Fick idag inkassokrav på fakturor. En stor hög med fakturor som visma tydligen ha tagit över. Räkningarna var på nästan 80.000kr!! Fakturorna är från 10 år tillbaka och den senaste från 2021... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Idioter på kundservice. Min pappa är avliden och jag skulle avsluta hans avtal. Pga av sekretess lagen vill de att han ska ringa in.hur f*n ska han ringa in när han inte lever..då fick jag alternativ... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Extremt missnöjd med era säljare som försöker sälja på tilläggstjänster med väldigt luddig information och som dessutom inte stämde när jag pratade med kundtjänst. Lyssnar inte på mig i telefon, ni... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Ringde upp Göta energi och ville kolla deras avtal och priser. Kom till en kille som bokstavligen babblade hål i huvudet på mig. När jag till slut avbröt honom och ställde lite motfrågor så blev han t... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Geschreven door het bedrijf
Vi är det enkla valet för dig som gillar billig el. Många tycker att billig el är det viktigaste när de väljer elbolag. De senaste fem åren är Göta Energi det elbolag som har växt mest i Sverige tack vare prismedvetna konsumenter. Det har gjort oss till Sveriges största utmanare på elmarknaden. Det innebär att du som kund hos oss kan slappna av och njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val. Välkommen du också.
Contactgegevens
Sten Sturegatan 12, 41726, Göteborg, Zweden
- 020-231500
- info@gotaenergi.se
- gotaenergi.se
Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews
Blev lurad att teckna avtal trodde att…
Blev lurad att teckna avtal trodde att de flesta elbolag var schysta. Det är ett riktigt bluffbolag som lägger till massor av onödigt lull på abbonemanget. Önskar att jag aldrig tagit dom särskilt som marknaden ser ut nu. Men har tyvärr bundigt mig. Snälla välj ett annat bolag

Antwoord van Göta Energi
Blåser upp fakturan med påhittade avgifter
Efter att ha konstaterat att vi inte hade något fördelaktigt avtal med Göta Energi valde vi att teckna nytt elavtal via numera nedlagda Kundkraft. När uppsägningstiden på tre månader hade gått fick vi en slutfaktura från Göta Energi med en avgift på 650 kr pga avtalsbrott. Vi fick sedan lägga massa tid för att reda ut detta - det visade sig då att Göta Energi inte hade något som helst belägg för att ta ut den här avgiften. Uppsägningen hade gått rätt till och uppsägningstiden hade fullföljts till sista dagen.
När vi påtalar detta för Göta Energi backar de och tar bort avgiften - vi får dock ingen förklaring (eller ursäkt) varför de blåst upp fakturan med de här 650 kr så vi antar att de väl provade för att se om det gick att mjölka ut det sista ur oss. Många orkar ju inte klaga utan betalar bara. Är så glad att äntligen vara ur Göta Energis klor, skulle önska att de kunde sluta ringa och tjata på oss för att få oss tillbaka som kunder bara. Synd att Kundkraft inte finns längre för de hade verkligen en bra tjänst.

USEL hantering!!!
i augusti, i god tid innan mitt avtal med min tidigare leverantör gick ut tecknade jag ett avtal med GötaEnergi, som lovade att ta hand om allt administrativt inför bytet till dem 1 oktober...
De hade en kampanj som efter hur elmarknaden ser ut lät vettigt och enkelt.
Först fick jag ett mail med ettavtal som inte var det som den kampanj jag tecknat...
Sedan ett rätt, men saknade startdatum vilket jag tyckte var lite märkligt men tänkte att det var ju så självklart då det var det vi pratat om.
Får efter några v ett mail om att de nu tar över från 14 oktober, VADÅ?
Skickar mail som de inte svarar på, ringer och får veta att de har inte gjort fel, det är min leverantör...Göta har gjort allllllt rätt enligt dem och jag ombeds ringa min leverantör för att få rättat till datumet där...
Men hos min leverantör säger de att de kan inte ändra datum då det är Göta som sagt upp mitt avtal och kommit med datum 14 oktober. Vattenfall måste också enl gällande regler fortsätta att leverera el till mig för att man inte ska stå utan. Till absolut hutlöst pris förstås.
Har under tiden fått ett mail från kundtjänst på Göta , som skriver och undrar när de kan sätta igång elen hos mig för de saknar ett startdatum...samma människa som jag tidigare under dagen pratat med och påtalat att jag tecknade avtal med dem i mitten av augusti för start 1 oktober...
Hur kan de teckna avtal utan ha fått ett startdatum?
Om man inte har ett avtal, som jag nu hamnar ofrivilligt i då mitt nuvarande upphör imorgon, får man ett "anvisat avtal" av leverantören man har innan det nya avtalet startar.
Detta avtal är hutlöst dyrt, ett pris på 11,50 kr/kw gavs då jag frågade Vattenfall som är min nuvarande leverantör, plus Eons kostnader förstås.
Jag har en väldigt, väldigt liten ekonomi och har ingen som helst möjlighet att betala sådana priser. Inte ens för två veckor.
Göta Energi har satt mig här.
Det är mänskligt att fela men det är verkligen USELT att göra så många fel och ändå inte möta sin kund och rätta till!!!
Sämsta elbolaget jag haft kontakt med hittills och då har mitt avtal med dem inte ens startat...
STOR VARNING!
Nu har det gått någon vecka som kund hos detta företag… förvirring hos dem fortsätter… Bestämde att byta till timavtal och ringde och det skulle såklart godkännas direkt via sms. Begärde ett Mail med det signerade avtalet, vilket verkar motvilligt. Sedan fick jag två…
Hade en fråga om svarade på mailet de sänt…de svarar att de inte kan få tiigång till filen som är sänd..dvs det avtal de själva nyss sänt till mig.
Fortsättning följer tydligen.

