Uiteindelijk veel duurder omdat ons ticket in sommige landen niet geldig bleek en aanvullend tickets moest kopen. Misschien te voorkomen als ik de kleine letters goed had gelezen, maar ik koop maar 1... Toon meer

De reis en het gemak van de treinkaart is super! Je bent flexibel, betaald relatief weinig en ziet op een relaxte manier de omgeving. Helaas wel 2 dagen heel veel vertraging gehad de compensatie vanui... Toon meer
Comfort met een beetje avontuur! Reizen met Interrail is een betaalbare manier om met de trein door Europa te reizen. Dit jaar lukte het om al onze treinen van België tot in Zweden, inclusief nachttre... Toon meer
Dit was onze vijfde interrailkaart. We hebben al een heel groot deel van Europa met Interrail gezien. Het is perfect voor lange afstanden en de flexibiliteit is geweldig. Het is wel jammer dat er i... Toon meer

Find the Perfect Pass

Vraagt klanten om een review
Heerlijk relaxed reizen, een dingetje, we hadden een eerste klas kaart maar dat is niet echt nodig, lokale treinen hadden weinig eerste klas en het scheelde ook niet bij de tgv reservering

Antwoord van Interrail
Het reserveren van reizen van Spanje naar Nederland, ook in etappes, is op korte termijn is bijna niet mogelijk. Beschikbare plaatsen zijn zeer beperkt. Wij hebben uiteindelijk zelf dure kaartjes en bijbehorende reserveringen gekocht. Wij hadden een eerste klas interrail pas.
Het reserveren van treinreizen in Spanje kan niet online, en is omslachtig. De mensen achter het loket weten het soms niet goed, wel altijd aardig. Treinen dikwijls volgeboekt.

Antwoord van Interrail
Goed contact met de klantenservice.
De app werkt prima en is heel overzichtelijk.
Kortom we hebben 10 fijne reisdagen met de trein gehad en willen voor het volgend jaar weer een reis met de global pass maken.
Ideaal voor 70 plussers, die niet meer willen vliegen en ook de auto thuis willen laten.

Antwoord van Interrail
Geweldige reis gemaakt door Europa. Alles was uitstekend te boeken via de App. Alleen in Roemenie was het niet mogelijk om via de App stoelen te reserveren, dat moest ter plekken aan de kassa.

Antwoord van Interrail
Zeer goede prijs voor mooie trajecten.
App werkt vlot.
Echter in belgie scant hij als tweede klas als je eerste klas hebt en moet je je telkens bewijzen.
Is wel lastig als je door Duitsland moet want DB schrapt heel vaak treinen of je mist aansluitingen door gebrek aan stiptheid in Duitsland. Dan is het extra handig als je interrail hebt en je traject kan aanpassen

Antwoord van Interrail
Zo leuk en fijn om met de trein te reizen.
Van centrum stad direct naar centrum andere stad.
En je komt ook echt uitgerust op bestemming aan.

Heerlijke treinreizen
Comfortabel
Veel mensen ontmoet
Bediening app is even oefenen. Jammer dat reserveren niet zo makkelijk gaat of er weinig plekken vrij zijn.

Antwoord van Interrail
Voor een overstap in Parijs moet je een apart kaartje kopen om met de metro op een andere station te belanden, evenals voor (in verhouding tot AVE) minder dure Spaanse hogesnelhiedstreinen die rijden onder de naam Avlo. Voor andere hogesnelheidstreinen die soms broodnodig zijn om ergens in een acceptabele tijd te komen zijn vaak reservering verplicht en erg duur waardoor de winst van het reizen met Interrail erg tegen kan vallen.
Voor je een pas aanschaft (en dus een 'Traveller' toe kunt voegen aan je 'Trip' in je account) worden voor reserveringen alleen (zeer onrealistische) vanaf-prijzen getoond en ontbreekt beschikbaarheidsinformatie. Prijzen blijven ook veranderen en reserveringen komen niet voor alle treinen gelijktijdig beschikbaar. Al met al stapelen de kosten zich hierdoor na aanschaf nog onverwacht hoog op en heb je ook na aanschaf van een pas nooit echt zekerheid dat je je reis kunt boeken en voor welke prijs en is het gokken wanneer je wat boekt. Wacht je tot je een aansluitende trein ook kunt boeken en de prijs weet of boek je maar vast om niet zonder stoel te zitten met het risico dat dat juist voor een aansluitende trein niet meer lukt? Voor een vooraf geplande reis met treinen waarin Interrail onvoldoende is door reserveringsplicht of überhaupt geen acceptatie, ontbreekt een cruciale mogelijkheid om gelijktijdig je pas en alle benodigde reserveringen aan te schaffen en te betalen.
Poortjes in het buitenland herkennen Interrail vaak niet waardoor je afhankelijk bent van personeel om op het perron te komen.
(Deze review is n.a.v. de reactie van Interrail iets specifieker geformuleerd).

