ZARA Reviews

21.712

1,3

Ik ben nu een week lang bezig om me uit te schrijven van alle nieuwbrieven en onnodige communicatie: dit blijkt een onmogelijke opgave! Iedere keer moet ik opnieuw contact opnemen met de klantenservic... Toon meer

Iets besteld via de website, een maand later en nog niet binnen, na meerder pogingen de klantenservice te bereiken vandaag na weer navragen te horen gekregen dat het geld terug gestort wordt. Als ik n... Toon meer

Klant is ook hier niet langer koning. Iemand spreken na bestellen? Na lang zeuren in de chatbot is dat pas mogelijk. En dan: aanpassen van bestellingen na betaling: 'kan niet' - ook al is de bestellin... Toon meer

Dit bedrijf valt onder de categorie diefstal !!! Dingen die je retour stuurt gewoon niet afmelden ! Dan wordt je gewoon afgewimpeld in de app en Klarna , dat je een jurist beter kan inschakelen… dus k... Toon meer

1. Kledingwinkel

For assistance, please feel free to contact us through any of our channels available on our Contact section at www.Zara.com.

Zeer slecht

22K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

(21.712)

3.149 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Ruilen bij Zara

Ik had een artikel besteld via de webshop. Maar niet goed. Ruilen in een winkel kon. Ik naar Almere. Sta in een rij voor de kassa. Ben ik aan de buurt en zeggen ze in het Engels ruilen is beneden bij de kassa. Kunnen ze geen bordje plaatsen met die info? Beneden een nog langere rij. Ruilen kon niet. Het artikel leek er veel op maar iets anders. Ik moest het nieuwe artikel betalen. Ik ontving een e-mail dat ik het geld voor het eerste artikel terugkrijg als zo het hebben verwerkt. Alles in het Engels. Geen personeel bij de paskamers. Zelfs de Primark heeft dat. Zo goedkoop is Zara niet

17 mei 2026

waardelze klachtafhandeling

Veel uitgegeven in de winkel, na de eerste wasbeurt (nog ongedragen) is de stof gescheurd. Aangezien het een winkel aankoop is krijg ik geen optie om retourzending te doen. De winkel is 35 minuten rijden, met parkeerkosten erbij is het niet rendabel op en neer te rijden.
Kwaliteit moet goed zijn en niet de klant de dupe zijn wanneer het niet goed is. De service is een reden om niet meer terug te komen.

18 mei 2026

Schandalige service

Schandalige service. Ik heb voor €70 euro aan kleding retour gestuurd. Ik krijg mijn geld niet terug omdat ik volgens de Zara een rode jurk terug zou hebben gestuurd die niet van hen is. Ik heb deze jurk nog nooit gezien en ook niet teruggestuurd. Denk dat er twee bestellingen door elkaar gehaald zijn maar ik kan fluiten naar mijn centen. Via de chat en whatsapp wordt de chat gewoon gesloten terwijl ik aangeef een klacht te willen indienen. Ik ga NOOIT meer bij Zara via een pakketpost retourneren!!! Pas op mensen

Respectloos

Van Post.nl boete ontvangen omdat Zara pakket onvoldoende had gefrankeerd en hun afzender label maar half was afgedrukt. Dan moet de klant er dus voor opdraaien.Het verweer van Zara was, dat zij de boete niet hebben opgelegd en zij dus niet verantwoordelijk zijn. Via Noreplay afhandelingsbericht verstuurd zodat je zelf niet meer kunt reageren.
BESTELLEN BIJ ZARA KAN DUS ZOMAAR DUURDER UITVALLEN ALS JE PECH HEBT.

Ketting teruggestuurd

Ketting teruggestuurd, het materiaal trok lussen in mijn shirt. App direct de reden; ketting was mooi.
Geld op tijd terug op rekening, maar verzendkosten voor mij.
Probeer sindsdien te appen. (JA, €2,95 is geen kapitaal als je het maar vaak genoeg uitgeeft).
Merve en Zano wensen me niet verder “te woord” te staan.
Laat staan dat ze dat in de winkel doen.
Slechte kwaliteit en nog beroerder personeel dus beleid .

13 mei 2026

retourneren onlinebestelling onmogelijk, geen communicatie mogelijk

bestelling gedaan als gast. retourneren moet dan via link in bevestigingsmail. je komt dan op inlogsite en dan gaat het mis. ik kom niet om de site om retour aan te melden. contact met klantenservice loopt op niets uit. zeer frustrerend nul contact mogelijk en feitelijk komt het er nu op neer dat ik alleen in de winkel kan retourneren terwijl ik online heb besteld. dat is in strijd met de wet. afrader dus om hier te bestellen. zeer slechte service

9 mei 2026

Niets bestellen artikelnummers komen…

Niets bestellen artikelnummers komen niet overeen met de bestelde artikelen dan is retourneren niet te doen en chat kapt af als het te moeilijk wordt. Zie dan maar eens je geld terug te krijgen.

