Klium Reviews

3,7

Leveringen verlopen zeer stroef, zeker wanneer je niet thuis bent maar zelfs al ben je thuis gaat het soms nog via buren of een snelle leverplek :( Dure bestellingen worden niet meer in een doos voo... Toon meer

Heel vlotte levering van gunstig geprijsde Makita bosmaaier. Werd wel door bezorgdienst DHL herplakt wegens slecht gesloten. De gratis batterij ( actie) was moeilijker te krijgen, is uiteindelijk ook... Toon meer

Klium is snel wanneer ze iets op voorraad hebben, dan loopt het zoals het hoort. Maar de aangegeven leveringstermijnen van de materialen die ze niet op stock hebben klopt nooit. Ondertussen al verschi... Toon meer

Snelle levering door BPOST en degelijk verpakt. De DEWALT - vier - machine - set plus drie 18V/5A - batterijen met lader, in twee stevige materiaalkisten is top kwaliteit. Met de 4 machines, nauwelij... Toon meer

1. Doe-het-zelfzaak
  2. Gereedschapgroothandel

Ben jij een professional of ervaren doe-het-zelver die zwoegt en zweet om tot het beste resultaat te komen? Dan bestaat er voor jou geen compromis tussen kwaliteit & service. Dat begrijpen we. Sinds 2013 zijn wij bondgenoot voor mensen zoals jij. Elke dag vecht een groot & hecht team voor jouw vertrouwen en tevredenheid. Dat doen we met ons ruim aanbod van uitsluitend A-merk artikelen aan betaalbare prijzen. Maar ook met logistiek maatwerk, snelle leveringen & gepassioneerde medewerkers die jou te woord staan. Vergezel ons -samen met andere klanten- op deze reis en maak deel uit van een club met gepassioneerde makers. Welkom bij Klium!

Gemiddeld

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

33 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Dik in orde!

Heb hier een Makita bosmaaier gekocht tegen een scherpe prijs! Namiddag de bestelling geplaatst en de dag erna in de voormiddag reeds geleverd. top!

27 juli 2022

ongeloofwaardige argumenten klantenservice niet leverbare order

Op 18 juni heb ik deWalt onderdelen besteld, bestaande uit reserve zaagkettingen en zaagbladen. Deze zouden tussen 27 juni en vandaag (29 juni) geleverd worden. Maar niks. Geen onderdelen, geen bericht, geen track en trace o.i.d. Dus net contact opgenomen met de klantenservice. Volgens de klantenservice van Klium vindt uitlevering pas begin/half augustus plaats. Ze hadden contact gehad met deWalt en er was daar niks leverbaar omdat er niks op voorraad is. Is er dan misschien een gedeelte van de order alvast leverbaar zodat ik verder kan? Nee, was het antwoordt van de klantenservice van Klium. Dus kijk ik op de site van de conculega's, en daar zijn veel onderdelen uit mijn bestelling wel leverbaar. Het antwoord van Klium is dat ik dan maar bij deWalt dealers moet kijken, deWalt zelf heeft niks van mijn bestelling op voorraad. Dit klopt dus voor geen centimeter. Ik kan de order wel annuleren. Ik had toch wel verwacht dat Klium zijnn best zou doen een gedeelte van mijn order alvast uit te leveren, maar hun ongeloofwaardige antwoord op dit voorstel van mij is dat deWalt echt niks op voorraad heeft. Hoe komt het dan dat ze elders wel te bestellen zijn Klium???

Update: Ik heb inmiddels de reactie die hieronder staat gelezen. Maar ik blijf het klantonvriendelijk vinden dat ze niet naar leverancier wilden bellen om te informeren wat de levertijd dan eventueel wel zou zijn. Ik heb vlak nadat ik deze recensie heb geschreven wel een aantal onderdelen van die bestelling binnengekregen.. dus wat beweerd werd dat er niks op voorraad was klopt niet..
Ik vind dat ik een eerlijke review heb geschreven. Dat heb ik dit bedrijf ook gemaild en daarom laat ik hem ook staan. Ik blijf bij mijn standpunt hun argumenten ongeloofwaardig zijn en dat is in mijn ogen alleen maar bevestigd doordat ik onderdelen toch eerder kreeg als beloofd nadat ik deze review had geschreven

29 juni 2022

Beste Frank

Jammer genoeg is dit product inderdaad niet direct leverbaar. Als we het zelf op voorraad hadden, had je het al gekregen. (Op de site stond ook dat we dat zelf niet hadden). Dewalt had ons ook nog geen levertijd doorgegeven. Anders had je het ook meteen geweten. We zitten qua voorraad nog steeds in vreemde tijden. We proberen hier zo goed mogelijk op in te spelen, maar het lukt ons niet altijd. We zijn dan wel zo eerlijk mogelijk. Als wij iets weten, weet jij het ook. Wat het elders bestellen betreft. We weten uit ervaring dat concullega's niet altijd even eerlijk zijn. Dus vraag het aub goed na of ze het uit eigen voorraad kunnen leveren.

