Göta Energi Reviews

TrustScore 2 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Fick idag inkassokrav på fakturor. En stor hög med fakturor som visma tydligen ha tagit över. Räkningarna var på nästan 80.000kr!! Fakturorna är från 10 år tillbaka och den senaste från 2021... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Idioter på kundservice. Min pappa är avliden och jag skulle avsluta hans avtal. Pga av sekretess lagen vill de att han ska ringa in.hur f*n ska han ringa in när han inte lever..då fick jag alternativ... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Extremt missnöjd med era säljare som försöker sälja på tilläggstjänster med väldigt luddig information och som dessutom inte stämde när jag pratade med kundtjänst. Lyssnar inte på mig i telefon, ni... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ringde upp Göta energi och ville kolla deras avtal och priser. Kom till en kille som bokstavligen babblade hål i huvudet på mig. När jag till slut avbröt honom och ställde lite motfrågor så blev han t... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Elektriciteitsbedrijf

Geschreven door het bedrijf

Vi är det enkla valet för dig som gillar billig el. Många tycker att billig el är det viktigaste när de väljer elbolag. De senaste fem åren är Göta Energi det elbolag som har växt mest i Sverige tack vare prismedvetna konsumenter. Det har gjort oss till Sveriges största utmanare på elmarknaden. Det innebär att du som kund hos oss kan slappna av och njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val. Välkommen du också.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Alle reviews

0 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Fast i ett dyrt avtal pga ”missförstånd”

Ville teckna timpris i slutet av sep. Det fanns då inte att erbjuda, då ville jag byta elleverantör SAMT se till att jag inte gick in på deras VIntertrygg-avtal med ett fast pris på över 3 kr per kWH, bundet i 6 månader.
Inga problem fick jag till svar.
Döm om. Min förvåning när jag ändå är med i Vintertrygg-avtalet de sista månaderna innan jag avslutar. ”Ett missförstånd” enligt dom själva, vilket ger mig dubbelt så dyra räkningar de sista månaderna. Skönt att lämna

4 november 2022

Hej Lasse!

Under den fasta perioden av Vintertrygg är man bunden, detta för att vi köper in en volym med el i förväg, är du missnöjd med ditt elavtal är du välkommen att ta kontakt med kundservice.

Trevlig måndag!

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Skulle gärna se på mina fakturor vad…

Skulle gärna se på mina fakturor vad exakt jag sparar på mitt vintertrygg avtal? Detta bör ni göra mer tydligt då min faktura ligger på över dubbelt så mycket från förra året då ni inte heller specifierade detta på fakturan. Man vill ju se vad man sparar med detta avtal.

2 november 2022

Hej Helene!

Tack för feedback, jag tar din idé vidare till rätt avdelning.

Trevlig Torsdag!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Har nu i vinter vintertrygg

Har nu i vinter vintertrygg. Detta verkar bli en onödigt dyr historia då elen är och spås vara betydligt billigare än vad detta "trygga" avtal erbjuder. Vad gör Göta energi åt detta? Gnuggar händerna eller reviderar det för högt satta priset?

29 oktober 2022

Hej Camilla!

Med tanke på hur elpriserna har varit senaste året, så har våra elexperter satt Vintertrygg priset i tro om att det kommer vara förmånligt. Detta är även ett elavtal som vi har sålt helt slut på denna vinter, då många av våra kunder tror starkt på detta avtal.

Önskar dig en fortsatt trevlig måndag!

Riktiga lurendrejare

Vill ni bli lurade? Då ska ni beställa elhandelsavtal via göta energi. Jag blir så förbannad, irriterad och besviken på mänskligheten när allt handlar om att försöka lura till sig kunder och binda kunder till avtal som de inte gått med på bara för att en enskild person ska tjäna lite provision, få en klapp på axeln för att denne har varit en "bra säljare" genom att ljuga.... de lägger på extrasaker på ditt abonnemang, de säger att du kommer att få extra bonustimmar om du väljer dem, de säger att du ska få fri avgift i flera månader utan att du får det etc etc... Mår de bra av att ljuga för andra människor? Då är detta inte ett företag jag skulle vilja ha något att göra med i framtiden.

