NOOIT MET QATAR VLIEGEN. TWEE KOFFERS ZWAAR BESCHADIGD WAARDOOR ER EEN ETUI MET ZILVEREN SIERADEN ZOEK IS GERAAKT. ( 1 koffer helemaal open, daar hadden ze plastic omgedaan vandaar mijn verloren... Toon meer
Onze vlucht werd geannuleerd een maand voor vertrek. Geen reden, geen alternatief. Gewoon een mailtje om je refund aan te vragen en that’s it.. Klantenservice is verschrikkelijk, slecht engels spreken... Toon meer
Een poos geleden hadden wij vliegtickets geboekt van Amsterdam naar Jakarta. Helaas brak de oorlog uit in het midden oosten waardoor wij de keuze hebben gemaakt onze vlucht te annuleren. Dit ging erg... Toon meer
Boeking van onze reis via Trip.com liep uit op een ramp. Tijdens het online inchecken werd een afkorting automatisch ingevuld. Bij de check-in bij Qatar Airways werd mijn partner geweigerd en moe... Toon meer
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Goede service, en beter eten
Wij (echtpaar) vliegen regelmatig op het traject Amsterdam - Brisbane. Ditmaal voor Qatar Airways gekozen. Half maart heen naar Australie, op 25/05/2023 terug via Doha.
Alle 4 de reizen waren uitstekend verzorgd. De service van de cabin crew is steeds erg goed, maar wat extra opvalt zijn de maaltijden. Er worden bij Qatar Airways wat vaker maaltijden of snacks geserveerd dan bij andere maatschappijen op dit traject. Zelfs bij nachtvluchten.
En de kwaliteit (verzorgd door Quisine) is echt uitstekend. Nog nooit zo goed gegeten tijdens een vlucht, en dat maakt een groot verschil op een reis van 24+ uur.
Verder vinden wij het een luxe om uit drie verschillende warme ontbijten te kunnen kiezen. Top!
Nemen geen verantwoordelijkheid
Nemen geen verantwoordelijkheid, laten je letterlijk en figuurlijk zitten. 30 uur reizen om van Jakarta naar Amsterdam te komen en 0 compensatie. Volgende keren vanaf nu altijd Emirates!
Afgelopen maanden 4x mee gevlogen
Afgelopen maanden 4x mee gevlogen. QA vindt zich zelf top, maar is niet meer dan een gemiddelde airline. Als er een alternatief is, zou ik dat nemen.
Zie de schandalige ervaring hieronder
Zie de schandalige ervaring hieronder. Ik ontvang heel laat een wijziging waardoor ik opeens 15 uur langer moet wachten in Qatar voor ik door kan vliegen naar mijn bestemming, Kathmandu, waar ik nu om 1 uur snachts aankom en te laat ben voor mijn training.
Interessant genoeg heeft een vriendin in hetzelfde vliegtuig wel het oude vluchtschema... er is dus niets met de vlucht aan de hand, maar ze hebben mij er uit gegooid om de stoel opnieuw te kunnen verkopen waarschijnlijk. Ondanks Flex ticket uiteindelijk 250 euro extra kosten, een dag eerder vertrekken, wederom, patienten verzetten etc.
Ze helpen totaal niet mee om het op te lossen. De mensen aan de helpdesk hebben ook helemaal geen informatie en sturen mij terug naar vliegwinkel.nl die mij ook om de tuin heeft geleidt door mij om een akkoord te vragen voor een kleine wijziging in het vluchtschema, pas daarna krijg ik toegang tot deze rampzalige wijziging vlak voor vertrek. Vliegwinkel.nl verdient hier uiteindelijk ook aan, maar Qatar Airlines heeft schijt aan zijn klanten. De vlucht waarop ik opeens niet meekan staat gewoon te koop voor nu 2000 euro, dus dit is echt eerste klas bedrog.
