Holland Norway Lines Reviews

TrustScore 4 uit 5

3,9

Via vakantieveilingen gekocht. Jammer dat we naar Emden moesten. Maar eenmaal op reis heerlijk genoten. Van zowel de life muziek als andere bezigheden. Kamers waren top. Internet was wel knudde o... Toon meer

Het liefste geeft ik sterren in de min. In maart werd de boot 2 uur voor vertrek gecancelled en nu in eind augustus weer. Geen voorbereiding, geen heads-up, geen klantenservice, geen werkende website,... Toon meer

Fijne ervaring om zo kort bij huis al te kunnen overvaren naar Noorwegen. Heb er in 2022 een retourvaart van 17 dagen mee gedaan. Jammer dat men geen eigen aanlegplaats in Eemhaven heeft geregeld. Sam... Toon meer

Heb 2x gebruik gemaakt vice versa, alles ruim voldoende van zowel hut als eten, snel in-en uitrijden, aardig personeel. We zaten op de laatste vaart. 😔 Jammer dat ze niet meer varen, hopelijk wordt... Toon meer

From Northwest Europe we offer the fastest way to travel to Norway. After arriving in Kristiansand, in the south of Norway, you will find yourself directly in the ‘Norwegian Riviera’ and you can also easily travel on to, for example, Oslo or the beautiful fjord area. Instead of driving all night, you can drive your own vehicle on board and your holiday starts as soon as you embark the ship!

Goed

TrustScore 4 uit 5

Alle reviews

0 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Voor de 2x een minicruise!

Voor de tweede keer met de boot mee geweest naar Kristiansand. Dit keer met mooi weer. Het was 2x eerder gecanceld ivm met geen plek in de haven. Er stond wel mooie compensatie tegenover, waar we graag gebruik van maken. Fijn dat de boot nu in Emden ligt, daar was het allemaal goed geregeld! Zo ook aan boord, er is genoeg vertier, lekker eten en de hut was prima! Zeker een aanrader! Kristiansand is een mooie plaats en het natuurgebied wat op loopafstand is, is heel aantrekkelijk en een mooie plek om 10 tot 15 km te wandelen.

30 juni 2023

Onmenselijke service

Mijn moeder (reisgezelschap) is plotseling opgenomen in het ziekenhuis met een hersenbloeding en ligt op de IC, waardoor onze geplande cruise op dit moment geen doorgang kan vinden (hopelijk op een later tijdstip wel). Ondanks het op de hoogte zijn van de omstandigheden rekent HNL €50 euro aan omboekingskosten of ik krijg de optie eventueel iemand anders mee kunnen nemen (ook voor 50 euro), of de hele trip annuleren waarbij ik de helft van het geld terug krijg. Alsof deze levensbedreigende situatie nog niet erg genoeg is! Wat een onmenselijke service en een zakkenwassers, echt onvoorstelbaar!

2 juli 2023

Fijn weekend !

Fijne bootreis/ hut, hele aardige mensen en entertainment was erg leuk. Eten was niet heel uitgebreid maar wel erg goed. Kristiansand is erg leuk om te bezoeken maar is dicht op zondag. Het voelt alsof je een week weg bent in een weekend,,,,,

2 juli 2022

Romantika voor 1 nacht

Bij het boeken viel het op dat de site klantvriendelijk en duidelijk was, meteen geboekt! Incheck verliep vloeiend en we waren snel aan boord. Vaartijden waren op tijd met vriendelijk personeel. Cabin voldeed voor 1 nacht, horeca was prima en voor ieder wat wils qua variatie. Een puntje van kritiek kan zijn dat er te weinig zitplaatsen zijn op het buitendek en achter de ramen binnenin de Romantika. Wij raden deze reis aan omdat het op een relaxte manier op vakantie gaan is……

31 augustus 2022

Leuke cruise om er even helemaal tussen uit te zijn.

Wij hebben al meerdere keren de mini cruise naar Noorwegen gemaakt.
Vermaken ons goed aan boord, het is al heerlijk om op het dek te zitten ( zeker als het hard waait ) maar ook om ergens te gaan zitten en een hapje of drankje te nemen. De prijzen zijn hetzelfde als aan wal. De winkeltjes vielen ons wat tegen meer Nederlands dan Noors. De hutten zijn goed en met eigen badkamer. Wij kregen steeds een 4 pers met zijn tweetjes. In Noorwegen loop je zo de stad in. Wij gaan zeker nog een keer.

