Fick idag inkassokrav på fakturor. En stor hög med fakturor som visma tydligen ha tagit över. Räkningarna var på nästan 80.000kr!! Fakturorna är från 10 år tillbaka och den senaste från 2021... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Idioter på kundservice. Min pappa är avliden och jag skulle avsluta hans avtal. Pga av sekretess lagen vill de att han ska ringa in.hur f*n ska han ringa in när han inte lever..då fick jag alternativ... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Extremt missnöjd med era säljare som försöker sälja på tilläggstjänster med väldigt luddig information och som dessutom inte stämde när jag pratade med kundtjänst. Lyssnar inte på mig i telefon, ni... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Ringde upp Göta energi och ville kolla deras avtal och priser. Kom till en kille som bokstavligen babblade hål i huvudet på mig. När jag till slut avbröt honom och ställde lite motfrågor så blev han t... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Geschreven door het bedrijf
Vi är det enkla valet för dig som gillar billig el. Många tycker att billig el är det viktigaste när de väljer elbolag. De senaste fem åren är Göta Energi det elbolag som har växt mest i Sverige tack vare prismedvetna konsumenter. Det har gjort oss till Sveriges största utmanare på elmarknaden. Det innebär att du som kund hos oss kan slappna av och njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val. Välkommen du också.
Contactgegevens
Sten Sturegatan 12, 41726, Göteborg, Zweden
- 020-231500
- info@gotaenergi.se
- gotaenergi.se
Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
Falsk information
Har haft avtal med Göta Energi sedan februari 2022. Fick då av en säljare som ringde mig tre gånger och tjatade, veta att deras elkonto var en fantastisk möjlighet att jämna ut elkostnaden över året och slippa få chockfakturor. Nu 1,5 år senare får vi just en chockfaktura mitt i avtalsperioden. Kvinnan i kundtjänst hävdar då bestämt att avtalet där man förväntas avbetala utslaget på ett år finns ett MEN. Om fakturan är högre än en viss summa en månad ska den betalas på 3 månader. Detta ska kunden själv hålla reda på, beloppet att betala höjs inte på fakturan. Enligt kvinnan i kundtjänst är det kundens eget ansvar att gå in och räkna om fakturan utifrån de olika villkoren varje månad. Den information som gavs till oss vid tecknandet av kontot var att elbolaget skulle höja månadskostnaden om den befintliga inte räckte för att ligga i fas. Detta har inte skett. Nu menar Göts energi att det är ett kundansvar.
Jag anser att de säljer på falsk information. Jag frågade ett flertal gånger om vi skulle ha en fast månadskostnad oavsett om priserna gick upp vilket försäljaren sa att vi skulle. Att månadskostnaden skulle öka i takt med prisökningen. Nu krävs vi på en tredubbel månadskostnad utan förvarning. Vilket skämt att kalla det trygghet.

Antwoord van Göta Energi
Göta Energi hemsida går det inte att säga upp avtalet.
Det går inte att säga upp elavtalet på Göta Energis hemsida som det så snygt finns en rubrik men när du ska skicka ärendet går det inte! Det finns ingen epostadress heller där man kan skicka sin uppsägning.
Uppenbarligen vill dom leda kunderna till deras telefonsupport som man får vänta i all oändlig tid innan någon möjligen svarar!
Men i trustpilot har Göta Energi svarat med att skriva ner sin epostadress som jag kommer att använda mig av.
Med vänliga Hälsningar
Kundnummer 990704

Antwoord van Göta Energi
Man blir kontaktad av säljare om man är kund
Bra pris, bra produkt, dålig personal.
Blev uppringd av någon tjomme som försökte sälja på mig massa onödiga saker. Blockerade numret, ringer ni igen så byter jag elbolag.

