Sinds een jaar of 2 in bezit van meerdere (5) slides. Betrouwbaar product, eenmaal ingesteld werkt het zonder omkijken. Maakt wel wat meer geluid dan aanvankelijk gedacht maar met de optie de snelhei... Toon meer

Als het al lukt het installatiefilmpje te bekijken is dit zó summier dat je er weinig mee opschiet. De installatie is complex. En de app . . . werkt niet. Nee, niet kopen !

Snelle levering. Technische ondersteuning is uitmuntend. De instructiefilmpjes zijn tot in de puntjes verzorgd. Als het installeren niet lukt met behulp van deze filmpjes moet je vooral niet zelf g... Toon meer

De slide functioneert prima. De montage was echter minder eenvoudig dan voorgespiegeld. In plaats van instructie filmpjes heb ik liever een duidelijke handleiding op papier. Koppeling aan mijn wifi... Toon meer

1. Elektronicabedrijf
  2. Elektronicawinkel

Over Slide

Meet Slide

With Slide you make your curtains smart in no time. Slide fits on virtually all straight tracks, so you can just keep your existing curtains & track.

Slide is a complete system in one box: Simple, elegant and developed in Amsterdam, the Netherlands. All you need to make your curtains smart is in this compact box. One Slide works on single or double curtains, up to six meters. Most people install Slide within 30 minutes. It’s that easy!

With the Slide by IIM app for iOS and Android you can set routines to wake up naturally with sunlight, or you secure your home when you’re away with the Holiday Mode. With Slide’s smart algorithm, it’s like you never left the home.

Slide is packed with other cool technology: a powerful engine, smart magnetic sensors, and a patented open-loop system, which allows you to still control your curtains by hand. For the ultimate luxury, there is the Touch & Go feature. Just give your curtains a little pull, and Slide does the rest.

This missing piece in your smart home

Slide also works with Google Assistant and there are plugins for other integrations such as Athom Homey, Fibaro, Home Assistant, IFTTT and Domoticz. With our open API, it's even possible to build your own integration. The possibilities are endless so use Slide to complete the missing piece in your smart home!

3,5

Gemiddeld

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

3,5

Alle reviews

2 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Alleen maar Positief

Dit is nu een product en service waar je helemaal blij van wordt.
Mooi kwalitatief goed product, doet wat het moet doen.
Makkelijk te installeren en dat wil wat zeggen met mijn skills op dit gebied :)
Ook de aftersales/klantenservice is helemaal top.
Kortom alleen maar positief !

20 juli 2023

Pluspunten

Ik was destijds bij de aankoop al blij dat ik uiteindelijk voor de Slide had gekozen en niet voor zo'n product uit een ver land. Want de Slide bleek meteen een goede keus voor onze hoge (3.52 m) en brede (5.50 m) gordijnen.
Maar nu, na een kleine reparatie (touw geknapt) blijkt dat de sérvice van Slide ook uitstekend is. Vind dat maar eens bij die ver-weg producten...
Ik weet nog dat ik bij de aanschaf eerst wel twijfelde, want: nieuw product en dat is toch altijd weer afwachten.
Het monteren leek eerst ook best een dingetje - ook vanwege de hoogte - maar als je gewoon stap voor stap de instructie volgt, dan is het eigenlijk heel gemakkelijk te doen, zonder schroeven en boren. En het werkte meteen. Heel handig is dat het systeem zich zelf kalibreert.
Wij hebben de pro-versie en die is vooral handig omdat je o.a. de snelheid en kracht kunt aanpassen. Langzamer werkt bij ons beter en is zachter. De bedienings-app is verder helder en simpel. Maar biedt tegelijk mogelijkheden voor de gevorderde domotica-liefhebber. Zo werkt de Slide bijvoorbeeld probleemloos met Homekit of Home Assistant.
Ik vond de plastic pinnetjes van de mount en de koppeling met de railstoppers destijds wel een beetje licht.
Maar - verassing - toen ik de Slide na de reparatie terugkreeg, bleek het ophangsysteem geheel vernieuwd. En, als bonus gratis meegeleverd bij de toch al kosteloos (want garantie) gerepareerde Slide.
Die kwam uiteindelijk dus mooier terug dan dat ik hem opstuurde en met een ophangsysteem dat ook echt een stuk beter is. Pluspunten van een mooi product uit eigen land zullen we maar zeggen. Zeer tevreden dus.

