2,6

Slecht

Heeft 88% van zijn negatieve reviews beantwoord

Deslegte

Correcte afhandeling. Het probleem is ondertussen opgelost.

1 mei 2026

Beste,

Het is spijtig om deze review te lezen. We hebben afgelopen week meerdere mails naar u verstuurd, waar wij geen reactie op hebben gehad. Helaas waren uw gegevens verkeerd ingevuld, waardoor u geen bevestiging etc. heeft ontvangen.

Daarnaast heeft mijn collega in de winkel aangegeven dat wij sinds gister niet bereikbaar zijn op kantoor vanwege netwerkproblemen, welke nu opgelost zijn.

In de mail van ons leest u waar uw pakket is bezorgd.

Klantenservice Boekhandel De Slegte

Bij inkoop kwam ik met enkele dozen en…

Bij inkoop kwam ik met enkele dozen en er werd onverschillig, niet serieus naar gekeken...ik moest boeken in dozen laten en er werd achteloos naar gekeken en de uitgekozen boeken uiteindelijk nog afgekeurd...ronduit zeer slechte behandeling van klanten...advies : ga niet naar de Slegte

22 april 2026

Beste,

Jammer om te lezen dat u niet naar tevredenheid bent geholpen. Mochten we u nog ergens bij kunnen helpen, kunt u een mail sturen naar info@deslegte.com.

Klantenservice Boekhandel De Slegte

Trop is trop...mijn vertrouwen in De Slegte is weg!

Ik bestelde bij De Slegte Leiden online een boek dat als “goede staat” werd aangeboden, maar bij ontvangst bleek het te stinken, ezelsoren te hebben en beschreven te zijn. Dat is geen detail, maar een duidelijke miskenning van wat men onder een correcte omschrijving hoort te verstaan.

Alsof dat niet volstond, stelde ik vast dat dezelfde boeken op hun eigen website goedkoper werden aangeboden. Toen ik daarover beleefd contact opnam, kreeg ik niet de indruk dat men werkelijk naar een oplossing zocht, maar wel dat men opnieuw probeerde te minimaliseren en de zaak te herleiden tot iets banaals.

Het probleem is dat dit voor mij geen eenmalige uitschuiver meer is. Ook bij mijn laatste aankopen was er telkens wel een probleem, en telkens weer kreeg ik eerder het gevoel dat men de ernst ervan probeerde weg te praten dan ernstig onder ogen te zien. Op een bepaald ogenblik volstaat het. Trop is trop. Enough is enough.

Voor mij wekken de vele overnames en veranderingen bij De Slegte vooral de indruk dat zij hebben bijgedragen tot een bredere malaise, waarbij de ziel van de boekhandel stilaan is ingeruild voor afstandelijke afhandeling.
Voor mij wekt De Slegte vandaag de indruk van een onderneming waar niet alleen de zorgvuldigheid, maar ook het morele kompas voelbaar uit koers is geraakt. Waar vertrouwen verdwijnt, verdwijnt uiteindelijk ook de klant.

Ik heb mijn account verwijderd, en dat lijkt mij op dit punt de enige consequente beslissing. Ik hoop oprecht dat andere klanten de moed hebben om eveneens een grens te trekken wanneer correctheid, respect en klantvriendelijkheid structureel plaats moeten ruimen voor standaardformules en minimalisering.

Gelukkig zijn er alternatieven voor De Slegte, waar correctheid en klantvriendelijkheid wel vanzelfsprekend zijn.

Zoals Norman Schwarzkopf het treffend verwoordde: “I get angry at a principle, not a person.”

28 maart 2026

Beste Bruno,

Helaas hebben wij niet van u vernomen dat er gebreken waren bij uw bestelling, als u hierover contact opneemt, kijken wij mee naar een passende oplossing.

In het mailcontact hebben wij duidelijk proberen toe te lichten waar verschillen in prijzen vandaan komen, welke niet als minimaliserend bedoeld is, maar als informatief.

Als wij nog iets voor u kunnen betekenen, horen wij dat graag via een reactie op ons eerdere mailcontact.

Klantenservice De Slegte

info aan tel verschilt van info in de winkel

Ik had vooraf gebeld met de vraag of ik een tiental schoolboeken kon binnenbrengen om te verkopen. De man aan de tel zei dat dat ok was als het steeds de meest recente druk was. Na een ganse rit met een tas met 10 boeken in kom ik aan in de winkel om te horen dat het nu geen goed moment is om studieboeken te verkopen dus kon ik ze terug meenemen naar huis. Dat hadden ze beter verteld toen ik vooraf gebeld had!

