XXXLutz Deutschland Reviews

17.704
TrustScore 4 uit 5

4,0

De aankoop verliep erg snel, de aankoopsom in vergelijking met de geleverde Keuken voldoet aan alle verwachtingen. Er moet wel nog een plint worden (na)geleverd omdat ovenkast de verkeerde maatvoering... Toon meer

Update: het probleem is door xxlutz prima en snel verholpen. Er werd contact met ons opgenomen en men heeft ons een tegoedbon toegezonden. Gisteravond 2 kasten gekocht in Nordhorn. Vanmorgen zag ik... Toon meer

XXLLutz Wurselen De verkoper die ons in de winkel heeft geholpen kwam onze tafel en 4 stoelen persoonlijk thuisbrengen met zijn eigen auto omdat het qua planning niet goed uit kwam wat levering betr... Toon meer

Medio 2023 heb ik mijn 2e keuken gekocht bij XXXLutzPallen bij een zéér vriendelijke verkoper. Beide keren zéér tevreden over de prijs/kwaliteit. In de nacht van 16/17 december 2025 echter, hoorde ik... Toon meer

1. Meubelwinkel
  2. Decoratie- en interieurwinkel
  3. Tuinmeubilairwinkel
  4. Keukenvernieuwer

Die XXXLutz Unternehmensgruppe betreibt über 370 Einrichtungshäuser in 13 europäischen Ländern und beschäftigt mehr als 26.300 Mitarbeiter. In Deutschland tragen über 11.000 Mitarbeiter zum Erfolg der Gruppe bei, die hierzulande 57 XXXLutz Einrichtungshäuser und 47 Mömax-Trend- Mitnahmemärkte betreibt. Mit einem Jahresumsatz von 5,75 Milliarden Euro ist die XXXLutz-Gruppe einer der größten Möbelhändler der Welt. Im gemeinsamen GIGA Einkaufsverband werden zudem die mehr als 1,6 Milliarden Euro Umsatz von POCO (8.500 Mitarbeiter) gebündelt. Die XXXLutz- Gruppe hat ihren Deutschland-Sitz seit 2009 im mainfränkischen Würzburg. Im Zuge der weiteren Expansion ist 2019 dort eine komplett neue Firmenzentrale entstanden, die den Mitarbeiter ein attraktives Arbeitsumfeld bietet. Mit dem kontinuierlichen Wachstum von XXXLutz wird die Deutschland-Zentrale nur vier Jahre nach ihrer Eröffnung erweitert– insgesamt haben allein am deutschen Unternehmenssitz von XXXLutz rund 700 Mitarbeiter ihren Arbeitsplatz.

Goed

(17.704)

4.379 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Vandaag bij pallen geweest

Vandaag bij pallen geweest, voor een ladekast. Deze stond geprijsd aan 239€, toen ik ze aan de balie ging bestellen kreeg ik te horen dat ze 299€ kost, tenzij ik het showmodel zou nemen. Op de oranje kaart zou dit staan. Ik ben gaan kijken daar stond op "zo wie ausgestelt"(ik hoop dat ik het goed schrijf). Er stond ook niet bij dat het showmodel deze prijs was of dat de normale prijs 299€ was, niets anders dan 239€ en die tekst. Dus ik zei dat ze niet correct in hun communicatie waren en dat het niet klopte wat ze deden. Ik werd door de verantwoordelijk zeer arrogant aangesproken en zelfs uitgelachen. Zeer onbeschoft was die man!! Onbekwaam om met mensen om te gaan een echte kwal, meer kan ik er jammer genoeg niet van maken. Wij hebben thans vaker bij pallen gekocht en steeds goed en vriendelijk geholpen geweest, maar deze keer was het een nachtmerrie!!! Als dit nog niet genoeg was, de dame aan de kassa had precies ook een slechte dag, zij was ook alles behalve vriendelijk. Niet enkel tegen ons, maar ook de mensen voor ons. Vrijdag 14/11/25 was geen goed idee om naar pallen te gaan! Wees gewaarschuwd voor de oranje etiketten!!

