Fick idag inkassokrav på fakturor. En stor hög med fakturor som visma tydligen ha tagit över. Räkningarna var på nästan 80.000kr!! Fakturorna är från 10 år tillbaka och den senaste från 2021... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Idioter på kundservice. Min pappa är avliden och jag skulle avsluta hans avtal. Pga av sekretess lagen vill de att han ska ringa in.hur f*n ska han ringa in när han inte lever..då fick jag alternativ... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Extremt missnöjd med era säljare som försöker sälja på tilläggstjänster med väldigt luddig information och som dessutom inte stämde när jag pratade med kundtjänst. Lyssnar inte på mig i telefon, ni... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Ringde upp Göta energi och ville kolla deras avtal och priser. Kom till en kille som bokstavligen babblade hål i huvudet på mig. När jag till slut avbröt honom och ställde lite motfrågor så blev han t... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Geschreven door het bedrijf
Vi är det enkla valet för dig som gillar billig el. Många tycker att billig el är det viktigaste när de väljer elbolag. De senaste fem åren är Göta Energi det elbolag som har växt mest i Sverige tack vare prismedvetna konsumenter. Det har gjort oss till Sveriges största utmanare på elmarknaden. Det innebär att du som kund hos oss kan slappna av och njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val. Välkommen du också.
Contactgegevens
Sten Sturegatan 12, 41726, Göteborg, Zweden
- 020-231500
- info@gotaenergi.se
- gotaenergi.se
Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews
Vi har blivit lurade av er säljare
Vi har av säljare på ert bolag blivit lurade när vi blev övertalade att vara kvar som kunder när vi ville säga upp avtalet och när vi påpekar det så får vi ingen respons. Ni håller inte vad ni lovar och när vi vill bryta avtalet så kan vi inte göra det utan sitter fast ytterligare i 3 månader. Allt enligt kundtjänst som var nonchalanta och helt avvisande mot oss. Vi har gjort en KO-anmälan och lagt upp en resension på Google.
Kristina och Sören

Antwoord van Göta Energi
Avtal utan bindningstid betyder hos…
Avtal utan bindningstid betyder hos detta företag 3 månaders bindningstid. Missade med detta och blev debiterad en hög avgift. Det finns så många sjyssta leverantörer så välj någon annan.
Jag blev debiterad 18 månadsavgifter för att ha missat era villkor att ingen bindningstid betyder 3 månaders bindningstid. Detta är varken seriöst eller sjysst.

Skamlig brist på kommunikation
Har just skickat en anmälan till Energimarknadsbyrån avseende Göta Energi. Ärendet gäller chockhöjning av elpriser (540 %), bristfällig info avseende uppsägningstid, samt undermålig kommunikation (jag har försökt upprepade gånger att få en vettig kontakt).
På grund av dessa faktorer bestrider jag en slutfaktura med straffavgift för avtalsbrott.
Det är alldeles för långt att referera här, men efter att ha varit mycket nöjd kund i över 15 år, blir betyget nu knappt en spets av en stjärna.

Antwoord van Göta Energi
Ett elbolag som verkar ha som…
Ett elbolag som verkar ha som affärsidé,att lägga till en massa oönskade tjänster och kostnader. (T.e.x rent vatten)
Det går inte att välja bort dessa på hemsidan,istället skall man kontakta kundtjänst, som är omöjlig att få tag på telefon.
Vi bytte elbolag,och som gräddepå moset kommer en faktura på "avtalsbrott"!!!
Betalar denna gladeligen, för att ALDRIG ha med detta företag att göra igen!!
Replik på svar ifrån Göta Energi:
Att straffa varenda kund som väljer att lämna er som leverantör, med en hittepå avgift är väl inte så främjande för ert rykte. Det är ett beteende som inte hör hemma i affärsvärlden. Gör er tillgängliga på kundtjänst, så att det går att avbeställa tjänster och dylikt.
Mbh
Patrik Johansson

Antwoord van Göta Energi
2,5 veckanegter att jag fått en…
2,5 veckanegter att jag fått en skriftlig bekräftelse från Göta Energis kundtjänst att jag inte ska bli uppringd av deras försäljare så ringer deras försäljare upp mig på ett nummer registrerat på LeadDesk Solutions AB (enl. Truecaller).
Jag frågar varför jag har blivit uppringd när jag bett om att inte bli det. Försäljaren vägrar lyssna och det hela slutar med att jag lägger på luren.
Göta Energi är inget annat än ett skräpföretag med rutiner som inte fungerar med personal som inte vill lyssna. Ren och skär inkompetens.
Undvik Göta Energi till varje pris.

Trevlig och tillmötesgående personal
Trevlig personal. Lätta och snabba att få tag på. Inget krångel. Sänkte elräkningen ett par hundra kr. Snälla och tillmötesgående och hjälpte mig att skriva av avgifterna.

