Risico item, slaapzak gekocht via buybay. Met Bol.com erachter als aanbieder wilde ik de gok wel wagen .retourneren zag er ook goed uit. Product ontvangen als een verpakte drol in plastic. Echter... Toon meer

Meerdere malen bij Buybay iets besteld, vooraf extra info en foto's gevraagd en ook gekregen. Snap inderdaad ook niet waarom er zulke slechte reviews zijn. doe zelf het voorwerk voordat je tot aankoop... Toon meer

Princess easy fill juicer gekocht. Zag er nog goed uit en werd aangeboden voor een mooie prijs. Desondanks snel kapot gegaan binnen de 6 maanden termijn. Snelle en attente klantenservice en het geld... Toon meer

Op bol.com de SteelSeries Arctis 7 Headset 2019 Edition gekocht als een retourkansje via BuyBay. Normaliter kost deze headset rond de €169 en nu €132. Een zeer nette prijs! Stond bij dat de verpakking... Toon meer

1. Zakelijke diensten

Wij geven retouren een tweede leven: het product is vaak alleen even uit de verpakking geweest, heeft lichte gebruikssporen of is om een andere reden niet meer helemaal nieuw. Daarbij geven we altijd aan wat de huidige staat van het product is en bij gebruikssporen of beschadigingen maken we hier altijd melding van, zodat consumenten precies weten wat ze kopen. Zij willen geen nare verrassingen. Wij ook niet. Mocht een product toch niet aan de verwachtingen voldoen, dan zorgen we voor een goede oplossing. Altijd: A smile in return.

3,8

Goed

TrustScore 4 uit 5

Zeer tevreden over buybay Ik heb al enkele malen

Ik heb al enkele malen , iets gekocht bij buybay tot grote tevredenheid , ze hebben een hele goede service , en je kan bij hun altijd terecht mocht er toch een probleem zijn , ze zijn ook steeds heel vriendelijk en behulpzaam , dat is in belgie vaak wel anders.ik raad dan ook iedereen aan om bij buybay te kopen , want alles is zeker zo goed als nieuw.

15 juni 2021

Beste klant,

Hartelijk dank voor jouw 5 sterren review. Daar zijn wij ontzettend blij mee.

Wij vinden het fijn je naar tevredenheid te hebben kunnen helpen.

Graag staan wij in de toekomst ook weer voor klaar.

BuyBay Customer Service

Geen zaken mee doen, hoe mooi het ook lijkt

iPhone XR 15maanden geleden gekocht, nu helaas al kapot, telefoon gaat niet meer aan, zo uit het niets. Ze houden vol dat ze 6 maanden verkopersgarantie geven. Dat klopt, maar voor zo’n dure telefoon is men verplicht zich te houden aan de wettelijke garantie. Het wettelijke recht schrijft voor dat wanneer een product eerder stuk gaat dan je mag verwachten, buiten de schuld van de koper om, er volgens de wet recht is op gratis reparatie of vervanging door de verkoper. Want een dure telefoon mag niet binnen 15 maanden al kapot gaan. Helaas nu geven ze niet meer thuis, het enige antwoord wat ik keer op keer terug krijg is dat ze 6 maanden verkopersgarantie geven. Maar dat is niet waar ik ze op aanspreek.

9 juni 2021

Beste klant,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een review te schrijven. We vinden het jammer dat je iPhone na 15 maanden niet meer naar behoren werkt. Onze excuses voor het ongemak.

Je hebt bij ons een retourkansje gekocht. Dit betreft een tweedehands product, waarop wij inderdaad 6 maanden garantie bieden. Soms kun je aanspraak maken op een fabrieksgarantie. We raden je aan om hiervoor contact op te nemen met de fabrikant.

We communiceren altijd duidelijk wat de voorwaarden zijn als je een retourkansje koopt. Uit onze administratie blijkt verder dat we je voorafgaand aan de koop hebben geïnformeerd over de herroepingstermijn en mogelijkheden met betrekking tot de garantie. We kunnen in dit geval daarom niets meer voor je betekenen.