14 november 2025

Good day,

thank you for taking the time to share your experience at Pallen with us. We are very sorry that you had to go through this unpleasant situation. Your feedback is very important to us, and we have forwarded your concern to our service team to help us improve in the future.

If you have any further information or feedback, please feel free to contact us at
service@xxxlutz.de.

Your XXXLutz Team

slecht geholpen als klant bijj XXXLutz Nordhorn…

Wij waren gisteren bij XXXLutz Nordhorn , wij moeten bijna 1.5 uur rijden en kwam er normaal graag en werden ook heel goed geholpen , alleen toen we kwamen op de afdeling beddengoed , was er een buitenlandse meid die zij mijn collega is over 10 minuten weer aanwezig , na ruim 30 minuten gewacht tehebben , ben ik weer naar die meid gelopen en ze zij o mijn collaga is nu met iemand anders bezig , gewoon schandalig dat je als klant zo geholpen wordt , dus niet geholpen wordt zeg maar . Toen die vrouw bij ons kwam zij ze mijn collega heeft niks tegen mij gezegt waarop in zij ik vind dit onvoorstelbaar dat wij gewoon genegeerd worden . nou dat stond dat mens niet aan , maar werden daarna wel geholpen . maar met enige tegenzin . erwaren eerder oudere dames die altijd klantvriendelijk waren en we werden altijd goed geholpen , maar na deze ervaring bedenk ik mij wel 2 x om weer naar XXXLuts te gaan , dan maar richting Leer

7 oktober 2025

Dear XXXLutz customer,

thank you for your response. We steadily try to improve our services so constructive criticism is a good way to help us reach this goal. Good customer oriented service is a core component of our corporate philosophy so any hint towards improvement or problems are of great importance to us.

your XXXLutz team

Wachtten 2 maanden op een reparatie van…

Wachtten 2 maanden op een reparatie van een inductie kookplaat in de keuken, na talloze mails, telefoongesprekken kregen we een leenplaat met 2 elektrische elementen volledig beroest en de etensresten erop ingebrand Na 2 bezoeken en gesprekken met de afdelingschef zou er een nieuwe kookplaat bezorgd gaan worden en aangesloten echter weer 2 weken geleden…. Klantendienst regelt niks, beloften zijn niks waard, totale chaos alom, zouden gecompenseerd worden voor de magnetron maaltijden en afhaalmaaltijden. Ook hier geloven wij niks van, rondvraag bij anderen geeft soortgelijke verhalen sommige zelfs veel erger kortom bij XXL lutz GEEN keuken kopen. Waardeloos bedrijf ze geven niks om klanten en service

3 september 2025

Dear Customer of XXXLutz,

Thank you for contacting us on this matter. We always strive to provide the best possible service. To keep improving, we rely on direct contact with our customers. We’ve registered your complaint and will make sure to pass it on to our service team, so we can get better in the long term. Thank you very much for your suggestions.

Duur, duur, duur

Omg, wat een verschrikkelijk hoge prijzen! Het oogt allemaal goedkoop maar wanneer je de prijzen ziet val je stijl achterover. Doeken van linnen of metaal, kleinste formaten al dik boven de 100,-.
Online te vinden voor minder dan de helft. Zal hier niks kopen!

23 augustus 2025

Dear Customer of XXXLutz,

Thank you for taking the time to write this review. We’re sorry that we weren’t able to fully meet your expectations at your last visit. We still hope to welcome you again in one of our stores.

