Werkt zoals voorgeschreven.Kan nog niet heel veel informatie geven omdat het zomer is en de verwarming alleen voor warm water draait.zou nog makkelijker zijn als een wifi verbinding in de thermostaat... Toon meer
Tado slimme thermostaat X: heb dit apparaat al een aantal maanden in gebruik. Deze thermostaat gaat zeer eigenwillig zijn eigen gang. 's Ochtends treuzelen met opwarmen, overdag gewoon uren een halve... Toon meer
Vorig jaar voor mijn verjaardag de thermostaat gekregen waar achteraf helaas bleek dat in de doos geen kranen meer zaten. Dat terzijde is de thermostaat en manier van digitaal bedienen en DE manier om... Toon meer
Alles werkt volgens mijn verwachtingen. Ik ervaar het als een efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem. Bovendien heeft het een mooi design en het bevestigingsplaatje maakt het helemaal af. Dit laatst... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
At tado° we believe in the possibility of living effortlessly and sustainably. Therefore we are committed to creating cutting edge technology designed to add intelligence to the devices we all use every day. We take these devices, connect them to the internet, give them access to data and add intelligent software. Headquartered in Munich, tado°, the European market leader in intelligent home climate control solutions, was founded in 2011. With its Smart Thermostat and Smart AC Control, tado° revolutionizes the way energy is consumed at home. Through the use of a geo-aware app, tado° automatically adjusts the temperature based on the residents’ locations, enabling households to significantly save on energy costs while reaching a higher level of comfort.
Sapporobogen 6-8, 80637, Munich, Duitsland
- contact@tado.com
- www.tado.com
Vraagt klanten om een review
Heeft 93% van zijn negatieve reviews beantwoord
Erg tevreden met tado en de hulp
Goed geholpen middels een videocall toen tado niet meer te koppelen was met google home en apple home.
Verder erg tevreden met tado, gebruik het al bijna een jaar en voor iemand die regelmatig de kachel vergat lager te zetten is dit ideaal, nu heb ik schema’s en hoef ik me niet meer zorgen te maken dat de kachel onnodig staat te branden.
En tot nu toe nog maar 1 keer een probleem gehad maar dat is keurig opgelost.
Product werkt niet en klantenservice is onbereikbaar.
Aangeschaft omdat dit systeem werd aangeraden door Google nadat de Nest niet meer ondersteund werd. Installatie werkt niet en hulp is onmogelijk te krijgen. Je komt in een loop van AI-standaard antwoorden terecht als je contact probeert op te nemen. Nu maar deze review in de hoop om door een echt persoon alsjeblieft geholpen te worden, want ik zit al dagen in een koud huis.
EDIT: ik heb al meermaals een gedetailleerde omschrijving gegeven van het probleem en om een medewerker gevraagd via chat en mail, en wordt daarover al weer dagen genegeerd. Dus ook de reactie vanuit tado op deze review slaat weer nergens op. Ik ga het product retourneren.

Antwoord van tado°
Tado zorgt al drie jaar voor problemen…
Tado zorgt al drie jaar voor problemen en is niet bereikbaar. Ik zou ten strekste afraden dit product te kopen en installeren. Wij hebben het systeem door een installateur laten plaatsen, maar connectiviteit blijft een probleem waardoor kamers niet verwarmd kunnen worden. Het probleem is vooral: klantenservice bestaat niet. Alles is AI en een zelfs als je een 'urgente klacht' klacht indient, krijg je een dag later een... EMAIL. Ik ben nog steeds op zoek naar een mogelijkheid om een mens te spreken om onze problemen op te lossen.
Update 10 november: Ik heb de reactie hieronder gezien. Mijn standpunt blijft hetzelfde: ik wil graag met iemand spreken - een mens - om de problemen op te lossen. Nogmaals, na een urgente melding ontving ik de volgende dag een EMAIL. Dat vind ik onacceptabel als je in de kou zit en derhalve zou ik Tado afraden. De frustratie en stress als je niemand kan bereiken is niet okay.

