Onze ervaring met Yescapa is matig. We zijn van mening dat je zulke bedrijven goed moet kunnen bereiken. Dit is echter niet het geval. Je kan alleen mailen en krijgt laat een reactie terug. Hierdoor z... Toon meer

Dat zo een bedrijf bestaat is prima. De bereikbaarheid bij vragen/problemen zou beter kunnen. Informatie over het moment waarop er een polisnummer wordt gegeven aan het verzekeringsattest zou duide... Toon meer

Het is gemakkelijk om via yescaba te boeken en contact op te nemen met de eigenaar. We hadden een vlot contact vooraf waardoor we goede afspraken konden maken voor het afhalen van de camper. Die was h... Toon meer

Soepel en reageren gelijk via persoonlijke whatsapp als er iets is of als je vragen hebt. Duidelijke uitleg toen we de camper gingen ophalen met handige tips. Alles in nette staat en prima onderhouden... Toon meer

1. Camperverhuurbedrijf

Yescapa est une plateforme rendant simple et sûre la location entre particuliers de camping-cars, fourgons et vans aménagés. Le site assure le rôle de tiers de confiance et propose une solution clés en main pour des locations en toute liberté et en toute sécurité.

4,0

Alle reviews

(6.822)

1.181 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Veel betaald voor slechte kwaliteit

We kregen eerst een verkeerd adres , veel extra kosten voor de taxi . Daarna hebben we de camper kunnen ophalen op een soort afwerkplek ( niet prettig met 2 pubers ) . De camper van oud en ook erg krakkemikkig : kleuter buiten stoelen , losse mat bij gaspendaal, super gevaarlijk , oude - vieze en dunne matrassen , zeer weinig keukengerei , deuren die niet goed afsloten . Eigenaar doet niks en van yescapa horen we niks . Veel betaald voor zeer slechte kwaliteit . Dit nooit meer

13 augustus 2024

Wat een drama, dit bedrijf. Camper vijf dagen van tevoren geannuleerd, geen hulp/vergoeding

Zelfde ervaring als andere mensen: camper werd vijf dagen voor vertrek zonder uitleg geannuleerd via een automatische mail.
De beloofde hulp bij het vinden van vervangend vervoer hebben we niet gekregen. De telefoon werd niet opgenomen. Bij contact per mail werd teruggemaild: 'Het spijt ons voor deze annulering. Nog een fijne dag.'

We hebben een nieuwe camper moeten boeken (heel duur natuurlijk, zo last minute), twee overnachtingen moeten omboeken (nieuwe camper staat in andere stad) en een extra treinticket moeten boeken om nog op vakantie te kunnen. Oftewel: 1000 euro extra kwijt waarvoor Yescapa zegt niet aansprakelijk te zijn. Op mijn laatste mails wordt niet gereageerd.

Wat een drama, dit bedrijf. Ze verschuilen zich achter het feit dat ze alleen het contact tussen huurder en verhuurder willen leggen, zonder rekening te houden met mensen die heel erg in de (financiële) problemen komen als hun maanden van tevoren geboekte vakantie ineens wordt geannuleerd.

19 juli 2024

Onbezorgd huren camper

Hele proces van vanaf het uitzoeken welke camper je wilt kiezen tot en met de administratieve ondersteuning en afhandeling van het uiteindelijke proces van huur en verhuur is heel goed geregeld. Vertrouwd en betrouwbaar.

8 juni 2024

Wanneer het misgaat zie je de kwaliteit van een platform. Top dus!

Toen we aankwamen en de camper bleek kapot te zijn, de eigenaar had ook erg slecht gecommuniceerd. Wij waren ietwat verloren maar alles werd vanuit yescapa super geregeld. Het is pas als het misgaat dat je ziet hoe goed zo'n platform werkt. Hiervoor dus zeker 5 sterren. We werden vlot geholpen en terugbetaald voor camper 1 en binnen het uur hadden we camper 2 gehuurd. Daar ging alles met de verhuurder als vanzelf. Top dus

3 juni 2024

Zeker voor herhaling vatbaar!