Onbetrouwbaar en slecht materiaal

Wij hebben 5/6 jaar geleden een best wel prijzige keukeneethoek gekocht in rood (nep)leer. Nu kun je dus heel goed zien dat het geen leer is omdat de bovenste laag overal loslaat. Een mail naar xxxlutz gestuurd waarin ik al meteen aangaf dat wij de rekening niet meer konden vinden. Geen bezwaar volgens hun, geef naam en adres maar door dan zoeken wij wel in onze computer. Niets te vinden, alles wat langer als een jaar geleden is kunnen ze niet meer zien! Einde discussie. Mijn advies is: koop niets bij lutz en als je het wel doet bewaar dan héél goed de rekening

21 juli 2025

Dear XXXLutz customer,

we are deeply sorry about being unable to keep up with your expectations. Customer oriented service is a core component of our corporate philosophy and it saddens us knowing that you made this kind of experience. Needless to say that we will speak to the proper authorities about your issue to be able to provide a better shopping experience in the future.

Vriendenkaart aanvragen.

Vriendenkaart aanvragen.
Waarom kan je vanuit Nederland geen vriendenkaart aanvragen, je kunt alleen maar 5 cijfers invullen bij postcode en geen letters.
Heel erg jammer.

21 juli 2025

Hello Bram Hanste,

Thank you for your review. We sincerely apologise for the inconvenience you have described. We’d really like to find a satisfactory solution for your issue. Please send us your order number in an e-mail to service@xxxlutz.de and attach your review so that we can look into the matter. One of our employees will contact you as quickly as possible. Thank you for your cooperation.

Your team at XXXLutz

Snelle lieferung und kwaliteit möbel

13 juni 2025

Guten Tag John,

vielen Dank für Ihr positives Feedback. Das bestätigt unser bisheriges Engagement und motiviert uns, auch künftig unseren Service auf allen Ebenen noch besser werden zu lassen. Wir würden uns sehr freuen, wenn Sie uns bald wieder in einer unserer Filialen oder im Online Shop besuchen.

Viele Grüße
Ihr XXXLutz Team

Mooie keuken, maar teleurstellende service en lange wachttijd

Wij kochten hier een keuken die relatief snel en mooi geplaatst is, zeker goede prijs/kwaliteit. Maar hierna hebben wij +5 maanden moeten wachten op de plaatsing van het keramieken keukenblad. In deze periode zijn er verschillende partijen langs geweest voor opmetingen en herstellingen die niet eens nodig waren.
Er werd hierover weinig tot niet gecommuniceerd. Ook hebben wij sinds dit jaar geen contact meer gekregen met onze verkoper, verschillende mailtjes bleven onbeantwoord en ook telefonisch was hij niet beschikbaar. Als je de verkoopdienst belt hoor je een muziekje en wordt de verbinding vaak na een aantal seconden gewoon verbroken. Al bij al zijn we blij met de keuken maar met de klantenservice en afhandeling zeker niet.

1 april 2025

Dear Consumer,

Hele slechte service

Hele slechte service. 9x bezoek gehad van verschillende onderaannemers om de keuken fatsoenlijk af te ronden. 4x met de verkeerde onderdelen terugkomen. Installateurs en klantenservice werken compleet langs elkaar heen. Nooit meer kopen wij hier een keuken en we raden het dan ook niemand aan. De scherpe prijs betaal je later dubbel in tijd, energie en ergernis.

8 november 2024

Dear XXXL customer,

thank you for refering back to us. We always try providing impeccable service to our customers aswell as permanently improving it so first hand contact with our customers is of supreme importance to us. We will redirect your complaints to the proper authorities and hope to find a proper solution for you soon.

