Via vakantieveilingen gekocht. Jammer dat we naar Emden moesten. Maar eenmaal op reis heerlijk genoten. Van zowel de life muziek als andere bezigheden. Kamers waren top. Internet was wel knudde o... Toon meer
Het liefste geeft ik sterren in de min. In maart werd de boot 2 uur voor vertrek gecancelled en nu in eind augustus weer. Geen voorbereiding, geen heads-up, geen klantenservice, geen werkende website,... Toon meer
Fijne ervaring om zo kort bij huis al te kunnen overvaren naar Noorwegen. Heb er in 2022 een retourvaart van 17 dagen mee gedaan. Jammer dat men geen eigen aanlegplaats in Eemhaven heeft geregeld. Sam... Toon meer
Heb 2x gebruik gemaakt vice versa, alles ruim voldoende van zowel hut als eten, snel in-en uitrijden, aardig personeel. We zaten op de laatste vaart. 😔 Jammer dat ze niet meer varen, hopelijk wordt... Toon meer
From Northwest Europe we offer the fastest way to travel to Norway. After arriving in Kristiansand, in the south of Norway, you will find yourself directly in the ‘Norwegian Riviera’ and you can also easily travel on to, for example, Oslo or the beautiful fjord area. Instead of driving all night, you can drive your own vehicle on board and your holiday starts as soon as you embark the ship!
Nederland
- www.hollandnorwaylines.com
Mensen keken ook naar
Goede verbinding en vertier
Goede verbinding, leuke boot met diverse restaurants, barretje, optredens en vriendelijk personeel.
Al weer met HNL!
Al op 31 augustus 2022 hebben we een retourtje geboekt voor deze zomer. Via HNL is de aanvliegroute naar Noorwegen kort en comfortabel. Gunstige vertrek- en aankomsttijden, lekker eten, ontspannen en slapen aan boord inplaats van stressen op de snelweg. Kost wat, maar dan heb je ook wat. We weten nu al hoe we komende zomer naar Noorwegen zullen reizen. We komen er al heel lang en we hopen dat we nog vaak met HNL op en neer kunnen.
fijne overtocht
fijne overtocht, voldoende amusement aan boord. eten vond ik zelf wat minder omdat ik geen vis lust, maar er was iig voldoende groente. hutten waren simpel en basic maar schoon. In- en ontschepen ging best vlot. vriendelijk personeel. alleen jammer dat het niet meer in Groningen is, maar in Emden. Toch ga ik zeker nog een keer mee met de Romantika, want het is echt voor herhaling vatbaar.
Inchecken gaat snel
Inchecken gaat snel
Meer dan voldoende ruimte op autodek, geen krassen.
Ik had een probleem met een tijdig gereserveerde hut, die aan een andere passagier was toebedeeld om onbekende redenen. Kon niet ter plekke opgelost worden, maar de helpdesk aan boord en op het walkantoor waren zeer vriendelijk, behulpzaam en ter zake kundig. Zeer goede customer service.
Horeca is goed.
Het lijkt mij handiger om het ontschepen per dek te doen. Geen opstoppingen bij liften, minder lang staan wachten en de schoonmaakploeg kan op het eerste dek alvast beginnen.
Machinekamer en schroefas lawaai is soms irritant.
Muziek op zonnedek en in bar veel te hard.
Douche ruimte middelmatig, gordijn!
Goed geslapen op de deining van de zee.
het was erg leuk
het was erg leuk. Zeer vriendelijk personeel. Goed eten. Het entertainment in de avond is perfect. Ik ben al 2 keer bij mijn familie geweest en ik kom graag nog een keer terug.
Alles ging volgens plan
Alles ging volgens plan . Verder was t een rustige en aangename reis .
Goede optie met kinderen
De reis met HNL was een prettige ervaring, de kamers zijn comfortabel en er zijn veel faciliteiten aan boord voor gezinnen.
Toch nog 2 verbeterpunten:
- de kinderspeelruimte was s ochtends erg vies (poep op de glijbaan..), deze zou s avonds wel even schoongemaakt mogen worden
- door de ligging van onze kamer hadden wij veel geluidsoverlast vanuit de StarPalace, vooral onhandig als je vroeg naar bed gaat met kinderen.