Yescapa is een goed georganiseerd platform dat veel zorgen uit handen neemt.

20 mei 2024

Antwoord van Yescapa

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je positieve ervaring met Yescapa te delen.

Zware teleurstelling!

Een half jaar geleden geboekt, tien dagen voor vertrek reis melden ze dat de caravan "verkocht" is. Geen oplossing vanuit platform, zelfs geen compensatie!

Een regelrechte schande!

2 mei 2024

Beste,

Bedankt voor je feedback. We begrijpen volledig je teleurstelling over de annulering van je boeking 10 dagen voorafgaand aan je reis en het spijt ons ten zeerste voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt. Vanwege het beperkte aantal beschikbare advertenties voor caravans, hebben we ervoor gekozen om onmiddellijk een volledige terugbetaling te regelen, zodat je snel een alternatief kon vinden voor je reis. We waarderen je begrip en mocht je in de toekomst nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het plannen van een reis, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om te helpen.

Geen aanrader!!

Het idee achter Yescapa is zeker leuk! Maar helaas hebben we een onaangename ervaring gehad met hun klantenservice toen de communicatie met de campervaneigenaar misliep. Het voelde alsof we van het kastje naar de muur werden gestuurd, zonder een duidelijk antwoord te krijgen, zowel telefonisch als via e-mail, als ze überhaupt al de telefoon opnamen of terugmailden. Het voelde alsof we aan ons lot werden overgelaten om het probleem met de eigenaar op te lossen.

De eerste nacht slecht geslapen op het uitklapbare bank-bed, omdat het mechanisme kapot was en er alleen dunne IKEA fleece dekens waren zonder een dekbed voor de koude nachten. Ook was de zijspiegel kapot, waardoor het rijden gevaarlijk werd. De motor maakte enorm veel lawaai en de verwarming stond vast op de hoogste stand, waardoor het veel te warm was.
De camper was gewoon niet goed voorbereid op onze komst en was niet schoon. Het keukengerei was incompleet en er ontbrak een theedoek.

Daarnaast was er bijna geen diesel in de tank en kregen we geen instructies over hoe verschillende essentiële functies in de camper werken, zoals het bed/bankmechanisme en het vervangen van het waterreservoir en van de koelkast. De eigenaar verwees ons naar YouTube voor uitleg over het gebruik van de apparaten, in plaats van het zelf uit te leggen.

De volgende dag stelde de eigenaar voor dat we zelf naar een garage te gaan voor reparaties, waar alleen Portugees werd gesproken. Ook moesten we zelf een dekbed kopen. Dit betekende dat we een hele nacht en dag van onze vakantie kwijt waren, zonder enige compensatie van Yescapa.
In een e-mail kregen we zelfs het advies om zelf de eigenaar te vragen om een compensatie voor de verloren dag. Wat redelijk klinkt als de communicatie met de eigenaar mogelijk was.

Kortom, het is echt Geen aanrader als je opstartproblemen hebt met je camper om via Yescapa te boeken. Geen service of bemiddeling

26 april 2024

Beste,

We bedanken je voor het delen van je ervaring. Het spijt ons te horen dat je reis niet is verlopen zoals gepland en we betreuren eventuele ongemakken die je hebt ondervonden. We hebben ons best gedaan om je tijdens je reis te ondersteunen door contact te onderhouden en oplossingen te bieden voor de problemen die je tegenkwam. Helaas is het niet gelukt voor jou om met de eigenaar een vriendschappelijk akkoord te bereiken voor de verloren tijd die nodig was voor de herstellingen. Mocht je nog vragen of verdere ondersteuning nodig hebben, staan we voor je klaar.

Op Ibiza is de versnellingsbak van de…

Op Ibiza is de versnellingsbak van de camper kapot gegaan. De pechhulp van de verzekering en de hulp van yescapa zelf is dramatisch. Eenmaal thuis bezig met kijken of we dan misschien wat van de reissom terug zouden kunnen krijgen. Hier komt echter geen gehoor meer. NIET BOEKEN BIJ DIT BEDRIJF!