Mvg en excuses voor de overlast.

Davy

Update: Beste Frank. Wij bieden nooit korting aan in ruil voor het aanpassen of verwijderen van een review. Ik denk dat er een vergissing in het spel is. En we hebben wel degelijk contact gehad met de leverancier. Anders konden wij jou het nieuws niet melden. Maar de leveranciers weten het soms ook niet.

Mijn hofleverancier

Snel, hele goede communicatie en voor mij als niet-BTW plichtige zzp-er prettig dat ik zonder BTW kan kopen. Heel fijn bedrijf dat voor mij inmiddels de 'hofleverancier' is geworden.

28 juni 2022

Zeer tevreden

Voor de eerste keer bij klium besteld en uitermate te tevreden.
Zeer goede communicatie per mail en telefoon.

Snelle levering.
Kocht een Makita SP6000J invalzaag met zaaggeleider, de prijs was veruit de laagste van alle online winkels en daarbovenop nog een gratis extra Makita zaaggeleider !

Kortom super tevreden en ben zeker dat ik mijn volgende gereedschapsaankoop weer bij Klium zal plaatsen.
Blij een Belgische webshop gevonden te hebben met deze service

26 juni 2022

Misleidend en slechte service

Trimmer voor de tuin gekocht op 2 mei 2022 met beloofde levertermijn van 7 dagen. Na 7 dagen contacteer ik de klantendienst, die me doodleuk kort vermeld dat er een vertraging is tot eind augustus 2022, jawel u leest het goed. Tot na de zomer dus, 4 maanden later... Alsof het medewerker Stefanie haar 100ste zelfde standaard mailtje was van de dag. Een oplossing voor deze extreme vertraging bied ze ook absoluut niet, ze willen je bestelling annuleren en terugbetalen, dat wel (heerlijk toch). Het is allemaal de fout van hun leverancier, maar zelf nemen ze geen verantwoordelijkheid voor hun misleidende beloftes op hun eigen website. Tenslotte willen ze wellicht graag dat u op de 'koop knop' blijft induwen uiteraard. Een reële levertijd zou minder kopers aantrekken uiteraard. Na een ontevreden mail hebben ze de levertermijn snel veranderd naar begin september op de website. Dit ging trouwens wel heel snel, veel sneller dan hun zeer korte standaard antwoorden op mijn 2 mails. Wat mij betreft een stereotype doorverkoper die alle fouten op zijn leveranciers steekt, en geen verantwoordelijkheid neemt op de (uiteraard) veel kortere levertermijn die ze beloven op hun eigen website. Ik kan deze winkel dus zeker niet aanraden en wat mij betreft bestel ik hier ook nooit meer. Ik had zeer graag toch een positief punt vermeld over mijn ervaring bij Klium, maar die is er jammer genoeg niet, integendeel. Werk aan de winkel voor deze Klium shop, zowel op een correcte ge-update website als hun service na verkoop die eigenlijk zeker even goed door een robot kan gebeuren, daar je aan een standaard antwoord ook niet echt een boodschap hebt.
Voor dergelijke extreme vertragingen zou je toch als shop een tegemoetkoming moeten kunnen bieden aan je klanten, zoals een beter model tegen een gunstigere prijs, een korting voor een volgende aankoop, of andere originele ideëen. Nee, absoluut niets. Nu hebben ze gewoon minimum 1 klant minder, en dat is het dan. Geen probleem, online shops genoeg.

Mocht ook de terugbetaling op zich laten wachten, dan update ik dit ook hier uiteraard.

11 mei 2022

Beste Jules

Om te beginnen hadden wij dit ook graag anders gezien. We hadden graag gehad dat leveranciers ons juiste levertijden doorgeven en dat er geen onverwachte ontwikkelingen zouden zijn wat betreft levertijden. Jammer genoeg zijn die er wel. De redenen zijn vaak uiteenlopend. Corona, “de oorlog”, vervoer wat nu per schip ipv per vliegtuig gaat (goedkoper voor de leverancier), tekorten aan grondstoffen, … Het zijn jammer genoeg nog steeds geen normale tijden zoals we die 3 jaar geleden kenden.