11 augustus 2022

Hej Isabell!

Vi är Schysst elhandel certifierade, detta betyder att vi inte kan lägga till saker på ditt avtal utan en skriftlig accept. Har du fått en dålig upplevelse av oss, ber vi ödmjukast om ursäkt.
Du är välkommen att ta kontakt med kundservice för att diskutera ditt avtal!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Hej tycker inte att dom är dåliga haft…

Hej tycker inte att dom är dåliga haft dom ett år snart .och mycket nöjd.fick ett bundet bra avtal och har atogiro.inge problem.inte ännu iallafall. Bra företag .(kanske bytt personal nu då.? Så det är dom som är problemet )

27 oktober 2022

Hej Gunnel!

Vi tackar för att du har tagit din tid för att skriva din fina recension.

Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

Besviken

Har aldrig i mitt liv fått inkasso. Fick det nästan direkt när jag bytte elbolag till Göta energi. Har inte behövt betala genom Kivra innan utan nu 3 månader efter måste jag gå in själv och betala det manuellt?
De garanterade även att det skulle bli billigare än mitt dåvarande elbolag..

27 oktober 2022

Hej Patricia!

Du är välkommen att ta kontakt med vår kundservice, så att vi kan diskutera ditt elavtal.

Önskar dig en trevlig Fredag!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Göta Energi har ett bedrägligt beteende

Blev uppringd av Göta energis säljare, jag nekade till att ändra något i mitt pågående avtal flera gånger, hen skickade även ut bekräftelse där jag skulle använda Bank ID, vilket jag INTE gjorde, fast jag nekat lades tjänsterna, rent vatten och priskollen på mitt avtal. Trots upprepade kontakter har inte dessa tjänster inte tagits bort. Det är små summor 31+ 39kr men jag är övertygad att flera råkat ut för samma sak, detta genererar stora pengar till Göta energi för tjänster som inte är behövda eller ens beställda. Jag uppmanar alla som råkat ut för detta att göra en polisanmälan (bedrägeri) ARN har beloppsgräns på 500kr, vilket gör att det inte går att anmäla dit.

1 mei 2022

Hej Maggie!

Vi är Schysst elhandel certifierade, detta innebär bland annat att vi inte kan lägga till något på ditt avtal utan en skriftlig accept.

Du är välkommen att ta kontakt med kundservice för att få hjälp med ditt ärende.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

EJ SERIUS FÖRETAG DRIBLAR MED AVTAL NÄR…

EJ SERIUS FÖRETAG DRIBLAR MED AVTAL NÄR DU SÄGER UPP AVTALE 3MÅNADERS UPPSÄGNINGS TID BLIR OFTAS 6 MND TYVÄR KAN JAG INTE REKONOMERA BOLAGET

21 oktober 2022

Hej Egil!

Vad tråkigt att höra att du har fått en dålig upplevelse av oss, detta vill vi självklart inte.
På det rörliga elavtalet Spot - on har vi ingen bindningstid utan endast 90 dagar uppsägningstid, detta står även i avtalet. Så att vi förlänger detta till 6 månader stämmer inte.

Trevlig helg!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Varning varning. Håll er borta från detta bolag!!!!

Jag lyckades få två elleverantörer samtidigt pga Göta Energi. Det ska ej vara möjligt, men de lyckades. Och ja, jag vet att man har en fast elnät leverantör Göteborg Energi. Sen kan man ha en helt annan leverantör av el leverans. Där finns det många att välja mellan. Det just el leveransen ni lyckats koppla på er igen när den nya skulle ta över. Har ringt dem ungefär 100 gånger om detta. Har ej lyckats än, får bara massa dåliga lösningar om förlängning hos dem. I stället för att lösa problematiken.

19 oktober 2022

Hej John!

Detta låter märkligt, som du skriver så ska man inte kunna ha två leverantörer på samma adress. Du får gärna skicka in dina fakturor från ditt andra bolag till vår mail så kan vi kika på detta.

