Mijn tandwielen en riem van mijn Riese&Muller moesten vervangen worden op 12000 km. Mijn vorige fiets loopt al over de 24000 km zonder vervanging. Dat is ook wat men schrijft over CDX materiaal. Hoe g... Toon meer
Had wat vragen mbt de registratie van mijn R&M supercharger GT Rohloff. Online formulier ingevuld en binnen 2 dagen antwoord en oplossing. Zeer tevreden over de service die geleverd is.
Buiten de geweldige kwaliteit van deze fietsen is ook de ondersteuning van de klantenservice zeer behulpzaam en snel. Ben erg blij dat het niet ophoudt na de aankoop!
Via het contact formulier van Riese&Muller kreeg ik heel erg snel reactie op mijn vragen. Het heeft me de nodige ondersteuning geboden. De toonzetting van de reactie was erg vriendelijk en nodigde uit... Toon meer
Riese & Müller ist ein deutscher Premium-Hersteller von E-Bikes, Cargo-Bikes und Falträdern. Mit seinen innovativen Produkten prägt Riese & Müller die Mobilität von morgen und steht für einen nachhaltigen Lebensstil, eine anwendungsorientierte Produktentwicklung und zukunftsweisende E-Bike-Technologien.
Am Alten Graben 2, 64367, Mühltal, Duitsland
Heeft 98% van zijn negatieve reviews beantwoord
Ik heb 2022 Riese & Müller
Supercharger GT rohloff HS in occasie gekocht..trapfrequentie is bij 40 km per uur te hoog. Er ligt een riemaandrijving op met klein 10 tanden en groot 55 tanden. Ik heb voor aan een tandwiel gestoken van 60 tanden en nu rijd hij prima. Kost wel 450 euro...begrijp niet dat ze niet standard een 60 tanden vooraan steken. Maar is nu een geweldige fiets.

Antwoord van Riese & Müller
Trapfrequentie is veel te hoog. Dealer heeft contact opgenomen met Riesse Muller het betreft een RM NEVO 3 Vario. ipv 46 trapomwentelingen maak ik er 66. Ik fiets me de rambam. Vanaf het begin 2022 tot nu 2025. Heb ik het bij de RM dealer aangegeven. Nu zeggen ze de garantie is voorbij jammer voor U. Ik heb mijn trapomwentelingen vergeleken met een 15-tal andere Elec fietsen. Deze hadden in de turbo stand met hoogste versnelling een trapomwenteling van plm 46 ,mijn fiets zat bij alle modellen op 68. Dus nu maar een andere fiets. Inmiddels is gebleken dat het euvel mede door mijzelf, door niet te schakelen, is veroorzaakt. Oplossing is aangeboden door Fietsvoordeelshop Nijmegen. Gr Kees

Antwoord van Riese & Müller
Riese&Müller fietsen zijn van zeer goede kwaliteit, eigenlijk heb ik nog nooit problemen gehad en ik fiets behoorlijk veel. Wat betreft de klantenservice ben ik ook zeer tevreden, je krijgt altijd vrij snel een reactie, met een deskundig antwoord.

Antwoord van Riese & Müller
Rij niet meer met deze nevo 4 GT HS.
Niet vooruit te krijgen,mijn vrouw rijdt mij bergop met haar gewone e-bike er zelfs af.motor maakt contant lawaai,al vanaf hij nieuw is.
Al een paar keer naar de dealer geweest. Deze vindt geen probleem,raar?
Dit is de slechtste speedpedelec waar ik ooit mee gereden heb.
Dit is geen Duitse kwaliteit maar eerder chinese brol!

