Banner for Stena Line Polska

1.049
TrustScore 4.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Oba rejsy (tam i z powrotem rejsy nocne) przebiegły gładko, planowo i punktualnie. Podróżowaliśmy z psem w specjalnej kajucie, bez potrzeby oddawania go do kojca na statku lub zostawiania w samochodzi... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jak zawsze fajna przygoda. Ale podczas ostatniego rejsu zaskoczyło nas bardzo odpłynięcie promu w czasie naszego spaceru po Karlskronie. Po przybyciu ok godziny 17:30 na terminal promowy musielismy... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Tonwpuszczanie na prom czeka sie do kilku min przed wyplynieciem zamiast wpuścić osobówki a potem tiry to sie czeka i tak wybiórczo przyjechałem 1,5 przed czasem a wjechałem prawie ostatni. Jedzeni... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jestem zadowolony z podróży na trasie Karlskrona-Gdynia promem Stena Ebbe. Statek jest nowoczesny, komfortowy i bardzo przyjazny dla pasażerów. Kajuta bardzo przyjemna, czysta i wygodna. Łazienka równ... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

Bedrijfsgegevens

1. Veerdienst
  2. ook in
  3. Havenbedrijf
  4. Terminalpunt

Over Stena Line Polska

Geschreven door het bedrijf

W Stena Line dbamy o to, aby podróż morska między Polską, Szwecją i resztą Europy była prosta, komfortowa i przyjemna. Od ponad 60 lat łączymy ludzi, miejsca i doświadczenia w całej Europie — bezpiecznie i z troską o środowisko.

Niezależnie od tego, czy planujesz wakacje w Skandynawii, podróż służbową czy odwiedziny u bliskich, możesz liczyć na wygodę od początku do końca. Na pokładzie czekają przytulne kabiny, smaczne jedzenie i rozrywka, a także możliwość po prostu zrelaksowania się z widokiem na morze. Rodziny z dziećmi i zwierzęta są zawsze mile widziane — mamy specjalne strefy, w których mogą odpocząć i bawić się.

Prom z Polski
  • Gdynia – Karlskrona

Warto wiedzieć

Podróżujesz samochodem? Możesz zabrać tyle bagażu, ile zmieści się w pojeździe — bez dodatkowych opłat. Pasażerowie piesi mogą zabrać tyle, ile są w stanie unieść (maksymalnie 23 kg na sztukę bagażu).

O Stena Line

Stena Line to rodzinna szwedzka firma obsługująca 18 tras w północnej Europie. Jesteśmy jednym z największych operatorów promowych na świecie, oferującym bezpieczne, zrównoważone i wygodne podróże po Morzu Irlandzkim, Północnym i Bałtyckim. Naszym celem jest, aby każda podróż była spokojna, przyjemna i bezstresowa.

Zarezerwuj podróż promem

Odwiedź www.stenaline.pl, aby zaplanować podróż, sprawdzić rozkłady i poznać nasze aktualne oferty. Skorzystaj z wyszukiwarki Low Fare Finder, aby znaleźć najlepszą cenę, lub wybierz taryfę Flexi albo Premium dla większego komfortu i elastyczności.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Vraagt klanten om een review

Alle reviews

(1.049)

1.047 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Bardzo pozytywne zaskoczenie rejsem

Bardzo pozytywne zaskoczenie rejsem. Miła obsługa.
Smaczne jedzenie na pokładzie.
Polecam bardzo!!!

Dzień Dobry,
Dziękujemy za tak entuzjastyczną opinię.
Bardzo się cieszymy, że rejs okazał się dla Pani pozytywnym zaskoczeniem.
Miło nam słyszeć, że doceniła Pani życzliwą obsługę oraz smaczne jedzenie serwowane na pokładzie.
Dziękujemy za polecenie naszych usług i zapraszamy ponownie!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Podróż z psem była fantastyczna

Podróż z psem była fantastyczna, czs spędzony na pokładzie niezapomniany.

