Bjelin Sweden Reviews 1.266

TrustScore 3.5 uit 5

3,6

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Gillar produkten, och fin anläggning i Väla. Dock dåligt skyltat, och kört fel bägge gångerna på väg dit. Ingen skylt vid stora vägen, ingen skylt vid entren som säger öppettider, porten vid utlastn... Toon meer

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Beställde 4st trösklar och skrev i meddelandefältet där jag bad dem skicka samma dag om möjligt då de fanns i lager (gjorde beställning 08:00). Tog exakt 1 vecka att få hem dessa 4 små trösklar. Har... Toon meer

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Jag behövde komplettera med mer av erat Misty white och kontaktar såväl er som Golvpoolen över mail. Ni säger modellen utgått trots att jag hittar den när jag besöker erat lager i Helsingborg. Så ni b... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Otroligt lätt att beställa och är extremt imponerad över hur snabbt vi fick golvet! Bor i jokkmokk och fick levererat till dörren bara efter 4 arbetsdagar vilket var perfekt då snickaren var på plats.... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Vloerenlegger

Geschreven door het bedrijf

Bjelin utvecklar, tillverkar och säljer en bred produktportfölj av både traditionella trägolv och nya innovativa golv i nya material.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Vraagt klanten om een review

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Hej Pelle!
Stort tack för din fina feedback – snabbt och rätt är vårt mål varje gång!

Angrer…

Skulle være ett produkt som var det beste av parkett og laminat, men har bare de værste egenskapene. Suger vann, riper lett og blir veldig fort stygt. Angrer

10 mei 2025

Hej Tommy,
Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi är verkligen ledsna att du känner dig besviken – det är absolut inte den upplevelse vi önskar att någon av våra kunder ska ha.

Det du beskriver låter som typiska problem som kan uppstå om ett hårdvaxoljat golv inte underhålls enligt våra rekommendationer. Våra golv kombinerar egenskaperna från både parkett och laminat, men för att bibehålla både utseende och hållbarhet är det viktigt med rätt skötsel, särskilt när det gäller skydd mot väta och repor.

Vi vill gärna få chansen att hjälpa dig vidare – kanske kan vi tillsammans titta på vad som hänt och vad som eventuellt kan åtgärdas? Jag kan inte se att vi har varit i kontakt tidigare. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice, så ser vi över ärendet mer i detalj.

2 mei 2025

Antwoord van Bjelin Sweden

Toppen att höra – tack för att du skrev! Vi gillar också när det går undan 😄

Snabb och bra support

Snabb och bra support! :-)

23 april 2025

Hej Tommy,
Tack för din recension! Det betyder mycket för oss att du upplevde vår support som snabb och bra – precis som vi vill att den ska vara!

Bra produkter

Trevliga och bra service och bra produkter.

21 april 2025

Hej Annika Sofia,
Tack för dina fina ord – vi blir verkligen glada över att höra att du är nöjd med både vår service och våra produkter! Det betyder mycket för oss att du tog dig tid att lämna ett omdöme.

Varmt välkommen tillbaka om vi kan hjälpa dig med något i framtiden!

Härdad parket ? BULLSHIT

För ungefär ett år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus där vi valde att lägga golv från Bjelin. Vi fastnade för deras marknadsföring om ett slitstarkt, härdat parkettgolv som skulle vara särskilt tåligt – något vi ansåg passade perfekt för en småbarnsfamilj med mycket aktivitet i hemmet.

Redan efter ett halvår började vi märka att golvet lyfte på flera ställen. Dessutom har det uppstått repor och märken av de mest vardagliga saker – något man absolut inte förväntar sig av ett golv som beskrivs som extra slitstarkt. Idag, ett år senare, har vi mängder av smårepor och ett golv som är ojämnt och har börjat släppa i flera områden.

Vi fick till slut en inspektion från Bjelin, men istället för att ta ansvar lades all skuld på installationen, luftfuktigheten och värmen – bland annat på grund av våra stora fönsterpartier och golvvärme. Det är faktorer som golvet enligt deras egen produktinformation ska vara anpassat för. Vi hade förväntat oss ett golv som klarar av vardagen, men tyvärr har upplevelsen varit raka motsatsen.

Vi är mycket besvikna och känner oss lurade av både marknadsföringen och den bristande kundservicen. Det här är inte ett golv jag skulle rekommendera till någon – särskilt inte om du har barn, golvvärme eller helt vanliga krav på kvalitet och hållbarhet.

Efter att detta hänt oss har vi dessutom kommit i kontakt med andra familjer som valt samma golv från Bjelin – och upplevt precis samma problem med både kvaliteten och företagets ovilja att ta ansvar. Det känns som ett återkommande mönster, vilket gör oss ännu mer tveksamma till både produkten och varumärket.

1 mei 2025

Hej Alexander!

Tack för att ni delar med er av er upplevelse.

Vi är uppriktigt ledsna att höra att ni inte är nöjda med ert golv och att det inte motsvarat de förväntningar ni hade vid inflytt. Det är absolut inte den upplevelse vi önskar att våra kunder ska ha.

Jag har undersökt ditt ärende och ser att vid vår besiktning framkom flera faktorer som tyder på att problemen uppstått till följd av installationsrelaterade orsaker – såsom bristande rörelsemån, flera låspunkter samt ett ojämnt underlag – vilket påverkar hur ett flytande trägolv beter sig över tid. Eftersom dessa omständigheter ligger utanför produktens konstruktion och vårt leveransansvar, har vi därför inte kunnat bedöma att det rör sig om ett produktfel.