Fijne optie.
We zijn heel blij met de mogelijkheid om vanuit Nederland (of Emden) naar Noorwegen te reizen en terug, voor onze vakantie. Inmiddels hebben we de overtocht twee maal gemaakt (en 2024 is al geboekt). Je reist zo ontspannen met diverse mogelijkheden voor vermaak, eten/drinken en winkelen.
Punt van aandacht: het autodek is soms overvol.
Reizen in het hoogseizoen is te duur
Reizen in het hoogseizoen is te duur. We aten in het buffetrestaurant en het eten was niets om over op te scheppen. Een ferry rechtstreeks van Noorwegen naar Nederland is iets wat we graag zouden willen, maar als je de prijs niet verlaagt en waar voor je geld biedt, zal deze route niet lang duren.
Alles ok behalve de temperatuur in de hut
Onboarding verliep heel soepel, de hut was schoon behalve de hondenmand die onder het bed lag, deze lag vol haar van de vorige gasten. Sanitair was schoon. De hut was veel te warm, we konden er niet van slapen, dit maakte dat onze ervaring onprettig was. De airco kon hier helaas weinig tegen doen. Verder was de overtocht fijn en rustig.
veranderingen van vertrek en plaats:
Er waren nogal wat wijzigingen voor Holland-Norwaylines op het laatste moment, maar de communicatie en informatievoorziening was op tijd en heel accuraat.
Ideale manier om in Noorwegen te komen
Leuke entertainment aan boord, lekker eten, prima hutten.
Aanrader voor een minibreak!
Inmiddels al 3x een minicruise mogen beleven met HNL. Een relaxte manier van reizen. Vergelijk het niet met een cruiseschip, want het is en blijft een ferry. Maar wel van alle gemakken voorzien. Met een buffet, een a la carte restaurant, een snelle hap en een koffie corner genoeg keuze om iets te eten. Een grote taxfree shop en verschillende gezellige barretjes voor een drankje. Zelfs een theater van 2 verdiepingen met entertainment in de avond.
Veel plekken om buiten te genieten en voor een dosis vitamine Zee..
Bij mooi weer is heerlijk vertoeven op het sundeck tijdens het vertrek. En ook zelfs daar live muziek.
De wellness en de discotheek waren tijdens alle 3 de overtochten gesloten.
Prima WiFi middels een voucher bij de receptie.
Personeel is bekwaam en vriendelijk. De klantenservice op de dag van vertrek zelfs via whatsapp te bereiken, indien nodig. Het inchecken gaat over het algemeen vlot en soepel. Kristiaansand is een leuk stadje, de terminal ligt bijna in het centrum en alles is dus lopend goed te bereiken.
Enige minpuntjes zijn de mededelingen door de luidspreker in je hut over het ontschepen. Die beginnen al vroeg en worden tot vervelends toe herhaald (in 4 talen).
Ook het ontschepen zelf in Duitsland (en Nederland) is wat hectisch. Voetpassagiers moeten (lang) wachten tot alle auto’s het schip hebben verlaten, aangezien er geen aparte loopbrug is. (Dit gaat in Noorwegen wel buitengewoon soepel.)
En helaas blijven veel mensen met hun bagage wachten bij de trappen, ondanks de vele mededelingen om dit niet te doen, waardoor je moeilijk nog ergens kan komen.
Verder kan de zee op dit stuk nogal ruig zijn. Heb er zelf geen last van, maar voor reizigers die gevoelig zijn voor zeeziekte is het handig om een pilletje hiertegen mee te nemen.
Al met al, een dikke aanrader!
Matig
Andere havens: Cuxhafen heen en Emden terug, lange autorit....
Heenreis vanuit Cuxhafen, begrip voor dat maar kort gewerkt is maar bijzonder rommelige boarding. Matige communicatie tussen haven personeel en HN personeel.
Hut weer niet gereed bij aankomst. Rondhangen met bagage.
Terugreis 1,5 uur later, doordat er geen eigen ligplaats is 2 uur in brandende zon gestaan, geef dat dan aan dan komen we later om in te checken!