25 maart 2026

Beste Veerle,

Jammer om te horen dat de communicatie in de winkel anders was dan aan de telefoon, onze excuses hiervoor. Mochten we iets voor u kunnen betekenen, kunt u ons mailen via info@deslegte.com.

Heel goed

Was bang door de slechte reviews, maar dat was helemaal niet nodig vandaar mijn beoordeling. Precies zoals beschreven snel en netjes geleverd :)

6 maart 2026

Beste Ayla,

Bedankt voor uw positieve review. Wij wensen u veel plezier van uw bestelling!

Klantenservice De Slegte

Het boek wat ik bestelt had is nooit aan gekomen

Het boek wat ik bestelt had is nooit geleverd. Na ruim een half jaar vragen ze om bankrekeningnummer en naam om het geld terug te storten...

2 maart 2026

Beste Robbin,

We hebben hier via e-mail contact over gehad. Graag ontvangen wij de gevraagde gegevens om u netjes terug te betalen.

Klantenservice Boekhandel De Slegte

Begin december een boek besteld met…

Begin december een boek besteld met vooruitbetaling. Nu begin januari nog steeds niets gehoord en geen reactie op mijn email met de vraag of mijn bestelling nog komt. Elders is het boek ook weer leverbaar, dus ik zou graag een manier vinden met dit bedrijf te communiceren zodat duidelijk is of het boek nog geleverd wordt of niet.

Update: gelukkig een reactie gehad van de slegte, begreep dat de leverancier van het boek van de slegte een fout had gemaakt en het daarom zo lang duurt. Het boek is ontvang ik als het goed is over drie weken.

Update 2: gewacht vanaf 7 december, het is nu 28 januari. Nu opnieuw gemaild waar boek bleef (was weer opnieuw beloofd na drie weken te worden verzonden). Korte mail terug gehad dat het toch weer niet leverbaar is. In elk geval reageren ze wel. Door het wachten niet elders besteld waar het tussentijds wel leverbaar was. Nu wachten op geld terug.

6 januari 2026

Goedemiddag,

Wij hebben uw mail van gisteren beantwoord. Wellicht dat onze mail in uw spambox terecht gekomen is.

Ik had een boek bij hen besteld

Ik had een boek bij hen besteld, maar heb het nooit ontvangen. De koerier vertelde me dat het pakket was teruggestuurd naar de afzender. Ik heb de winkel gevraagd het opnieuw te versturen, omdat ik het boek echt graag wilde hebben. Na een paar weken vond ik het te lang duren, dus heb ik de aankoop geannuleerd en de winkel om een ​​terugbetaling gevraagd. De winkel heeft niet eens gereageerd.

24 november 2025

Antwoord van De Slegte

Onze excuses dat het retourpakket zo lang op zich heeft laten wachten. Wij hebben u laten weten de terugbetaling aangevraagd te hebben.

Boek besteld met vermelding goede…

Boek besteld met vermelding goede staat.
Onjuist in mijn optiek omdat de cover van het album is gedeukt en beschadigingen heeft.
Derhalve is de prijs te duur.

Redelijke staat is eerder van kracht.

Eenmalige aktie geweest om hier te bestellen.

22 december 2025

VEEL te duur voor wat het is

VEEL te duur voor wat het is. De kwaliteit van hun boeken laat veel te wensen over en hun boeken zijn niet erg hygienisch. Hun hele winkel is zacht gezegd onhygienisch en wanorderlijk. Je moet echt wel uren zoeken tussen waardeloos oud papier dat niemand nodig heeft en waarvan ze nog geld trachten te maken voordat je iets vindt dat eigenlijk niets meer voorstelt.

16 december 2025

Antwoord van De Slegte

Vervelend om te horen dat u onze winkel zo ervaart.
Graag horen wij meer informatie van u via onze mail info@deslegte.com

Reeds verschillende keren boeken…

Reeds verschillende keren boeken besteld bij De Slechte, zowel nieuwe als tweedehands.
Alles steeds correct gefactureerd, verpakt en geleverd.
Met dank.