Dzień Dobry,
Dziękujemy za tak najlepszą ocenę i miły komentarz.
Bardzo się cieszymy, że podróż z psem była fantastycznym doświadczeniem, a czas spędzony na pokładzie pozostawił niezapomniane wspomnienia.
Dziękujemy za zaufanie i serdecznie zapraszamy na kolejne podróże wraz z pupilem.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Było ok

Było ok, nic szczególnego

20 september 2026

Dzień Dobry,
Dziękujemy za podzielenie się opinią.
Cieszymy się, że podróż przebiegła pomyślnie i spełniła Pana oczekiwania.
Każda opinia jest dla nas cenna i pomaga nam doskonalić nasze usługi, aby przyszłe rejsy były jeszcze lepsze.
Mamy nadzieję, że będziemy mogli ponownie powitać Pana na pokładzie.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Płynęłam pierwszy raz i byłam bardzo…

Płynęłam pierwszy raz i byłam bardzo zadowolona z obsługi , kabiny czyściutkie, wygodne , super
Cena również przystępna.

Dzień Dobry,
Dziękujemy za tak pozytywną opinię i wybór naszej linii na swoją pierwszą podróż promem.
Bardzo się cieszymy, że jest Pani zadowolona z obsługi, komfortu podróży oraz czystości kabiny.
Miło nam również słyszeć, że cena rejsu okazała się przystępna i spełniła Pani oczekiwania.
Serdecznie zapraszamy na kolejne rejsy!

Ok super

Ok super 👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Dzień Dobry,
Dziękujemy za tak pozytywną opinię i pięć gwiazdek.
Miło nam słyszeć, że rejs naszym promem był dla Pana udany i pozostawił pozytywne wrażenia.
Mamy nadzieję, że już niedługo ponownie będziemy mieli możliwość spotkać się na pokładzie.
Zapraszamy!
Serdecznie pozdrawiam,

Obsługa

Obsługa, czystość.

Dzień Dobry,
Dziękujemy za pozytywną opinię.
Cieszymy się, że docenił Pan zarówno jakość obsługi, jak i czystość na pokładzie.
Dziękujemy za zaufanie i serdecznie zapraszamy ponownie na pokład naszych promów.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo fajne promy czysto i sympatyczna…

Bardzo fajne promy czysto i sympatyczna obsługa w sklepiku i restauracji oraz w hali garażowej pozdrawiam całą obsługę i Pana Kapitans

Dzień Dobry,
Dziękujemy za miłą opinię i ciepłe słowa pod adresem naszej załogi.
Bardzo się cieszymy, że doceniła Pani czystość na promie oraz życzliwą obsługę w sklepie, restauracji i na pokładzie samochodowym.
Przekażemy Pani pozdrowienia i podziękowania załodze.
Mamy nadzieję, że ponownie spotkamy się na pokładzie.
Serdecznie zapraszamy.

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Nie da się poprawic .

Nie da się poprawic .
To kwestia mentalności, trendów w czasie i sposobu patrzenia na człowieka jako jednostki.Z jednej strony pytacie indywidualnie jak odczuwa się podróż oraz serwis ale cały koncept przewozu pasażerów nie jest oparty na empatii oraz wartościach ludzkich , raczej na zgrabnym i sterylnym przewozie masy ludzkiej.
Statek zbudowany jest jak nowoczesny wagon towarowy , łatwy do spłukania po dokonanym transporcie. Oświetlenie , design , kabiny zaczerpnięte z doświadczeń Ryan Air lub nowoczesnych lotnisk czy miejsc przesłuchań. Bez miejsca na dobre samopoczucie. Te można znaleźć w internecie kiedy się zapłaci.
Nic nie można pomoc.Dziwne ze pytacie o te rzeczy . Trochę paradoksalne. Nadzieja w nowym pokoleniu które nie długo nie przeżyje czegoś innego wiec nie będą mieli do czegokolwiek porównać. Moje doświadczenia z shiping jako sjökapten sięga statków
również pasażerskich z lat 70 80 90 ...
Wasze AI pewnie włoży te opinie we właściwe miejsce.