Sämsta bolaget någonsin

Sämsta bolaget någonsin. Dom bluff fakturerar massor med id-skydd och skickar till inkasso när man inte betalar ! Är inte kund och ändå fakturerar dom ! Skaffa aldrig dom !

18 oktober 2022

Hej Rickard!

Då Id - skydd inte har något med ditt elavtal att göra kan man ha detta även om man inte köper el från oss. Har du funderingar kring detta är du välkommen att ta kontakt med vår kundservice.

Ha det gott!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fantastisk företag

Fantastisk företag. Väldigt hjälpsamt kundservice med ett seriositet omkring sig. Svårt att tror att det finns en bättre alternativ :)

18 oktober 2022

Hej Andrew!

Vi tackar ödmjukast för att du tagit din tid och skriva dessa fina ord.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ni är lurendrejare som inte upplyser…

Ni är lurendrejare som inte upplyser kunderna om ett sk elkonto. Jag sa upp mitt avtal och frågade om allt var klart och det var det men det var 7nte klart blev jag varse om när det dimper ner en faktura från inkasso. Tack era lurendrejare, jag tänker INTE rekommendera er......

17 oktober 2022

Hej Bibbi!

Har man en skuld på El - kontot vid avslut, så har man tre månader på sig att betala in denna. Görs inte detta går det vidare enligt Inkassorutiner.

Har du fler frågor kring detta är du välkommen att ta kontakt med oss via kundservice.
Ha det gott!

Bryr sig inte om NIX

Ringer och försöker sälja tjänster trots att jag är i NIX.

Efter deras svar: Jag ska INTE behöva kontakta dem när jag är med i NIX. De ska kolla av NIX och respektera lagar och regler. Jag har anmält dem.

13 oktober 2022

Antwoord van Göta Energi

Ta gärna kontakt med oss så kan vi spärra ditt nummer.

Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

Under all kritik

Min mamma, 84 år gammal, flyttade till en ny lägenhet i Lund. Trots inlämnad flyttanmälan och ett antal telefonsamtal till Kundtjänst har inget hänt utan hon betalar fortsatt för två lägenheter. ca 1400:-. Varför Göta energi inte kan åtgärda detta trots ett antal telefonsamtal och påstötningar från Kraftringen är under all kritik.

3 oktober 2022

Hej Magnus!

Ni är välkomna att ta kontakt med oss via kundservice så att vi kan reda ut detta.

Önskar er en fortsatt trevlig fredag!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

De är inte ens värda en stjärna

De är inte ens värda en stjärna. Bytte till Göta Energi, för att ge dem en chans, kan inte vara så dåliga som recensionerna säger, tänkte jag, men ack vad fel jag hade. Rena blufföretaget. Gör allt för att tjäna ”extra” pengar på sina kunder och är dessutom oförskämda mot dem.
Glad att jag lämnar Göta Energi vid årsskiftet.

12 oktober 2022

Hej Inga - Lil!

Vad tråkigt att du har fått en dålig upplevelse av oss, detta vill vi såklart inte.
Du är välkommen att ta kontakt med kundservice och diskutera ditt avtal.

Mycket dåligt

Mycket dåligt! Ringer upp för att sälja el men när jag säger att jag vill läsa lite på deras hemsida innan jag bestämmer mig för att byta leverantören lägger dem på luren.
Riktigt dåligt!

12 oktober 2022

Hej Madde!

Vi beklagar att du fick en dålig upplevelse med våra säljare, vi tar det direkt vidare till rätt avdelning!

Önskar dig en fortsatt trevlig dag!

Rent lurendrejeri

Rent lurendrejeri. De väntar tills ångerrätten har passerat innan de ens skickar fullmakten till det lokala elbolaget.

Resultatet av det var att jag fick ett väldigt dyrt tillsvidareavtal hos lokala elbolaget under den tiden. Kontaktade då Göta energi varpå killen i telefonen hävdade att de alltid gör så vid byte av elavtal men att det hade gått snabbare vid flytt. Jag skrev in en nuvarande adress och en ny adress dit elen skulle levereras vilket jag kan tycka borde peka på en flytt men fick då detta svar av killen i telefon ”det kan man tycka men så funkar det inte”.