Antwoord van Göta Energi
Göta Energi lär inte ut vad ordet NEJ…
Göta Energi lär inte ut vad ordet NEJ betyder. Har blivit antastad av dessa påflugna kvacksalvare i stan och sagt att jag inte är intresserad: resultatet var att dessa unga killar de anställer följt mig och andra halvvägs längst med gatorna genom stan och fortsätt att försöka pracka på alla deras """erbjudanden""". Hur kommer det sig att ni tar er friheten att trakassera folk på öppen gata? Varför fattar ni inte ordet nej?

Vilka sopor
Vilka sopor. Ringer och upp och vill sälja elavtal.. säger flera gånger att jag har ett fast avtal. skiter i vad jag säger och bara babblar på helt utan respekt för vad jag berättar. När killen tillslut fattar att jag har ett bundet avtal med bättre priser än vad de någonsin kunnat ge mig så lägger han bara på luren utan att säga något pojkspolingen. Vilket skämt detta bolag är.

Antwoord van Göta Energi
Det är skurkar som arbeta på…
Det är skurkar som arbeta på kundtjänsten på Göta Energi. Deras hemsida är för att dölja de riktiga priserna. När jag inte hittade information om priserna ringde jag till Göta Energi för att ta reda på något. Tre gånger i rad har kundtjänsten uppgett fel information, vilket resulterade i att jag fick betala ca 20000kr för mycket på vintertrygg-avtal. De påstår att de har informerat mig om villkoren för detta avtal, vilket aldrig har förekommit! Kundtjänsten lovade att granska ärendet för fem veckor sen, men fortfarande inte återkopplat! Det återstår för mig att gå till domstolen via Konsumentverket.

Har haft vintertrygg i 4 år
Har haft vintertrygg i 4 år. De första två åren fick jag info om hur mycket jag sparat när ni ringde om jag ville förnya till kommande vinter. Nu har jag ringt er flera gånger för att få reda på hur mycket jag förlorat på vintertrygg. Helt plötsligt har ni tappat förmågan att räkna o meddelar att det får jag räkna ut själv. Att räkna på pluss det klarade ni men inte minus

Vintertryggsbluffen
För några år sedan blev jag per telefon erbjuden ett, enligt Göta energi, förmånligt elavtal kallat Vintertrygg. Tryggheten bestod i att man erbjuds ett fast pris under vinterhalvåret som skydd mot kraftiga svängningar på elprismarknaden. Med den nuvarande turbulensen på energimarknaden är det först nu jag inser att tryggheten i första hand är till för energibolaget som i skydd av namnet lägger sig på ett högt fast ockerpris som tryggar en god vinst.
Det fasta priset omförhandlas varje år. Detta låter ju seriöst, men förhandlingspartnern är Nord Pool, elbörsen i Oslo. En märklig förhandlingsordning kan tyckas. Ungefär som om fastighetsägaren skulle förhandla med fastighetsbolaget om vilken hyra hyresgästerna ska betala. Eller som om direktören skulle förhandla med aktieägarna om löntagarnas löner. Förhandlingar brukar föras mellan parter med motstående intressen och förhoppningsvis mynna ut i en överenskommelse som är godtagbar för bägge sidor. Här är det en sida som dikterar villkoren.
Göta energi säger att om man inte är nöjd med avtalet kan man säga upp det. Med samma argumentationsteknik kan man hävda att om arbetaren inte är nöjd med lönen kan hen alltid söka ett annat arbete. Eller om hyresgästen tycker att hyran är för hög kan den ju söka ny bostad.
Nu är äntligen Göta Energis vintersäsong över och med det fasta pris som gällt under ”trygghetsperioden” så torde bolaget gjort sig en god hacka på kundernas bekostnad. Hoppas att de lika högstämt redovisar sitt överskott som de år då vintertryggskunderna råkat få några ören under snittpriset.

Antwoord van Göta Energi
Det står på hemsidan att min faktura…
Det står på hemsidan att min faktura för mars 485 kr är obetalt.Jag betalat denna faktura den 8.e mars med 494 kr. För varje faktura jag betalar innan förfallodagen är det detsamma alltså det står att fakturan är obetalt.

