbagebetaling, kommer så snart flyselskabet tilbagebetaler os.

Forsat god dag,

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Never book a trip or anything from Sembo !!!

I was directly cheated in relation to the hotel. A package trip to Istanbul was promised / bought where the hotel was supposedly a 5 star hotel. But when we arrived it was in a ghetto side street and was supposedly a 2 star hotel according to the hotel itself on site. It was dirty and downright dank the hotel reception was not staffed half the time and when it was it was by non English speaking local people in hoodies and with shady behavior. It was the worst experience in our lives!!! Never book from Sembo!!!

2 maart 2026

Hi Ahmad,

I have answered this post on several other sites, ill shortly say I am sorry if you did not contact us in order to assist while you were traveling and we have to trust that official star rating reflects the standard of hotel.

Have a nice day and please forward your possible complaint by email.

Kind regards,

Inget ansvar!

Urdåligt!!!!!
Vi bokade en flygresa via er från Arlanda till Krabi, Thailand. På grund av störningar på Arlanda samt en mycket snävt planerad transfertid i Dubai missade vi vårt anslutningsflyg.
Det vi reagerar starkt på är att Sembo som researrangör helt frånsäger sig ansvaret för det arrangemang man har satt samman. Istället hänvisas vi enbart vidare till flygbolaget.
Som kund har vi köpt en paketerad resa och förväntar oss att Sembo tar ansvar för helheten, särskilt när restider och byten planerats av Sembo.
Vi har nu hamnat mellan flygbolaget och Sembo, utan att någon part tar ett tydligt ansvar eller erbjuder seriös support.
Det är inte rimligt att som kund själv behöva driva ärendet mellan olika aktörer när bokningen är gjord via Sembo!!!

1 januari 2026

Hej Eva,

Först och främst vill jag verkligen beklaga den situation ni har hamnat i. Jag förstår att det känns mycket frustrerande när en resa inte går som planerat!

Tyvärr är detta just nu en situation som påverkar många tusentals resenärer världen över.Just nu påverkas flygtrafiken i många delar av världen av den rådande krigssituationen, vilket gör att flygbolagen arbetar under mycket hård belastning. Det innebär tyvärr också att kommunikationen ibland är begränsad och att beslut kring ombokningar och lösningar ofta behöver inväntas direkt från flygbolagen innan vi som resebyrå kan agera vidare i ärendet.

Vi hjälper självklart gärna till att se över vad som hänt i ert fall och vad som är möjligt att göra vidare. Tyvärr har jag dock inte kunnat hitta någon bokning kopplad till ert meddelande här. Om ni kan skicka ert bokningsnummer, eller bekräfta om ni redan har mejlat oss (och i så fall från vilken e-postadress), kan jag gå vidare och kontrollera ärendet direkt.

Så snart vi har bokningsnumret kan vi titta närmare på situationen och se hur vi bäst kan hjälpa er vidare.

Vänliga hälsningar,

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jeg havde bestilt til den forkerte…

Jeg havde bestilt til den forkerte dato, det er min fejl og selvfølgelig uheldigt, jeg skriver og spørg om jeg kan ændre datoen, efter 2 uger for jeg svar tilbage at det kan jeg ikke ( imellemtiden har jeg fået 14 reklamer) så jeg forhøre mig om jeg kan skifte navnet på billetterne, så de ikke går til spilde, som svar til det får jeg en besked om at inden de vil undersøge min forespørgsel skal jeg opgradere mine billetter. Når jeg så har betalt for opgradering vil de overveje at lade mig betale 600 pr billet for navne ændringen (selve billetterne kostede i første omgang 500 stykket) og hvis jeg ikke får lov at lave en navne ændring på billetten får jeg selvfølgelig ikke refunderet prisen for opgraderingen. Så en advarsel til folket, dette selskab kræver betaling for at overveje din anmodning, ikke for at følge den, men for om de overhovedet vil tage stilling til den 😂😂 jeg ved ikke om man skal grine eller græde, det var dyre lærepenge, som jeg håber i andre kan slippe for at betale ☺️

21 februari 2026

Snyd med priser

Købte flybilleter fra København til Barcelona. Billeten indeholdte kun håndbagage.
For at tilkøbe en kuffert 🧳 skal jeg tilkæbe en servicepakke som koster 549 kr før jeg kan tilkæbe en koffert eller anden tilkøb.
Smebo er simpelthen snyd og bedrag!!