Antwoord van Göta Energi
Tillhör skaran som blivit inlurad i…
Tillhör skaran som blivit inlurad i Vintertrygg-avtal.
Det började med en telefonförsäljare som i mars lyckades få mig att acceptera ett nytt "bättre" avtal (inte vintretrygg dock) än vad jag hade. När jag fick bekräftelsen så stämde det inte med vad som var lovat. Ringde kundtjänsten som hjälpte mig att återställa avtalet jag hade och jag fick det även förlängt som kompensation. Det hela lät väldigt bra och det har sedan rullat på. När jag nu fick fakturan för oktober så visade det sig att jag fått vintertryggavtal i mars utan att ha varken bett om det eller ens efterfrågat det. I ett svar på ett annat inlägg här från Göta Energi så påstår de att man får information om priset i juli men någon sådan information har vi aldrig fått. När jag nu kontaktar kundtjänst så visar det sig att man är låst i 6 månader till ett pris som man kan undra hur det räknats ut. 3:- + moms per kWh är hutlöst. Endast en gång de senaste åren har spotpriset varit på nivån 3:- och det var i augusti i år (2022). Det värsta är att man bemöts med misstro när man försöker förklara, vi har under 30 år haft rörligt avtal, varför skulle vi byta när vi dessutom skulle installera solpaneler? (blev färdiginstallerade i september).
När jag till slut kräver att få säga upp avtalet så fick jag inte göra detta utan det skall vara 90 dagar innan och nu i november var det "för tidigt", det är väl senast 90 dagar?
Alla skriverier om nöjda kunder, flexibilitet etc. är bara tomma ord. Har aldrig i hela mitt liv varit så besviken på någon leverantör. Först har jag fått ett avtal jag aldrig bett om och sedan i princip ett "långnäsa" bemötande i kundtjänst. Aldrig mer Göta Energi!

Skrämmande dåligt
Skrämmande dåligt! Har inte ens fått ta del av mitt avtal . När jag ringer efter 13 dagar och säger att jag vill häva mitt abonnemang så vägrar dom och säger att tiden löpt ut. Har stött på dålig kundservice innan, men detta tar priset av allt dåligt som finns att komma med. Dessutom tillval som jag inte bad om har blivit tillagda och jag har fortfarande inte fått se avtalet fysiskt. Sjukt att man måste vända sig ARN och konsumentverket för ett avtal som inte äns börjat gälla än. Ringer detta företag så kasta telefonen så långt deet går.

Antwoord van Göta Energi
Göta energi lägger till egna tillval
Det funkar helt ok ännu men lite lurendrejare är de allt. När jag i september ändrade avtal från mitt initiala avtal (genomsnittspris) med Rent vatten och El-konto som tillval (som jag aktivt inte hade valt men betalat för under alla år för att jag helt enkelt inte synat avtalet och brytt mig =(får skylla mig själv)) så valde jag timpris med El-konto och var då noga med att INTE fylla i Rent vatten. Döm om förvåningen när Rent vatten ändå var fakturerat i oktober. De fick då ett ilsket mail tillbaka om att omgående plocka bort tillägget, vilket man gjorde.
Så har man Göta Energi så ska man noga syna fakturorna!

Antwoord van Göta Energi
Besviken!! Känner mig lurad!
Jag fick ett nytt vintertryggerbjudande i juli, 2,56,38 kr per kwh inklusive moms. I kontakt med Göta energi blir jag sedan övertalad att inte ta erbjudandet. Killen säger att fler kärnkraftverk kommer att startas, att politikerna kommer att agera och inte tillåta dessa höga elpriser, att jag ska ta rörligt avtal i stället. Att jag tjänar på det! Jag känner mig grundlurad av Göta Energi! Försökte ångra mig eftersom de övertalat mig att inte ta vintertrygg men det fick jag inte. De skyllde ifrån sig dessutom, nästan som om inte denna kille tillhörde bolaget!!!
....Jag vill tillägga och uppdaterar detta inlägg nu i januari 2023:
Jag blev rådd av Göta energi att teckna priskollen och skulle då få minst 6 mail i året med erbjudande om att binda till ett lägre elpris i 2 månader då de såg att priserna skulle gå upp. Gjorde detta. Jag fick ett enda erbjudande och band elpriset med detta men fick då betala mer än dubbelt så mycket som alla andra!! Samt att jag sedan inte heller fick fler mail med erbjudanden trots att jag betalat priskollen varje månad! Det borde ju dessutom vara en garanti då man får ett erbjudande att man åtminstone inte ska betala MER än andra!! Man betalar ju dessutom priset för tjänsten att få möjlighet att teckna lägre pris. Helt galet upplägg! Besviken! Har idag ringt och sagt upp priskollen. De kan inte förklara varför jag inte fått mina mail som jag betalat för!!

