Dienst na verkoop is een nachtmerrie. 1 jaar en vele telefoontjes verder zitten we nog altijd met een kapotte lamp. Geen opvolging of interesse. Genoeg betaald nochtans. Nooit meer.
Ik ben jaren geleden als kleine klant begonnen bij Light Unit, nog in de tijd van Peter! En ik zal ook als kleine klant, binnen vele jaren, eindigen. Mijn aankopen zijn als privé persoon uiteraard be... Toon meer
Naamsesteenweg 158, 3001, Heverlee, België
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Deze firma is een echte RAMP. Meer als 10 maanden geleden een bestelling geplaatst voor meer als 1500 euro.Normale beloofde leveringstijd en plaatsing 6 weken. Het was pas na een IN GEBREKE STELLING van mijnentwege dat de firma eindelijk in actie schoot.Na de plaatsing van de verlichting was men vanwege de firma al na 2 dagen al aan het zagen en dreigen nopens de betaling van het faktuur.Een goede raad aan al de mensen welke in zee willen gaan met die firma : BLIJF WEG VAN DIE FIRMA

Antwoord van Light Unit
5 maanden na de bestelling van lampen veel beloftes gekregen maar telkens niet nagekomen. Ik gaf daarom eerst 1 ster maar geef vandaag 2 extra sterren omdat de problemen zijn aangepakt met persoonlijk contact en afspraken rond levering.
Wij zijn ontzettend teleurgesteld in deze winkel. Nadat we op 12 maart 2024 een bevestiging kregen dat de lampen besteld waren op afroep (voor september 2024), en na meerdere bevestigingen van ons dat de lampen geleverd konden worden (duidelijke communicatie van ons gestuurd naar de winkel op 20 juni en 6 september 2024), hebben we pas op 9 oktober 2024 ontdekt dat ten minste een deel van de bestelling nog niet eens was geplaatst bij de producenten.
Dit was al nadat wij ons duidelijk hadden gemaakt dat wij heel ontevreden waren.
Ondanks talloze e-mails, telefoontjes en zelfs persoonlijke bezoeken, hebben we nooit een eerlijk antwoord gekregen of toegeving dat er iets aan de hand was. Wij hebben wel een heel kleurrijk palet aan excuses kunnen horen (over de heel lange levertermijnen; heel moeilijke producenten die heel slecht zijn in levering, over de hele lange transporttijden...en noem maar op).
Deze excuses waren echt niet te geloven - over twee lampen was ons gezegd dat de producent in problemen zit en zij niet zeker zijn of ze de lampen zullen kunnen krijgen. Ik heb deze lampen gevonden op een webshop in Nederland (zij hebben ook een showroom maar dat was een beetje ver rijden voor maar twee lampen) - ik heb een email gestuurd, om te vragen of zij de lampen kunnen krijgen (op hun website stond levertermijn 2-3 weken). Binnen 4u had ik antwoord dat de lampen er ong. binnen 2 weken zouden moeten zijn. Ik heb ze besteld en binnen minder dan 2 weken had ik ze thuis (dit dus half jaar nadat zij moesten besteld zijn bij Light Unit).
Vanaf een bepaalde tijd kregen wij helemaal geen reacties meer op onze e-mails, wat volstrekt onaanvaardbaar is. We hebben hierdoor veel extra kosten en moeite moeten maken, inclusief het annuleren van een groot deel van de bestelling en het zoeken naar alternatieve oplossingen.
Door de slechte planning van deze winkel, werden wij gedwongen om andere lichtpunten aan te kopen waardoor er verschillende kabels (die volgens originele lichtplannen waren geplaatst) voor niks waren geplaatst wat ons zowel materiaal- als arbeidskosten heeft gekost.