Zeer vies toilet in de suite op terugreis. Zeer matig geholpen bij de receptie. Direct bonnen voor consumptie toegeschoven gekregen maar personeel had geen zin om te kijken of er een andere suite beschikbaar was. Pas na aandringen werd er gekeken.
Kortom zeer matige ervaring ditmaal.
Holland Norway Lines
De heenreis naar Noorwegen begon met de afvaart bij Emden. Het aan boord gaan op 6 augustus ging vlug! In het zonnetje, op het buitenspek, konden we met live muziek wachten op het klaar maken van de hut. Het parkeren van de auto op het parkeerdek gaf wat meer gedoe. De autos werden echt te dicht op elkaar geparkeerd op aanwijzing van de medewerkers. Je kon nauwelijks in- en uitstappen.
Het entertainment, restaurant en supermarkt aan boord heeft ons positief verrast! Er was echt genoeg om de reis goed door te komen. Veel keuze aan eten en drinken, voor ieder wat wils. Wat we tijdens deze reis wel miste was goede communicatie vanuit Holland Norway Lines. Onderweg hebben we echt slecht weer gehad gehad, met hoge golven en veel geschommel. Het was fijn geweest als we hierop waren voorbereid, zoals je dat ook hebt met Turbulentie in een vliegtuig. 'S ochtends waren er veel mensen die moesten overgeven of met kotszakjes rondliepen.
Hoe anders was het op de terugweg, op 22 augustus. We hebben een hele rustige reis gehad, nauwelijks last van schommelingen en een relaxte sfeer. Ook konden we weer genieten van al het entertainment, een leuke pubquiz. Wat bij ons heel veel frustratie gaf was het aan boord gaan bij Kristiansand. Holland Norway Lines geeft aan dat je vanaf 13.00uur kan boarden. Wij hebben tot 15.45 gewacht totdat we de boot op konden. Ook hier geen communicatie vanuit HNL, wachten is minder erg als je weet waarom en als je ongeveer een richttijd hebt. Als we dit hadden geweten hadden we nog wat tijd in Kristiansand kunnen doorbrengen.
Nog even over de hutjes; prima voor een nachtje. De bedden liggen oké en je kan je even opfrissen. Het is niet erg schoon, ligt veel stof en viezigheid. Maar is voor een nachtje te overzien.
Schone hut
Schone hut, genoeg activiteiten aan boord. Wel jammer dat de voor vanuit Emden vertrekt. Wij kwamen met het OV en via Duitsland met de trein is niet goed te plannen ivm vertraging op het Duitse spoor. Daarom een extra hotelovernachting ingepland in Emden. Naderhand bleek dat er ook een bus direct naar Groningen ging maar dat wisten wij niet. Misschien iets beter communiceren naar mensen die geen auto ingeboekt hebben.
Prettige overtocht
Het boeken ging makkelijk, we werden goed op de hoogte gehouden van veranderingen (andere vertrek haven Cuxhaven, andere aankomsthaven Emden), prettig schip, goede service, alles op tijd!
We hadden een hut in de punt van het schip en het was nogal een ruige zee. Achteraf hadden we beter een hut in het midden van het schip kunnen boeken. Een leer voor de volgende keer.
Check in verliep heel soepel en snel
Check in verliep heel soepel en snel, prima service aan boord en gastvrij personeel. Al met al 2 prima overtochen gehad en vooral de aankomst direct in Groningen was voor mij ideaal
Urenlang op de kade wachten, versleten matrassen
Urenlang op de kade wachten in Cuxhaven. Steeds veranderde vertrektijden.
Eten op de boot overdreven duur. Weinig stoelen op het zonnedak.
Geen enkele compensatie voor zoveel extra uren binnenwegen rijden door verleggen aanlegplaats.
Het voordeel van weinig rijden en meer rust is daardoor teniet gedaan.
De prijs is nu zo hoog dat we weer naar Kiel rijden en met een andere boot gaan. Luxer, beter georganiseerd en je weet waar je aan toe bent.
De matrassen in de hutten zijn erg hard met een een kuil. Ik vind het
Jammer. De eerste afvaart met jullie vanuit Eemshaven was goed en betaalbaar. Als het zo weer is kom ik terug.