11 september 2023

Antwoord van Yescapa

Beste M, Bedankt voor het delen van uw ervaring met ons. Het spijt ons te lezen dat u pech hebt gehad met het voertuig dat u heeft gehuurd.
We stellen vast dat u werd verder geholpen door de pechhulp en dat uw dossier momenteel nog in behandeling is. Ons team blijft tot uw beschikking om u te helpen met de procedures, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

onbestaande hulp bij pech of schade

Onze ervaring met Yescapa begon veelbelovend. De prijs was verlaagd met enkele kortingen omdat we meer dan een jaar op voorhand boekten en voor meer dan 10 dagen. De documenten werden snel in orde gebracht en de boeking werd opgevolgd.

De eigenaar was vriendelijk in al zijn uitleg, we mochten zelfs op voorhand al eens komen kijken naar de camper. Zijn uitleg was duidelijk en omvatte alles.

Bij het rondgaan van de camper op de dag van vertrek, om bestaande gebreken te identificeren, kregen we de opmerking dat we erg voorzichtig moesten zijn met de luifel. Deze was door de eerste huurder na de installatie van de luifel al zodanig beschadigd dat ze een nieuwe hadden moeten installeren en deze kostte 4000 euro.

Na het afhandelen van de overdracht vertrokken we op onze reis en hebben we de eerste dagen kunnen genieten van het zuiden van Frankrijk.

De ellende begon op camping Clos Du Rhone aan de Middelandse zee. De voorlaatste dag werd onze luifel beschadigd door een windvlaag. De luifel was los getrokken van de stormkoorden en de poten, en was over de camper geplooid. We hadden de stormkoorden en poten gemonteerd zoals op het instructiedocument stond dus vroegen ons al meteen af hoe deze schade mogelijk was. Onze buren waren ooggetuigen en hadden zelf geen hinder ondervonden van de windvlaag.

Meteen hebben we de eigenaar geïnformeerd en zijn we het nummer van op de documenten van Yescapa beginnen bellen. Na 17 keer bellen kregen we eindelijk een heel vriendelijke en begripvolle medewerker aan de lijn. Deze luisterde geduldig naar mijn razende uitleg en probeerde ons zo goed mogelijk te helpen. Ondertussen was een medereiziger ook aan het bellen naar het nummer van de pech hulp, ook hier geen gehoor aan onze talloze oproepen.

We kregen van de medewerker een andere nummer die we konden proberen bellen voor de pechhulp.
Opnieuw talloze telefoontjes, doorschakelen, opnieuw uitleggen van de situatie aan meerdere werknemers van onderaannemingen, ... We kregen te horen dat er hulp zou komen de volgende dag voor 10.00u.

Deze Franse hulp is natuurlijk niet op tijd komen opdagen. Dus opnieuw ellendig lang bellen naar dezelfde telefoonnummers met dezelfde routine. Dit keer de belofte dat ze tussen 12 en 14u zouden komen. Weer niemand die komt opdagen.

We herhalen de ondertussen gekende telefoon heisa, en uiteindelijk komen er toch 2 techniekers opdagen van een garage uit het stadje op 3 km van de camping. Zij demonteren de kapotte luifel en laten deze achter op de camping bij ons.

We vertrekken dus terug naar huis zonder de luifel, na telefonische bevestiging dat deze niet nodig is voor de verzekering. We hebben voldoende foto's en film materiaal verzameld, ooggetuigen contactinformatie en de hele administratieve winkel doorlopen.

Na aankomst vul ik alle papieren in, stuur ik de foto's door en blijf ik mails sturen met de vraag hoe ver het proces met de verzekeringen staat. Om uiteindelijk te horen dat de kost van 1700 euro van onze waarborg afgehouden zal worden want de verzekering dekt de schade niet. We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen om schade aan de luifel te voorkomen maar toch is het onze schuld dat deze stuk is gegaan. Wetende dat de verhuurder dit al eens meemaakte betwijfel ik of de luifel wel van een degelijke kwaliteit. We hebben alle moeite gedaan om het proces van Yescapa te volgen ondanks de bijna onbestaande klantenservice en hulp. En staan nu met lege handen ondanks dat we betalen voor een verzekering die alles zou dekken.

