De zonnepanelen keurig gemonteerd door 365 zon. Maar het vervangen van de meterkast en het aansluiten van de zonnepanelen op de meterkast was helemaal top! Speciale dank voor Mahmood van Electro Serv... Toon meer

Jullie hadden mij niet aangemeld bij enexis, hun brief naar mij toe schaamde ik me heel erg voor ik had verzuimd me aan te melden, maar dat was dus achter af jullie taak of die van woningbelang

Inductiekooplaat krijgt geen stroom, electricien gebeld. Alles nagelopen. Zonnepanelen veroorzaken kortsluiting. Dit was op 2 april van dit jaar. Panelen door elektricien uitgezet, hij mag daar nl.... Toon meer

Ruim 7 weken geleden voor het eerst contact met 365Zon opgenomen met de vraag of ze een apk voor de zonnepalen kunnen uitvoeren en de vogelnesten weghalen. Sindsdien verschillende emails en tele... Toon meer

3,1

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 90% van zijn negatieve reviews beantwoord

Vandaag zonnepanelen laten plaatsen…

Vandaag zonnepanelen laten plaatsen door de firma 365Zon.nl uit Best.
Op de afgesproken tijd melden zich Appie ( Abdul) en Alex. De heren hebben in de zonnepanelen geplaatst en de meterkast opnieuw ingericht. Een andere firma voor zonnepanelen had hiervoor een rotzooi ervan gemaakt. Na de de installatie werd er keurig opgeruimd en aangeveegd. Als ik nu ik de meterkast kijk ziet het er heel professioneel uit. Heeft de tijd genomen om alles uit te leggen. Wij zijn er heel blij mee en zal deze firma en deze (beleefde) medewerkers van harte aanbevelen.

4 juni 2025

Onveilige installatie, slechte klantenservice

Ik raad dit bedrijf af vanwege gebrekkige dienstverlening en slechte communicatie.

In juni 2023 zijn er bij ons 6 zonnepanelen geïnstalleerd en is de groepenkast in ons huis vervangen door 365zon. We hebben dit bedrijf via Vereniging Eigen Huis gevonden, in de hoop een betrouwbare installateur in te huren. Na enkele maanden kregen we een zware daklekkage, waarna medewerkers van 365zon vaststelden dat de panelen niet op ons dak hadden moeten worden geplaatst omdat het veel te oud was om de belasting te dragen. Na vele duizenden euro's te hebben besteed aan een dakrenovatie, zijn de panelen dit voorjaar eindelijk teruggeplaatst. Daarbij bleek de groepenkast onveilig te zijn geïnstalleerd en de belasting van de zonnepanelen niet aan te kunnen, de panelen liggen dus ongebruikt op ons dak. Het blijkt dus dat we al bijna twee jaar met een onveilige situatie qua elektra wonen! Het hoofdkantoor stuurde vervolgens enkel de factuur voor de tweede installatie door, zonder een oplossing voor de onveilige groepenkast aan te bieden. Na zelf contact te hebben opgenomen, krijg ik slechts een automatisch afspraakvoorstel voor een maand later.

8 mei 2025

Beste Merel,

Bedankt voor je bericht, vervelend om te lezen dat je ervaring met ons bedrijf niet goed is.

Zou je een e-mail willen sturen naar wouter@365zon.nl met je adresgegevens en een verwijzing naar deze review? We komen graag (alsnog) met je in contact om te kijken hoe we dit kunnen oplossen.

365zon

Stroomopbrengst is conform de data

Stroomopbrengst is conform de data. Zelfs met bewolking. Juliee site met de opwekking/data is prima.
Opmerkelijk zijn de verschillen tussen jullie en Vattenfalls metingen. Moet nog nagaan wat de oorzaken zijn.

13 augustus 2024

365zon daar is het waar het positief begon

Was eerst geen voorstander van zonnepanelen echter achteraf zijn wij super blij en zeer tevreden met onze aangeboden panelen op het gezamenlijke dak van ons appartement en qua beloften en eindresultaat en zeker de overzicht van onze energiekosten besparing die 365zon ons voorlegde in gebruik is voor alle partijen een positieve insteek. Bedankt voor Uw inzicht en service.

13 mei 2025

Langzame start

De installatie ging moeizaam het duurde weken voor dat alle bewoners waren aangesloten.
Eenmaal aangesloten ging het prima!