Antwoord van Riese & Müller
Sinds februari 2023 rijd ik op een Charger 4 van Riese & Muller. Fijne fiets, rijdt erg comfortabel. R&M profileren zich als high end e-bike specialist daar heb ik wel een paar vraagtekens bij
- Met 4000 kilometer moesten de velgen en de Enviolonaaf vervangen worden dat verwacht je niet zo snel
- Met 25 000 kilometer moest de motor vervangen worden. Het heeft 45 dagen geduurd, dat had vooral met de software update voor de motor temaken waar op gewacht moest worden
- Remleiding is vervangen
- Accuklep en dekseltje oplaadpunt vervangen
- Vervanging kabel naar display die plotseling losliet
- Vervanging versnellingskabel
- Ook levensduur riem en tandwielen vielen tegen (leuke kostenpost)
Meeste is keurig vervangen onder garantie maar van een dergelijke high end ebike verwacht je toch meer.
Fietsenmaker zegt je hebt helaas een maandagmorgen fiets en heeft het aangemeld bij Riese Muller maar daar alleen maar terugkoppeling dat het onder garantie vervangen is. Ik maak me wel bezorgd over volgende mankementen en of dat netjes opgelost gaat worden

Antwoord van Riese & Müller
Snelle reactie op mijn mail en goed aangegeven wat te doen

Antwoord van Riese & Müller
Charger 4 GT vario na 2500 km voorvork maakt rare geluiden,fietsenmaker kan er niets mee.
Gemeld bij Riese und Müller maar helaas buiten de garantie….oké zo’n dure ebike dan verwacht je toch wel enige coulance….jammer bekijk het maar.
Voor de rest fijne ebike.

Antwoord van Riese & Müller
Even de klantenservice gebeld met een vraag. Binnen no-time een nette reactie per mail met een duidelijk antwoord. Klasse dat jullie zo met jullie klanten omgaan. Ga zo door!!

Antwoord van Riese & Müller
Ik ben zeer goed geholpen door de dienst na verkoop(via mail) om gegevens op te halen. Ik kocht een tweedehands R&M en had het serienummer niet. Eerst in België daarna in Duitsland aan de juiste informatie geraakt.

Antwoord van Riese & Müller
Ondanks mijn review van 25 jun 2025 blijft het angstvallig stil bij Riese & Müller.
Communicatie is ook voor zo'n "professioneel" bedrijf erg lastig.
Alles moet via de dealer "das nog zo'n professional".
Wat een geweldige fiets voor mijn partner moest zijn, is nu iets wat mij niet alleen veel geld heeft gekost, maar ook een chagrijnige en teleurgestelde partner.
Duitse degelijkheid, nou niet bij Riese & Müller
Punctualiteit, nou niet bij Riese & Müller
Communicatie, nou niet bij Riese & Müller
We zijn nu bezig met een gerechtelijke procedure om de koop te laten ontbinden.

Nooit nog Riese&Müller
In 2022 deze fiets gekocht , dacht dat het een zere goede fiets was de prijs over de 5000 euro
Na enkele maanden ging het al mis hij krakte aandrijving achterwiel moest nieuwe stuk in , ongeveer 7 maanden later opnieuw zelfde probleem terug nieuw stuk was wel nog onder garantie
Nu deze maand heb ik de fiets 3 jaar werkt kioks ( computer ) op de fiets niet meer ik fiets heel veel en dat is zo mijn sport alles volgen op de app
Binnen gebracht naar winkel wordt daar doodleuk gezegd het werkt niet meer en dat ligt aan motor van de fiets want daar zit het signaal en een nieuw motor kost rond de 1000 a 1200 euro ge kunt er beter zo met verder rijden want dat gaat nog !!!!!
Deze fiets gekocht om te sporten nu zonder te weten wat ge doet , neen nooit meer en de winkel waar ik de fiets gekocht heb doet verder ook geen moeite om naar fabriek te informeren of ze er niet tussen komen eventueel