Mocht je nog andere vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen je een fijne dag!

BuyBay CS

Top service

Top service. Goede producten.

4 juni 2021

Hoi David,

Bedankt voor je feedback. Dat maakt ons blij!

Hopelijk tot snel.

Joleen - BuyBay Customer Service.

Koop zeer regelmatig artikelen via…

Koop zeer regelmatig artikelen via BuyBay en ben ontzettend tevreden. Mooie producten voor eerlijke prijzen!

4 juni 2021

Beste Bart,

Wat fijn om te horen dat je aankopen bij ons naar tevredenheid zijn!

Indien we je kunnen helpen met je volgende aankoop staan we met een heel team voor je klaar.

Joleen - BuyBay Customer Service

product helemaal stuk

strijkijzer gekocht die lichte beschadigingen zou hebben. de watertank was helemaal gescheurd en hebben ze zichtbaar al eens proberen te herstellen.

Schandalig om zoiets nog eens te verkopen!

3 juni 2021

Beste Karen,

Bedankt voor jouw bericht. Wij begrijpen dat je een vervelende ervaring hebt gehad omdat jouw strijkijzer beschadigd is aangekomen. Onze excuses hiervoor.

Omdat we met retourproducten werken zijn we helaas niet in staat om dit product te repareren of te vervangen.

Wil je zo vriendelijk zijn het product retour te zenden voor een terugbetaling? Je kan het voor retourzending aanmelden via jouw account. Je ontvangt dan een retourlabel waarmee je het gratis kan retourneren.

Wanneer je bestelling retour is gekomen, ontvang je binnen 5 werkdagen het aankoopbedrag terug. Mocht je voor achteraf betalen hebben gekozen, zal de betalingsverplichting komen te vervallen.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak en bij voorbaat hartelijk dank voor je medewerking.

We wensen je een fijne dag toe!

BuyBay Customer Service

Wederom een heel mooi product ontvangen…

Wederom een heel mooi product ontvangen voor een erg goede prijs.

Artikel: Marshall Monitor II ANC
Nieuwsprijs (Bol.com): €220
BuyBay prijs: €140

Artikel zou lichte beschadigen hebben aan product en verpakking. Uiteindelijk was de verpakking wel zichtbaar eerder open geweest, maar het product is gloednieuw. Kabeltjes zitten nog in het plastic en de koptelefoon heeft de beschermstickers er nog op zitten. Ik heb geen enkele beschadiging of gebruiksspoor kunnen ontdekken.

Erg tevreden, zeker omdat ik dus maar 60% van de nieuwprijs heb betaald voor een nieuw product. Levering en communicatie was ook dik in orde. BuyBay blijft voor mij een aanrader.

20 mei 2021

Beste Floris,

Bedankt voor je review. Daar worden wij blij van!

We wensen je heel veel plezier met je aankoop en hopen je snel weer te mogen helpen met een nieuwe aankoop.

Alvast een heel fijn weekend!

Aankoop van Aeg wasmachine

Aankoop van Aeg wasmachine. Netjes en zoals afgesproken geleverd toestel in de staat zoals beschreven volledig nieuw toestel aan de helft van de prijs. Dus enkel maar een zeer goeie ervaring voor herhaling vatbaar!

18 mei 2021

Beste Louis,

Hartelijk dank voor jouw positieve beoordeling, je maakt ons daar erg blij mee.

Wij wensen jou veel plezier met jouw wasmachine en wij hopen dat je ons in de toekomst ook weer weet te vinden.

Freddy - BuyBay Customer Service.

Fijne aankoop gedaan

Via bol.com een corsair headset gekocht. Binnen drie dagen had ik hem binnen. Ik kreeg pas wel een dag voor bezorging mijn verzendbewijs. Verder niks te klagen.
Product is als omschreven met een strakke prijs en 6 maanden garantie. Ik zie veel mensen zeggen dat ze dat niet gelezen hebben terwijl het toch duidelijk staat aangegeven. Beter opletten mensen!

