Stemacteren.NL verzorgt een absoluut professionele en magische workshop nasynchronisatie. Je wordt ontvangen in werkelijk prachtige studios, die sfeervol en oprecht gezellig zijn. In een kleine groep... Toon meer
Dit is de leukste cursus die ik heb gedaan! De docenten zaten elke avond vol energie, wat ons als studenten ook enthousiast maakte om uit de comfortzone te stappen. In korte tijd maak je kennis met ee... Toon meer
Superleuke Cursus die je met verschillende disciplines van het stem acteren vak in aanraking brengt. De lessen worden gegeven door bevlogen docenten. Je gaat de studio in om demo's op te nemen passend... Toon meer
Ik wil graag cartoon films kunnen inspreken en mij in heerlijke karakters kunnen verplaatsten. Dankzij Stemacteren.nl ontdek ik zoveel andere dingen van het stemmenvak, dat het er alleen maar leu... Toon meer
Sinds 2000 organiseert Stemacteren.nl als grootste opleider voor beginnende stemmen workshops die gericht zijn op het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt als stemacteur. Onze docenten zijn stemacteurs en stemregisseurs met jarenlange inspreekervaring in de stemmenindustrie. Zij delen hun ervaring en passie op energieke wijze met de cursisten van onze unieke workshops. En niet zonder succes, want een aanzienlijk deel van onze oud-cursisten is op radio en televisie, op internet en in apps, en in andere producties te horen. Onze workshops bestaan altijd uit een combinatie van theorielessen en praktijklessen, die in onze commerciële studiofaciliteiten in Amsterdam, Leiden of Utrecht plaatsvinden. Want over stemacteren kun je lang praten, maar je moet het vooral doen. Achter een microfoon, in een realistische studiosetting.
Middelstegracht 89u, 2312 TT, Leiden, Verenigde Staten
Een interessante, leuke en leerzame bootcamp stemacteren gehad. Ontzettend fijne en kundige docenten die alle tijd nemen om met je te werken en het beste uit jezelf te halen. Locatie (Utrecht) ook prima, goed bereikbaar. Al met al echt een ervaring rijker.
Dit smaakt naar meer

Antwoord van Stemacteren
De bootcamp basiscursus stemacteren was geweldig om te doen. Het was zoals ik verwacht had: veel oefenen, kijken en goede coaching. Vooral dat er meer nadruk op inleving ligt dan op allerlei stemtrucjes vond ik prettig. Vriendelijke en professionele, ervaren trainers en technici. Ik ga zeker voor de vervolgcursus.

Antwoord van Stemacteren
Na de leuke introductiemiddag in april van dit jaar, mezelf opgegeven voor de basis workshop stemacteren in Amsterdam. “De leukste workshop van je leven!”.En ze kregen gelijk: dat was het ook!
Je leert van jonge enthousiaste professionele docenten de basisprincipes van het stemacteren: Ze nemen je mee in de interessante en bijzondere wereld van het inspreken van o.a. commercials, documentaires, luisterboeken, en animatie/nasynchronisatie. En alles wat daarbij komt kijken.
Goed lesmateriaal, zowel duidelijke online voorbereidende videos/student sessions, als ook de fysieke studiolessen en natuurlijk ook de (soms pittige!)huiswerkopdrachten. Je krijgt toegang tot een gebruiksvriendelijke cursistenmodule, waarin je elk moment kunt inloggen, alles kunt terugvinden, en je je ingezonden inspreekopdrachten kunt beluisteren en de feedback kunt lezen. (streng maar altijd opbouwend! 😉)
Dit alles in een prettige en veilige omgeving waarin je wordt gestimuleerd om buiten je comfortzone te treden en op deze manier het beste uit jezelf te kunnen halen als je achter de microfoon zit. Dat was best eng maar zo komen er wel onvermoede talenten bij je naar boven! Bovendien vind niemand het gek en je lacht wat af! Helaas kan ik momenteel geen gebruik maken van de uitnodiging voor de intensievere vervolgcursus maar zeg nooit nooit!
Dus: heb je interesse in het stemmenVAK (want dat is het!),niet bang om een keer uit je comfortzone te stappen en in groepsverband een unieke ervaring mee te maken: gewoon DOEN!

Antwoord van Stemacteren
Wat een gave cursus! Geeft echt een goede indruk over het vak. Inhoudelijk super goede leraren en een professioneel opgezette cursus waarin het vak goed wordt uitgelegd. Eerlijke feedback en makkelijke programma’s om mee te werken. Een aanrader!

