Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Elendig vedlikehold og lading av utleie-enhetene. Jeg lastet ned appen deres i dag, da jeg tenkte å bruke el-sparkesykkel på en strekning (Alnabru OSLO). Samtlige enheter jeg testet appen på var ute a... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Roller vor Unserem Grundstück falsch abgestellt, Kontakt nur über englisches Formular, Antwort auch in Englisch, Antwort soll nach Max. 72 Stunden erfolgen , trotz Fotoübermittlung und Rollerkennun... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Die Roller stehen überall rum und das Unternehmen reagiert auf Beschwerden erst Tage später, um dann ein Foto einzufordern. Ganze Bürgersteige sind nicht mehr nutzbar nachdem die Roller neu im Stadtvi... Toon meer

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Vanligvis orker jeg ikke å anmelde slike escootere. Men jeg sjekket forskjellen mellom voi og ryde. Ryde leder suverent i pris over voi. Voi er overpriset! Ryde har perfekte 200 minutter (14... Toon meer

Bedrijfsgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

1,7

Alle reviews

28 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

bra!

smidigt och miljövänligt sätt att transportera runt sig snabbt istället för att betala 50kr för en bussbiljett. de har även förbättrat parkeringar då man bara kan parkera i hubbar vilket gör att inte scootrar står överallt som andra sparkcykel företag

5 januari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Sluttet å virke midt i tur

Tok ut en sparkesykkel og bare 2-3 sekund senere sluttet den å virke. Rant ned en bakke og prøvde å sette den fra meg. Stod jeg var i et område jeg ikke kunne parkere, uten at jeg var det, så fikk ikke avsluttet heller. Snakket med kundeservice som sa at de var i en prosess med å stenge ned for vinteren. Så det er altså en risiko når man leier av disse. Kom for sent til avtalen min gjorde jeg også. Takk for det Ryde!

17 december 2025

Frauds Beware

Frauds Beware, I would not use this for long term. They are unsupportive and will charge you unfairly. Would prefer Voi anytime

8 december 2025

Dobbelfakturer en bot

Dobbelfakturer en bot. Sier de skal dekke halve boten. Også legger de til en ny bot på samme parkering me total prisen. Så de forventer at jeg skal betale totalt 1400 elns. Istedenfor 450 som det sto først. Bare svindel, kundeservice legger bare på. Hold deg unna!!!

6 november 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

SVINDEL OG GRÅDIGHET – HOLD DEG UNNA RYDE!

Dette selskapet er helt utrolig frekke. Ryde casher inn på ALT de kan, og de har null respekt for kundene sine. De tar renter og gebyrer uten at det står i policyen deres, og skylder på "systemfeil" eller "automatisk betaling" – javel, men pengene tar de likevel!

Og disse "bøtene" de deler ut? Fullstendig latterlig. Hvis man ikke rekker å ta et bilde fordi man faktisk har et liv og skal videre, så dundrer de på med 50 kr i bot, selv om sparkesykkelen er parkert HELT riktig og står pent der den skal. Det er ikke annet enn en kynisk måte å melke brukerne for mer penger på.

Ryde later som de driver en bærekraftig og smidig transporttjeneste, men i virkeligheten er det et system bygget for å lure kundene til å betale småbeløp de ikke orker å krangle om. En svindelbedrift forkledd som en tech-startup.

Styr unna denne appen med mindre du liker å bli dratt for penger og irritert over urettferdig behandling. Jeg har slettet appen for godt.

25 oktober 2025

Poor design and experience

Not working for me (this time) in Luleå. I had to get a bus instead... I am a seldom-user.

- They put a no-ride zone across one of the main cycle paths in the city.

- Without prior warning the bike indicated a problem and would or could not move further - I had no idea what was going on, so assumed it broke (I hear that Voi has a MUCH better voice-interface for this). I made a failure-report and assumed it would not count as not-allowed parking.

- Another bike was right there, so I started on it - it too would not move (afterwards I realize due to the no-ride zone).

- The app-map is of poor design with regards to colors - the no-ride zone has low visibility.

- Support gave a quick first response and then nothing.

I will take this as a learning experience for how to NOT design a map&GPS service and instead look at Voi and Bolt for inspiration.

4 september 2025

Ett otroligt oseriöst företag

Ett otroligt oseriöst företag. Hade insparade credits och minuter att använda mig av . Men jag fick ändra mobiltelefon nummer och mail adress tyvärr. Det gick ändå att visa på att mitt gamla konto tillhört mig och man skulle föra över till det nya. Tyvärr så var inte Ryde hjälpsamma mot mig . Så jag kommer inte i framtiden att bruka Ryde .:

11 augustus 2025

Riktigt uselt!!!