Antwoord van Göta Energi
De ringer och stör även fast jag på…
De ringer och stör även fast jag på sidan bockat för att inte bli uppringd. Svarar man inte så kommer de ringa varje dag enda tills man svarar. De ringer förövrigt ganska ofta och stör om tex olika ofördelaktiga erbjudanden. Jag har lämnat Göta energi eftersom jag upplever de som påträngande

Lurendrejeri
Blev lurad av en fältsäljare och utan att godkänna något avtal började de skicka fakturor till mig

Antwoord van Göta Energi
Vi kan absolut inte rekommendera Göta…
Vi kan absolut inte rekommendera Göta Energi . De övertalade oss att tekna avtalet vintertrygg många månader innan vinter började . Vi fick ett fast pris som var 205 öre i elomrade 2 , Norrland . Alla som hade haft rörligt pris hade betalt 300 % mindre än vi . Jätte dåligt från Göta energi .

Antwoord van Göta Energi
Sämre får man leta efter
Sämre får man leta efter, luras och tar överpris på elen. TA ALDRIG ETT VINTERAVTAL MED DEM DU BLIR GRUNDLURAD!!!!!!!!!!!

Trakasserad på telefon 16 ggr på 10 dagar
Detta företag?? har under 10 dagar ringt och trakasserat mig 16 gånger!!! Är uppenbarligen helidioter, kommer nu polisanmäla och självklart lämna dessa idioter.

Antwoord van Göta Energi
Allt är klart och tydligt
Allt är klart och tydligt, jag är inte orolig om mina uppgifter är säkra eller inte.

Antwoord van Göta Energi
Hade vintertrygg oktober 2022 till mars…
Hade vintertrygg oktober 2022 till mars 2023. Har förlorat ungefär 11 000SEK mot om jag hade valt rörligt.

Antwoord van Göta Energi
Norwegian funkade dåligt men elbolaget var bra.
Vi gick över via en länk från Norwegian, den verkar inte ha fungerat så vi blev helt utan poäng och väldigt irriterade. Inte första gången det händer med Norwegian iofs så är väl svårt att vara för arg på Elbolaget. Elbolaget borde kanske informera bättre att det inte är Norwegian man skriver upp sig med för att gardera sig själva bättre.
Kundtjänst var trevliga och sänkte även uppsägningstiden. En positiv upplevelse ändå av elbolaget. Väldigt trött på Norwegian..
Uppdatering:
Kundtjänst ringde upp och efter lite mailande så kunde dom lösa det. Väldigt bra kundtjänst.

Antwoord van Göta Energi
Brutit avtal den 15/2 efter att ha…
Brutit avtal den 15/2 efter att ha mejlat kundtjänst hos Göta Energi hur jag ska gå tillväga. Även läst kostnader för avtalsbrott i villkoren. Fick svar att det är bara att kontakta det nya elbolaget så sköter de allt. Jag frågade ytterligare 1 gång om jag inget behöver göra, svar nej från kundtjänst. Jag bytte bolag, fick ett mejl "tråkigt att du lämnar oss"...
Idag kom fakturan fr Göta Energi som debiterat mig för hel månad trots att el levererats från Vattenfall sen den 15/2. Ingen avbrottsavgift på resterande månader med 2 kr dagen som kundtjänst uppgivit o även står i deras avtal samt 485 kr i en adm avgift. Utan jag har blivit debiterad för något jag inte ens fått levererat till mig. Vägrar betala denna faktura. Vet exakt hur många kwh jag använt fram till den 15/2. Går inte att ringa kundtjänst

Personalen mår dåligt!
Jag har hört från flera håll att personalen, som är unga människor i början på sin yrkeskarriär, mår dåligt. Det är i Göteborg.
Se gärna över det.
Mår personalen bra, behandlas de väl, då presterar de också på topp!
Dit is Trustpilot