8 mei 2026

Wij zijn al 3 maanden aan wachten op…

Wij zijn al 3 maanden aan wachten op een betaling van een retourzending zij geven dat het in behandeling is al 3 maanden ze houden ons echt aan het lijntje en de ene medewerker geeft aan dat het al is gebeurd maar vraag je naar een bewijs dat het dan ook werkelijk is gebeurd dan hoor je niks van hun en wij hebben nog helemaal niks ontvangen het is echt een waardeloos bedrijf je wordt er van het kastje naar de muur gestuurd!!!! Pas op mensen pas op!!

5 mei 2026

Beroerde retour service!

Beroerde retour service!! Wacht al een paar weken op een retour afhandeling. Pakket is terug ontvangen door ZARA. Daarna niets meer gehoord, ook geen terugstorting.Niemand te bereiken, Telefoonnummer en whats App zijn afgesloten. Alleen de chatbot waarmee je niet verder komt en die je gaat doorverbinden met een medewerker. Vervolgens gebeurt er niets.......geen medewerker

4 mei 2026

Retour niet goed verwerkt

Ik had drie broeken besteld en heb ze alledrie teruggestuurd. 1 bestelling, 1 doos. Via Klarna betaald, maar nu maar twee broeken teruggestort gekregen. Klantenservice is ONBEREIKBAAR!! Sowieso geen telefoonnummer, geen email, geen antwoordformulier. Alleen maar AI chat robots die je in cirkeltjes stuurt. Niet via de chat, niet via Whatsapp, niet via Instagram. Nergens krijg je contact met een medewerker. Echt SCHANDALIG!!!

1 mei 2026

Maak geen gebruik van pakketpunten

Bestelling geplaatst voor €140,- online. Pakket komt aan bij pakketpunt. Ik heb alleen een QR ontvangen, maar heb een 6-cijferige code nodig. Medewerker van pakketpunt zegt dat het pakket bij een ander punt ligt. In totaal een uur bezig geweest met 3 verschillende pakketpunten af gaan, maar het blijkt toch bij de eerste te liggen. Maar ik heb geen 6-cijferige code om het pakket af te halen. Niet bij berichten en niet bij spam in mijn mailbox.

Ik wil ZARA bellen, maar er is geen telefoonnummer, alleen Whatsapp met een incapabele ai-robot. Waarom is ZARA niet telefonisch te bereiken? Ik stuur een whatsapp-bericht. Na een tijdje word ik doorverbonden met een medewerker, die neemt contact op met GLS, om de code te achterhalen. De dag erna heb ik nog steeds geen code, dus ik stuur opnieuw een bericht naar ZARA, GLS heeft een nummer achtergelaten. Ik bel het nummer, maar het nummer is niet juist, ik ga terug naar het gesprek met ZARA, maar de medewerker heeft het gesprek eenzijdig beëindigd. Ik besluit zelf het contactformulier in te vullen op GLS.nl, maar krijg na 3 berichten, geen antwoord. Na 4x contact met ZARA te hebben gehad en 3 berichten naar GLS, heb ik een week later nog steeds geen enkele reactie.

Het pakket van €140,-, dat een week in de pakketautomaat heeft gelegen 100 meter van mijn huis af, wordt nu na een week teruggestuurd. Ondanks al mijn moeite. En het leukste is, dat het niet opnieuw toegestuurd kan worden, en ik kan de items ook niet opnieuw bestellen omdat ze zijn uitverkocht in de webwinkel. Ik heb nog NOOIT zo’n slechte ervaring gehad met een klantenservice, kledingwinkel, online webshop of een vervoersbedrijf. Wat een verschrikking.

24 april 2026

Geen 1 ster maar 0 score indien dit…

Geen 1 ster maar 0 score indien dit kon, naar zara kortrijk geweest om retour terug te brengen na 15 minuten wachten werd er een tweede kassa geopend. pakket besteld als gast verkoopster vroeg qr code, heb ik niet! Besteld als gast, dit zal ik niet kunnen terugnemen. Enz. Kortom zeer onvriendelijke jonge spetter van verkoopster, ik had nog een vraag, ze keek mij aan alsof ik niets meer mocht vragen en ging mij doodschieten met hasr ogen dit heb ik haar vriendelijke ook gezegd. Ik ben fan van zara of WAS fan van zara! Niemand heeft oog voor de klant, niet vriendelijk, enz. Dus geef ik voortaan elders mijn centjes uit!

25 april 2026

Goede ervaringen met Zara

Goede ervaringen met Zara
Ook als je retour stuurt en het duurt wat langer , heb ik contact gezocht en was het meteen geregeld. Dus contact zoeken gaat goed en snel.

Leuke kleding en breed assortiment:)

22 april 2026

Zeer slechte service

Zeer slechte service, bereikbaarheid, medewerking. Na klachten of bij retourneren geen medewerking. Winkels te druk, lange rijen, veel te weinig pashokjes ook in nieuwe filiaal Maastricht. Medewerkers spreken geen NL, alleen in gesprek met elkaar, weinig bereidheid tot werken. Zeer negatieve ervaring.

18 april 2026

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen…

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen netjes klantenservice benaderd en aangeven dat ik het pakket niet heb ontvangen maar post nl aangeeft van wel. Ze hadden aangeven dat ik het geld terug zou krijgen en wijken nu af en zeggen dat ze niks kunnen doen. Ik vind de service van Zara echt slecht

30 maart 2026