Bra på alla sätt!
Billigt och smidigt avtal. Använder Rent vatten, och har alltid fått prata med trevliga serviceminded människor :)

Till Er som har detta Elbolag
Till Er som har detta Elbolag: Läs omdömen innan ni tecknar avtal!!!!

Missnöjd!
I och med byte till Göta Energi kom vi överens om betalningsfri månadsavgift för 2 fastigheter under 12 månader. Vid telefonkontakt visar det sig att jag har avgiftsfritt på bara den ena - och den andra fastigheten fanns inte alls reg hos Göta Energi (trots att jag vid tecknandet fick det/har det på min mejl). Efter ytterligare telefonkontakt (efter lång tid i kö hittar de ff inte mitt andra avtal....men efter mycket om och men hittades det. Säljaren sålde då in "Priskoll" dvs en tjänst som lät bra, och att jag ville ha det istället för det jag hade innan (dvs Vintertrygg) - och jag sa ja. Innan vi avslutar summerar jag och då framkommer att säljaren lagt in Priskoll ovanpå Vintertrygg - trots att informationen jag fick var att det ena utesluter det andra (inte att det ena kompletterar det andra). Rörigt....ja minst sagt!!!! När jag nu idag ringer (igen!!!!) för att säkerställa att den här tilläggstjänsten är borta börjar det om...."Vi hittar inte ditt avtal...." Säljaren sa sedan att killen jag pratade med igår skulle ringa mig idag före kl 17.....men ingen har ringt upp. Jag har haft elavtal över 40 år, i olika bolag och det här är det mest röriga sämsta jag varit med om. Om någon från Göta Energi läser detta hoppas jag att ni försöker återkoppla. Jag är så missnöjd!!!!

Absolut den bästa elleverantörer
Absolut den bästa elleverantörer! Har haft många olika leverantörer på el, byter aldrig till någon annan än Göta:) perfekt kundservice, tydlig information. Toppklass!

Antwoord van Göta Energi
VARNING FÖR ELBOLAGET GÖTA ENERGI!!
VARNING FÖR ELBOLAGET GÖTA ENERGI!!
I torsdags fick jag ett inkassokrav på kivra och jag trodde givetvis att det var fel eftersom att jag inte missat någon räkning. I kravet var det specificerat tre räkningar som jag betalt så jag skickar genast kvittenser ifrån banken till inkasso. I februari fick jag plötsligt veta att dom ändrade mitt avtal och då fick jag en räkning på kreditbeloppet 2525 som jag genast betalade. Sedan dess har jag betalat räkningarna precis så som jag har fått dom.
Det har varit helt omöjligt att få tag på göta energi och idag gjorde jag ett desperat försök att kontakta företaget på MESSENGER och hör och häpna de skickade alla mina uppgifter med alla inbetalningar genom åren i en pdf-fil utan att veta vem jag egentligen var och dessutom utan att jag frågat efter dom!! När jag satt och gick igenom alla transaktioner genom åren så visade det sig att det fanns ett obetalt belopp som inte var det samma som jag hade fått ifrån inkasso.
Jag vet inte hur dom fått fram sitt belopp och jag kan absolut inte förstå varför jag inte fått en räkning eftersom att jag skulle ha betalat direkt om jag på något sätt hade vetat om detta. Det är fruktansvärt skrämmande att ett företag skickar personliga uppgifter om sina kunder till i princip vem som helt som kontaktar den på MESSENGER och att det är enda sättet att få veta att man skulle ha betalat. Nu har jag en inkasso avgift helt i onödan och fem dagars ångest och jagande av ett företag som bara hade behövt skicka mig en räkning.
Idag googlade jag och vi är tyvärr tydligen många så se till att du inte blir en av dom!
Göta energi SJÄLVKLART har jag försökt allt jag kan att kontakta er men det är fullständigt omöjligt!! Intressant att ni svara öppet såhär men inte på mail eller telefon!? Problemet är fortfarande detsamma ni har inte fakturerat mig den påstådda räkningen!! Ser att vi är väldigt många som sitter i exakt samma situation med er så varför inte svara på mina mail?? Har ni inget att säga om att ni skickar ut ALLA personliga uppgifter till precis vem som helst på messenger??

Blev lurad över telefon- Såklart
Blev lurad över telefon- Såklart.