Vi förstår att det kan kännas frustrerande när man som kund inte får det besked man hoppats på, och därför har vi också föreslagit att ni – om ni önskar en ytterligare granskning – vänder er till en oberoende besiktningsman via Golvbranschens Riksorganisation (GBR). Vi har varit tydliga med att vi naturligtvis kommer att förhålla oss till det utlåtande som ges därifrån.

Samtidigt tar vi till oss av er kritik, särskilt vad gäller hur ni upplevt vårt bemötande under ärendets gång. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra både vår kommunikation och våra interna rutiner – och er återkoppling är en viktig del i det arbetet.

Vi tackar för att ni hörde av er och vår kundtjänst är fortsatt tillgängliga om det skulle uppstå fler frågor.

Weronica, Kundserviceansvarig
Bjelin International AB

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Beställde bara tre provbitar av parkett…

Beställde bara tre provbitar av parkett golv

10 april 2025

Hej Maria,
VI hoppas att proverna har varit till hjälp för dig under beslutsprocessen! Hör av dig om du behöver ytterligare stöd och hjälp i resan mot ett nytt golv! Vi finns här för Er!

Hej Åsa!
Tyvärr kom inte hela din recension med och jag hittar inte något ärende hos oss där vi haft kontakt med dig om detta (jag misstänker att du är missnöjd över färgmatchningen mellan trälist och trägolv?). Golvet och listen är trämaterial och variationer i träets nyans förekommer då det är ett naturmaterial. Det är därför svårt att få en exakt matchning, även om infärgningen på listen och golvet är densamma. Du är välkommen att kontakta oss och skicka in bilder på ditt golv och din list så kan vi försöka hjälpa dig vidare 🤗

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fick tipset om ert golv av min svärson…

Fick tipset om ert golv av min svärson som är snickare.

18 maart 2025

Hej Christer,

Så klart alltid roligt att höra när ordet om vårs produkter sprids. Vi hoppas du blir nöjd med ditt nya golv och du är varmt välkommen åter om vi kan hjälpa eller stötta dig med det i framtiden.

Fina hållbara golv som är lätt att lägga

Fina hållbara golv som är lätt att lägga

16 maart 2025

Hej Robert,

Tack för ditt fina omdöme!
Roligt att du är så nöjd med ditt nya golv. Välkommen åter till oss för framtida beställningar eller bara råd och tips för skötsel av golvet.

Bästa hälsningar,

9 maart 2025

Hej Anna,

Kul att du är nöjd med din snabba leverans. Välkommen åter om du behöver mer råd och tips för underhållning av ditt golv.

Hej Mats,
Bjelin Woodura är ett härdat trägolv, till skillnad från laminat som är ett tryck på papper som laminerats i plast. Våra Wooduragolv erbjuder därför lika mycket liv och värme som ett traditionellt trägolv, men är tåligare och snällare mot skogen.
Med Vänliga Hälsningar,

Nöjd

Enkelt, snabbt och smidigt att beställa, snabb respons vid mailkontakt.

6 maart 2025

Hej Dana,

Vad skönt att du är nöjd med vårt bemötande, det ligger högt i vår prioritet. Vi hoppas dina tillbehör passade bra och önskar dig välkommen tillbaka i framtiden.

Bästa hälsningar,

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Smidog leverans och bra produkt för att…

Smidog leverans och bra produkt för att skura golvet, blev inga skurmärken efteråt.

2 maart 2025

Hej Elin,
Vad roligt att du är nöjd med dina underhållsprodukter. Du är alltid varmt välkommen tillbaka till oss för mer råd eller tips om ditt golv.

Emma, Bjelin Kundservice

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fick en mindre chock när golvet anlände…

Fick en mindre chock när golvet anlände och inte alls såg ut som på bilderna, men det visade sig att översta plankan låg med undersidan upp. Annars var det helt perfekt!

3 maart 2025

Antwoord van Bjelin Sweden

Vad bra att det löste sig, översta plankan ligger alltid upp och ner i paketen för att skydda golvet vid leverans.
Mvh, Bjelin Kundtjänst.

Sämsta golvet

Sämsta golvet. Fläckar och märken överallt trotts att vi behandlat med skyddsmedel som dom rekommenderat.
Man kan inte spilla en droppe utan att det syns. Försökt reklamera, men Bjelin hänvisar till golv poolen och golv poolen till Bjelin. Personen jag prata med på Bjelin var inte tillmötesgående det minsta.
Skyllde allt på oss, hur man lever och hur man vårdar sitt golv.
Vi är två vuxna med en vuxen dotter, lever inte särskilt vilt eller hänsynslöst.
Enligt dom ska golvet hålla i 30 år…det måste vara om man inte använder det.
Ett dyrt golv som inte är värt sitt pris och dåligt bemötande när man ifråga sätter.
Jätte besvikna. Helt enkelt katastrof till priset det kosta.
Kommer inte exakt ihåg datum när vi upptäckte att golvet var dåligt.
Men märkte ganska tidigt.
Ringde Bjelin innan garantin gick ut.

9 maart 2025

Hej Ulrika,

Såklart är det alltid tråkigt att höra om både dåligt bemötande och en så känslig produkt då det normalt inte är vad vi står för. Jag kan inte hitta något ärende på detta i vårt system och vet därför inte varken vem som hjälpt dig eller hur ditt golv ser ut. Återkom gärna med bilder till vår support på - support@bjelin.com - så ska vi försöka ge dig råd om golvet.

BJELIN Kundservice

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.