Wij zullen nooit meer met Yescapa of zijn toekomstige partner Goboony een camper boeken. Op mijn laatste mail over de verzekering heb ik zelfs geen antwoord meer gekregen.

14 september 2023

Beste,

Bedankt voor je feedback met ons te delen. We vinden het jammer te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad. We doen steeds ons best om duidelijke voorwaarden te hanteren, waaronder de franchise van de verzekering dat werd toegepast. Wat betreft je e-mail, onze excuses voor het vertraagde antwoord. We hebben inmiddels gereageerd en we blijven uiteraard beschikbaar voor verdere vragen of ondersteuning.

Annulering en geen vervangend vervoer

Kort voor onze vakantie (5 dagen) werden wij gebeld door Yescapa dat onze verhuurder de huur van de camper had geannuleerd. Van de verhuurder hadden wij op dat moment nog niets gehoord. Via de mail kregen wij een bericht dat de reeds betaalde som zou worden teruggestort als wij niets anders zouden kunnen vinden (zomervakantie juli/augustus). Zouden wij wel iets anders kunnen vinden dat duurder zou zijn dan waren de meerkosten voor ons, bij een goedkopere camper (hetgeen nagenoeg onmogelijk is) zou Yescapa het verschil terugbetalen: dit moest dan uiteraard wel een verhuur betreffen via hun platform). De genoemde hulp bij annulering (prachtig genoemd om de website) kwam zowel aan de telefoon als in de mail niet ter sprake.
Niet via Yescapa, maar via een ander camperplatform vonden wij na een weekend lang (alleen) zoeken een camper, natuurlijk wel duurder. Voor het verschil in prijs gaf Yescapa geen thuis maar verwees naar de verhuurder voor het verhalen van onze meerkosten. Deze verhuurder schreef ons dat hij Yescapa een boete moest betalen voor het niet na kunnen komen van een toekomstige boeking.
Yescapa verrijkt zich over de rug van een klant dus!
1. er wordt geen hulp geboden bij het vinden van een vervangend voertuig
2. de verhuurder die de boeking annuleerde, moet Yescapa daarvoor een boete betalen.

Hoe wil Yescapa deze gang van zaken verklaren en wie betaald onze meerkosten?

7 juli 2023

Antwoord van Yescapa

Beste Miriam, onze oprechte excuses dat je boeking werd geannuleerd door de eigenaar. Voor je reis waren er geen andere voertuigen beschikbaar die overeenstemden met je wensen. We zijn daarom ook onmiddellijk overgegaan tot de volledige terugbetaling van de boeking. Als je verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team.

Bedrog met grote financiële gevolgen

Op 19 juli 2022 reisden we af naar Lissabon, haalden we de camper op (kilometerstand 145.850 km) op een parking van een supermarkt met de bedoeling om tot 4 augustus met ons gezin rond te reizen in Portugal.

Op 25 juli 2022, na 6 dagen en 397 km, begaf de motor van de gehuurde camper (kilometerstand 146.247 km) het bij het oprijden van een licht hellende straat in Carvoeiro, Algarve. We volgden de procedure zoals beschreven in het verkregen verzekeringsattest en verwittigden de verzekeringsmaatschappij (Caravela), de eigenaar en Yescapa. De camper werd getakeld naar een lokale garage, waar bleek dat de camper onvoldoende olie en koelvloeistof bevatte. De verzekeringsmaatschappij meldde ons dat we onze reis- en verblijfskosten moesten voorschieten in afwachting van de eventuele herstelling, voor zover de herstelling niet meer dan 3 dagen zou bedragen. Tot op heden (meer dan een half jaar later) hebben we nog steeds geen cent van de verzekering mogen ontvangen.