your XXXLutz team

het bedrijf kent het nakomen van…

het bedrijf kent het nakomen van gemaakte afspraken niet. het aankopen en plaatsen van een nieuwe keuken was een grote teleurstelling. een tekenfout en diverse meetfouten leiden tot een andere opstelling en kasten. 9 plaatsingsbezoeken verder waarin telkens weer iets mis ging zijn we na 2 jaar klaar. elke keer andere mensen in de verkoop en management, geen vast aanspreekpunt wat komt door langdurig zieke medewerkers en of medewerkers uit dienst. monteurs zijn het enige lichtpunt en als je de verhalen van deze mensen mag geloven wat ze in praktijk allemaal meemaken is het een grote puinhoop intern. rechtszaken geen uitzondering. wat betreft de beloofde compensatie voor alle leed, daarin hebben ze zich bedacht en gaat achteraf toch niet plaatsvinden. reden: er staat nu een keuken zoals ze nu zeggen en het is klaar. 2 jaar ellende met een ander dan gewenst eindresultaat, vele verlofdagen en niet verder kunnen gaan met de verbouwing rondom de keuken, een beloofde compensatie welke teruggedraaid; volgens het bedrijf niet voldoende ellende / bewijsmateriaal terwijl de documentatie hiervan een dik dossier is; ook wij nemen stappen richting de rechtbank want de keuken mag dan af zijn op deze sluwe werkwijze echter wij zijn nog niet klaar met deze manier van zaken doen.

16 augustus 2024

Hello C Stassen,

Thank you for your feedback. We want to provide our customers with excellent service at all times and we of course want to keep getting better. We’re therefore very sorry about your experience and would like to apologise for the inconvenience. We’d be pleased to look into your issue and review it internally. To address this, please provide us with your order number at service@xxxlutz.de and attach your review so that we can look into the matter.

Thank you very much! All the best,

Gelddieven

Keuken gekocht, toen ze kwamen plaatsen was er een fout gemaakt door de loodgieter waardoor ze niks deden en moesten terugkomen. 600eu extra moeten betalen voor het opnieuw inplannen van een termijn.. hierna zijn ze in totaal nog 5x moeten terugkomen door fouten van 4 verschillende keukenmonteurs waar wij extra dagen verlof voor moesten pakken.. 600eu teruggeven is te veel gevraagd en professioneel afhandelen ook. WIJ ZIJN ZWAAR ONTEVREDEN OVER DEZE WERKWIJZE! Denk goed na als je hier iets koopt.

20 februari 2024

XXLLutz Wurselen
De verkoper die ons in de winkel heeft geholpen kwam onze tafel en 4 stoelen persoonlijk thuisbrengen met zijn eigen auto omdat het qua planning niet goed uit kwam wat levering betrof.

6 maart 2024

Dear XXXLutz customer,

thank you for taking your time to rate us. We are happy to see that you are pleased with our service. We're looking forward to welcome you in one of our furniture stores or in the online shop again.

your XXXLutz team

Ontevreden bank en klanten service

Bank aangekocht op 08-07-2023 en bank ontvangen op 05-09-2023.

Bij leveren ging het al mis dat de verkoper van de bank mij niet alles had vermeld en dat er voor het opzetten van de bank extra kosten kwamen.

Na 2 maanden op de bank te zitten toch zoiets van dat het lijkt al of die is doorgezeten.
Mn vriend zei ook van dit kan niet je voelt het houten frame al gewoon. Dit was bij de winkel en het showmodel niet het geval.
Bewust uitgekozen om de harde stevige zit!!
Mn vriend heeft een bank van de Wehkamp en die is al ruim 6 jaar oud en zit nu nog harder dan mijn nieuwe!
Mn vriend stelde voor na de winkel te gaan echter daar werden wij afgescheept met een email adres voor een klacht in te dienen en voelde ons niet echt serieus genomen.
Klacht ingediend op 11-12-2023 en zou een restaurateur langskomen om de bank te bekijken. (na aandringen, ze wilde er eerst niets aan doen).
Deze beste man kwam met de geniale oplossing om de NIEUWE bank al op te gaan vullen met schuim. Hij vertelde wel er bij dat dan waarschijnlijk stres op de stiknaden zou komen te staan waardoor deze open konden gaan staan!!
Dus een belachelijk waardeloos advies. Ook aangegeven aan die man dat het showmodel in de winkel nu nog harder zat dan mijn nieuwe. Dat was volgens hem een moment opname omdat je er maar even op ging zitten. Als je volgens hem op de bank thuis voor langere tijd 'paar uurtjes' zou zitten het normaal is dat de vulling inzakt en je dus het frame voelt BELACHELIJK!
Dus al met al zeeeeer ontevreden over de bank en de afhandeling van de klacht. Zit nu elke dag op dit ding en erger me er kapot aan dat dit mijn eerste echte nieuwe bank zou zijn.
Nieuw aangekocht met als verwachting minstens 5 jaar hier van kunnen te genieten! Ik ben kwaad en teleurgesteld en pak hier nooit meer iets bij ' XXXL Lutz Pallen Wurslen' nog geen bord om van te eten.