Pas nadat wij een aangetekende brief "in gebreke stellen" hadden gestuurd begin februari 2025 met een duidelijke deadline, kwam er een oplossing in de week voor het verstrekken van deze deadline. Daarvoor hadden wij zelfs geen antwoord gekregen op deze letter (die ook per email werd gestuurd). Een lamp was geleverd en een (nieuwe?) medewerker had ons gesmeekt om onze deadline met 2 weken te verlengen. Deze hebben wij (nog een keer) verlengd - en mirakel is gebeurd, de resterende lampen werden ook geleverd.
Na het afhalen van de goederen werd de eindafrekening wel heel snel gestuurd. Op onze vraag of er de prijs van de lichtstudie niet moest worden afgetrokken werd opnieuw helemaal niet gereageerd.
Het werd ons gezegd (helemaal op het begin van deze spijtige ervaring) dat indien wij bij hen 90% van de lampen bestellen, de prijs van de lichtstudie (500€) zou afgetrokken worden van de eindfactuur. Wij hebben meer dan 100% van de lampen besteld (omdat wij er nog 2 extra hadden toegevoegd aan de bestelling <- maar dat hadden zij ook niet goed doorgegeven/genoteerd/besteld dus deze lampen moesten wij ook ergens anders kopen).
Ons bestelling was voor iets meer dan 13.000€, maar wij hebben maar voor ong. 6.000€ aan lampen van deze winkel kunnen krijgen - door hun slechte planning, incompetentie en slechte communicatie. Ik begrijp niet hoe deze winkel zo kan functioneren, op zo een goede locatie in Heverlee.
Mijn laatste vraag over het aftrekken van de prijs van de lichtstudie was eigenlijk maar een laatste poging om te zien of er een normale reactie zou komen (gewoon een toegeving dat zij in fout waren, een excuus...iets; ik had inderdaad niet echt verwacht dat zij de 500€ gingen aftrekken); deze is dus spijtig genoeg niet gekomen.
Blijkbaar is de (nieuwe?) medewerker - nu wel in staat om bestellingen ezv. beter te kunnen volgen. Spijtig genoeg had deze winkel niet al jaren door dat zij heel fout bezig waren.
Door onze slechte ervaring te delen met onze vrienden en mensen met wie wij over onze werken praten, horen wij super vaak: ah ja, daar koop ik ook nooit iets meer.
Heel spijtig dus, de lichtstudie was prima - maar had ik alles ergens anders besteld, hadden wij alle lampen al hangen bij ons verhuis en niet pas bijna 6 maanden later.
Ik kan spijtig genoeg niet meer schrijven, omdat mijn review te lang is.
Ik heb bij deze firma voor ca 8000 € armaturen aangekocht in het verleden. Heb nu een onderdeel nodig dat stuk gegaan is. Ze hebben mij telefonisch gecontacteerd om een alternatief aan te bieden want het juiste onderdeel was niet meer beschikbaar. Ik ben tevreden over de dienst naverkoop.
Ik raad deze zaak ten zeerste af. De prijzen zijn veel te hoog en er wordt geen korting gegeven, zelfs niet op designlampen en armaturen die bij andere winkels wel met korting verkrijgbaar zijn. De keuze is beperkt, het lichtplan is onvolledig, en er wordt niet naar de wensen van de klant geluisterd. Pas na betaling van een voorschot van 30% ontvang je cruciale details.
Na betaling verloopt de communicatie zeer moeizaam en worden emails vaak genegeerd. Leveringen worden herhaaldelijk uitgesteld met vage excuses zoals ik heb deze week vergaderingen met leveranciers en zal je daarna terug contacteren, de leveranciers zijn met vakantie, of de fabrikanten kampen met productieproblemen van de bestelde onderdelen. Deze redenen bleken onjuist: bij concurrenten bleek dat de bestelde producten gewoon direct beschikbaar waren.
Kortom, deze zaak draait niet goed, is prijzig en klantonvriendelijk. Betaal zeker geen voorschot en ga liever naar een betrouwbare concurrent!!!!