We weten dit en we proberen hier zo goed mogelijk op te anticiperen. We hebben 160000 producten op de website staan en de 15000 best verkopende producten hebben we , of proberen we, altijd op voorraad te hebben om onze klanten zo snel mogelijk te kunnen helpen. Voor producten die we zelf nog moeten bestellen bij leveranciers proberen we steeds een zo goed mogelijke levertermijn aan te geven. Dit gaat op 2 manieren. Ofwel geeft de leverancier ons die door. Ofwel is dit een gemiddelde van de laatste bestellingen. Alleen, zit de leverancier er soms ook naast en gemiddeldes, dat is ook niet altijd spot on. (Gelukkig loopt dit voor 90% van de gevallen wel goed.)

We zetten bij producten die we niet op voorraad hebben dus altijd: “Op bestelling - geschatte levertijd : X dagen (door Covid-19-maatregelen mogelijk langere levertijd)”. En als je op het extra info label gaat staan met je muis, krijg je nog meer specifieke informatie over mogelijke vertragingen.

Als je een niet voorraad product bestelt krijg je dan een orderbevestiging met deze geschatte levertijd. Van zodra wij meer nieuws krijgen van de leverancier sturen we deze info dan ook steeds door naar jou als klant. In jouw geval was dit 4 maanden vertraging. Jammer genoeg gebeurt dit wel meer. En we begrijpen het helemaal als je dan je geld terug wil. Deze optie hebben we je ook meteen gegeven.

Ik ben ook blij om te lezen dat je zelf al gemerkt had dat de levertermijn op de website toen ook meteen werd aangepast. We proberen nl van het begin tot het einde zo eerlijk mogelijk te zijn. In jouw geval hadden we de informatie gewoon niet eerder.

Verder zie ik ook dat je altijd heel snel antwoord hebt gekregen en dat de informatie altijd correct was. Dit kwam voor jou misschien een beetje kort over, maar dat was zeker niet de bedoeling. Excuses als dit zo overkwam.

Een tegemoetkoming of een beter model tegen een gunstigere prijs zoals je aangeeft kunnen we niet doen. De marges in onze branche zijn daarvoor te laag. En we willen volgend jaar ook nog bestaan. We hebben zelfs de prijsstijgingen waarmee we voor het hoofd geslagen worden nog niet helemaal doorgerekend bij dit product.

Ik hoop dat je hiermee een beetje inzicht hebt gekregen in onze manier van werken en dat je inziet dat we echt wel ons best doen om alle informatie zo juist mogelijk weer te geven.

Excuses voor de overlast

Davy

Moeilijk bereikbare klantendienst, geen oplossing voor probleem

Item besteld op website met 24h levering. Bpost is pakje kwijtgespeeld. Klantendienst enorm moeilijk bereikbaar, hangt systematisch telefoon op na 3 minuten wachten. Wanneer ik ze eindelijk kon bereiken werd er niet gezocht naar oplossingen, eerder voorgesteld om een mail te sturen en te wachten...

Klium heeft nieuw pakketje opgestuurd en retour genomen na de dossier bij Bpost was afgesloten.

12 april 2022

Beste Lennart

Het is de laatste tijd inderdaad enorm druk. Ik zie in de tickets bij ons dat je een paar keer contact gehad hebt en ook telkens antwoord hebt gekregen. Jammer genoeg was je pakketje verloren gegaan bij Bpost, maar we hebben een nieuw opgestuurd zie ik. Excuses voor de overlast

Davy

Na vijf dagen wachten op hun levering…

Na vijf dagen wachten op hun levering zelf op zoek moeten gaan waar mijn pakje zich bevond . Volgens hun is de belofte voor 20.00 u betaald de dag erna verzonden hetzelfde als wat er werkelijk op hun site staat voor 20.00u besteld de dag erna in huis ! Ze hebben me gewoon laten stikken , nooit meer Klium !

