Nie polecam tego sklepu, miesiąc czekałam na realizację zamówienia na okoliczność, która miała swoją datę, po czym okazało się ze pani po moim telefonie raczyła zadzwonić do producenta, który nie d... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Nie polecamping sklepu bo kolejny raz kiedy odesłać dużo rzeczy okazało się że coś zginęło. Jest to kolejny raz kiedy w paczce było 5 rzeczy a nagle się okazuje że jednej brakuje i jak się upominam o... Toon meer
Coś strasznego. Marynarka która przyszła była „popisana” długopisem. Były zaznaczone ślady jakby miały być zrobione jakieś przeróbki krawieckie. Ale proszę Państwa jak można wysłać taki produkt klien... Toon meer
Dziewczyny uważajcie , niektóre rzeczy tak słabej jakości że rozsypują się w rękach. Reklamacja spodni które były założone raz i po prostu każdy możliwy szew puścił uznano za moją winę ponieważ jestem... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
VARLESCA BUTIK
Contactgegevens
Polen
- www.varlesca.pl
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Jakość produktów tragiczna
Jakość produktów tragiczna. W topie pełno pozaciąganych nitek. Jedne spodnie całe poszarpane nitki wzdłuż szwów, w drugich jeszcze przed stawieniem pierwszego kroku rozszedł się suwak- po uzgodnieniu z infolinią musiałam rozłamać zamek- było to bardzo proste, materiał zamka mniej trwały niż sucha gałązka. Każdy z produktów miał tragiczną jakość materiału. Po mailowej reklamacji dostałam informację, że w dniu następnym przyjdzie kurier odebrać paczkę- bez żadnego uzgodnienia, czy jestem w domu, czy ktokolwiek da radę odesłać paczkę. Tra ge dia.
Zamawiam od jakiegoś czasu ubrania
Zamawiam od jakiegoś czasu ubrania. Wszystko jest takie jak na zdjęciu. Ubrania są ładnie zapakowane i nigdy nie było problemu z jakością. Należy sprawdzać wymiary bo wydaje mi się.ze spodnie wypadają mniejsze rozmiarowo. Paczki wysyłane bardzo szybko dostarczane na czas kontakt z firmą również dobry. Oddanie za małych spodni i zwrot gotówki było w bardzo krótkim czasie. Polecam ten sklep!!
Wszystkie negatywne opinie na temat sklepu są niestety prawdziwe. W piątek złożyłam tam moje pierwsze i ostatnie zamówienie. Zamówiona kurtka przyszła z zaciągniętymi nićmi, nie wykończone obcięte pasy przy kurtce...Podejście klienta również na bardzo niskim poziomie. Po wysłaniu zdjęć do Działu Obsługi Klienta i opisaniu całej sytuacji i stanu produktu otrzymałam następującą odpowiedź "Wszystkie modele, które posiadamy na naszym magazynie zostały uszyte identycznie, w związku z tym zgłoszone przez Panią defekty nie są wadą." Jeśli sprzedaż tak wykonanych ubrań nie jest wadą i sklep sprzedaje je w takich cenach i stanie to polityka firmy jest na prawdę NIE GODNA podziwu. Dodam jeszcze, że na stronie była podana informacja o składzie 100% bawełna, natomiast na metce i podszewce widnieje 100% poliester - sklep tłumaczy się tym, że dotyczy to tylko podszewki jednak myślę, że w takim razie powinni też zamieszczać tą informację w opisie produktu. Szkoda, że nie ma w recenzjach możliwości dodania zdjęć, chętnie podzieliłabym się doświadczeniem i przestrogą z innymi klientkami sklepu.
Odradzam!!
Odradzam!!!
Kontakt z obsługą jaki jest taki jest, ale czas oczekiwania na przesyłkę to jakiś żart. Pracownicy zasłaniają się regulaminowym „10 dni” na realizacje zamówienia a jak już ten czas minie to jest tylko informacja, że „nie potrafią powiedzieć kiedy paczka zostanie wysłana” No to kto ma wiedzieć?
Porażka… anulowałam zamówienie, szkoda czasu
Świetny sklep!