Dzień dobry,
Serdecznie dziękujemy za poświęcony czas i podzielenie się tak obszerną opinią. Z przykrością przyjęliśmy informację, że obecna forma podróży nie odpowiada Pana oczekiwaniom. W celu szczegółowego wyjaśnienia zaistniałych okoliczności zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta, z podaniem numeru rezerwacji oraz szczegółowego opisu sytuacji. Pozwoli nam to odnieść się do zgłoszenia w sposób indywidualny. Formularz kontaktowy dostępny jest pod adresem: https://www.stenaline.pl/kontakt
Z wyrazami szacunku,

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Duzo jest ok ale sa tez niedociagniecia…

Duzo jest ok ale sa tez niedociagniecia ;np na Stena Spirit sprzatajacy nie komunikuja sie dobrze z recepcja w sprawie poznego wymeldowania i tez ostatnio gdy plynolem tym promem SMIERDZIALO w lazience. Ja uwazam , ze klienci z PLATINUM powinni miec "z marszu" priorytetowy wjazd , pozne wymeldowanie i kabine w strefie ciszy .

Dzień Dobry,
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.
Cieszymy się, że ogólne wrażenia z podróży były pozytywne. Jednocześnie przepraszamy za niedogodności związane z komunikacją między załogą sprzątającą a recepcją oraz za nieprzyjemny zapach w łazience podczas rejsu na Stena Spirit.
Dziękujemy również za Pana uwagi dotyczące programu lojalnościowego.
Chcielibyśmy zaznaczyć, że klienci Platinum w ramach programu Stena MORE, na trasie Gdynia - Karlskrona mają m.in: priorytetową odprawę, późne wymeldowanie oraz
podwyższenie standardu kabiny w miarę dostępności na konkretny rejs.
Niemniej jednak doceniamy Pana sugestie, które zostaną przekazane do odpowiednich zespołów.
Mamy nadzieję, że wkrótce ponownie powitamy Pana na pokładzie.

Pozdrawiamy,
Zespół Stena Line

Super

Załoga i kapitan

Dzień Dobry,
Dziękujemy za pozytywną opinię.
Cieszymy się, że załoga i kapitan przyczynili się do pozytywnych wrażeń z podróży.
Przekażemy Państwa miłe słowa całemu zespołowi.
Zapraszamy ponownie.

Wszystko dobrze proszę o promocję

Wszystko dobrze proszę o promocję

Dzień Dobry,
Dziękujemy za najwyższą ocenę.
Cieszymy się, że jest Pan zadowolony z podróży i naszych usług.
Zachęcamy do śledzenia naszej strony internetowej, gdzie publikujemy aktualne oferty i promocje.
Mamy nadzieję, że wkrótce ponownie skorzysta Pan z naszych usług.
Serdecznie zapraszamy!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

ŻE W KARLSKORONIE NA TERMINALU PROMOWYM NIE NIC PO POLSKU CHOCIAŻ PRZYPŁYWA TYLKO PROM Z POLSKI

REJSY II ATMOSFERA WSPANIAŁA
WIĘCEJ INFORMACJI NA POKŁADZIE W JĘZYKU POLSKIM.
NA TERMINALU W KARLSKORONIE BRAK INFORMACJI W JĘZYKU POLSKIM.
AUTOMAT DO SPRZEDAŻY BILETÓW AUTOBUSOWYCH BRAK JĘZYKA POLSKIEGO, SĄ INNE JĘZYKI A NIE WSZYSCY ZNAJĄ INNE JĘZYKI I JEST W KUPNIE BILETÓW KŁOPOT.

14 september 2026

Dzień Dobry,
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią oraz za miłe słowa na temat rejsu i atmosfery na pokładzie.
Bardzo się cieszymy, że podróż była dla Pana udanym doświadczeniem.
Jednocześnie przepraszamy za niedogodności związane z brakiem wystarczającej ilości informacji w języku polskim na terminalu w Karlskronie oraz za trudności napotkane przy zakupie biletów autobusowych.
Dziękujemy za zwrócenie uwagi na tę kwestię. Wszystkie sugestie otrzymywane od pasażerów są dla nas bardzo cenne i zostaną przekazane odpowiednim osobom.
Dziękujemy za wybór naszych usług i serdecznie zapraszamy ponownie na pokład.