Antwoord van Göta Energi
Gå för h*lvete inte med dem!!!
Gå för h*lvete inte med dem!!!! Blev totalt lurad av dem då de ENBART fokuserar på kWh och elen men INTE något elnät. Detta resulterar i 2 fakturor istället för om man hade allt hos en och samma leverantör innan. Så ser du detta och har precis tecknat hos Göta energi, SÄG UPP DEN DIREKT!!
Aldrig haft såhär höga räkningar innan och det beror inte enbart på att elen är dyr just nu. Utan detta är ett sånt bluffbolagat så de skriker om det. De lovade garanti om elräkningen inte sänktes och gissa vad den sänktes aldrig. Blev bara dyrare!! Så skrev till deras kundtjänst och då svarade dem att prisgarantin gäller först om ett år. DETTA SAS ALDRIG NÄR JAG GICK ÖVER TILL DEM!!
Gick nu tillbaka till min gamla leverantör och gissa vad? min elräkning är biligare och där är ÄVEN elnätet med och inte bara elhandeln som göte energi har.
Sista räkningen hos göta: 550 kr för 10 dagar
Min nuvarande hos Jkpg: 330 kr för 20 dagar
SER NI SKILLNADEN??? GE F*N I DETTA SKITBOLAG! SÄG UPP DIREKT

Antwoord van Göta Energi
Blev kontaktad av en skicklig säljare…
Blev kontaktad av en skicklig säljare på Media Markt och innan jag visste ordet, har jag skrivit på ett avtal och mottagit ett presentkort på 500:- sek i ovan nämnd affär.
Väl hemma ångrade jag mig och meddelade Göta Energi, att jag vill nyttja ångerrätten, vilket var i sin ordning. Jag meddelade att presentkortet är oanvänd, så det är bara att makulera den. Men så enkelt var det inte, så småningom fick jag en faktura på 500:- kr. Till kundtjänst går det inte att ringa, det är över 100 i kö, mailsvar får man inte heller!
Detta är mycket oseriöst! Hur svårt kan det vara att makulera ett digitalt presentkort???
Hej igen!
Tack för svaret, fast jag vet inte riktigt hur man ska bära sig åt för att komma i kontakt med dig Jess eller någon av dina kolleger.
Över 130 i telefonkö, och mailsvar får man inte heller.
//K

Antwoord van Göta Energi
Har haft Göta i många år nu
Har haft Göta i många år nu och har inget att anmärka på. Hemsidan med förbrukningsstatistik fungerar bra.

Har varit kund ungefär 1 år
Har varit kund ungefär 1 år. Har inte haft några problem under tiden och har fått rabatten som kampanjen utlovade. Har precis sagt upp avtalet då jag vill testa tim-debitering i stället. Fyllde i kontaktformuläret på hemsidan och 45 min senare fick jag bekräftelse på uppsägningen.
Folk som klagar på uppsägningstiden på 90 dagar avslöjar sin egen okunnighet. De kanske borde läsa avtalet först innan de skriver under?

Antwoord van Göta Energi
Vintertrygg utesluts för några - men inte för alla
Jag kommer in som ny kund, efter att ha tecknat ett kommande avtal för ett år sedan, vill teckna vintertrygg - men får inte för att ni lovat ut det fullt till de som hann först. Jag tycker det är hemskt ur ett kundperspektiv och känner mig mycket besviken.

Urusel kundsupport
Urusel kundsupport! Går ej att komma fram via telefon. Mail besvaras inom någon vecka. Går ej att logga in via deras hemsida för att få uppgifter om avtal, förbrukning eller annat - dom hänvisar via mail till nätleverantören?!
Lägg till 90 dagars uppsägningstid.
Välj annat bolag säger jag!!

Antwoord van Göta Energi
Vi gillar Götaenergi och har haft er i…
Vi gillar Götaenergi och har haft er i många år. Därför att ni har många fördelar med olika förslag på el. När man skall binda eller ha obunden el och jag älskar att ni har spot on och många andra fördelar som många andra elbolag inte har. Ni är fantastiska 👍👍👍👍👍

Nej tack, Göta energi
Blev uppringd av en telesäljare men hade inte tid för stunden. Kom överens om en annan tid som också hölls. Under tiden hade jag kollat upp recensioner och också hittat ”samma erbjudande” till alla kunder som han påstod vara exklusivt i första samtalet.
Hann bara säga att jag inte hade bestämt mig så lägger han på direkt utan förklaring eller ett tack o hej. Ett rent skämt att kalla sig säljare med dessa metoder.

Antwoord van Göta Energi
Dom är inte ens värd en stjärna
Dom är inte ens värd en stjärna! Gick över till dem för att de lovat fri månadsavgift i 12 månader och två månader uppsägningstid ingen bindningstid eftersom deras kunder alltid var så nöjda. Var inne och tecknade vintertrygg både på hemsidan och så ringde jag och dubbelkollade att det gått igenom hos deras kundservice och de säger att de inte har gåtti genom och de nu är slutsålt. Inget av det man avtalar med göta energi stämmer. Samt att jag har suttit och betalt månadsavgift och att dom säger att jag bundit mig i ett år trots att det inte var det vi kom överens om från början. Riktigt dåligt bolag!! Som dom säger "det som låter som att det är för bra för att vara sant det är också det!"

Dit is Trustpilot