Antwoord van Interrail
De website is even puzzelen maar werkt uiteindelijk goed. Controles tijdens de treinreizen verliepen goed.
Aanrader, ook voor ouderen zoals ik!

Antwoord van Interrail
Reizen naar Stuttgart, Milaan, Bologna en Parijs. Heerlijk ontspannend reizen met de trein. Wel tijdig in hogesnelheidslijnen een stoel reserveren.

Antwoord van Interrail
De interrail app werkte steeds goed. Het zou wel handig zijn als men ook in Spanje vanuit het buitenland een zitplaats kon reserveren. Zonder een zitplaats mag je in Spanje, en wellicht ook andere landen, niet met de trein mee.

Antwoord van Interrail
Zeer handig en bespaart enorm op losse tickets (afhankelijk van het land, trein of type reservering)
Duitsland,Nederland,Oostenrijk,Zwitserland,
Denemarken kan je goed besparen.
Voor Portugal,Spanje,Italië,Frankrijk zit je vaak met dure reserveringen (zitplaats), dan is het soms simpeler losse tickets te kopen.
Jammer het verschil voor jongeren en werkende mensen zo groot is,,,

Antwoord van Interrail
Easy to contact when I needed help/had a question, userfriendly app

Alles ging mis.
We konden onze slaapcouper niet betreden en er werd ons geen alternatief aangeboden.
Er was één conducteur die goed voor ons zorgen.
Heel veel treinen liepen vertraging op waardoor de aansluitingen ook gemist werden.

Antwoord van Interrail
Een heerlijke manier van reizen, mooie uitzichten, comfortabele stoelen en dankzij Interrail ben je heel flexibel. Er gaat soms iets anders dan je gepland hebt, maar het komt altijd wel weer goed. Je moet van tevoren goed bestuderen hoe het allemaal werkt, maar de instructies zijn duidelijk en het is echt niet moeilijk.

Antwoord van Interrail
Relatief goedkope manier om met de trein door Europa te reizen!

Antwoord van Interrail
Slaat 3x nergens op, wij zijn een maand weggeweest met interrail, en je hebt er werkelijk niks aan. Je kan niet met de bus/tram/metro, heel oost Europa is afgesloten waardoor je totaal om moet rijden (op eigen kosten!).
Ook beloven ze dat de ferries vergoed worden terwijl je niet eens naar Griekenland kan vanwege afzettingen, de rest van de ferries kosten wel gewoon geld.
Verder proberen wij nu terug te komen vanuit Barcelona naar Nederland, en dit is NIET mogelijk zonder zogenaamde ‘Seat reservation’ richting Parijs. De rest rondom Parijs is namelijk niet bereikbaar vanwege dat de treinen niet ‘included in the pass network’.
Pure naaierij en geldklopperij.
Geen aanrader! Ga voor losse tickets, hiermee ben je veel flexibeler, vrijer en betaal je niet mee om zo’n flut bedrijf in stand te houden.