Riktigt uselt!!!! Man får debitering på 30 kronor oavsett om man gör fel eller ej rekommenderar ingen att använda ryde du kommer blir fattig har fått 10 tal debiteringar på 30 kronor och när man skriver till dom så får man ett dator svar riktigt fult gjort att sno pengar från sina kunder sådär

8 augustus 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Rydes felparkerade elsparlcyklar får mig att vilja kräkas

Rydes elsparkcyklar har parkerats mitt i gatan utanför min fastighet - en olycka väntar på att hända när vi boende inte längre orkar flytta på dessa felparkerade fordon, då kommer bilar nattetid att köra rakt in i Rydes elsparkar. Kul för ert företag?! Kul för bilisterna?! Nu har lata Ryde-åkare även börjat parkera elsparkarna på våra privata tomter. Har försökt ringa Ryde och felanmäla alla galet pakerade fordon - man blir kopplad till deras kundtjänst, väntar medan signalerna går fram och sedan säger en ung mansröst "Det är många som ringer oss nu och vi kan tyvärr inte ta emot ditt samtal" och så blir man bortkopplad. Ett riktigt kräpföretag! Om man nu ens kan kalla det en företagsverksamhet att pumpa ut värdelösa och resursslukande elsparkar till lata ungdomar och sedan ta noll ansvar för hur fordonen används.

17 juli 2025

A mence to societies

Electric scooters, a mence to societies, ryde banned in most countries but europe is sissy. None to call when ppl dump the bikes that are hazards. Bikes causing accidents, being left without fining the user who hired the bike (not hard to see where the journey ended after pay and where the ryder left it...). A mass law suit for all the stress and damage these fast bikes are causing is that what Ryde needs? Take some responsibility Ryde "Technology" where the tech that makes users that behave well get discount and ban users that leaves them everywhere. Companies needs to take ownership of stupid users.

7 juni 2025

Worst scooter company in Oslo

Worst scooter company in Oslo. Scooters are greesy, often broken and slow. The slow zones are the biggest. They change no parking zones without letting anybody know so place where you park scooter everyday might not be available next day. The customer service just lies all the time. They supposed to have some award program for good parking, never get anything. The answer is always the same - we have a lot of photos to check, our teen is doing whatever they can. How come I haven’t got anything after a year of using this bullshit. Never again.

12 juni 2025

Griskhet

Griskhet, grådighet og elendighet har gjort dette firmaet til søppel. Skulle kjøre til jobb så var det igjen 14 min på passet, jeg trengte mer enn det. Gikk ikke an å kjøpe til ekstra, måtte sette alarm. Når alarm gikk ut var jeg såklart i en rød sone og ikke kunne stoppe for å kjøpe ny. Måtte bare kjøre da jeg må komme meg på jobb til rett tid og regnet med at kundeservice fikset dette. Det gjorde de ikke, nektet og hjelpe og innse at deres system har en feil design. Voj har ingen problem med å legge til et ekstra pass når man vet man trenger mer minutter og heller ikke problemer med å hjelpe sine kunder. Her ser vi klart eksempel på at overskuddet har gått til hodet på firmaet. Forkastelig, styr unna!

11 juni 2025

Boycott Ryde

Boycott Ryde. When it comes customer service, they will quite literally tell you that they won’t be responding to your matter any further if they deem they have done everything they can, when they merely didn’t even try. This company doesn’t deserve to succeed based on how they treat customers. Totally Dog of a company.

22 mei 2025

Det blir polisanmälan

Minderårig son som fått faktura på 500 kr. Han har åkt, betalat och lämnat tillbaka. Någon har skadat elsoarkcykeln efter han lämnat. Han är ledsen och förtvivlad.

Jag som förälder blir ganska upprörd för det här handlar ju om att Ryde har antagit något helt utan bevis och att Ryde utnyttjar minderåriga som inte kan försvara sig själva. Skäms på er, Ryde, hur vågar ni utnyttja barn på det här sättet?
Era cyklar står ju ute dygnet runt och vem som helst kan skada och förstöra en cykel, hur kan ni då bara anta att det är den sista åkaren som gjort det?
Jag kommer att polisanmäla och anmäla till ARN. Samt förbjuda mitt barn att använda Rydes elsoarkcyklar; ja där förlorade ni en kund.

Uppdatering tisdag:
Jag har nu fått ett svar på min email. Ryde påstår att avgiften handlar om ’sladdning’ så att däcket har skadats. Jag vill ha bevis på att det verkligen har hänt. För som sagt, elsparkcyklarna står ute dygnet runt och vem som helst kan ju skada de.
Jag har bett om att få prata med någon chef men det får jag inte, varför?

Ryde avslutar mail-konversationen med att avgiften måste betalas om min son ska kunna hyra en elsparkcykel igen. Tillåt mig skratta, som om jag VILL det? Ryde sätter minderåriga barn i skuld genom ’skumma’ avgifter och sedan uppmuntrar Ryde barn att fortsätta använda elsparkcyklarna så att de kan fortsätta sätta barn i skuld?!?

Har haft mail-kontakt men med samma person hela tiden(chefen fortsätter att gömma sig). Personen svamlar och är otrevlig, menar att eftersom fakturan inte går till inkasso är det inget större besvär. Det var ju ett nytt sätt att se på det. Så företag kan bara skicka ut lite fakturor hit och dit utan att redovisa vad fakturorna står för och sedan säga att de är så snälla för att de inte låter fakturorna gå vidare?

30 april 2025

Is dit jouw bedrijf?