Schandalige praktijken
Voordelige vlucht geboekt met vertrek in de avond en korte stopover. Vervolgens wordt 4,5 maanden van tevoren de vluchttijden gewijzigd. 7 uur eerder vertrekken (dus weg laatste vakantiedag) en in stopover van 9 uur lang s'nachts in Doha. Je krijgt 24 uur om te bevestigen en daarna (blijkt achteraf) dat annuleren (⬠184 per ticket) of wijzigen (⬠104 per ticket + tariefsverschil) enorm veel kost. Dit berichtje sturen ze dan op een zondagmorgen als je niemand kunt bereiken. Je zoekt en boekt een gunstige vlucht en deze wordt vervolgens gewijzigd in een extreem ongunstige vlucht (die niemand wil boeken). Dit doen ze een maand later als je alles ter plekke al geboekt hebt en in feite niet meer kunt annuleren. Ik verdenk Qatar ervan dat ze dit moedwillig doen. Je klacht krijgt een enkel gehoor en als klant/consument heb je geen enkele rechten. Zelfs een transfer hotelkamer was teveel gevraagd. Schadalig!! Voor mij nooit meer Qatar.
Vlucht Doha-Dusseldorf
Vlucht Doha - Dusseldorf (6.45 uur). Zitplaats bij WC gangpad achterin vliegtuig werd moeiteloos omgewisseld op airport Doha voor plek bij raam bij vleugel. Zonder meer goede service: in flight entertainment met veel keuze (zelfs podcasts !); kussentjes, headphones, fleecedeken, extra koffie geen probleem, maaltijd die smaakte (redelijk uizonderlijk !) met echt bestek en later zelfs een snack; personeel vriendelijk. Schone toiletten. Na 6 vluchten met andere maatschappijen in Midden Oosten was Qatar airways de enige die mij goed beviel. Kwamen op tijd aan, ook een pre tegenwoordig...
Prima service bij wijziging ticket
Tegenover veel negatieve ervaringen mag er ook wel een positieve. Door mijn eigen fout had ik een vlucht geboekt, waarbij ik 33 dagen in Vietnam zou zijn. Een standaard e-visum is 30 dagen geldig en moeilijk te verlengen. Er zat maar 1 ding op: de vlucht met Qatar Airways verzetten. Via de chat direct contact met een medewerker en na 15 minuten was alles netjes geregeld. De wijzigingskosten waren 15 euro per ticket. Na de chat kreeg ik die binnen een paar minuten per mail toegestuurd. Vorig jaar heb ik een KLM ticket moeten wijzigen en heb chat niet ontvangen. Bovendien betaalde ik daar 150 euro wijzigingskosten per ticket. Allebei tickets in de economy class. Kortom, een groot compliment voor Qatar Airways!
De service aan boord is slecht
De service aan boord is slecht, 2x gevlogen met Qatar Airways en 2x zijn ze vergeten om onze rij (3 personen) eten te geven, de eerste keer kwamen er nog excuses de tweede keer niet meet.
De tweede vlucht werd 1 week voor vertrek om onduidelijke redenen 1 dag verlaat.
Tijdens onze stopover in Doha ( 8 uur) is er uit onze ruimbagage 2 flessen parfum verdwenen. Hier kom je uiteraard pas veel later en duizenden kilometers later achter ,
Op de terugreis netjes online ingecheckt en de zitplaatsen vastgelegd, helaas bij aankomst bij de gate werden onze boardingpassen verscheurd en kregen wij "nieuwe" met andere zitplaatsen,
Helaas krijgen wij geen punten van de Privllege Club omdat volgen s Qatar Airways wij niet gevlogen hebben met hun
1 fout kan gebeuren ,maar zoveel dingen die misgaan dat kan geen toeval zijn.
Wij zijn diep telurgesteld!