6 mei 2021

Beste Ivar

Dank je wel voor de 5 sterren review. Wij zijn superblij dat je voor je aankoop voor ons hebt gekozen.
Door te kiezen voor een retourproduct, voorkom je verspilling en zorg je voor minder milieubelasting. Bedankt daarvoor.

Hopelijk zien we je voor een volgende aankoop weer bij ons terug.

Wij wensen je een hele fijne dag toe!

Het BuyBay Customer Service Team.

Zeer goede service

Al een aantal keer een retour item via BuyBay ontvangen/gekocht. Omdat ik zelf wel eens iets retour heb gezonden via een webwinkel vind ik het niet meer dan logisch dat ik zelf ook wel eens een geretourneerd item koop. Dat de doos van een geretourneerd item soms niet meer 100% nieuw is of iets dergelijks vind ik meestal niet zo erg. Daar krijg je ook nog eens vaak korting voor terug. Onlangs had ik een vraag aan BuyBay over een aankoop en ik kreeg al binnen 1 werkdag een reactie/oplossing per e-mail terug. Zeer goede service wat mijn ervaring betreft.

6 mei 2021

Beste Marcel,

Hartelijk dank voor de positieve review, daar zijn we heel erg blij mee.

Mocht je weer iets zoeken of vragen hebben, dan weet je ons te vinden.

Een hele fijne dag gewenst namens het hele BuyBay team.

Een Sony Bravia A8 voor 840

Ik was opzoek naar een Sony Bravia A8, een van de top tv's van 2020. Nieuw kost deze op zijn minst 1219 euro. Op Bol.com stond een Buybay Retourkansje, voor de prijs van 945 euro. Ik vertrouwde het niet meteen dus ik vroeg om een foto en kreeg deze bijna onmiddellijk in mijn mailbox. Uiteindelijk ging 3 uur later de prijs met nog 100 euro extra omlaag. Ik besloot de gok te wagen voor 840 inclusief de servicebijdrage. Doordat ik ook Bol.com cadeaubonnen kon inwisselen heb ik 780 voor de tv betaald.

Vandaag de tv binnen gekregen, in de originele verpakking en prima verpakt. Installeren was zo gedaan.. en wat een prachtige tv met mooi geluid! Ik was echt verbaasd dat dit kan voor zo'n 350 euro minder dan first hand op de kop kon tikken! Bovendien heeft Sony toegezegd dat het aankoopbewijs van de tweedehands koop ook geldt als garantiebewijs, waardoor er nog minstens een jaar fabrieksgarantie op zit. Ik was gewaarschuwd voor gebruikssporen, maar als die er al zijn zie ik ze gewoon niet.

Heel erg bedankt voor deze fantastische mazzel en de goede service!

3 mei 2021

Bedankt voor je review!

Fijn om te horen dat je tv je goed bevalt en dat je ook nog eens kunt rekenen op minstens een jaar fabrieksgarantie van Sony.

We wensen je veel kijkplezier en hopen je in de toekomst opnieuw van dienst te mogen zijn!

BuyBay CS

Pas op via BVA worden retour goederen…

Pas op via BVA worden retour goederen geveild maar de foto’s en omschrijving behoren nog al eens niet bij het gekochte wat geleverd word. Ik kocht een vaatwasser en kreeg een goedkoper type uitgeleverd dan gekocht en betaald was. Dit is een vorm van oplichting. Verder communiceert de klantenservice zeer traag. Aan oplossingen word niet gedacht en bij retour sturen word afspraak dat binnen 10 dagen geld retour is ook niet nagekomen en daar moest ik zelf ook weer twee keer over mailen. Pas dus op voordat je zaken met ze doen en controleer goed geleverde want kan zomaar goedkoper model zijn!