Ahoj przygodo

To byla niesamowita przygoda. Przemiła obsługa przytulne kabiny super zabawa w dyskotece pyszne śniadanie czego chcieć więcej?

Dzień dobry,
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią oraz za miłe słowa dotyczące naszej obsługi.
Cieszymy się, że spędziła Pani przyjemnie czas na naszym promie i mamy nadzieję, że wkrótce ponownie spotkamy się na pokładzie.
Zapraszamy serdecznie,

Niezmiennie DOBRZE.

Wszystko zgodnie z planem i w atmosferze pełnej życzliwości.

17 september 2026

Dzień Dobry,
Dziękujemy za zaufanie i tak ciepły komentarz.
Miło nam słyszeć, że docenił Pan organizację podróży oraz atmosferę podczas rejsu.
Zapraszamy ponownie!

Pozytywnie

Wszystko na plus poza tym, że opłaciłem kabinę dla 4 osób, a tam dwie wody mineralne - trzeba się o nie bić? Wędliny na śniadaniu są wyjątkowo kiepskie - brakuje salami albo czegoś dojrzewającego. W sklepiku pokładowym z roku na rok coraz drożej niż u konkurencji. Kiedyś robiliśmy tam zakupy perfum ale teraz jest to nieopłacalne.

15 september 2026

Dzień dobry,
Bardzo dziękujemy za wystawienie 5-gwiazdkowej opinii oraz podzielenie się z nami swoimi uwagami. Cieszymy się, że ogólna ocena podróży jest pozytywna. Państwa spostrzeżenia dotyczące oferty pokładowej są dla nas cenne i stanowią istotny element procesu doskonalenia naszych usług.
Mamy nadzieję, że już niebawem ponownie będziemy mieli przyjemność gościć Państwa na pokładzie.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Pływam na tej linii raz w roku i…

Pływam na tej linii raz w roku i traktuje to jako atrakcje.
Więc płacę za najlepsze kabiny śniadania i obiadki.
Zabawne ale bardziej przypadł mi do gustu klimat tego starego promu !
Kwintesencja lat 80 super styl.

17 september 2026

Dzień dobry,
Serdecznie dziękujemy za 5-gwiazdkową opinię i tak miłe słowa! Bardzo cieszymy się, że coroczne podróże z nami są dla Państwa wyjątkową atrakcją.
Do zobaczenia na pokładzie!

Wygodne kajuty

Wygodne kajuty, przejrzysty system oznakowania, smaczne dania śniadaniowe i obiadowe.

15 september 2026

Dzień dobry,
Serdecznie dziękujemy za 5-gwiazdkową opinię! Cieszymy się, że podróż z nami była udana i spełniła Państwa oczekiwania.
Mamy nadzieję, że już wkrótce ponownie powitamy Państwa na pokładzie.

Profesjonalna obsluga

Profesjonalna obsluga

Dzień dobry,
Dziękujemy za wspaniałą ocenę! Jest nam niezwykle miło, że podróż z nami spełniła Państwa oczekiwania i pozostawiła dobre wspomnienia.
Życzymy wielu kolejnych udanych podróży i mamy nadzieję, że wkrótce ponownie spotkamy się na pokładzie.

Super spędzony czas

Super spędzony czas

Dzień dobry,
Serdecznie dziękujemy za 5 gwiazdek i zaufanie, jakim nas Państwo obdarzyli. Cieszymy się, że mogliśmy być częścią udanej podróży.
Do zobaczenia na pokładzie podczas kolejnej wyprawy!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Wszystko bylo super wysmiewita obsługa…

Wszystko bylo super wysmiewita obsługa w restauracji smaczne jedzonko

Dzień dobry,
Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa i najwyższą ocenę. To dla nas najlepsza nagroda i motywacja do dalszego doskonalenia naszych usług.
Mamy nadzieję, że wkrótce znów wybiorą Państwo podróż ze Stena Line.
Serdeczne pozdrowienia,

Dit is Trustpilot