12 maart 2022

Beste Jos

We hebben wel degelijk de dag zelf alles nog verzonden. Dat kan je ook zien in de track & trace van PostNL. Een dag later hebben ze proberen af te leveren, maar dat is toen niet gelukt. Ze hebben het dan naar het dichstbijzijnde postpunt gebracht en daar heb je het 4 dagen later afgehaald. Dit staat zo op de track en trace, maar door ons dagelijks contact met jou en postnl weten we dat het niet helemaal ok is gelopen. Maar we hebben elke dag met Postnl contact gehad om alles zo snel mogelijk te regelen. Pakketje was blijkbaar zoek geraakt. Maar we zijn er elke dag achteraan blijven gaan. (En jou ook telkens wat laten weten). Nogmaals excuses voor de overlast.

Davy

een stanly box op wiel gekocht maar…

een stanly box op wiel gekocht maar bleek stuk te zijn.
meteen gmail met foto er bij maar helpen en oplossen ho maar . dat dit bedrijf een prijs krijgt met een duim. vast en zeker gekocht

7 maart 2022

Beste Mathieu

We begrijpen het eerlijk gezegd niet goed. Er was inderdaad een wiel stuk bij de levering van je koffer. We hebben je aangeboden om het terug naar ons te sturen met een gratis label. En dat wij je dan een nieuwe zouden opsturen. Dat wou je niet. We willen je ook een nieuw wiel opsturen omdat dat volgens de leverancier heel makkelijk te vervangen is. Maar dat wil je ook niet. Zoals ook al via een andere weg gevraagd: Hoe kunnen wij je dan verder helpen? We willen dit graag rechtzetten, maar we weten niet meer hoe.

Davy

Slechte service , accessoires passen niet.…

Bovenfrees gekocht met aanbevolen Accessoires . Deze langsgeleider bleek niet te passen . Passende langsgeleider met extra geleide stangen (8mm) voor deze machine is echter ook gewoon leverbaar door Klium, maar wordt niet aanbevolen . Foto ,s van deze langsgeleider zijn identiek, Na eerst telefonisch contact te hebben gehad , werd mij verzocht om een mail te sturen . Enkele keren contact gehad via de mail , maar dit leverde niets op , had ik maar beter de kleine lettertjes moeten lezen , ik moest bij Makita de ontbrekende onderdelen maar bestellen . Vreemde gang van zaken , hebben ze de passende langsgeleider in huis , bevelen ze de verkeerde aan . Geheel maar weer retour gestuurd, kost je nog wel verzendkosten.

25 februari 2022

Beste Jan

Je hebt wel degelijk de juiste. Alleen heb je nog een extra stukje nodig. Dat stond niet op onze site, maar ondertussen wel. En dan kan je probleemloos verder.

Erg tevreden

Erg tevreden, goede prijzen. Daarbij ook fantastische service gekregen toen er iets stuk ging.
Snel en adequaat gereageerd.
Ik ben meer dan tevreden, Proost op Klium.

24 februari 2022

Goed

Ik heb er nu een tafelzaag, bovenfrees en afkortzaag gekocht en alles was altijd inorde. Met de bovenfrees kreeg ik een product wat precies al eens gebruikt was en waar een beetje zaagsel te vinden was in de doos. Na melding hiervan gemaakt te hebben en foto's op te sturen hebben ze mij een vervangproduct opgestuurd, nog voor mijn retour bij hen was aangekomen omdat het weekend voor de deur stond. Ik kan niet anders dan positief zijn!

19 februari 2022

Als webshop alles in orde - goede klantendienst !

Vandiktebank gekocht via de webshop.

Correcte prijs, en zeer goede opvolging via de klantendienst (ik had wat problemen met de betaling maar die werden zeer vriendelijk en snel via klantendienst opgelost). Snelle levering, zoals afgesproken.

Alles zoals het hoort! Ik ben een tevreden klant.

16 februari 2022

Makita zaagtafel gekocht in Belgie meer…

Makita zaagtafel gekocht in Belgie meer dan 100 Euro goedkoper dan in Nederland bij KLIUM.BE.

Wat een fantastisch bedrijf. 's-middags besteld en al de volgende dag om 09.15 bij mij op de stoep, keurig afgeleverd op een pallet en goed verpakt. Zo'n bezorging heb ik zelfs van geen een Nederlands bedrijf mee mogen maken. Echt klasse.

Zelfs later nog een belletje gehad om het product ook te registreren want hierdoor werd de standaard garantie van een jaar naar drie jaar opgehoogd.

KLIUM IS EEN TOP BEDRIJF.

27 januari 2022

Alles prima.

1e keer bij deze webshop gekocht. Prima prijs, prima afhandeling. Je wordt goed op de hoogte gehouden van het bestelproces en het product was zoals besteld en snel geleverd.

15 januari 2022