Een geweldige ervaring
Een geweldige ervaring, gedwongen door een slechte behandeling door een andere vliegmaatschappij, namen we deze vliegtuigmaatschappij. Een geweldig luxe vliegtuig, vriendelijk personeel met zelfs een dure Whiskey genaamd Dewar's op weg naar onze vakantiebestemming. Voor ons een onvergetelijke ervaring na een zeer nare ervaring!
Je kunt niet het WK kijken in het vliegtuig
Tijdens een aankondiging voor de vlucht werd verteld dat men in het vliegtuig het WK live kon bekijken bij het aanschaffen van de 'super wifi' (misschien 3G snelheid of slomer en vaak moet ik een pagina meerdere keren laden). Nu zit ik in het vliegtuig al drie kwartier te zoeken naar een manier om te kijken. Op de website van Qatar Airways staat:
Connect your personal device to LIVE TV and enjoy the excitement of watching FIFA World Cup Qatar 2022™ matches, and more, via the Sports 24 channel.
Op het scherm in de stoel kan ik als ik in entertainment > tv browse geen live kanalen vinden en als ik in FIFA World Cup Qatar 2022tm browse ook niet. Vervolgens zoek ik naar Sports 24 via google op mijn laptop en dan staat er in de FAQ bij 'how to watch': You can watch SPORT 24 when travelling with one of our airline or cruise line partners.
Waardeloos. Verder is de cabine erg warm voordat je de lucht in gaat, ik begon te zweten toen ik bezig was mijn spullen in de berging bovenin te plaatsen en wat andere spullen onder mijn stoel. Ik schat zo dat het 25 graden was voordat we de lucht in gingen (daarna wordt de temperatuur wel beter).
Drama!
Ik ben vandaag 7! uur bezig geweest een ticket voor mijn vrouw te boeken gebruik te maken met haar Avios.
Een regelrecht drama!
Hoe kan dit bedrijf de no 1 airline reward hebben gekregen
Als ik om een klachtenmigelijkheid vraag, wordt er totaal niet op gereageerd.
A. Mulders
Bergen op Zoom
Qatar vlucht Amsterdam - Nairobi: bagage gestolen
Op een Qatar vlucht van Amsterdam naar Nairobi op 18/19nov 2022 zijn diverse dingen uit mijn koffer gestolen: chocolade en twee solar power-banks.
Schriftelijk toegezegd refund van ticket komt gewoon niet
Ik zit al vanaf maart 2022 te wachten op een notabene schriftelijke toegezegde refund-actie van mijn ticket. Gaat om bijna 2000 euro (3 personen). Af en toe krijg je een mail dat ze het druk hebben, maar verder Ho maar en bellen krijg je en Indiaas callcenter dat er niets van snapt en amper te verstaan is.
Bagage drama
Een vlucht geboekt met KLM, maar door het drama bij KLM uiteindelijk omgeboekt naar Qatar Airways. Wij blij, want we konden naar huis. Helaas heeft Qatar een ander idee bij het regelen van bagage, want onze bagage was schijnbaar niet met onze vlucht meegekomen. Wij hebben dit specifiek nagevraagd in Singapore, of onze bagage aan boord was, waarop het antwoord ja was. Helaas was dit dus niet het geval.
Om een of andere rare reden heeft KLM onze bagage naar Nederland gevlogen en alleen omdat ik een eigen bagage label met telefoonnummer aan mijn tas had zitten, wisten ze mij te bereiken. Waar dit mis is gegaan is onduidelijk, maar toen ik door KLM gebeld werd wist ik dat de bagage in Nederland gearriveerd was. Hierna Qatar (of eigen Swissport, de bagageafhandelaar) gebeld, en die konden niets doen omdat hun systeem niets doorgaf. Het feit dat ik door iemand van KLM gebeld was, was absoluut geen reden om daadwerkelijk in beweging te komen. We moesten maar afwachten, want dat gingen zij ook doen. Gelukkig is afwachten de oplossing voor alles, voor geld verslindende maatschappijen.
Nooit weer Qatar Airways!