Antwoord van Göta Energi
Ringde göta energi för att se vad de…
Ringde göta energi för att se vad de har att erbjuda! Vi valde dock att tacka NEJ och idag är vi så glada för det! Kvinnan lägger på i örat på mig!
Häromdagen ringer en annan och när jag snällt men bestämt säger tack men nej tack så lägger han återigen i örat på mig!
Ni borde utbilda er personal i kundbemötande! Varning för fruktansvärt otrevlig och dryg personal!
Usch!

Antwoord van Göta Energi
Kommer aldrig igen som kund
Kommer aldrig igen som kund, kommer inte att rekommendera.

Kontaktade Göta Energi i dag 20221108
Kontaktade Göta Energi i dag 20221108. Jag ville säga upp mitt avtal vilket alla har rätt till. Kom i kontakt med en mycket otrevlig kvinna. Hon sade att jag fick täckna ett avtal hos en annan leverantör. Och då så upphörde mitt avtal hos Göta energi. Givetvis är det kontrakt brott och jag får betala vilket jag är medveten om. Jag förklarade för henne att jag ville stanna kvar som kund fast jag ville ha ett löpande avtal. Till svar fick jag att Göta energi inte ville ha sådana kunder. Vilket jag tycker är väldigt konstigt. Fruktansvärt otrevlig kvinna.
20221111 jag blev uppringd av en annan person från Göta Energi den 9 nov. Han undrade varför jag skulle lämna Göta energi och jag förklarade allt som hade inträffat. Han beklagade det som hade inträffat och sade att det inte var första gången det hade hänt. Han undrade om jag ville stanna kvar som kund fast med rörligt pris. Han skulle återkomma komma till mej samma dag men har inte hört ett ljud från Göta energi ännu. Vad är det för människor som driver det företaget?

Antwoord van Göta Energi
Två elavtal med Sveriges sämsta elleverantör
Jag har ett tvåfamiljshus med två separata elmätare. Alltså en elmätare för vardera lägenhet/våning. Jag tecknade i slutet av september ett nytt elavtal för den ena lägenehten och var extremt tydlig med att det gäller lägenhehten med angivet anläggnings-ID.
Det tar tid innan något händer, efter påtryckningar ska de slå på elen, det tar ytterligare tid och till slut visar det sig att Göta Energi på eget bevåg lagt beställningen på det andra anläggnings-IDt. Detta påpekades både i skrift och via telefon, de skulle åtgärda problemet. Efter ytterligare tid är elen fortfarande inte aktiv i den andra lägenehten, efter nytt telefonsamtal löser det sig. Men det visar sig snabbt att Göta Energi då, istället för att byta uppgifter om vilket anläggnings-ID som ska gälla, har tecknat ett till avtal.
Så nu har jag två elavtal med Sveriges sämsta elleverantör. Ett avtal per elmätare, vilket inte var min avsikt.

Antwoord van Göta Energi
Hej förstår inte riktigt alla klagomål?
Hej förstår inte riktigt alla klagomål?
Har haft G.E nu i ex antal år och har aldrig haft problem utan vintertrygg avtalet ”räddade” mig förra året och i år så fick jag ett erbjudande som självklart är många ören dyrare men tycker när jag noga jämfört andra bolag vara bra! Försökte även få in min son men då var avtalen fulla. För mig innebär det att det är ett attraktivt avtal? Blev även uppringd och fick rådgivning vilket aldrig har hänt förut!

Antwoord van Göta Energi
Vintertrygg blev som många andra sagt…
Vintertrygg blev som många andra sagt här vinterdyr 246 öre/kWh är högre än spotpriset någonsin varit man känner sig rejält lurad.

Antwoord van Göta Energi
Skulle teckna ett avtal och var tvungen…
Skulle teckna ett avtal och var tvungen att skicka blankett. Efter mer än en månad så kontaktar mitt nuvarande bolag mig och säger att jag inte gått över till det nya, alltså Göta energi. Sagt upp det gamla med. Har försökt nå Göta energi angående detta hur länge som helst nu. Får aldrig någon hjälp utan säger bara ”lämnar detta till någon som ringer upp dig”. så dåligt! Blir att teckna något annat… Och på det hela så är det riktigt otrevlig kundtjänst (när man väl får tag i någon som ändå inte hjälper dig).

Ockerpriser
Vinter”trygg” för 3kr/kwh när marknadspriset är en tredjedel känns väldigt tryggt.
Rent ocker från Göta Energi.
Speciellt när man som kund inte kan tacka nej till det ”erbjudna” fastpriset under vintern, och man redovisar inte hur man kommit fram till priset heller.
Nej, avstå från detta bolag i största möjliga mån.
Edit efter Göta Energis svar:
Stämmer att man får sitt pris i Juli, men ingen information om att man kan byta avtalsform i samband med detta.

Blir aldrig av med dem
Blir aldrig av med dem
Skickar fakturor på små fakturor flera år efter att du äntligen blivit av med dem! 4 år senare skickar de fortfarande fakturor då och då på en gammal adress. Jäkla bluff! Varning!! Tog flera år att bli av med dem också.

Dit is Trustpilot