Installatie starterkit gaat slecht
Installatie starterkit gaat slecht. Sensor blijft zoeken naar bridge. Bij annuleren blijkt sensor wel te werken maar 10 min later blijkt hij weer offline. Geen passende hulp op internet.
Wordt er gek van
Koppelen met google home gaat ook niet.
Wat een waardeloos product.
Onderstaande reactie zegt volgens mij genoeg :-(

Super fijn systeem
Super fijn systeem en makkelijk te installeren!
Pas op, bijna alles achter een paywall
Erg handig systeem, maar er pas na aankoop achter komen dat bijna alle "slimme" en een hoop basale functies achter een betaalmuur zitten, is absurd.
Na bijna 500 euro in het systeem te hebben geïnvesteerd, is het ronduit belachelijk dat je zou moeten bijbetalen om functionaliteiten zoals vakantiemodus te kunnen gebruiken. Tuurlijk snap ik dat als je geavanceerde AI (buzzword) functionaliteiten aanbiedt die echt een meerwaarde zijn en waar je als bedrijf in hebt geïnvesteerd, je daar iets van rendement op wilt halen, maar:
- Vakantiemodus
- Inzien van meetgegevens per kamer (klimaatrapport & klimaatcomfort)
- Open raamdetectie
...zijn gewoon basale functies die bij de concurrentie zonder bijbetaling beschikbaar zijn.
Lang verhaal kort: voor nieuwe klanten zou ik aanraden hier nog eens goed over na te denken voordat je in dit systeem stapt. Op dit moment zou ik het sterk afraden!

Weinig voor veel
Na 10 jaar Nest gebruikt te hebben wordt deze helaas niet meer ondersteund. Tado met korting kunnen kopen als vervanging.
Minder functionaliteit dan een product van 10 jaar geleden. Voor basisfuncties die gewoon bij zo'n product horen moet je een abonnement van €4 per maand afsluiten. Schandalig, ik zal nooit meer iets kopen van deze oplichters.

Antwoord van tado°
Snelle oplossing en ondersteuning vh…
Snelle oplossing en ondersteuning vh app probleempje.
Uitstekende klantenservice.
De klantenservice is uitstekend. Alle communicatie wordt beantwoord.
Persoonlijk ben ik door Jurian geholpen. In het begin werden er standaard oplossingen aangedragen, maar dit veranderde snel in de meer specifieke oplossingen.
Wat jammer is, is dat er zo'n overvloed aan losse (verborgen) informatie beschikbaar is, dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Dus de hulp van Jurian heeft meer inzicht gegeven en het systeem werkend gekregen.
Aansluiten Tado thermostaat…
Het aansluiten van de Tado thermostaat ging lastiger dan gedacht maar de helpdesk gaf de perfecte oplossing.
Gemakkelijk in te stellen per ruimte
Gemakkelijk in te stellen per ruimte, hoeft nergens meer aan te denken mbt klimaat in huis
Het systeem heb ik zelf aangelegen wat…
Het systeem heb ik zelf aangelegen wat overigens heel simpel te doen is. Voor de mensen die twijfelen, gewoon doen hier wordt je blij van. Oja en koop de via usb c oplaadbare batterijen bij de hornbach die werken top.
Helpdesk
Heel heldere conversatie. Deskundig vervolg op de vraag welke ik had.
Prima support. Cijfer 9
Defect apparaat en verwarming werkt niet. Helpdesk is een chatbox met trage reactie.
Ik heb een tado geïnstalleerd. Binnen een maand was de ontvanger defect. Helpdesk is in het weekend niet beschikbaar. Iemand aan de lijn krijgen is onmogelijk. Maandag wel contact gehad en nieuwe set opgestuurd. 2 dagen later de set opnieuw geïnstalleerd. De ketel gaat niet aan als de knop warm wordt gezet en alle eerder geïnstalleerde devices zijn niet meer vindbaar en herinstalleerbaar. Helpdesk: achteraan in de chat hopen dat er iemand reageert. In mijn geval duurde dit meer dan 2 uur voor de eerste reactie er was. Zolang zit ik in de kou. Mijn ervaring na 1 maand: had ik nooit moeten kopen. Idee is leuk, de bereikbaarheid van de ondersteuning is onbetrouwbaar en slecht beschikbaar. Probleem lijkt nu wel opgelost maar ervaringen tot nu toe vrij slecht. Helpdesk is onvoorspelbaar en traag. Op het noodnummer wat je kunt inspreken wordt niet gereageerd.