9 juli 2023

Service is ongekend!

Ik heb mijn twee slides via de Kickstartercampagne verkregen en heb er geen moment spijt van gehad, ze werken goed, heb ze via Homeassistant gekoppeld, werkt als een zonnetje, zelfs bij mijn zware gordijnen.
Helaas is een van mijn slides vastgelopen maar de service die ze verlenen is ongekend, snel en efficiënt, het lijkt alsof je met 'de winkel om de hoek' te maken hebt.

30 juni 2023

Mooi innovatief en degelijk product uit Nederland.

Ik heb een bestaande gordijnrails en gordijnen op maat. Ik wou die verder niet vervangen of aanpassen dus kwam ik al snel uit op Slide. Ontstaan uit een startup in Amsterdam.
Het installeren van de Slide op de gordijnrails ging erg eenvoudig en er zijn gedetailleerde instructievideo's beschikbaar op hun website als het nodig mocht zijn. Installatie met de app ging probleemloos. Na een aantal vragen of het gordijn links, rechts of in het midden hangt kon ik de Slide probleemloos aansluiten op mijn WIFI netwerk.
Het 1e wat de Slide doet is een kalibratie om de begin en eindpunten van het gordijn te ontdekken. Dit ging probleemloos en ik kon na een aantal minuten mijn gordijnen al bedienen met de app. De Slide heeft diversen integraties met een aantal huisautomatiseringssystemen. Ik heb hier HomeSeer waar toen nog geen integratie voor was. Support heeft mij een document gestuurd hoe ik de lokale API moest aanspreken. Dit was eenvoudig met een script te doen. Nu werkt het prima samen met mijn huisautomatisering. 's morgens gaan ze automatisch open als ik uit bed kom en 's avonds gaan ze weer dicht. Als je ze handmatig wilt openen/dichtdoen dan is het een kwestie van het gordijn handmatig open/dicht schuiven. Slide detecteert dit en gaat dan automatisch open/dicht.
Na 2,5 jaar had ik een probleempje met de motor. Eigenlijk buiten garantie maar dit hebben ze gratis gerepareerd onder coulantie.

6 juli 2023

Super service

Super service! Mijn slide was defect. Touw was geknapt
Ik had de slide al wat jaren in gebruik. Na een mail, gratis gerepareerd. Niets aan reparatiekosten moeten betalen. Kunnen andere bedrijven nog wat van leren!

3 juli 2023

Jaren geleden op zoek gegaan naar een…

Jaren geleden op zoek gegaan naar een manier om automatisch gordijnen open en dicht te doen. Was zelf net te laat om nog in te schrijven op de kickstarter.

Wat mij hier op aantrok was vooral de open cloud standaard en er is momenteel ook een volledige REST API gebouwd.

Ontwikkeling staat nooit stil en ik denk dat het wel te vergelijken valt met hoe Tesla werkt. Blijven ontwikkelen en vrijgeven van functies nadat je het product al hebt gekocht.

Als ze dit vol blijven houden zou ik nooit wat anders willen mbt gordijn automatisering.

29 juni 2023

Na 2 jaar nog steeds een perfect product

Na 2 jaar nog steeds prima. Eén keer een klein issue gehad welke vlot en zonder gezeur werd opgelost door Tiko. En nu ook de Homekit update gekregen die prima werkt. Hier wordt ik nu helemaal blij van. Perfect product en prima ondersteuning.