Zawsze jestem zadowolona z zakpionych rzeczy.
Jakość jest odpowiednia do ceny. Raz otrzymałam uszkodzoną bluzkę, jednakże udało się rozwiązać ten problem bardzo szybko i sprawnie. Panie z biura obsługi bardzo miłe i pomocne. Zawsze potrafią dobrze doradzić. Jak dla mnie jest to bardzo dobry sklep!!!!
Jak dla mnie mają super ofertę jeśli…
Jak dla mnie mają super ofertę jeśli chodzi o sukienki. Jakość jest ok i piękne wzory. Jak na razie wszystko co kupowałam było w porządku, poza jedną sukienką, która na zdjęciu była super, a w rzeczywistości mi się po prostu nie podobała. Kiedyś się jeszcze pomylili i wysłali za dużą, ale skontaktowałam się szybko ogarnęli sprawę. Ogólnie każde zamówienie na najwyższym poziomie – pakowanie i dostawa. Wszystko raczej jak na fotkach i w opisie – wymiary czy wygląd zgadza się tym co na stronie.
Firma jest tak gówniana jak jakość ich…
Firma jest tak gówniana jak jakość ich ubrań! Wysyłają ubrania bez metek i w dodatku brudne! Proszę pamiętać o nagrywaniu filmików przy otwieraniu paczek!
Piękne rzeczy w naprawdę dobrych…
Piękne rzeczy w naprawdę dobrych cenach. Zrobiłam dość spore zamówienia ( trzy w przeciągu jednego tygodnia) bo zakochałam się w tych ubrankach po pierwszym zamówieniu. W końcu odkryłam sklep, gdzie można kupić ubrania modelek z instagrama za sensowne pieniądze i często produkcji polskiej.
Zamówiłam sukienkę
Zamówiłam sukienkę, po jej otrzymaniu były zaciągnięcia , ale akurat nie zwróciłam na nie uwagi. Po przymierzeniu sukienki okazało się , że materiał bardzo gryzie , a przód jest tak bardzo wykrojony , że widać wszystko do pępka ,(figurę mam podobną do pani na zdjęciu, żeby nie było , że mam zażalenia kiedy moje ciało odbiega daleko od pani na zdjęciu). Nie dość, że zapłaciłam za odesłanie sukienki , to jeszcze chcieli żebym zapłaciła z jej zwrot bo nie uznali reklamacji. Zaznaczam ,że sukienkę odesłałam dzień albo dwa po jej otrzymaniu. Porażka !!!!! odradzam!!!!!!!!
Nie polecam nikomu koszmar
Nie polecam! Zamowilam od nich sukienke ktora po jednym założeniu nadawała sie do kosza, cała popruta, cekiny odpadały, zadzwonilam na infolinie po czym pani do mnie powiedziala ze faktycznie słabo to wyglada i powinni mi zwrocic pieniadze jednak tak sie nie stało, dostałam email iz to nie ich wina bo ich produkty sa wykonane z najlepszych materiałów! Absolutna bzdura, papier toaletowy jest twardszy! DNO I WODOROSTY
Dostałam uszkodzoną sukienkę,wysyłałam…
Dostałam uszkodzoną sukienkę,wysyłałam zdjęcia z wadą Pani twierdziła ze jest nie widoczna ,choć zaznaczyłam miejsce i wada była widoczna. Zwrot na mój koszt co oczywiście dla mnie nie ma sensu ,ponieważ dostałam uszkodzony towar. Pani w meilu poinformowała ze jeżeli towar przejdzie reklamacje zwrócą mi za wysyłkę , zero wiadomości. Dostałam tylko zwrot za zamowienie z wysyłką bez kosztów za zwrot. Nigdy więcej już tam nie zamówię. Odebrałam to tak jakbym ja zepsuła sukienkę i próbowała zwrócić z ich winy. Zdjęcie zrobione od razu po otworzeniu (dwa zaciągnięcia). Złe podejście do klienta. Nie polecam
Jestem (byłam) stałą klientką
Jestem stałą klientką, a raczej zastanawiam się czy nie użyć słowa „byłam”. Ubrania przychodziły naprawdę dobre gatunkowo , nie różniły się od tych ze zdjęć. Szybko zaczęły zamawiać stamtąd również moja mama i siostra. Niestety coś się zaczyna dziać niedobrego z Varlesca. Najpierw przerysowane zdjęcia , kolory nienaturalnie nasycone i podrasowane w takim stopniu, ze to co przychodziło w paczce zaczęło znacznie odbiegać od tego co prezentowały zdjęcia. . . Ale dalej zamawialysmy… niestety firma chyba poszła w ilość, a nie jakość.. i te ceny… za bardzo poszły w górę.. co chwile nowe kolekcje, ale nawet w połowie nie powalają na kolana tak jak kiedyś… w innych butikach znajdziecie podobny asortyment w dużo niższych cenach… i mówię to z żalem serca bo uwielbiałam tą firmę.. ale poliester, który zaczął występować w większości propozycji w takiej cenie po prostu zachęca do szukania gdzie indziej.. i każda paczka.. to loteria. Może jeszcze przekonam
sie do tej firmy jeśli coś zmieni w swoim dotychczasowym postępowaniu..
