Nieuwe VPS werkt niet. De 14 kalenderdagen herroepingsrecht, waarin je diensten kosteloos mag annuleren en je geld terug kunt krijgen is niet van toepassing als je een zakelijk account hebt. Geld is... Toon meer
Ik ben zeer te spreken over de opzet van de website en de uitstekende service van de helpdesk. De site is heel overzichtelijk opgezet, waardoor je alles snel kunt vinden. Wat mij betreft is de onderst... Toon meer
Ik ben al vele jaren een tevreden Stack gebruiker. Een aanbieder met NL/EU servers waar geen US instantie toegang toe heeft en niets mee te maken heeft. Dat geeft in de huidige situatie een veilig gev... Toon meer
Product is prima, maar alles is _veel_ maar dan ook _veel_ te duur. Als je domeinen bij openprovider en vpssen bij hetzner vergelijkt (beide doen kwalitatief zeker niet onder) kan je gewoon 75% (!) op... Toon meer
Hostingprovider TransIP telt meer dan 100 medewerkers en is er sinds haar oprichting in 2003 van overtuigd dat iedereen zich zelfstandig moet kunnen bewegen in de digitale wereld. Door middelen aan te reiken waarmee je naar eigen inzicht je online dromen kan realiseren, is TransIP uitgegroeid tot de grootste domein-, hosting- en VPS-leverancier in de Benelux. Met haar producten spreekt TransIP zowel de doorgewinterde techie aan die zijn infrastructuur zelf in de hand wil houden, als de internetgebruiker die een comfortabel digitaal leven wil leiden met veilige en krachtige online tools. Sinds 2019 is TransIP onderdeel van team.blue. Met ruim 600 medewerkers werkzaam in expertteams en meer dan 1,2 miljoen klanten is team.blue de leidende digital enabler voor bedrijven en ondernemers in Europa.
Vondellaan 47, 2332AA, Leiden, Nederland
- support@transip.nl
- www.transip.nl
Heeft 75% van zijn negatieve reviews beantwoord
Mijn probleem werd adequaat en op een…
Mijn probleem werd adequaat en op een zeer correcte wijze aangepakt en opgelost.
Zekerheid van snelheid en kwaliteit.
Zoals altijd wordt op een vraag of iets anders snel en vakkundig gereageerd. De correspondentie verloopt ook in een heel prettige sfeer. Je merkt dat alles uit de kast wordt gehaald om je als klant zo goed mogelijk te helpen.
Stilzwijgend verlengen tegen exorbitante prijzen
Zonder aankondiging wordt een domeinnaam verlengt tegen exorbitante tarieven.
Adverteren met een actie tarief van 0,49 euro maar BIJ SITLzwijgende verlenging betaal je 16,50 euro exclusief BTW.
Een mailtje zou gewaardeerd worden. Helpdesk zeer onpersoonlijk en alleen maar wapperen met AV.
Inmiddels een EX klant

Antwoord van TransIP
Ik heb 20 jaar meerdere domeinen bij…
Ik heb al 20 jaar (2006) meerdere domeinen bij TransIP. De laatste 4 jaar zijn de prijzen van NL domeinen zo hard gestegen dat het niet meer leuk is. 20 euro voor een NL domein slaat nergens op. Dit staat gewoon niet meer in verhouding en zeker niet met wat de concurrentie vraagt. Het is gewoon schandalig.
Tijd om te migreren naar een andere domein hoster.
Probeer je een migratie te doen van een domein blijkt dat de verhuiscode niet klopt die je krijgt in het controlpanel. Moet je dus contact opnemen met support. Het zelfde heeft een kennis ook al gemaakt en staat dus niet op zichzelf. Dit bevestigt alleen maar dat mijn keuze om we te gaan juist is.

Antwoord van TransIP
Waarschuwing: doe hier geen zaken mee
Waarschuwing: doe hier geen zaken mee.
Ik heb meerdere domeinen ruim vóór de verlengdatum opgezegd nadat het bijbehorende bedrijf was beëindigd. De domeinen zijn überhaupt nooit gebruikt.
Desondanks ontving ik direct een dag na afloop van het eerste jaar een verlengfactuur met een forse prijsstijging, zonder voorafgaande waarschuwing of herinnering. De intentie is duidelijk: klanten bewust laten verlengen zonder dat ze dit weten of willen.
Ondanks direct en herhaald contact weigert de klantenservice structureel iedere vorm van meedenken of coulance en blijven betalingsherinneringen volgen.
Dit voelt niet als een incident, maar als een bewuste werkwijze: vasthouden aan automatische verlengingen om kosten te innen, ongeacht context of redelijkheid. Wees hier extreem alert op.