Update na reactie klantenservice:

Daarom juist deze waarschuwing dat potentiële kopers zeer goed beslissen of ze wel willen kopen bij jullie omdat het zoals u aangeeft voor komt dat er onjuiste producten aangeboden worden die jullie niet eens op voorraad hebben en er dus mis informatie verstrekt word en de koper een totaal ander (goedkoper of met minder specificaties) geleverd word. En dat valt bij mij onder oplichting als dit aan blijft houden. Verder is het geld nu retour na bijna 4 weken er zelf mee bezig geweest te zijn maar verder is er totaal niet meegedacht in oplossingen. Maar bedankt voor uw snelle reactie wat dan ook alleen snel is als het via een dergelijk review platform gaat.

17 april 2021

Beste Jan,

Bedankt voor het schrijven van jouw beoordeling over jouw BVA-auctions aankoop.

We vinden het erg spijtig om te horen dat je het gevoel hebt opgelicht te zijn. We willen je met nadruk aangeven dat dit niet onze intentie is. Onze oprechte excuses hiervoor.

Het is uiteraard erg vervelend dat je een ander model vaatwasser hebt ontvangen dan waarop je geboden hebt. Helaas is er door een fout in het systeem een ander model aangeboden dan dat we daadwerkelijk op voorraad hadden. Hierdoor was het voor ons niet mogelijk om de juiste machine na te sturen, omdat we deze feitelijk niet op voorraad hadden. Zoals we ook in meerdere mails hebben besproken.

Zoals je ook met BVA-auctions hebt besproken hadden zij een enorme mail achterstand, waardoor ze jouw terugbetaling niet op tijd hebben kunnen verwerken. Zij hebben je hier inmiddels ook al over bericht dat deze betaling begin maart reeds voor je is uitgevoerd. We hopen dat het bedrag inmiddels door je is ontvangen.

Indien we je nog ergens mee van dienst kunnen zijn, horen we dat natuurlijk graag.

We wensen je een heel fijn weekend!

Joleen - BuyBay Customer Service

Vlotte service

Vlotte service, heel tevreden.

14 april 2021

Hi Sofie!

Bedankt voor het achterlaten van een review.

Indien we je nog ergens mee kunnen helpen, staan we met een heel team voor je klaar.

Via Bol.com een airfryer besteld

Via Bol.com een airfryer besteld, met kleine krasjes. Alleen helaas was de hele behuizing van de fryer gebroken en er was ook een pootje af. De electro en het verwarmings element lag open. Levens gevaarlijk. Gelijk retour gestuurd. Denk niet dat ik hier ooit nog wat bestel. Dingen worden niet nagekeken voor ze verstuurd worden.

12 april 2021

Beste mevrouw/meneer Bakker,

Bedankt voor jouw bericht. We vinden het erg vervelend om te vernemen dat je Airfryer beschadigd is aangekomen. Onze excuses hiervoor!

We controleren onze producten zorgvuldig en wanneer deze goedgekeurd zijn, zal deze pas aangeboden worden voor verkoop. Een product wat onveilig en zodanig beschadigd is zoals door jou beschreven, zal uiteraard nooit op die manier verkocht worden.

Uit de omschrijving die je hebt gegeven van de schade, zijn we bang dat dit tijdens het transport is gebeurt. We zullen deze informatie daarom ook doorgeven aan onze vervoerders.

Je geeft aan dat je de Airfryer inmiddels retour gestuurd hebt. Zodra je pakket retour bij ons is aangekomen, zullen we deze verwerken en terugbetalen. Het aankoopbedrag staat dan binnen maximaal 5 werkdagen terug op je rekening. Mocht je voor achteraf betalen hebben gekozen, vervalt de betalingsverplichting.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We wensen je nog een fijne dag toe!

Joleen - BuyBay Customer Service.