Tragedia
Tragedia
Dostałam zupełnie inne spodnie niż te które chciałam !!! Nie ma kontaktu, nie odpisuja na maile, spodnie nawet nie podobne do tych ze zdjęc ZUPEŁNIE INNE. Uwazajcie ! NIE POLECAM!!!
Oszustki
gdybym sprawdziła opinie na Trustpilot przed zlozeniem zamówienia w tej firmie KRZAK, zaoszczędziłabym sobie i pieniędzy i nerwów. Legginsy, po zalozeniu ich 3 razy - zrobiły sie dziurki na tylku, w materiale przy szwie, zareklamowalam, oczywiscie reklamacja odrzucona, argumentowana tym ze za bardzo rozciagalam material. Nie wiem jak luzne mialabym zamowic legginsy zeby material na pupie sie nie naciagal w momencie np. siadania. Kontakt z ich firma tragiczny, pracownicy niekompetentni, nawet e-maila z odmową nie potrafili sklecić. Jednym slowem szkoda czasu. Ps. nie sugerujcie sie wymiarami modelek - chyba z wlasnych kompleksow wciskaja sie do zdjec w najmniejszy model wiec te opisy pod produktami z wymiarami modelek na nic sie zdają. Modelka miala niby wieksze wymiary od moich i nosila XS wiec zamowilam rozmiar XS ktory jak uslyszalam podczas reklamacji byl na mnie za maly i powinnam zamowic wiekszy haha najlepiej zeby legginsy byly lekko luzne! aha i te materialy najwiekszej jakosci o ktorych pisza jak pokazalo doswiadczenie nie sa w stanie wytrzymac tygodnia uzytkowania. Omijajcie szerokim lukiem.
Firma nie realizuje zamówień
Firma nie realizuje zamówień. Co więcej nie ma towaru i go nie wysyła. Anuluje zamówienia. W efekcie czego zostaje się bez towaru. Maja okropny bałagan, chamska obsługa klienta. Na instagramie za dodanie komentarza zostałam zablokowana. Żenada, a nie firma
Jestem bardzo wkuuuuu
Żałuje że nie przeczytałam opinii tutaj zawartych wcześniej. Złożyłam zamówienie dostając gwarancje, że zamówienia złożone do 23:59 zostaną dostarczone przed Sylwestrem. Nie otrzymałam ich i przez to czuje się tragicznie bo nie mam w czym pójść na imprezę. Obsługa klienta na tragicznym poziomie, późno zareagowali w ogóle na moje wiadomości, a potem powiedzieli ze moje zamówienie zostało zarejestrowane po północy, gdzie ja mam dowód w postaci maila ze tak nie było. Dobrze, że zapłaciłam PayPo, bo przynajmniej nie zostałam bez pieniędzy. Mimo to zepsuli mi dzień, który miał być pięknym momentem na zakończenie roku.