Antwoord van Stemacteren
stemacteren.nl is een leuke workshop, waarin je leert om met jouw stem een verhaal te vertellen. Ik begon bij de introductieworkshop en dat heeft mij aangemoedigd om een bootcamp te volgen. Tijdens de introductieworkshop en de bootcamp had ik te maken met verschillende leraren/coaches en wat zij allemaal gemeen hadden, is dat zij iedereen op een positieve manier verbeterden. De ene cursist had meer begeleiding nodig dan de andere, maar iedereen werd in zijn of haar waarde gelaten ongeacht de aanwezigheid of het gebrek aan talent om verder te gaan als voice over of stemacteur. Het was een leuke, positieve en leerzame workshop.

Antwoord van Stemacteren
Leuke cursus met leuke mensen.
Je maakt kennis met alle facetten van het stemacteren en krijgt veel goede en directe feedback op je opnames. Zowel in de les, als op het huiswerk.
Zodra je niet in de studio staat moet je wel zelf je aandacht erbij houden, want het grootste gedeelte van de aandacht gaat naar de persoon die de opname doet. Logisch, maar het heeft wat discipline nodig.
Al met al kan ik iedereen deze cursus zeker aanbevelen aan mensen die kennis willen maken met het stemacteren vak of wat nuttige informatie willen over hun eigen stemgeluid.

Antwoord van Stemacteren
Al tijdens de introductieworkshop van een paar uurtjes merkte ik het groeiende enthousiasme van de (toen nog potentiële) cursisten. En dát is de verdienste van de docenten die de lessen verzorgen. Aan hen merk je dat ook zíj het vak hartstikke leuk vinden. We moesten het even online doen (jawel ...corona), jammer natuurlijk omdat ook de studio een fantastische omgeving is om in te verblijven, sfeervol en warm. Helemaal grandioos was dat we later gewoon weer alle lessen opnieuw, maar dan wel weer IN de studio in Amsterdam, mochten volgen. En je volgt niet alleen lessen, je DOET ook meteen het echte werk! Hoe ongemakkelijk het in den beginne ook voelt (je zit wel met je medecursisten in één ruimte en je weet dat ze naar je kijken en luisteren), het went snel. Het enige nadeel is: je wilt méér leren en doen, je wilt verder, het is moeilijk te stoppen.
Ik kan niet wachten nu ik me heb ingeschreven voor de vervolgcursus. En ik moet 4 maanden wachten, snik.....

Antwoord van Stemacteren
Hoe stoom je aspirant-stemacteurs klaar voor het vak? Bij Stemacteren.nl weten ze er alles van! Inspirerende professionals nemen je in de basisworkshop mee op een gevarieerde verkenningstocht. Door de wol geverfde docenten leggen jou en je medecursisten het vuur na aan de schenen met aanstekelijk enthousiasme, sprankelende didactiek en individuele instructie en feedback. Het resultaat is tomeloos plezier en een torenhoge leeropbrengst. Volgen dus, die basisworkshop van Stemacteren.nl!

Antwoord van Stemacteren
De docenten van stemacteren.nl stralen allemaal uit dat dit werk voor hen het leukste is wat ze doen. En dat plezier is besmettelijk. Geen mondkapje, ontsmettingsgel of anderhalve meter afstand was daar tegen bestand. Als cursist voelde ik me daardoor vrij om fouten te maken en daar van te leren. Heel inspirerend!

Antwoord van Stemacteren
Bij Stemacteren.nl heb ik veel geleerd over het vak. Daar komt echt veel meer bij kijken dan een mooie stem en kunnen lezen. Techniek van je stem, gevoel voor teksten, mimiek en nog meer moet je leren. Dat leer je in de erg leuke lessen met leuke leraren/leraressen en goede technici. Deze begeleiden je erg goed door de cursus, waarna je met een tevreden gevoel verder kunt gaan in het vak.

Antwoord van Stemacteren
Voor wie het leuk vindt om wat te doen met zijn/haar stem en creativiteit is de bootcamp stemacteren een prima gelegenheid. Een praktijkgerichte, vrolijke cursus waarin je lekker veel daadwerkelijk in de studio aan de bak kan en waarin je voortdurend leert van je docenten, mede-cursisten én van je eigen fouten.

