Lees wat reviewers zeggen
SÄMST!!! Duktigt irriterad på detta företag. Tog 6000 kr för att bekräfta att det fanns tillluft och frånluft. Nu har de dessutom dubbelfakturerat mig varav en av fakturorna nu har gått hela vägen ti... Toon meer
Bra pris och hyfsat snabb leverans. Däremot jobbig försändelse med 3 olika kollin varav 2 vid olika tillfällen hos paketombud samt 1 som hemlevererades trots att det var lika stort som ett av kollina... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Bedrijfsgegevens
Geschreven door het bedrijf
Friska Hem Sverige AB är ett företag som arbetar främst med fukt och mögelkontroller, fukt och mögelskydd som saneringar och avfuktningssystem i både privata bostäder och i offentliga miljöer. Våra certifierade tekniker är utrustade med verktyg för mögelsanering och avfuktningssystem som säkerställer ett tryggt förfarande för dina kontor, fritidshem och villor. Vi är ett bolag som är verksamt i hela Sverige, med kontor i Helsingborg Skåne och Göteborg. Vi har även en webbutik innehållande rätt produkter till att göra ert hem friskare. Våra tjänster: För att läsa mer detaljerat - besök vår hemsida Fukt och mögelkontroll Sanering - Mögel och Radon Radonmätning Förebyggande åtgärder Ventilation Serviceavtal Markservice Renovering
Contactgegevens
Prästgatan 2, 25224, Helsingborg, Zweden
- 079-333 67 10
- hej@friskahemsverige.se
- friskahemsverige.se
Vraagt klanten om een review
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
Elias som ringer därifrån är riktigt…
Elias som ringer därifrån är riktigt otrevlig och dryg
OBS! Ignorerar ARN-beslut
Detta företag följer inte ARN:s rekommendationer (2025). Jag skulle vara mycket försiktig att handla här.
Varning
Varning! Råder ingen att anlita detta företag om man inte vill betala överpris och känna sig grundlurad. De har duktiga säljare som inger förtroende, resten av både utfört arbete, ”service” och kundtjänst är under all kritik.
Vi installerade en avfuktare via Frisk…
Vi installerade en avfuktare via Frisk Hem. Vid försäljningen fick vi någon form av serviceavtal till kraftigt reducerat pris. Det som inte nämndes var dock att man var tvungen att säga upp avtalet, annars skickas en faktura för förlänging två år senare. Dessutom får man inga påminnelser om när servicetillfällena bör bokas in och om man inte själv hör av sig "brinner dessa inne".
De tog också absurt mycket för installationsavgift (17 000kr för ett arbete som tog två timmar). De gav istället väldigt mycket rabatt på själva avfuktaren så var väl ett sätt att "fiffla" med ROT...
Vet inte om den här typen av grejer är branchs-standard men ger ett väldigt oseriöst intryck...
Jag är mycket nöjd med de som arbetat i mitt hus
Jag är mycket nöjd med de som arbetat hemma hos mig. Husets ventilation har blivit bra med tilluft och frånluft på alla våningsplan. Olika förslag togs fram utifrån husets behov. Åtgärdsförslag togs fram av kunniga på plats.
... Hade i början av processen kontakt med en ung kille på kontoret som var säljare. Jag avskyr säljare som inte landat rätt i sin roll. Min tummen upp går till de som jobbade i mitt hus.
Fantastiskt kunnig och serviceminded…
Fantastiskt kunnig och serviceminded tekniker. Lyssnar och förklarar. Snyggt jobb. Han heter Kristoffer.
Bra Service
Beställde en fuktskyddsåtgärd från Friska Hem Sverige AB. Kvalité och service är de två orden jag skulle beskriva hela processen. Allt från första samtal med kundtjänst till slutleverans.
Finns bara en sak att göra
Finns bara en sak att göra! Få hjälp av advokat.
Fick fel varan och kan inte returnera den
Jag beställde en luftrenare på deras webbplats den 19 februari. Jag fick fel modell pga att de inte ens har den som de annonserade på sin webbplats i lager. Jag bad om att få skicka tillbaka den, och två veckor senare står kartongen fortfarande i min hall eftersom de vägrar skicka en returetikett så att jag kan skicka tillbaka luftrenaren. Självklart har jag inte heller fått någon återbetalning.
SÄMST!!!
SÄMST!!!