Op 26 juli 2022 in de late namiddag meldde het verhuurplatform ons dat de camper niet tijdig hersteld kon worden en op initiatief en kosten van de eigenaar van de camper gerepatrieerd zou worden naar de garage van de eigenaar in Lissabon. Na ontvangst van de diagnose in het rapport van de mecanicien zou men, als wij geen schuld troffen bij het defect, overgaan tot een terugbetaling van de overblijvende dagen. Hierna meldde de verzekeringsmaatschappij ons dat hun 'hulp' op dat moment stopt (niet dat we enige hulp/vergoeding hebben ontvangen).

Op 6 augustus 2022 werd de camper effectief getakeld naar de garage van de eigenaar in Lissabon, zonder dat de eigenaar van de camper het rapport van de mecanicien waar de camper zich oorspronkelijk bevond aan het verhuurplatform bezorgde. Op 9 augustus 2022 bevestigde de eigenaar ons en het verhuurplatform dat de motor kapot was. Op 10, 12, 16, 23 en 30 augustus 2022 liet het verhuurplatform weten nog geen rapport van de mecanicien ontvangen te hebben. Op 18 augustus 2022 liet de eigenaar aan ons weten dat de camper in herstelling was. Op 3 september 2022 liet de eigenaar weten dat hij een tweedehands motor had laten plaatsen. Op 7 september 2022 liet het verhuurplatform via e-mail weten dat het defect volgens het rapport van de mecanicien, opgesteld door de garagist van de eigenaar van de camper en geantidateerd op 8 augustus 2022, onze schuld zou zijn, door de motor te lang te hoog in toeren te laten draaien. Ze claimen van ons € 4870,50 voor de herstelling, waarvan ze € 1000 als reeds betaald beschouwen via het niet terugbetalen van de borg.

In totaal werden we voor zo'n € 2985,60 opgelicht.

Het verhuurplatform biedt dus anders dan ze contractueel beweren geen omniumverzekering met franchise en komt ook haar verplichtingen met betrekking tot reis- en verblijfskosten niet na. Na het schadegeval volgden ze unilateraal de eigenaar van de camper en voorzien ze niet in een geobjectiveerde procedure, noch is er ruimte voor tegenexpertise. Ze houden het bedrag in van de verloren reisdagen en claimen daar bovenop een torenhoog bedrag voor de herstelling aan de camper. Hun schijnverzekering houdt daar bovenop €509,68 aan reis- en verblijfskosten in.
De eigenaar liet de diagnose in zijn eigen garage gebeuren waardoor men de diagnose "achterstallig onderhoud" in alle gevallen al mocht schrappen en hij liet het rapport van de mecanicien antidateren. Hij houdt onze borg van €1000 in en kreeg volgens het verhuurplatform ook al zijn deel van de totale huursom vooruitbetaald.

We bleven hopen op een eerlijke afhandeling van het dossier. Voor ons lijkt het echter een verloren zaak, maar we hopen dat we op deze manier andere mensen kunnen behoeden van dergelijke oplichting.

18 juli 2022

Antwoord van Yescapa

Dag Elke, bedankt voor het delen van je feedback. Het spijt ons te horen dat je pech hebt gehad tijdens de reis. Alle campers op de website worden gecontroleerd op een geldig keuringsbewijs om de technische staat van het voertuig te controleren. In het geval van mechanische problemen die zich voordoen tijdens een huurperiode, wordt een garagediagnose gebruikt om vast te stellen of het probleem te wijten is aan verkeerd gebruik door de bestuurder (foutief rijgedrag, verkeerd tanken, ...) of aan een mechanisch defect. De aanvraag van een diagnose kan enige tijd duren, afhankelijk van beschikbare garages en hun beschikbaarheden. Als het voertuig defect raakt door onderhoudsproblemen, hebt u natuurlijk recht op terugbetaling van de ongebruikte dagen van de huurperiode. Als het voertuig echter stuk gaat door verkeerd gebruik, wordt er geen terugbetaling van de ongebruikte dagen uitgevoerd.