Mijn mening is dat de showmodellen beter zijn dan wat je krijg.
Betere veren of vulling om je te verleiden. En dan het afgeleverd product met goedkopere producten is afgewerkt. Want anders heb ik hier helemaal geen verklaring voor!!

13 februari 2024

Hallo Stephanie,

bedankt voor uw recensie.
We werken er momenteel hard aan om uw probleem op te lossen. Wij vragen u daarom om geduld te hebben. Zodra wij nieuwe informatie hebben, nemen wij direct contact met u op.
Bedankt voor uw begrip.
Prettige dag.

Indien u vooraf vragen heeft, kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice.

Hartelijke groeten van uw XXXLutz-team

Ik ben niet tevreden met de verkoper…

Ik Remziye Piskin ben niet tevreden met de verkoper Mahmud Karaduman. Mijn verkoopverdrag is WMSL61.Hij heeft mij misleid,hij heeft zich niet gehouden aan de afspraken. Voor het veranderen van de plaats van een apparaat heeft hij ons 500euro extra gevraagd. Ik heb geweigerd om te betalen, omdat dit niet was afgesproken. Hij heeft mijn keuken niet afgewerkt en heeft een deel van een kast afgehouden. Raad het niet
aan om bij deze firma iets te kopen.. hij was absoluut niet vriendelijk toen we langskwamen voor extra uitleg.

1 februari 2024

Dear Customer of XXXLutz,

We are very sorry that the issue couldn’t be resolved the way you wanted and that you aren’t pleased with our customer service. We’d really like to find a solution and speed up the process of sorting things out. We therefore ask that you send us your order number at service@xxxlutz.de and attach your review so that we can look into the matter.

Zeer slechte service

Zeer slechte service. Vandaag teruggegaan met een bad en wc mat. Ze waren 2 jaar oud,met wassen in de wasmachine kapot gegaan. Op etiket stond dat wassen op 40 graden kon. Jammer genoeg geen kassabon meer. Dezelfde matten hingen nog steeds bij Pallen XXL.
Er wordt niets met je klacht gedaan, ze lachen je nog net niet in je gezicht uit.
Een ding is zeker nooit meer Pallen XXL.

19 juli 2023

Hello Har,

Thank you for taking the time to write this review. We want to provide our customers with excellent service at all times and we want to keep getting better. We’d be happy if you sent us your ideas and suggestions to service@xxxlutz.de, so we can go over it together with the appropriate department and find the best possible solution.

Thank you very much and all the best,
Your team at XXXLutz

Zeer slechte kwaliteit, zowel van meubel als van personeel.

Vorig jaar wilden wij een bank online bestellen, maar omdat wij in NL wonen kon dat niet via internet aangekocht worden. Wij zijn naar het filiaal gegaan en daar is de bank (niet custom made) voor ons besteld, gewoon zoals die ook te koop stond online. De bank kwam beschadigd binnen. Dezelfde dag terug gegaan naar XXL, wij moesten een mail sturen naar de klantenservice. Dit netjes gedaan, vervolgens moet je zelf achter iedereen aan om enigzins gehoor te krijgen. Ze vertelden ons dat ze 3x service mogen bieden alvorens ze de bank terug zouden nemen. Wij hebben overal aan meegewerkt, alle bewijs hebben wij zwart op wit. Ze sturen stukjes stof op, waar je niks mee kan. Tot overmaat van ramp krijgen wij na het 3e servicebezoek, een jaar later om precies te zijn, te horen dat het onze eigen schuld is! Schandalig bedrijf dit, ze willen wel geld van ons maar weigeren de bank terug te nemen. Nu zitten wij met een aanbetaalde bank van zeer slechte kwaliteit en zij eisen geld.....Omgekeerde wereld. Wij hebben een advocaat ingeschakeld.