Antwoord van TransIP
Goede service in heldere goed geaarde…
Goede service in heldere goed geaarde communicatie.
Vriendelijke en deskundige helpdesk
Vriendelijke en deskundige helpdesk. Zeer betrouwbaar platform. Ik loop als sinds 2003 mee in de IT/Internet wereld en ik moet zeggen dat TransIP het beste bedrijf is waar ik mee heb gewerkt.
De support medewerkers weten waarover…
De support medewerkers weten waarover ze het hebben. Ik kan met hen goed sparren over een issue dat aandacht vereist. Daarbij hebben ze een klantvriendelijke houding. Ik waardeer dit zeer.
Support die je ook echt helpt!
De back-office support van TransIP reageert bijzonder snel. Geen bots die nog meer vragen stellen en vaak niks kunnen oplossen maar persoonlijke, duidelijke begeleiding. In de loop der jaren ondervonden dat het niet uitmaakt of het nou een administratieve vraag is of een technische. Over het algemeen -als alles loopt- zal je ze niet nodig hebben, maar het is wel erg fijn om te weten dat ze naast je staan als er wel vragen zijn of problemen zijn die opgelost moeten worden. Highly recommended.
Zeer snelle en vriendelijke support.
Support reageert altijd snel en vriendelijk. Meeste vragen kunnen direct worden beantwoord en anders wordt het voor je uitgezocht.
support was super geregeld
support was super geregeld, telefonisch ondersteund hoe ik online mijn lidmaatschap op heb kunnen zeggen. geduldig , vakbekwaam en behulpzaam
Vrijwel altijd professionele support en…
Vrijwel altijd professionele support en betrouwbare dienstverlening.
Voor het werk hebben we 500+ domeinen in beheer en nemen we VPS diensten af bij TransIP. In al die tijd voor het werk nooit echt problemen gehad met domeinen of een VPS wat niet snel kon worden opgelost.
De updates van het VPS platform in 2025 zijn ook zeer geslaagd. De Openstack en Kubernetes producten werken minder fijn zover ik heb kunnen evalueren, de kracht is echt het VPS product.
Moeilijk om vanaf te komen en duur
10 jaar geleden op geabonneerd voor een paar euro maar dat liep automatisch op terwijl ik er nooit iets mee heb gedaan.
Ik heb ze dus 10 jaar gesponsord zonder dat er enige service is verleend.
Dus had ik opgezegd met de hulp van een medewerker, en nu mag ik weer €25 ,- betalen voor dat ik nog een keer kan opzeggen.
Ik vind het gewoon niet netjes dat je de mensen die niets met je product doen geld uit de zakken blijft kloppen.
Mijn advies is zoek een ander bedrijf.
Ze zijn duur en willen je erg graag als klant houden, of je dat nu wilt of nodig hebt of niet.

Snelle professionele helpdesk
Wanneer ik een vraag heb, wordt ik altijd snel en adequaat geholpen. De backoffice is duidelijk en toegankelijk. Maar wanneer ik er niet uit kom, staat de helpdesk direct klaar.
Snelle en deskundige ondersteuning
Ik heb niet vaak de hulp nodig van de support afdeling, maar als het gebeurt wordt ik snel en vakkundig geholpen.
Goed geholpen
Hele goede service.
Op de één of andere manier was er telefonisch een blokkade oid. Vanuit TransIp is alles in het werk gesteld om mij toch aan de lijn te krijgen. Wat ook is gelukt. Alle vragen die ik had zijn naar mijn volle tevredenheid behandeld. Ik weet nu in ieder geval wat mijn mogelijkheden zijn maar ook toekomstige mogelijkheden om te zorgen dat mijn klanten nooit zonder applicatie komen te zitten. Ik ben zeer tevreden hierover. Ik raad ondernemers aan om TransIp een mooie kans te geven, ze zijn het wat mij betreft waard. Alleen al de service is het waard!
Ik ben woedend op TransIP en ERIK MOL
Ik ben woedend op TransIP.
Wij hebben via onze ICT contactpersoon een server van onze planning app portaal op onze website via TransIP. ICT heeft voor ons een minimale wijziging gedaan vanwege een foutmelding en we konden de backup niet meer herstellen. 'Control Panel' van TransIP werkt ook voor geen meter, je kan geen backup's eigenhandig verwerken, ik vraag me dan werkelijk waar af of ze uberhaupt wel backups maken. Goed. 17:00 contact gehad, medewerker Erik Mol heeft mijn ICT aan het lijntje gehouden en telkens 1 min voor de beloofde 60 min responsetijd gereageerd. Soms zelfs na 90min. Ook express dubbel vragen stellen die al zijn beantwoord. Als kers op de taart geeft hij rond 23:30/00:00 aan dat dit morgen wordt opgepakt ''MET SPOED'' door de technische afdeling. Volgende dag hebben ze niks uit hun zelf gedaan, er is gebeld om 11:50 en ze gaven aan binnen 1 of 3 uur, is dat spoed? Vanwege de kosten van personeel heb ik de backup maar laten gaan en alles zelf eigenhandig met extra kosten terug laten zetten door medewerkers (dubbel werk). Ik heb nu 2 man gisteren en vandaag tot 13:00 betaald voor niks + mijn ICT dienstverlener.
Het is te gek voor woorden dat uw diensten aanbiedt die u niet waarmaakt en hoogstwaarschijnlijk niet achterstaat. Wij gaan de hele meuk verhuizen naar Cloudways en ook afscheid nemen van onze ICT dienstverlener, welke op het punt was om een groot opdracht binnen te halen (app maken + ai tools). Kleine ondernemer loopt circa 50k mis door het lakse optreden van de hulpdesk en het niet operationeel maken/behouden van ons firma. Ik hoop dat Erik Mol gisteren goed heeft kunnen slapen. Zal wel, boeit hem toch niet. Snap niet hoe een creatieve top ondernemer als Ali Niknam zulk personeel heeft. Ik hoop dat mijn klacht hem zelfs bereikt en hij even goed kan filteren bij bepaalde processen binnen zijn bedrijf waar hij wellicht niks van af weet.

Antwoord van TransIP
Ik word altijd snel geholpen bij…
Ik word altijd snel geholpen bij vragen.
Vriendelijke medewerkers.