19 februari 2026

Tak for din kommentar.
Du får samme svar her, som på den anden Trustpilot du har postet.

Man kan lægge baggage til under selve bookings processen.
Hvis man ikke gør det,kan det gøres via din booking side.
Det koster ikke andet end pris på baggagen.

Hvis du derimod vil have hjælp, tager vi et service gebyr for at gå ind på din billet og formidle på dine vegne med flyselskabet.
Information vedrørende gebyrer er klart infomeret og accepteres ved køb af billet.

Desvære har du ikke lagt et booking nummer med, så jeg kan ikke gå i detaljer, da jeg ikke kan se din billet.

Kan du have en god weekend,

Meine Erfahrung mit Sembo ist leider enttäuschend

Meine Erfahrung mit Sembo ist leider sehr enttäuschend.

Wir haben über die Plattform mehrere Flugtickets gebucht. Bei einer Mitreisenden wurde versehentlich der frühere Nachname angegeben, da sich dieser aufgrund einer Heirat geändert hat. Es handelt sich eindeutig um dieselbe Person, was wir selbstverständlich mit offiziellen Dokumenten wie Heiratsurkunde und Ausweis nachweisen können.

Trotzdem weigert sich Sembo, eine einfache Namenskorrektur vorzunehmen. Statt einer pragmatischen Lösung wird lediglich darauf verwiesen, dass ein komplett neues Ticket gekauft werden müsse. Das bereits bezahlte Ticket wäre damit faktisch verloren, obwohl es sich nicht um einen Personenwechsel handelt, sondern um eine nachvollziehbare Namensänderung.

Ich empfinde dieses Vorgehen als sehr kundenunfreundlich und wenig lösungsorientiert. Anstatt zu unterstützen, bleibt man auf hohen Zusatzkosten sitzen.

So stellt man sich Service wirklich nicht vor.

Nicht zu empfehlen!

17 februari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Trots servicepaket så kan man bara nå…

Trots extra betalt servicepaket så kan man bara nå dem via mail. Flyget blev inställd som vi bokat via Sembo, och vi får inte ringa dem utan de ska hantera de via e-post. Men trots upprepade mail får vi inget svar, utan får svar först när vi kontaktar aktuellt flygbolag. Försökte ringa Sembo efter att vi inte fått något svar på mail, men fick bara otrevliga svar om att det ska gå via mail (som de inte svarar på). Absolut ingen hjälp via Sembo utan enbart oro och stress! Att gå via dem blir tyvärr ingen trygghet, utan mycket bättre att boka direkt med flygbolag.

25 januari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dont book with this travel Agency

Dont book with this travel Agency! We booked our ticket well in advance and then I got an email from them last minute, couple of weeks before our actualy flight - they said ”they were trying to reach me both on email and text message wel inadvance because our flight has been cancelled”. Which was a lie! There were no text message or email regarding the cancellation! I got all their advertisement except for the ”update on the flight cancellation”. They made new booking for us which we had no choice but to accept because we wanted to arrive before newyear according to our plan. We already made plans and booked hotel in between. We were not able to use the hotel that we booked and we could not cancel it either because it was booked as no cancellation.

Basically, after their cancellation and finding new ticket for us - we lost money on the hotel and the refund claim for the lost, they said we must do ourselvs directly to the airlines. They wont help.

The new ticket they gave us. Was with Austrian airlines wich was awefull! The flight had lessthan an our lay over and the first flight’s arrival was delayed so we only had 10-15 min inbetween to do the passport controll, bag and body scanning and finding our next gate -before tha boarding gate closes! We barely made it to the gate! The plane was already getting ready to take off! We had to beg for them to let us in!

Do not trust this travel agency!

15 januari 2026

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.