Strasznie słaby kontakt w obsługą…
Strasznie słaby kontakt w obsługą sklepu. Niech właściciele pomyślą o zatrudnieniu dodatkowej ilości osób, a nie wyciskaniu jak cytrynę pracowników. Zerowy kontakt e-mail oraz przez formularz na ich stronie, próby telefoniczne również z bardzo długim czasem oczekiwania na swoją kolejkę... Czas realizacji zamówienie tak naprawdę wynosi ponad tydzień (9 dni roboczycha),a nie 1-4 dni jak informują na stronie. Towar na modelce jest mocno przerobiony (zdjęcia) niestety w rzeczywistości nie wygląda tak jak na stronie.
Jeśli chodzi o wysyłkę nie trzeba długo czekać. Zamawiałam kilka razy i nie miałam z niczym żadnych problemów. Raz odesłałam zakupione rzeczy i w ciągu 14 dni otrzymałam zwrot pieniędzy.
Jakość produktów jest dobra. Rozczarowałam się jedynie naklejonymi napisami na bluzkach które po dwóch praniach odklejają się.
Ceny ubran dość wysokie, ale skoro sesje ubrań robione są za granicą to trzeba gdzieś te koszty włożyć (w cenę ubrań).
Rozczarowana była klientka
10 grudnia złożyłam zamówienie za ponad 500 zł, które od razu opłaciłam. 4 dni później otrzymałam informację, że zamówienie zostało anulowane, a powodem miało być rzekome przeciążenie serwerów i brak zamówionych przeze mnie produktów. Postanowiłam odwiedzić stronę sklepu, na której znalazłam 2 z 4 zamówionych przeze mnie produktów w moich rozmiarach. Były one dostępne wbrew temu, co zadeklarowała obsługa klienta. Poinformowałam o tym obsługę i poprosiłam o przesłanie mi zakupionych produktów, ponieważ są one dostępne na stronie, ja za nie zapłaciłam i oczekuję ich wysyłki. Otrzymałam informację zwrotną, iż nie ma takiej możliwości. Otrzymałam kod rabatowy 10% ważny do 31.01.2022 r., którego i tak nie mogłam zrealizować, ponieważ trzeba posiadać konto na tym sklepie, żeby móc go wykorzystać. Kiedyś zakładałam konto, ale nie pamiętałam hasła, niestety link do przypomnienia hasła nie przychodził na mejla pomimo kilkukrotnej próby jego zresetowania. Wobec powyższego w między czasie wybrane przeze mnie produkty zostały wykupione. Nie polecam. Zamrożona gotówka na kilka dni. Moim zdaniem jest to jawne oszustwo. Po innych komentarzach można wywnioskować, że sklep praktykuje oferowanie produktów, których nie ma fizycznie na stanie bądź są, ale w mniejszej ilości niż zadeklarowana. Sklep sprzedaje jeden produkt kilku klientom jednocześnie, pobiera od nich gotówkę, po czym przetrzymuje pieniądze przez kilka dni, a następnie informuje klientów, że produkty nie są dostępne. Dodatkowo jestem zażenowana obsługą klienta, od razu można wyczuć, że sklep w ogóle nie poczuwa się do odpowiedzialności, nie potrafi logicznie wytłumaczyć zaistniałej sytuacji i w ogóle nie zależy mu na tym, żeby wyjść z twarzą poprzez wyciągnięcie ręki do klienta w zaistniałej sytuacji. Kontakt mejlowy jak z automatem. Nie polecam i przestrzegam przed zakupami w tym sklepie.
NIE POLECAM
NIE POLECAM. Złożyłam i opłaciłam swoje pierwsze zamówienie, a dopiero potem otrzymałam kod zniżkowy na pierwsze zamówienie bez możliwości odzyskania jego wartości. Kontakt z biurem obsługi klienta BARDZO utrudniony. Firma reklamuje się, że wysyła zamówienie max w ciągu 4-ech dni roboczych, a po tygodniu dostałam maila z informacją o anulowaniu mojego zamówienia z powodu niedostępności produktów. PO TYGODNIU. W efekcie na Święta nie mam sukienki i pieniędzy.
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.