Antwoord van Light Unit
Veel te duur terwijl andere winkels op dezelfde design lampen en armaturen wel korting geven. Bovendien worden de prijzen vastgelegd in 2022 met levering einde 2023 in de loop van de periode eenzijdig verhoogd en dit ondanks een belangrijk voorschot. De klant wordt gewoon afgedreigd. Zoals de dame die maanden heeft moeten wachten op de levering van een bestelling, heb ik ook 8 maanden moeten wachten op een Occhio lamp: zogezegd lange levertermijnen. Meermaals werd er gemeld dat het de fout was van de leverancier terwijl navraag bij concurrenten dit tegensprak. Zwaar voorschot moeten betalen zodat ik de bestelling niet kon annuleren. Uiteindelijk na 8 maanden is wel toegegeven dat de fout volledig bij hen lag: bestelling niet geplaatst, stockbeheer totaal overhoop. Ik heb wel een kleine korting gekregen van minder 5% op mijn totale aankoop. Ik was al tientallen jaren klant maar zal nu totaal afhaken: ik heb een concurrent gevonden met deskundige uitleg, uitstekende service en goede prijzen. De datum hieronder vermeld is de datum van mijn afscheid met deze winkel. Ik wens geen enkel contact meer, ook niet via deze weg.

Antwoord van Light Unit
Hele namiddag zitten wachten. Zelf gebeld om dan te horen dat de afspraak niet doorgaat! Wat een service.

Antwoord van Light Unit
Bestelling geplaatst in september 2022,levering beloofd binnen 6 tot 8 weken, bij telefonisch navragen in november werd december beloofd. In Januari nog altijd geen levering van onze Foscarini Gregg lampen. Na navragen zullen ze door Fabrikant opgestuurd worden eind februari !!! Ze hebben ze gewoon vergeten te bestellen, maar zijn wel al maanden weg met ons voorschot van meer dan 900 euro. Gewoon schandalig . Ja en nu achteraf is gemakkelijk een antwoord op mijn neg review te schrijven, we zijn nooit proactief op de hoogte gesteld , hebben moeten trekken en sleuren om een deftige uitleg te krijgen , spijtig

Antwoord van Light Unit
Light Unit maakte een fout in de bestelling. Die werd ook duidelijk op mail gezet. Nu moeten we toch ZELF de retourkosten dragen (75€!!). Schandelig!

Antwoord van Light Unit
Een bedrijf om U tegen te zeggen, zeer vriendelijk en professioneel zoeken met jou naar de beste oplossing en houden vooral rekening met je budget en toch goede kwaliteit af te leveren. Een aanrader voor iedereen. Freddy
Ruim assortiment mooie lampen, fijne hulp, goed meedenken.
Ruim assortiment en overzichtelijke showroom! Zeker de moeite van het bezoeken waard.
Steeds correct advies en altijd meedenkend om tot de beste oplossing te komen.
Altijd fijn advies en correct afhandeling.
Mensen die met je meedenken en professioneel advies geven. Het loont zeker de moeite om hier langs te gaan.
We komen graag voor inspiratie en deskundig advies op maat van onze woning. Steeds tovert het team originele ideeën te voorschijn als antwoord op onze smaak. Ze nemen altijd de tijd om de opties te bekijken en we krijgen nadien ook nog tijd om de knoop door te hakken. Kortom, een aanrader!
Binnenstappen bij Light Unit is een "ware beleving" !
Je doet er inspiratie op voor allerhande verlichting maar ook de woonaccessoires brengen je meteen in verleiding.
Bovendien is het team bijzonder behulpzaam !
We zijn al lang klant en werden steeds goed en professioneel geholpen - goede luisterbereidheid naar de klant toe met goede opvolging
Light Unit, the place to be voor uw binnen- en buitenverlichting en recent ook voor interieurartikelen. Ruim en stijlvol assortiment, vriendelijk onthaal, professioneel advies, innoverend, vakkundige plaatsing, verzorgde afwerking.