Ook mijn tweede aankoop naar tevredenheid

Inmiddels mijn tweede aankoop gedaan bij Buybay en ook nu tevreden met snelheid van verzending, verpakking en afhandeling van mijn vragen. In beide gevallen voldeed de omschrijving van de ‘gebreken’ op de site aan mijn verwachtingen. Met name dat laatste is heel belangrijk als je deze producten koopt.

12 april 2021

Beste Jolanda,

Hartelijk dan voor je review! We zijn blij dat je tevreden bent en zien je graag weer terug als trouwe klant.

Kristel - BuyBay Customer Service

4 Honeywell radiatorkranen

4 Honeywell radiatorkranen besteld doch maar 1 kraan gekregen. Dan maar teruggestuurd

10 april 2021

Beste Dirk,

Bedankt voor jouw review. We vinden het spijtig om te horen dat je een incomplete bestelling hebt ontvangen. Onze excuses hiervoor!

We hebben je feedback ook doorgegeven aan de afdeling die verantwoordelijk is voor het controleren van de producten, ter verbetering van onze service.

Je geeft aan de bestelling retour te sturen. Dit is geen probleem.

Zodra je bestelling bij ons retour is aangekomen, zal je binnen 5 werkdagen het aankoopbedrag terug ontvangen of zal de betalingsverplichting komen te vervallen.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We wensen je nog een hele fijne dag toe!

Joleen - BuyBay Customer Service.

Slecht bedrijf laptop kapot bezorgd…

Slecht bedrijf laptop kapot bezorgd zonder enig vulmateriaal heb een laptop nodig en ze geven mijn geld pas terug 5 dagen na dat hij is aangekomen. Prutsers!

25 maart 2021

Beste Henk en Marvin,

Bedankt voor je feedback. We vinden het erg vervelen dat je bestelde laptop defect is geleverd. Onze excuses hiervoor.

Omdat we met retourproducten werken zijn we helaas niet in staat om jouw product te repareren of te vervangen.

We zien dat je je bestelling reeds voor een retourzending hebt aangemeld. Zodra je bestelling bij ons retour is aangekomen, zullen wij deze verwerken voor een terugbetaling. Het aankoopbedrag zal dan inderdaad binnen 5 werkdagen door bol.com naar je overgemaakt worden.

Indien je vragen hebt over de snelheid van de terugbetaling, verwijzen we je graag naar de bol.com klantenservice.

John Deere Trekker

Via Bol.com een tweedehands John Deere Meccano trekker besteld. De verpakking zou geopend en beschadigd zijn, en het product zo goed als nieuw. Dit was ook het geval. De plastic zakjes met onderdelen waren ongeopend en de onderdelen zelf splinternieuw. Nieuw kostte de Meccano set 50,- en tweedehands 25,-. Dat was zeker de moeite waard. Het pakketje kwam op het beloofde moment binnen. Ik ben blij!

17 maart 2021

Beste John,

Bedankt voor je review en de 5 sterren! Wij zijn blij dat jij blij bent en we hopen je in de toekomst weer blij te kunnen maken met een Retourkansje.

Kristel - BuyBay Customer Service

Printer retourneren

Mijn printer wilde ik retourneren, maar was niet aangekomen. Na het sturen van een mail kreeg ik snel een reactie terug en werd er aangegeven dat er werk van werd gemaakt. Ook kreeg ik het retourbedrag uitgekeerd.

Beste Anna,

Bedankt voor je positieve feedback. We zijn blij dat we je naar tevredenheid hebben kunnen helpen!

Indien we je in de toekomst met iets kunnen helpen, staan we weer met een heel team voor je klaar.

Joleen - BuyBay Customer Service.

100 euro voordeel voor een deukje in de deur, afwasmachine.

Nog maar een paar maandjes terug kocht ik bij BayBuy een afwasmachine. Ook nog eens de stilste die er bestaat. Een Beko. Achteraf bleek het een deuk(je) in de deur te zijn. Helemaal nieuw, vol in de garantie, scheelde me heerlijk 100euro. Fantastisch.