Interrail -de app, de reserveringen
In de interrail app kunje je reisdagen en reizen organiseren middels ‘passen’
Zoals bekend is het reserveren van stoelen niet geintegreerd in het systeem. We werden gelukkig goed geholpen door ns internationaal , zowel aan de balie als via de telefoon.
Later leerden we dat je ook met apps van de Duitse en Oostenrijkse treinorganisaties (DB OBB) reserveringen kunt regelen.
Wij hadden alles ruim van tevoren geregeld. Op zeker moment wijzigde een dienstregeling en moesten de passn en reserveringen worden gecorrigeerd.
Gedoe, maar het kan.
Het wordt pas echt vervelend als je onderweg vertraging hebt. Als je in de file staat met je auto kun je nog in je neus peuteren. Als je met gezin en bagage op de Gleiss staat heb je daar geen tijd voor. Je moet van alles doen.
• Passen bijwerken
• Nieuwe reserveringen maken voor je eerstvolgende alternative trein en wat volgen mag.
• Bewijsmateriaal verzamelen voor je vertraging
Wanneer je naderhand een claim wilt indienen voor compensatie vanwege grote vergraging moet je bewijsmateriaal kunnen overhandigen. Wanneer je een claim maakt en uitlegt dat ICExxx vertraging had van een uur kan men met droge ogen beweren dat dat niet zo was en dat je vodoende overstaptijd hebt gehad. (Dit is bij ons gebeurt) Er kan ook om de reserveringen gevraagd als bewijs dat je in een alternative trein hebt gereisd. Omdat de DB app dit niet vasthoud, ga je nat. Misschien kan er een screenshot worden gemaakt. Ik weet niet of deze vorm zal worden geaccepteerd door de claim support.
Interrail DB Anrhem - Salzburg
Wij hadden ca 5 uur vertraging.
Het ging al op eerste traject mis. Hoewel de trein op tijd vertrok kwam hij in Dusseldor aan met ca 1 uur verrtrgaing waadoor we de 1e aansluitng al miste.
De reden was onduidelijk. De trein reed erg langzaam en stond meermals stil.
Op het volgende traject (Dusseldorf-Munchen) moest de trein tussen Wurzburg en Nurnberg stoppen vawge ongeval met een perssoon, vermodelijk zelfmord poging.
De tein moesst omrijden via een alternatief traject naar Nurnberg. De trein reed niet verder dan Nurnberg. Hier troffen we een giga chaos aan. De informatiesystemen klopten niet. De informatie van alle bronnen was geenszin op 1 lijn en we zijn 4 keer met alle bagage van perron aar perron gerend aloverens we een trein naar Munchen hadden gevonden.
Uiteindelijk kwamen we na middernacht aan in Salzburg. Hierdoor konden we niet met de bus naar ‘ons dorpje’ en moesten we een dure taxi nemen.
Interrrail Salzburg – Villach
We dachten dat we dit wel zonder reservering konden doen. Error. Overvolle trein, hele reis gestaan of opgevouwen op de grond.
We dreidgen ansluiting op Villach te missen maar deze trein was zo vriendleijk om op de overstappers te wachten
Villach - Zagreb
De ‘ Yugoslavische trein’ door Slovenie en Coatie was prima. Gelukkig met reservering.
We zaten in oudere wagon wat zijn charme heeft. De trein toetert wat een echte Railaway erlabnis maakt.
Interrail Zagreb – Vllach (terug)
De charmante oude wagons hebben een nadeel. Ze hebben geen airco. Als het buiten 35 gaden is, is het in de wagon een paar uurtjes zweten.
Interrail Villach Rosenheim
Met reservering is een stuk beter te doen. Lekker naar buiten kunnen kijken
Interrail Rosenhem – Arhnem (nachttrein)
De tein kwam ca 2uur te laat. Te laat vertrokken vanuit Inssbruck, vanwege personneels gebrek.
De vertraging liep beetje op maar we koersten af op sweet home Arnhem tot, we in Oberhausen weer om moesten keren en omrijden vanwege een kapotte bovenleiding.
… totaal ca 8 uur vertraging
Interrail claim
Wij hebben eidneloze mail conversatie gevoerd met oneindig veeel medewerkers.
De toon was vriendelijk maar inhoudelijk is het teleurstellend.
We hadden 4 reisdagen met 4 personen. => 4x 212 = 848EURO
Twee dagen met grote vertraging
1x 5 uur vertraging - niet gehonoreerd
1x 8 uur vertraing - gehonoreerd
taxi , extra reserveiringen, etra eten - geen bonnetjes – geen veroeding
compensatie: 119EURO

Antwoord van Interrail
Vreselijk ongebruiksvriendelijke app! Nog nooit zoiets absurds gezien. Niet te doen! Vreselijk ingewikkeld en totaal niet duidelijk. Men dient eerst een universitaire studie te voltooien alvorens hiermee te kunnen werken!

Antwoord van Interrail
Ook na meerderen keren contact met de klantenservice
Lukte het reserveren niet.