Qatar Airways wordt bestempeld als 5 sterren vliegmaatschappij; dit zijn ze absoluut niet waardig!! Bij problemen zijn ze onbereikbaar of krijg je ontoereikend personeel aan de telefoon die gebrekkig Engels spreken.
Zaterdag 30 juli 2022 startte onze vakantie naar Uganda (tussenstop Doha) en Zanzibar. Een half uur voor vertrek werd mijn vriend gebeld dat zijn koffer achter de douane was gevonden. Ze gaven aan de koffer zo snel mogelijk richting het vliegtuig van Qatar Airways te brengen, maar tevergeefs. Inmiddels ruim drie weken later is zijn koffer nog steeds spoorloos. Tijdens onze vakantie hebben we op allerlei manieren contact proberen te zoeken met Qatar Airways. Bij aankomst op Entebbe in Uganda was het kantoor gesloten. Het vermeldde mailadres en telefoonnummer op de deur waren van een andere afdeling binnen Qatar, maar ook zij namen niet de moeite informatie door te sturen. Zelfs de $150 voor de eerste drie dagen hebben we nog steeds niet ontvangen.
Daarnaast hebben ze op Schiphol geen kantoor waar iemand je te woord kan staan; je wordt compleet aan je lot overgelaten.
Zaterdag 30-07-22
Amsterdam - Doha (QR274)
Doha - Entebbe (QR1385)
Voor ons zeker geen tweede keer Qatar Airways!!
Uiterst frustrerende en teleurstellende ervaring
Anderhalve maand geleden heb ik twee tickets geboekt en betaald. Hiervan heb ik een bevestiging ontvangen. Nu, 10 dagen voor de reis, ontdekte ik dat ik uitsluitend de gegevens van één reiziger terug kon vinden in de boeking, zowel bij de travel agent als bij Qatar Airways. Na contact met een medewerker van de travel agent werd duidelijk dat het tweede ticket geannuleerd is. De reden blijft onduidelijk, want travel agent verwijst naar Qatar Airways, die dit vanwege een (niet bestaande) dubbele boeking zou hebben gedaan en de Qatar Airways naar de travel agent omdat zij het ticket nooit hebben uitgegeven. Pas wanneer de medewerker van de travel agent een aanvraag voor restitutie heeft ingediend bij Qatar Airways (het bedrag is voordien en tot op heden niet retour ontvangen) ontving ik daadwerkelijk bericht dat het ticket is geannuleerd en was dit tevens in het account terug te vinden. Bij vragen als hoe dit is ontstaan, welke partij over de annulering had moeten communiceren en wie hulp kan bieden om het op te lossen wordt er steevast naar de andere partij gewezen. Als alternatief wordt aangegeven dat er een nieuw ticket geboekt kan worden, waarvan de prijs inmiddels verdrievoudigd is en daardoor buiten ons budget. Daarmee vallen onze vakantieplannen en het bezoeken van familie in het buitenland, wat door Corona twee jaar niet mogelijk was, in duigen. Al met al een uiterst frustrerende en teleurstellende ervaring, waardoor ik niet voor een tweede keer voor Qatar Airways zal kiezen.
Al 6 maanden geen reactie
Meermaals geprobeerd met de airline in contact te komen. Één keer een bericht gehad waarin werd beloofd dat een antwoord zou worden gegeven. Inmiddels is het 6 maanden later en heb ik nog steeds niets gehoord op mijn verzoek tot een gedeeltelijke refund ivm verkeerde stoelen.
waardeloze service, frustraties alom
pre covid was Qatar favoriet. maar nu is het een disaster. als je een probleem hebt bel ze niet, want hun call centers laten je alleen maar aan de lijn hangen zonder antwoord. Hun gegarandeerde flexibiliteit is ook niet correct, en je krijgt 10 % extra als je 3 weken wacht, na aftrek van de boete die natuurlijk veelmeer is dan 10%. En omdat je 3 weken moet wachten kun je dus niet de volgende dag rebooken...