Beste mevrouw/meneer Druiven,

Wat fijn om te horen dat je vaatwasmachine helemaal naar wens is!

We hopen je snel weer van dienst te kunnen zijn met de aankoop van een nieuw retourkansje.

Joleen - BuyBay Customer Service.

Bezorging niet van deze tijd.

BuyBay (partner bij o.a. bol.com) heeft een standaard leveringscontract (wijze van bezorging ) met Dynalogic. Dit houdt in: Jij mag de dag kiezen, ma t/m vr , Dynalogic kiest het tijdstip, tussen 08.00 en 22.00. Hier heb je (blijkbaar) geen inspraak in. Ze leveren niet af bij de buren en hebben geen afhaalpunt. Als je op hun gekozen tijdstip niet thuis kunt zijn (wellicht heb je een baan) dan heb je pech. Dynalogic doet 2 pogingen, daarna gaat het product retour naar BuyBay.
Na het retour zenden van het product door Dynalogic naar BuyBay, krijg je binnen 5 dagen je geld terug.
BuyBay spreekt op hun site over het mede verduurzamen van de wereld door hun formule.
Ik zou beginnen met een andere manier van bezorgen. Er zijn heel wat kilometers, totaal onnodig, verreden met mijn aankoop.
Een aankoop die door deze manier van bezorging, bovendien nooit door kon gaan.
Oliedom dus.
Geen BuyBay meer. Voor mij.

Als antwoord op jullie reactie :

Dag Joleen,

Het ging om een lamp.... waar hebben we het over....
Maar,
Ik wens jullie toch veel succes. Dat zul je nodig hebben.

Groet,

Ruud

Beste Ruud,

Bedankt dat je de moeite hebt genomen ons feedback te geven.

Je geeft aan dat onze verzendmethode met Dynalogic niet werkt, omdat je niet een tijdvak kon kiezen voor de bezorging. Ook geef je aan dat het erg vervelend is dat ze niet bij buren of een parcelshop leveren.

Dynalogic doet de bezorging van grote artikelen, hierbij moet je denken aan wasmachines, koelkasten en andere pakketten die te groot zijn om met de reguliere pakketdiensten geleverd te worden. Het is daarom niet mogelijk om hun pakketten bij een parcelshop of bij je buren af te leveren vanwege het grote formaat.

We vinden het erg jammer dat deze werkwijze je niet goed bevalt. Niet doordeweeks, maar ook niet in het weekend, zoals je in eerdere communicatie reeds hebt aangegeven.

Wij leveren onze grote artikelen inderdaad zonder een specifiek tijdvak, omdat wij mede daarmee de prijzen van onze retourkansjes extra scherp kunnen houden.

Wel vermelden wij bij elk artikel wat de levertermijn is, bijvoorbeeld: "Vandaag voor 15:00u besteld, morgen in huis" Je kan dan zelf bepalen of het voor jou goed uitkomt als het pakket de volgende dag geleverd wordt.

Ook kan je op de dag van de levering, aan de hand van de track & trace code zien waar de chauffeur op dat moment is en hoeveel adressen er nog voor jou aan de beurt zijn. Je ziet dan ook een tijdvak van 3 uren, waarin je pakket geleverd wordt. Wanneer je na 2 afleverpogingen niet thuis bent, wordt je pakket inderdaad retour afzender gestuurd.

Verder heb je ook de mogelijkheid de dag van de levering te wijzigen via de website van Dynalogic. Je hebt dus ook, wanneer je niet thuis kan zijn vanwege werk, de mogelijkheid om de levering te verplaatsen naar een andere geschikte dag. Uiteraard is het altijd raadzaam om pas de bestelling te plaatsen wanneer je weet dat je in de gelegenheid bent om zelf het pakket in ontvangst te nemen.

Indien je verdere vragen of opmerkingen hebt, kan je ons van maandag t/m vrijdag tussen 09u en 17u telefonisch bereiken op 020 225 1850 en 24/7 op cs@buybay.com.