1 september 2024

De service en installatie zijn prima.

De service en installatie zijn prima.
Ik mis echter bij de app de realtime info van wat de zonnepanelen leveren, deze loopt meerdere uren achter. Hierdoor weet je nooit of het op dat moment loont om je apparatuur aan te zetten, dat blijft gokken.

2 juli 2024

Compliment voor 365-zon

Op advies van Vereniging Eigen Huis bij dit bedrijf mijn zonnepanelen laten plaatsen. Vriendelijke en vakkundige medewerkers was al mijn indruk. Ik heb er zelf helemaal geen verstand van dus het was fijn dat er afgelopen week een steekproef bij mij is gedaan door Ver. Eigen Huis of de zonnepanelen goed geïnstalleerd zijn. Geen enkele op- of aanmerking; alles is prima geïnstalleerd en zag er keurig netjes uit zowel in de meterkast als op het dak! Een absolute aanrader dit bedrijf, met een groot compliment voor hun medewerkers!

6 mei 2025

Zonnepanelen? Overweeg 365zon.nl!

De klacht-/reparatieafhandeling moest wat op gang komen maar uiteindelijk een dikke pluim voor 365zon.nl!

Met een gemiddelde levensduur van 5 jaar had de 2e omvormer het inmiddels ook alweer opgegeven. Technische man heeft vandaag de 3e en geheel nieuwe van een ander merk opgehangen. Snel en keurig werk. En als klap op de vuurpijl.., alles kosteloos!

Overigens was ik ten tijde van de installatie van de panelen, zo'n 10 jaar geleden, al zeer tevreden over de manier waarop we toen zaken hebben gedaan met 365zon.nl. Alles zeer kundig en professioneel met goede informatie van A tot Z.

25 april 2025

De vriendelijke monteur (Omar)

De monteur (Omar) had wat vertraging door files maar hield mij keurig op de hoogte van zijn aankomsttijd incl. updates. De storing zat in de omvormer en Omar had een nieuw exemplaar bij zich. Na wat metingen voor de RMA procedure was de vervanging in 5 min. gedaan. Omar is zeer vriendelijk en deelt handige of benodigde info. Top!

18 april 2025

Uiteindelijk is alles goedgekomen, maar het project liep niet vlekkeloos

Beoordeling: 7/10
365Zon heeft een aantal sterke punten, maar er is zeker ruimte voor verbetering.

Wij hebben met onze VvE, met vijf appartementen, zonnepanelen laten plaatsen door 365Zon. Dit was een relatief complexe opdracht vanwege specifieke eisen zoals eisen van de VvE aan het legplan, VvE-beheerder eiste een Scope 12-keuring zodat het zeker is dat de systemen veilig zijn, en het gebruik van zinken kabelgoten in plaats van PVC. Bovendien zijn het 5 verschillende adressen dus is meer afstemming nodig wie wanneer thuis moet zijn enzo.

Positieve punten
Blijven gaan voor klanttevredenheid: Zodra er een probleem of miscommunicatie was, bleef 365Zon zich inzetten voor een goed eindresultaat. Ze haakten niet af en vroegen geen meerwerk, wat vertrouwen gaf.
Certificeringen: Hun indrukwekkende certificaten wekken vertrouwen en onderbouwen hun expertise.
Prijs/kwaliteitverhouding: Het aanbod was scherp geprijsd en kwalitatief goed.
Creativiteit: Het voorgestelde legplan was innovatief en slimmer dan wat wij en andere bedrijven hadden bedacht.

Verbeterpunten
Communicatie:
Het was frustrerend hoeveel communicatie en aansturing vanuit onze kant nodig was om het project in goede banen te leiden.
De WhatsApp-communicatie werkte niet (er werd niet gereageerd).
Er ontbrak een duidelijk aanspreekpunt. Door wisselende contactpersonen voelde de aanpak rommelig en ad hoc.
Kennisoverdracht: Er lijkt veel kennis verloren te gaan tussen de planning en de uitvoering. Dit leidde tot fouten en onnodige extra bezoeken, wat belastend is omdat er telkens iemand thuis moest zijn.