17 september 2022

Het meeste gaat gewoon goed

Het meeste gaat gewoon goed. De sfeer aan boord vind ik prettig, beter dan de Scandinavische rederijen, waarschijnlijk omdat er veel Nederlanders mee varen. Kleine dingen kunnen beter. Zo had ik wel een kleine compensatie verwacht voor de 2x2 uur extra rijden naar Cuxhaven. Verder heb ik een aantal verbetersuggesties aan de klantenservice doorgegeven, maar krijg ik niet de indruk dat er veel mee gedaan wordt. Misschien is een ideeënbus een goed idee?
Hier nogmaals de meeste van mijn suggesties:
1.Teveel plastic bekertjes, ca. 10 stuks: op alle vier de reizen die ik maakte was er een overvloed aan bekertjes in de hut. Eén per persoon lijkt toch wel genoeg.
2.Wegwerpplastic uitbannen, zoals collega-rederij Hurtigruten dat doet: zie hun site.
3.Voedselverspilling aanpakken: als het er niet al is, hier beleid op maken.
4.Ik merkte dat je cookies niet kan weigeren op de website, maar las ook ergens dat je wettelijk het recht hebt om cookies te weigeren.
5.Rondleiding aan boord: zelf geef ik weinig om het gebruikelijke vertier aan boord, maar een rondleiding door het schip (motorruimte, de brug, lieren, loodsboten, reddingsstrategieën, etc) lijkt me erg interessant. Ik zou er zelfs voor willen betalen.
6.We waren door storm en een bezette ligplaats in Eemshaven meer dan 12 uur vertraagd, en moesten daarom dingen regelen tijdens de vaart. Het zou mooi zijn als HNL in zo'n situatie WiFi gratis maakt om dingen via internet te kunnen regelen waar 4G-dekking ontbreekt.
7.Betere, meer volledige informatie: bijvoorbeeld hoe laat moeten we uit de hut zijn en waarom? Informatie helpt de motivatie om aanwijzingen op te volgen.
8.Minder vroeg mensen naar de auto sturen: telkens zat ik een half uur of langer in een benauwde auto te wachten. Zou fijn zijn als dat korter kan.
9.Chauffeurs vragen (en ook daarop aanspreken) hun motor zo laat mogelijk te starten en alleen op aanwijzing, vooral motorrijders: HNL is populair bij motorrijders en hun vaak lawaaiige voertuigen werden veel te vroeg gestart, zodat iedereen langdurig in de herrie en uitlaatgassen zat.
10.Kapitein praat deels onverstaanbaar snel, en ook de veiligheidsinstructies waren onverstaanbaar.
11.Deuren van de hutten zijn erg gehorig, want er zijn grote kieren.
Maar nogmaals, ik vind het een fijne verbinding naar Noorwegen en het meeste gaat prima.

24 mei 2023

Reizende met 4 kinderen (6-11 jaar)…

Reizende met 4 kinderen (6-11 jaar) word je van álles voorzien: speelruimte, mooi ingerichte verblijf-zaal en ook nog een uitwaai-dek. Qua eten kan je het naar budget zo karig of uitgebreid maken. Ook genoeg ruimte om meegebracht eten op te eten.
Soms druk aan boord en soms juist heel rustig, maar tot nu toe altijd vriendelijk personeel. Zelfs op de kade (in stromende regen) staan ze je vriendelijk te woord.

31 maart 2023

Perfecte boot naar goede uitvals weg in Noorwegen

Perfecte boot . mooie hutten .Uitstekend eten aanboord . Vriendelijke bemanning . Verbinding Eemshaven naar Kristiansand is goed scheelt erg veel km snelweg rijden goed voor het milieu voor al als de boot helemaal op waterstof gaat varen . Jammer dat de autoriteiten deze prachtige verbinding niet omarmen en ze helaas moeten uitwijken naar Emden. Maar in Emden worden ze wel met open armen ontvangen. Voor de automobilist maak het niet veel uit maar voor de fietsers is het wel wat om. Hoop dat ze de verbinding met de tijd kunnen uitbreiden met afvaarten elke dag . Succes verder met deze perfecte verbinding

8 juli 2022

+ Aan boord alles goed geregeld

+ Aan boord alles goed geregeld
- Geen compensatie voor extra reistijd en kosten naar Cuxhaven
+ Soepel met annuleren terugreis door gewijzigde vakantieplannen

13 juni 2023

Alles was op zich prima

Alles was op zich prima. Enkel het vertrek liep vertraging op en moesten we wachten met inchecken. Verder was de overtocht en de entertainment aan boord top.

20 oktober 2022

Terugreis

Wat goed ging was de heenreis, prima organisatie, wat slecht ging was de terugreis. Vanaf 1 uur tot half vijf op de kade gestaan in de warme zon.Er werden 2 rijen gemaakt met een tussenruimte van een meter waar de motoren moesten staan. Er zijn verschillende spiegels gesneuveld. Op de boot zelf was het een puinhoop bij het parkeren van de auto. We konden maar aan een kant uitstappen. Mensen konden nauwelijks langs de auto lopen. Het slapen ging niet omdat er van 20.00 tot 01.30 coke muziek werd gedraaid. Er waren ook veel kinderen aan boord.
Conclusie: mooi land, mooi weer. Organisatie in Emden prima, maar wat een zooitje terug.

24 juni 2023

Fijne start van vakantie!

Prima vertrektijd, fijne overtocht, lekker eten en veel mogelijkheden om te eten aan boord, gereserveerd, en niet gereserveerd, en goede hut.

2 augustus 2022

Op het schip alles top

Op het schip alles top! Best wel reserveren voor maaltijden, want anders kan je wel eens voor een 'vol' restaurant staan.
In- en uitchecken om in Kristiansand van boord te gaan was omslachtig. We hadden uiteindelijk amper 2 uren tijd om de stad te verkennen, wat héél weinig is.

22 september 2022