Antwoord van Riese & Müller
Eigenaar van een RM Load 75 en een Packster 40, heel gelukkig tot ik recent achter kwam dat er een breuk in m’n frame zat van m’n Load 75. Naar de fietsmaker, gelukkig iemand met een goede klantenservice die me wou helpen ondanks dat ik m’n fiets niet bij hem uit gekocht (verhuizen je weet wel)… Kaderbreuk moest via RM gaan, antwoord na een maand. Kader hebben we niet meer en buiten garantie was het antwoord. Ondanks dat de fiets (net nog geen 5 jaar oud is) en ondanks dat ze adverteren met 5 jaar garantie op het frame. Wel voorstel gekregen tot 20% korting bij aanschaf nieuwe RM 😝 Wel stom eigenlijk, want stond op het punt om een RM speed pedelec aan te kopen naast m’n Load en dan waarschijnlijk binnen een paar jaar m’n Load te vernieuwen… nu toch maar eerst naar andere opties aan het kijken 👀 Riese Müller, dat kan echt beter !
Na antwoord Riese Muller: Zou u mij de mail opnieuw willen versturen en eventueel bellen voor bevestiging op het opgegeven nummer. Tot op heden heb ik nog mail ontvangen.

Antwoord van Riese & Müller
Heb een superdelite van december 2018 (model 2019). Papieren waren niet in orde heeft tot eind maart 2019 geduurd eer de papieren ok waren Er zat een design fout in het bagage rek heb in totaal 5 bagage dragers gehad de laatste was de 2020 versie en lijkt te werken. Het heeft 3 jaren geduurd eer ze de 2020 versie wilden geven+ plus een email van "Custum Care " dat ik geen klant was. De originele voornaaf voldoet niet (na de tweede originele totaal 25'000km) vervangen door Shimano naaf problem solved.(nu 47'000km) De originele achtervelg 3 vervangingen gehad (1 betaald) Probleem scheuren aan de doorvoer van de spaken. uiteindelijk een DT velg geplaatst problem solved. Dit alles gemeld aan R&M reactie van R&M onze R&D zegt kan niet (detail ben zelf onderzoeks en ontwerpingenieur met + 40 jaar op de teller).
Klap op de vuurpeil, demper achteraan onlangs gebroken. Breng de fiets binnen bij de dealer na 5 weken besluit R&M doodleuk mede tre delen dat die demper niet meer voorradig is . End of story, toonbeeld van duurzaamheid.
Props naar de dealer (Mega Cycle) die heeft voor een alternatief gezorgd binnen de 3 dagen alles besteld, gemonteerd en geleverd.
Dit was mijn eerste R&M en mijn laatste niet vanwege de fiets en de design fout, dit zijn zaken die gebeuren, maar wel vanwege de houding van R&M.
Voor volledigheid ik heb de bagagedragers nooit moeten betalen maar van Dec 2028 tot nu april 2025 heeft de fiets meer dan 1 jaar stilgestaan om te wachten op onderdelen. Moeilijk te geloven dat dit een auto kan vervangen zoals Markus oppert op Linkedin (enkele jaren terug)

Antwoord van Riese & Müller
Goed georganiseerd bedrijf. Snelle en duidelijke reacties op de mailing. Je wordt via hun site goed op de hoogte gehouden van de levering van je fiets. Ga zo door!!

Antwoord van Riese & Müller
Mijn man rijdt met een Spedelec van 4 jaar oud en 4200 km op de teller.
Ik rijd met een Gazelle.
Zondag gaan rijden in streek van Valkenburg.Hij rijden eco en na 40 km batterij plat.Ik rijd in tour of sport en heb 70 km reikwijdte over. Al van in het begin heeft de batterij te weinig bereik voor een spedelec maar bij de verkoper Bike Republic vinden ze dat normaal

Antwoord van Riese & Müller
Al 25.300 km eerste moter nog ik Ben heel tevreden met riese muller jaar is 2019 fiets eerste batrij ook nog gr