Op elke advertentie op de website staan de voorwaarden en dekkingen van de verzekering duidelijk meegedeeld. De omniumverzekering dient voor schade aan het voertuig, mechanische problemen vallen hier niet onder. Het betreurt ons dat je nog geen terugbetaling van de verzekeringsmaatschappij hebt ontvangen i.v.m. de reis- en verblijskosten. Indien je hulp wenst voor de terugbetaling, kan je ons mailen op contact@yescapa.be

Hired a camper by yescapa in lissabon…

Hired a camper by yescapa in lissabon this summer. Our first holiday since 2 years. It was became a nightmare....
Gaspedal broke after a few days and we had to fix it ourselves, the batterie of the camper was so poor that we had to shut of the frig at night, and the glas of one of the frontwindows fell out. We asked for compensation, what should be logical, but the answer we got from yescapa was that owner couldnot confirm the problems we have had....??!We had photo's and video's of the problems.!! They closed the dossier without investigate was had happend. Our conclusion is clear. Yescapa deserves a very could shower because of there poor customerservice. After you have payt they let you stand in cold.
Never again!!!

De reactie van Yescapa
We begrijpen dat uw vakantie niet is gelopen zoals gepland, waarvoor onze verschuldigingen. Voor zowel de huurder als de verhuurder zijn er twee versies van de feiten die tegenstrijdig zijn met elkaar en die niet zijn aangeduid op het huurcontract. (ik heb foto's en video's gelevert als onderbouwing van de klachten alleen de verhuurder heeft het laaste woord??!)

Yescapa kan enkel ondersteuning bieden op basis van het ingevulde huurcontract, dat een contract is tussen huurder en verhuurder, en dat zowel door beide partijen is ondertekend. Verder beschikken we niet over de verdere middelen om stappen te ondernemen en kunnen we enkel het huurcontract als officieel document beschouwen.( hier heeft yescapa nog zaken te regelen zeker omdat ze weldegelijk de derde partij zijn en commissie ontvangen en een belang hebben)

Zoals eerder aangeduid in onze mail van 21/10, hebben we uw review over de verhuur en de verhuurder op het platform ontvangen. Reviews worden geplaatst na het sluiten van lopende dossiers. Alvorens tot publicatie over te gaan van een negatieve review, geven we de eigenaar een recht van weerwoord op de reviews die hij ontvangt. We hebben de eigenaar op de hoogte hiervan gebracht en wachten op antwoord.( ben al 3mnd met dit dossier bezig. Bewust traineren lijkt me hier van toepassing.)

Yescapa is een bedrijf dat grote belangen heeft bij het verhuren van particuliere campers. Ze vergeten alleen dat deze campers gehuurd worden door huurders die hiervoor een aanzienlijk bedrag betalen. Hierdoor hebben huurders ook rechten en laten ze nu juist daarin te kort schieten. Want als de verhuurder weg loopt, loopt het verdienmodel weg, maar als de huurder weg loopt heeft dat veel minder consequenties. Er zijn namelijk genoeg potentiële huurders.

Sterkte yescapa

12 oktober 2021

Dear Harrold,
Thank you for leaving your review. I will address each of the issues you raised. Regarding the gas pedal, which experienced issues during your hire, you did not get a diagnostic to define if it was a vehicle fault or due to misuse (as is standard procedure). Despite this, the owner reimbursed you the repair costs of €43. Regarding the issues you highlighted regarding the battery and the window, you did not make Yescapa aware of this until the day before the end of the rental and did not note them on your rental contract, which was your responsibility to do so. The vehicle was also returned dirty and with damage to the door. The owner informed Yescapa that you left him €200 in cash for this. You did not declare this incident and have been requested to send photos and videos which you have not done yet. We cannot mediate this further without this. If you would send your photos and videos by email please we can examine them.
Best regards 🚐

Reviews in alle talen tonen. (6.822 reviews)