Onze ervaring
Bij aanvang ging het vlot van start maar ontstond discussie over de panelen: deze waren niet full black en esthetisch onacceptabel. Hoewel dit deels een miscommunicatie was (wij hadden ook beter moeten opletten), heeft 365Zon dit kosteloos hersteld door de panelen te vervangen. Dat hebben we zeer gewaardeerd.

Het plaatsen van de panelen ging redelijk, maar het proces verliep wel wat inefficiënt. In plaats van alles op één dag af te ronden, moesten er meerdere keren monteurs terugkomen. Een voorbeeld is dat de zinken kabelgoten, die expliciet afgesproken waren, werden vergeten en later vervangen moesten worden.

De afronding was het grootste struikelblok. Geen van de vijf appartementen kwam in eerste instantie door de Scope 12-keuring. Positief is dat 365Zon hun verantwoordelijkheid nam en dit wilde oplossen. Echter, het kostte veel energie om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb maar liefst 15 keer moeten bellen en mailen om afspraken te maken en om foto’s en herstelverklaringen op te vragen. Dit proces verliep frustrerend traag. Het was best frustrerend om elke week hierover te bellen/ mailen.

Uiteindelijk zijn drie appartementen na het herstelwerk opnieuw Scope 12 afgekeurd wat natuurlijk best wel apart is. Maar dankzij de inspanningen van Tom Zwart werd dit snel opgelost. Zijn betrokkenheid maakte een groot verschil in de afrondingsfase.

Conclusie
365Zon levert uiteindelijk een goed eindresultaat en toont verantwoordelijkheidsgevoel, wat geruststellend is. Maar het traject is verre van vlekkeloos en vereist veel initiatief van de klant. Er is duidelijk ruimte voor verbetering in hun communicatie, interne afstemming en efficiëntie.

15 november 2024

Half werk/halve bak ellende

Na 5 maanden ellende zou het netjes worden opgelost. Duidelijke afspraken gemaakt en foto's doorgestuurd zodat de monteurs niet voor verassingen komen te staan.
Als soort van goedmakertje kreeg ik wel de enphase panelen, meerprijs op hun kosten dus daarvoor de 1 ster.
Zo gezegd zo gedaan, monteurs waren op de hoogte en alles zou worden opgelost.
Panelen geplaatst, groepenkast voor de 2de keer vervangen dus een maand geleden voor niks thuis gezeten toen ze de groepenkast al hadden vervangen.
Alles werkt maar het gapende gat in het plafond waar ik expliciet foto's van had gemaakt die gingen ze niet herstellen. Vervolgens een kras op de muur gemaakt door een ladder.En als klap op de vuurpeil is de zegel verbroken in de bij de hoofdzekering dus moet er nu iemand komen om die ook te vervangen.
Mooi een mail sturen dat het maar 15 minuten duurt om die zegel te vervangen en het kost mij niks (doe het dan meteen?) maar dat gapende gat in het plafond wat er al 4 maanden zit daar wordt niet over gesproken.

Het is een grote hel en er komt maar geen eind aan met dit bedrijf.

31 oktober 2024

Beste Ian Christopher,

Dank voor het updaten van je ervaring.

Inmiddels hebben we elkaar via de telefoon gesproken. We zullen er voor zorgen dat de nog openstaande punten op een passende manier worden opgelost.

Snel en kundig geplaatst

Prima communicatie, de zonnepanelen zijn snel geplaatst, aansluiting in huis ook gelijk geplaatst, werknemers waren goed op elkaar ingesteld. Het was de dag van plaatsing heel warm maar er werd behoorlijk doorgewerkt zodat de panelen er dezelfde dag op lagen en de panelen gelijk in gebruik genomen konden worden.

26 juni 2024

Waardeloos bedrijf

Waardeloos bedrijf. 3 x een afspraak gemaakt, 3x komen ze niet opdagen en krijg email met een totaal andere naam, in een ander stadsdeel. Woningbouw bemoeit zich er verder niet mee!

7 oktober 2023

Hoi Caat,

Vervelend om te lezen dat e.e.a. niet goed verloopt. Wil je je adresgegevens met ons delen door een mailtje te sturen naar wouter@365zon.nl? Dan kijken we graag met je mee.

Zeer tevreden

Zeer belangrijk de voorlichting, gemaakte afspraken. En dan op de dag van levering de perfecte plaatsing en uitleg van de app. Kortom wij zijn tevreden

7 augustus 2024