Antwoord van Riese & Müller
Ik wil iedereen die overweegt een e-bike van Riese & Müller aan te schaffen, in het bijzonder het HS Load 75 model, waarschuwen voor de structurele gebreken en de uiterst teleurstellende klantenservice van dit merk.
Op 22 november 2022 heb ik deze fiets gekocht voor €10.500, aangetrokken door de beloften van de verkoper en de mooie teksten op de website van Riese & Müller. Helaas is het nu, twee jaar later, duidelijk dat de fiets en de service niet voldoen aan de verwachtingen die gerechtvaardigd werden door deze beloften.
Sinds de aankoop heb ik een lange lijst van defecten moeten laten repareren, wat de betrouwbaarheid van dit product ernstig in twijfel trekt:
21/12/2022: Breuk van het bagagerek.
26/01/2023: Riem van de Rohloff-naaf raakte los.
23/03/2023: Meerdere defecten, waaronder een gebroken bagagedrager en problemen met de remmen.
18/04/2023: Riem gebroken, moest vervangen worden.
20/07/2023: Voorwiel met slag, fietscomputer werkte niet goed.
29/08/2023: Riem weer gebroken, aandrijving volledig vervangen.
08/11/2023: Achterremlicht bleef branden, balhoofd had trillingen.
21/12/2023: Riem en veer moesten opnieuw worden vervangen.
De lijst gaat maar door: op 18/05/2024, 03/07/2024, 23/10/2024 en 06/12/2024 waren er opnieuw defecten, zoals gebroken riemen en tandwielvervanging. En als klap op de vuurpijl kreeg ik op 20/01/2025 een spanningsfout (errorcode 606) op het display.
Het is nu overduidelijk dat deze fiets structurele problemen heeft die niet binnen de garantie- of reparatietermijnen worden opgelost. De fiets heeft me gemiddeld om de twee maanden met een defect opgezadeld, wat absoluut onacceptabel is voor een product van deze prijs en kwaliteit.
Ik heb herhaaldelijk geprobeerd contact op te nemen met de klantenservice van Riese & Müller, maar de antwoorden waren vaak traag of onvolledig. Bovendien werden de defecten telkens maar gedeeltelijk opgelost, en kwamen er steeds nieuwe problemen bij. Ondanks de garantie en de reparaties blijft de fiets gebrekkig functioneren. Dit is niet alleen frustrerend, maar ook gevaarlijk en onveilig.
Als klant verwacht ik dat een product van deze prijs betrouwbaar is en een degelijke service biedt. Helaas heeft Riese & Müller mijn verwachtingen niet waargemaakt, en daarom kan ik dit merk niet aanbevelen. Dit is een waarschuwing voor iedereen die denkt een betrouwbare e-bike te kopen bij dit merk.
Mijn advies: zoek naar een andere, meer betrouwbare keuze als je niet met dezelfde frustraties en kosten wilt worden geconfronteerd.
Rijdt nu vier jaar op mijn Riese & Muller high speed. Teller staat inmiddels op 30.000 km en nooit grote problemen. Na 20.000 de riem/belt moeten vervangen. Wat een goede stabiele fiets! Echt heel veel rijplezier. Enigste nadeel is dat je boven de 40 km heel snel moet trappen.

Antwoord van Riese & Müller
In maart 2023 kocht ik mijn fiets type Nevo -routing dynamic, waarmee ik ondertussen 1900 km fietste.
Vorige week doe ik mijn fiets op onderhoud bij Bike Republic in Ninove.
Groot was mijn verbazing! Gans mijn kettingaandrijving was vervangen t.w.v. enkele honderden euro’s. Mijn factuur moet ik nog ontvangen.
Hoe kan dit zo snel stuk gaan? Volgens de verkoper zou ik in een te grote versnelling vertrekken. Ik zou mij ook voor de bochten in een lage versnelling moeten zetten.
Is deze slijtage normaal voor zo een dure fiets?

Antwoord van Riese & Müller
Goede fiets, zeer teleurstellende communicatie.
Mijn vrouw kocht een nieuwe demo Culture bike met RX chip bij een R&M dealer. R&M geeft een jaar gratis toegang tot RX services bij aankoop van een nieuwe fiets. Echter, omdat dit een demo fiets was moet dit worden vrijgegeven. Na tweeeneenhalve week wachten na twee e-mails, nog steeds geen enkele reactie behalve dat het 10 dagen kan duren🤨. Die tijd is inmiddels al ruim overschreden. Als je een premium e-bike fabrikant wilt zijn, Riese en Müller, moet je ook premium communiceren, dat doen jullie helaas niet.