22 juni 2023

zeer slechte service

zeer slechte service. In de winkel geweest om een keuken te bestellen. Mondeling alles besproken. Bij monteren kwam ik erachter dat de plafond wanden er niet stonden op de tekening. Blihkbaar is de verkoper het vergeten. mondeling uitdrukkelijk dit vermeld dat ik het tot aan planfond dicht wilde Uit eerdere ervaring dat ik het absoluut niet open wilde!!!
alles is geleverd natuurlijk zonder de panelen. De verkoper gebeld, had zijn prive nummer. Hij verzekerde mij dat hij dit zou oplossen vroeg aan de mo tage team de afmetingen. Ik ben nu 4 maanden verder .... paar keer gebeld wordt nooit terug gebeld. Afspraak geprobeerd te maken lukt niet. Dan ontbreekt er weer een onderdeel. ( 2 dingen warne al kapot bij het plaatsen vam de keuken)
Verkoper verteld mij dat hij een bestelling heeft geplaats en kantoor beweerd van niet. Alles bij elkaar een ramp ... Mijn keuken is niet af. Nu gaan ze mij terug bellen heb maar om een offerte gevraagd wat het kost om de panelen tot aan plafond te hangen We worden terug gebeld.....😪😪

23 februari 2023

Your team at XXXLutz

Zeer ontevreden over de service en de…

Zeer ontevreden over de service en de wachttijden. Beloftes bij verkoop worden niet nagekomen. Drie maanden op afwerking keuken moeten wachten. Zelf contact moeten opnemen over status van ontbrekende onderdelen. Men beloofde toestellen aan te sluiten na plaatsing. Doen ze niet. Nochtans UITDRUKKELIJK af gesproken met verkoper!!! Werkvolk is zeer correct en bekwaam. Verkopers daarentegen......

12 juni 2023

Dear XXXL customer,

WMSEPR

WMSEPR
Besteld op 8/12/2021.
Nog steeds niet in orde!
Een ramp! Komen afspraken niet na, komen niet opdagen, je hoort er niets van, de 1 geeft de andere de schuld, ze werken met buitenfirma die geen Engels of Duits spreken, maken dingen half in orde,….
Ik kan er een boek over schrijven!
Koop daar niets!!
Echt slechte service!
Klantendienst zit altijd iemand anders, niemand volgt u probleem op….
Schandalig!!
Ondertussen is het al 28/6! Nog steeds niet in orde!

1 juni 2023

your XXXLutz team

Alles wat er mis kon gaan ging mis.

Alles wat er mis kon gaan ging mis.
Betreft aanschaf keuken besteld in december 2022 en nu nog niet alles geleverd.
De verkoper verschuilt zich achter de klantendienst als het een en ander niet goed gaat, ze geeft zelfs als antwoord bij navraag van de status "als je auto defect is ga je toch ook naar de werkplaats en niet terug naar de verkoper ".
Is niet bereid om het voor je te regelen.
Service bij problemen die door hun zelf veroorzaakt zijn ( verkeerd bestelde keukenkastje en het weer opnieuw bestelde keukenkastje wat ook weer niet juist is) schuiven ze dus af naar de klantendienst.
Die wederom weken lang niks van zich laat horen men moet erzelf achteraan bellen of mailen dan wordt toegezegd u hoort van ons men maakt beloftes die men niet nakomt.
EENS MAAR NOOIT WEER .
Mensen wees gewaarschuwd verkopen wil men echter service verlenen Ho maar.

26 mei 2023

Dear XXXLutz customer,

thank you for the feedback. We are sorry for you being unsatisfied with our service. We noted down all your points and to redirect them to our service team so they can take action and keep improving where it needs improvement. We still hope to see you in one of our stores again.