Elen började inte levereras förrän 28 sept, och jag beställde den 29 augusti.

Har kontaktat energimarkmadsbyrån om att de väntar tills ångerrätten gått innan de gör något.

Riktigt fult företag. Håll er borta.

29 augustus 2022

Hej Ted!

Vi måste alltid vänta ut ångerrätten innan vi kan skicka ut fullmakten till ditt nuvarande bolag, detta för att du som kund alltid ska ha möjligheten att kunna ångra ditt avtal.

Önskar dig en fortsatt trevlig dag!

VARNIG FÖR MYCKET OSERIÖST FÖRETAG

VARNIG FÖR MYCKET OSERIÖST FÖRETAG

Jag har varit kund hos detta företag innan jag bytte elbolag till något mycket bättre. Tyckte redan när jag var kund att jag blev lurad in i avtal och att de gärna lockar med både presentkort och som en kompis sa till mig idag elsparkcykel.

Vilket bolag ringer och erbjuder massor med annat strunt när man ska foka på sin core-företagsamhet. Jag kan köpa att man använder säljare som försöker få en att nappa men att de aldrig ger upp och ringer flera gånger fast man sagt tydligt att man EJ vill byta tillbaka igen så fortsätter de att ringa.

Idag blev jag uppring av en tjej som läste ur manus och vägrade lyssna på vad jag sa. Även fast jag sa att jag ej var intresserad minst 4 gånger i samma samtal. Jag gillar inte att vara otrevlig men detta får mig att bli vansinnig.

Nästa gång ni ringer mig så kommer jag att göra en GDPR anmälan på detta företag så de får böter. Så ring mig absolut EJ igen. Rekommenderar alla andra som läser detta att göra det samma.

1. Informera om att du ej är intresserad
2. Att de skall ta bort dig från deras register
3. Om detta ej hjälper gör en GDPR anmälan.

Sluta vara så oseriösa och bygg ett bra företag istället för att spamma ner världen. Är själv företagare och skulle aldrig behandla blivande eller tidigare kunder på detta viset.

Tack men nej tack!

11 oktober 2022

Hej Mikael!

Vi har olika kampanjer där vi erbjuder olika saker som presentkort eller rabatt på elpriset under en period.
Att du inte känner dig hörd i samtalen ska vi ta vidare till rätt avdelning och vill du inte att vi ringer upp längre är du välkommen att lämna ditt nummer via kundservice så kan vi lägga detta i en spärrlista.

Önskar dig en fortstatt trevlig vecka!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Se upp, de lurar in dig i dyrt fast avtal

Skriver ett omdöme om hur Göta Energi lurat oss på vårt avtal och då svarar Göta Energi här på Trustpilot; "Du är välkommen att ta kontakt med kundservice på 020-231500 så ska vi kika på vad vi kan göra med ditt avtal" Det är just det jag gjort och de tänker inte ändra något, trots jag sagt att jag ville byta avtal innan de tvinga in mig i fast avtal. Varnar för detta elbolag, kan bli mycket dyrt för dig.

11 oktober 2022

Hej Anders!

Vi beklagar att du känner dig lurad av oss, detta vill vi såklart inte. Men vad vi förstår ligger du på ett Vintertrygg avtal och detta avtal är et superavtal denna vinter, vi har tom. sålt slut på detta avtal och kan inte erbjuda detta för fler.

Trevlig Onsdag!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Har haft Göta Energi i flera år och…

Har haft Göta Energi i flera år och varit nöjd, men nu smackar dom på lite allt möjligt utan att man vet om det. Betalar nu för id-skydd out of the blue. Sa upp skiten för det här har blivit ett shady bolag.

6 oktober 2022

Hejsan!

Vad tråkigt att höra att du inte är nöjd med oss längre, detta vill vi såklart inte. Då vi är Schysst elhandel certifierade, får inte lägga till saker på något avtal utan en skriftlig accept.

Vi hoppas självfallet att du kan tänka dig att komma tillbaka till oss i framtiden!

Dit is Trustpilot