Antwoord van Stemacteren
Ik heb geweldiggenoten (met zachte g). Nee echt zonder grapjes: ik heb geweldig genoten! Iedere les weer. Van alles, van alle ervaringen, van alle experts en zelfs van alle onvoldoendes, want daar viel weer veel van te leren. Maar vooral van de mensen, leraren, technici, specialisten, experts EN mijn medecursisten. Het enthousiasme, de inzet, de betrokkenheid en hoe het voor mij gemakkelijk gemaakt werd om kwetsbaar te zijn. Dank, dank, dank.

Antwoord van Stemacteren
Hallo, ik ben Taco en heb onlangs mogen proeven van het vak als stemacteur, voice over en voorlezer in de studio van stemacteren.nl in Amsterdam.
Het bootcamp, drie dagen keihard werken.
Het was fantastisch. Meer dan ik me had voorgesteld.
Uitnodigende professionele studio, inspirerende leraren, fijne cursisten en een waanzinnige website met online support.
In die drie dagen bootcamp, alle uren op de site of tijdens mn thuisopnames heb ik geleerd dat mijn stem potentie heeft maar dat ik nog veel kan leren om beter te worden.
Ik heb me ingeschreven voor de vervolgcursus en hoop op groei van de mogelijkheden van mijn stem voor het vak.
Ik verheug me op het vooruitzicht het komende jaar met de mensen van stemacteren aan de slag te gaan.
Ik hoop alleen dat de verlichting aangepast wordt in het klaslokaal, die scheen nogal in m'n ogen

Antwoord van Stemacteren
Als je op een leuke en gezellige manier iets nieuws wilt leren, het niet eng of spannend vindt om jezelf aan anderen te laten horen, zin hebt in enkele avonden plezier en daarbij de variaties in je eigen stem wilt leren kennen, dan ben je bij Stemacteren.nl op de juiste plek.
Ik heb veel lol gehad bij deze cursus!

Antwoord van Stemacteren
De bootcamp van Stemacteren.nl was erg interessant en leuk. Je krijgt tijdens de bootcamp echt een goed idee van het vak en je krijgt goede feedback op je eigen werk. De videolessen die je vooraf kunt bekijken geven al een goed beeld en de informatie sluit aan bij wat je in de bootcamp krijgt. De bootcamp is wel vrij intensief, omdat het drie dagen achter elkaar is. Soms moet je lang wachten op je mede-cursisten, maar het is ook erg leerzaam om naar de feedback voor anderen te luisteren. Ik vond de locatie prettig. De informatie via de website is volledig. Helaas kon de feestelijke afsluiting niet doorgaan wegens COVID-19, maar het is netjes dat we later dit jaar nog een vervangende afsluiting hebben.

Antwoord van Stemacteren
Ik heb de bootcamp gevolgd in Utrecht. Het was onwijs leuk en leerzaam. Mede door mijn hele diverse gezellige groep mensen bij elkaar. De docenten zijn erg enthousiast en geven je goede feedback waar je verder mee kan voor bijvoorbeeld je huiswerk opdrachten. Genoeg opdrachten om thuis lekker aan de slag te gaan en door te kunnen oefenen, ik heb er van genoten! In september begin ik met de vervolg cursus, hier heb ik ook onwijs veel zin in! Lijkt het je leuk? Dan moet je het gewoon écht doen.

Antwoord van Stemacteren
Ingeschreven omdat het mij leuk leek en dat ik er misschien ook wat aan zou hebben voor mijn werk in de zin van presenteren. Het heeft aan alle verwachtingen voldaan. Uitstekend georganiseerd, de leeromgeving op de site is erg goed! Leuke docenten.....

Antwoord van Stemacteren
Ik had al wat ervaring, maar heb heel goede tips gekregen hoe het nog beter kan. Bij deze cursus ging het mij vooral om het inspreken van luisterboeken en animaties én daar heb ik veel van opgestoken. De lessen vinden plaats in een prachtige studio en de begeleiding is uitstekend. Een échte aanrader!

Antwoord van Stemacteren
Wat een leuke, enthousiaste, inspirerende cursus. Heerlijk om in een tekst te kunnen duiken. Persoonlijke, inspirerende, gedegen aandacht en begeleiding. Doen!

Antwoord van Stemacteren
Ontzettend gezellige, leuke en leerzame ervaring!
Vriendelijke en professionele docenten met een goede dosis humor. Zou het zo weer doen!