Tado is uiterst onbetrouwbaar
Jaren heb ik tado, heb duizend euro geïnvesteerd in de hardware waarbij ik wist afhankelijk te zijn van hun cloud.
Onlangs hebben ze getest of gebruikers bereid zijn 1 euro per maand te betalen voor hun app.
Vervolgens limiteren ze hun api op 100 calls per dag.
Nu laten ze nieuwe gebruikers 4eu per maand betalen om überhaupt ruimtes afzonderlijk te kunnen verwarmen, terwijl dit altijd een basis functionaliteit was.
Dit bedrijf toont aan niet betrouwbaar te zijn, en als ik niet al duizenden euro's had geïnvesteerd in hardware was ik allang weg. Tado weet dit ook en gijzeld op deze manier hun gebruikers.
Kan niet wachten tot mijn systeem failt en ik noodgedwongen de overstap moet maken naar een ander systeem.
Bedrijf uiterst ONBETROUWBAAR.
Edit: ga weg met je room link is nu gratis beschikbaar. Dit was altijd al beschikbaar dus doe nu niet alsof jullie een mooie gratis feature hebben uitgebracht. Jullie blijven onbetrouwbaar en ik spendeer geen cent meer aan jullie hardware noch abonnementen. Het vertrouwen is gewoon weg in jullie merk.

Antwoord van tado°
Tado-gebruikers kunnen kamers alleen…
Tado-gebruikers kunnen kamers alleen verwarmen met betaald AI-abonnement
Nieuwe klanten met tado-apparatuur kunnen bepaalde functies zoals het verwarmen van specifieke kamers niet meer gebruiken zonder een betaald abonnement. Voor bestaande klanten lijkt dat vooralsnog niet te gelden. Tado introduceerde onlangs een betaald AI-abonnement.
Er duiken inmiddels meerdere berichten op Reddit op die gaan over restricties met tado-apparatuur. Tado introduceerde onlangs nieuwe functies voor de tado X-apparaatlijn, waarbij kamers worden verwarmd op basis van kunstmatige intelligentie. Het gaat om een betaald abonnement waarmee kamers verwarmd worden nadat de app opwarm- en afkoelkenmerken heeft geleerd.
Gebruikers merken nu echter op dat bepaalde basisfunctionaliteiten in het tado-ecosysteem niet altijd meer beschikbaar zijn. Een daarvan is de mogelijkheid om een specifieke kamer te verwarmen. Dat kan alleen nog maar als gebruikers het AI Assist-abonnement afsluiten.
Dat lijkt overigens alleen het geval te zijn voor nieuwe kopers en niet voor bestaande tado-gebruikers. Tado bevestigt op een ondersteuningspagina dat bepaalde functionaliteit achter de betaalmuur is verstopt.
zie tweakers en tado website

Antwoord van tado°
Misleidend: “slimme” radiatorknoppen blijken niet slim zonder abonnement
Ik heb onlangs een groot deel van mijn woning uitgerust met Tado-producten, waaronder de Tado Smart Radiator Thermostat X en de Tado Wireless Temperature Sensor X, een investering van ongeveer €1.000.
Tot mijn verbazing ontdekte ik dat een van de belangrijkste functies, namelijk het koppelen van kamers zodat de radiatorknoppen de ketel kunnen aansturen, alleen werkt met een betaald abonnement. Op de website van Tado wordt dit nergens duidelijk vermeld. Daardoor zijn de radiatorknoppen zonder abonnement eigenlijk helemaal niet “slim”; ze functioneren slechts als handmatige thermostaatknoppen.
Volgens Tado is deze beperking sinds 1 oktober 2025 ingevoerd. Dit betekent dat klanten die hun systeem vóór die datum aanschaften, wél over deze functie beschikten, terwijl nieuwe klanten dit nu alleen nog krijgen als ze extra betalen.
Ik vind dit erg misleidend, zeker gezien de hoge aanschafprijs en het feit dat Tado zich profileert als een transparant, duurzaam en slim merk. Bovendien is onduidelijk wat de abonnementskosten in de toekomst zullen doen, waardoor ik besloten heb om alle producten terug te sturen.
Erg jammer, want het systeem zag er op papier veelbelovend uit, maar zonder abonnement werkt het simpelweg niet zoals beloofd.

Let op. Verborgen kosten
Let op. Basis functionaliteit zoals per kamer verwarmen zit plots achter een betaald abonnement! Niet aan te raden.

Antwoord van tado°
Per kamer verwarmen achter betaald abbo
Let op, de basis functie om kamers los te verwarmen is achter een betaald abonnement gezet! Dit is voor alle Tado wat vanaf oktober 2025 is aangeschaft!
Blijf weg van dit bedrijf!