Duktigt irriterad på detta företag. Tog 6000 kr för att bekräfta att det fanns tillluft och frånluft. Nu har de dessutom dubbelfakturerat mig varav en av fakturorna nu har gått hela vägen till inkasso. Jag får inte heller svar från företaget, ingen som svarar när man ringer. Har alltså betalat en faktura som jag ska trots missnöjt arbete. Men den andra låter de gå till inkasso och svarar mig inte. Otroligt missnöjd
Varning!
Varning!
Tar gott betalt för undermåliga arbeten. Lurar in dig i långa "serviceavtal" på flera år som inte går att ta sig ur.
Råder alla att leta efter en mer seriös firma.
VARNING för detta företag! Oseriösa!
Tyvärr är det här min andra negativa recension kring Friska Hem. Jag lämnade den första recensionen efter att tjänsterna som jag betalat i fullo för, inte hade slutförts. Jag blev då ombedd att plocka ner den i utbyte mot att de skulle göra det arbete som jag redan hade betalat för, jag var godtrogen och plockade ner den.
Jag kom i kontakt med Friska Hem hösten 2023 angående en kallvind. De gjorde då en Oxidations tvätt och monterade en Trygghetsvakt Vind, med tveksamt resultat. Jag kan inte se några förbättringar.
Samtidigt beställde jag ett serviceavtal, detta avtal innehöll besiktning två år framåt, år 2024 och 2025. Bara detta serviceavtal kostade 3999 kr efter ROT-avdrag.
Besiktningen 2024 gjordes då först efter påtryckningar och lämnad recension. Den skulle blivit gjord i April/Maj men gjordes först i Augusti. Den andra besiktningen har inte blivit gjord än idag.
Jag kontaktade dem flertalet gånger under 2025, men det fanns alltid en ursäkt kring varför deras sida av avtalet inte slutförts. Sista telefonsamtalet som jag hade med Erik Nilsson var 25/8-25, då lovade han att en tekniker skulle ringa upp, inget sådant samtal har skett.
Det här är vad vill jag upplysa andra om, det finns skriftliga avtal, jag har allt på papper, men inte ens det har hjälpt. Var uppmärksamma.
Superb service och installation!
Tveksam säljteknik
En säljare som ringer ner en och inte förstår situationen och inte är lyhörd på mitt behov. Tar på tok för lång tid att komma med offert (får priset muntligt?!?)och missar det jag efterfrågat. Blir dryg och otrevlig då jag ifrågasätter priset på en tjänst och börjar läxa upp mig på telefon om min approach och signalerar med detta att han inte är intresserad att fortsätta ett samtal och göra affär. Extremt opassande och oprofessionellt tycker jag.
När jag informerar att jag kommer skicka en rating kring min upplevelse så pressar han mig och kallar det för ett hot?!?
Har aldrig varit med om något liknande.
Kundbemötande lämnar lite att önska
Jag betalade fakturan i sin helhet i tid (vilket jag kan visa med bankunderlag). Nu en månad senare får jag en ny faktura på 11kr för dröjsmålsränta plus 25kr i fakturaavgift. För att friska hem inte har registrerat min betalning på rätt datum. Det är en skitsumma, men jag tycker att det här är fult.
Ringer kundtjänst, för att jag tänker att det här en enkel sak att lösa… tydligen inte. Jag får ett ganska otrevligt bemötande, och får också förklarat för mig hur Sveriges lagar kring betalningar fungerar och att jag kanske var ute sent med min betalning till sista dagen så banken inte hann (vilket inte heller var fallet).
Nu behöver jag alltså samla bevis och mejla fakturaavdelningen för att bestrida den nya fakturan.
Jag tycker att det här är ett tråkigt sätt att behandla kunder som väljer att vara lojala och tecknar serviceavtal.
Allt gick väldigt snabbt och smidigt
Nykundrabatt??
Själva leveransen fungerade helt enligt förväntningarna, dvs inget att anmärka.
Men. - När jag hade bestämt mig för att ha er som leverantör fanns det något som hette ”ny kund rabatt”, men när jag väl gjorde själva beställningen så var det borttaget. Varför?
Hade den rabatten varit kvar skulle jag gjort en större beställning.

Bra produkter, snabb service
Vänligt bemötande, snabb service. Väldigt nöjd med slutresultatet

Antwoord van Friskahemsverige
Lång leveranstid men fick en fuktmätare…
Lång leveranstid men fick en fuktmätare som kompensation så jag är mycket nöjd med mitt köp

Dit is Trustpilot