30 mei 2023

Zeer tevreden met de in totaal drie Slides

De twee gekochte Slides werden binnen twee dagen geleverd. Na installatie werden de Slides geregistreerd en daarop automatisch ge-upgradet naar Pro. Omdat ik als tester bekend sta ontving ik na een e-mail, van Tiko de HomeKit codes en ontvingen de Slides de HomeKit updates. De Slides draaien probleemloos mee in de van toepassing zijnde scènes of krijgen via Siri het commando om te openen of sluiten.
Het bestelproces verloopt goed evenals de verzending en after sales service.
De app kan nog verder door worden ontwikkeld door bijvoorbeeld Slides aan elkaar te koppelen zodat je niet voor elke Slide een zelfde routine te maken.

3 mei 2023

Snelle en correcte levering

Snelle en correcte levering. Ook op internet goede ondersteuning. Wel wat moeite gehad met terug schakelen naar verschillende fases van de installatie in app. Systeem werkt prima.

18 april 2023

je merkt pas hoe goed support en…

je merkt pas hoe goed support en service is als iets niet goed gaat. Bij ons waren er n paar issues (deels onze eigen schuld) die dankzij het telefonisch contact snel, vriendelijk en adequaat werden opgelost. product is prima en doet nu wat t moet doen.

16 april 2023

Top!

Duidelijke website met info, heel snel geleverd. En de installatie hulp via app is perfect. De gordijnen gaan nu geruisloos open en dicht via de app. Helemaal goed :-)

7 april 2023

Slide installatie duurde 1,5 uur :(

Slide installatie duurde 1,5 uur :(
Ondanks dat ik de website en filmpjes van te voren had bekeken en technisch ben.
Moest ik bij het filmpjes kijken via de app 4 keer opnieuw inloggen met de slide registratie code :(
Er worden papieren bij geleverd maar geen instructie.
Je ziet dan ook niet gelijk hoe je de houders moet plaatsen.
Stalen pinnetjes welke niet recht voor het strakke gaatje zitten gaan er niet in. Dat is even prutsen. Vallen op de grond. Kwijt. Gelukkig extra pinnen bijgeleverd. Met een puntje eraan zou het makkelijker moeten zijn.
Slide is zeker niet stil te noemen. Geluid is zeker aanwezig.
Pro werd niet meteen geactiveerd. Er blijft in de naam ook comfort en/ of pro staan. Kun je niet weghalen. Het openen en sluiten met de hand gaat nu een stuk zwaarder. Ook het touch en go voelt zwaar aan.
Apparaat is netjes met stof bekleed.
Verpakking is goed. Zwarte uitvoeringen zouden ook mooi zijn. Tip.
Aanschaf is erg duur € 299,-
Zou ik het aanraden? tja het moet nog beter kunnen zeg maar. Zo makkelijk gepresenteerd als op de website, als een dirigent welke de gordijnen opent voelt het niet.
Het is wel leuk elektrische gordijnen dat wel.
Succes eenieder.

14 april 2023
Logo Slide

Antwoord van Slide

Hi, wat ontzettend jammer te horen dat je de installatie zo hebt ervaren. De installatie van Slide loopt inderdaad volledig via de Slide app met stap voor stap video's. We proberen om alle stappen van de installatie zo duidelijk mogelijk te laten zien. We zitten verder nooit stil en uiteraard nemen we je feedback graag mee in het verbeteren van ons product en onze service. Hopgelijk geniet je wel elke dag van je slimme gordijnen!

Snelle levering van een goed product

Snelle levering van een goed product. Goede service van het bedrijf met snelle reacties op de mail.

Update na 1 maand gebruik: het werkt volledig naar verwachting. Ik heb het vervlochten in mijn automatiseringen en ben er erg tevreden mee.

29 maart 2023

De show stelen

Snelle levering, Duidelijke handleiding, van uit de doos tot elektrische gordijnen binnen het uur en de rest van de dag de show stelen bij de hele buurt!

23 maart 2023