5 september 2025

Antwoord van De Slegte

Fijn om te horen dat alles naar wens is verlopen. Hartelijk dank voor uw mooie review

Geen antwoord op vraag waar de bestelling blijft

Op 5 augustus een boek besteld en betaald. De verwachte leverdatum zou zijn op 13 augustus. Helaas nu, op 3 september nog niks ontvangen. Wat het ergste is, is dat ik inmiddels 3 x een mail heb gestuurd met de vraag waar mijn boek blijft, ik krijg hier geen antwoord op. De nieuwsbrief ontvang ik nog wel, onduidelijk waarom. Boek is besteld op naam van Willemse, mogelijk kunt u deze mail wel zien

3 september 2025

Antwoord van De Slegte

Vervelend om te horen dat uw boek nog niet is geleverd. Zou u ons eventueel telefonisch willen contacteren, wij hebben namelijk geen mail ontvangen op naam van Meijer. Dan kunnen wij u hierbij verder helpen.

Goede (eerste) ervaring

Tweedehands boek gekocht op DeSlegte.com: in goede staat, redelijke prijs, snel verzonden, en erg goed ingepakt. Top!

28 augustus 2025

Antwoord van De Slegte

Fijn om te horen dat het boek naar wens is en dat het goed is ontvangen. Wij wensen veel leesplezier.

Slecht met CH

Krijg na een week te horen dat het boek wat ik heb besteld niet voorradig is. Heb dus een week geleden via Ideal betaald en krijg "binnen twee weken" mijn geld terug, terwijl ik het boek inmiddels elders heb gekocht. Slecht met ch

N.a.v. deze reactie;
En dan moet ik nog eens 2 weken wachten op mijn geld? Ik koop het boek bij De Slegte en van wie u het vervolgens afneemt hoort mijn probleem niet te zijn. Het geld staat al een week op UW rekening.

En ook de terugbetaling is tot op heden niet gelukt! Wel knap dat de betaling wel per omgaande mogelijk is!

5 augustus: Nog steeds geen terugbetaling

23 juli 2025

Antwoord van De Slegte

Helaas zijn wij afhankelijk van de berichtgeving van onze leverancier. De levertijd en daarom konden wij dit pas later laten weten. Onze excuses voor het ongemak.

Super tevreden

Super tevreden! Tweedehands boek besteld waarbij de conditie goed zou zijn. Ontvangen boek is als nieuw! Ondanks decembermaand en kerstdrukte bestelling binnen 7 dagen ontvangen uit Antwerpen. Netjes verpakt! Was wat huiverig vanwege de negatieve recensies maar ik ben blij!

18 december 2024

Geen antwoord

Ik contacteerde de Slegte in Mechelen voor eventuele verkoop van de boeken van mijn vader die overleden is. Ik stuurde een aantal foto's en ik kreeg antwoord waarin men om meer info vroeg. Die heb ik dan gegeven met ook nog een heleboel foto's erbij.
Deze foto's werden volgens mij helemaal niet bekeken en ik heb ook gewoon geen antwoord meer gekregen. Heel onbeleefd en niet klantvriendelijk...

27 november 2024

Verzending via DHL - Wees gewaarschuwd!

Een boek besteld die via Cycloon bezorgd zou worden. Als ik had geweten dat dit niet door Cycloon, maar door DHL zou gebeuren, dan had ik hier nooit besteld.
Het pakket is tijdens de verzending geopend en daarna bezorgd.
Gelukkig lijkt er geen schade aan het boek te zijn, maar ik bestel hier niet weer zolang ze DHL gebruiken voor bezorging.

25 september 2024

Een boek besteld

Een boek besteld, na 1 week maar eens gevraagd wanneer ik deze zou ontvangen. Het was niet meer voorradig (volgens website wel) binnen de 2 weken zou het geld teruggestort worden. Helaas na verschillende mails nog niets terug ontvangen. Dit kan toch wel beter afgehandeld worden zou ik zeggen.

15 juli 2024

Niet top

Boekbeschrijving van 1 van de 2dehandsboeken die ik bestelde was toch niet accuraat - minder dan ik verwachtte. Conditie werd als "goed" omschreven maar er is een plooi in de kaft. Dan zou het maximum oordeel toch "gebruikt" mogen zijn? Het andere boek was wel ok. Beide boeken werden ook snel geleverd.

22 april 2024

Ik was opzoek naar managementboeken…

Ik was opzoek naar managementboeken over interne communicatie. De baliemedewerker in de sous-terrain was zeer kortaf en ongeïnteresseerd. Het was alsof hij mij liever kwijt dan rijk was.

Dit is erg jammer, omdat ik altijd een goede klant ben van de Slegte. Ik zal nooit meer naar de winkel in Antwerpen komen.

29 februari 2024