Uiteindelijk veel duurder omdat ons ticket in sommige landen niet geldig bleek en aanvullend tickets moest kopen. Misschien te voorkomen als ik de kleine letters goed had gelezen, maar ik koop maar 1... Toon meer

De reis en het gemak van de treinkaart is super! Je bent flexibel, betaald relatief weinig en ziet op een relaxte manier de omgeving. Helaas wel 2 dagen heel veel vertraging gehad de compensatie vanui... Toon meer
Comfort met een beetje avontuur! Reizen met Interrail is een betaalbare manier om met de trein door Europa te reizen. Dit jaar lukte het om al onze treinen van België tot in Zweden, inclusief nachttre... Toon meer
Dit was onze vijfde interrailkaart. We hebben al een heel groot deel van Europa met Interrail gezien. Het is perfect voor lange afstanden en de flexibiliteit is geweldig. Het is wel jammer dat er i... Toon meer

Find the Perfect Pass

Vraagt klanten om een review
Een waardeloos product. Treinen worden niet weergegeven in de planner. Reserveringen zijn niet goed te maken of te beperkt te maken. Chatbot op de website functioneert niet goed. Bij specifieke vragen, loopt hij vast. Contact met een medewerker is lastig te krijgen.
Product is niet geschikt voor minder digitaal vaardige en oudere mensen.

Antwoord van Interrail
Super leuke vakantie gehad en persoonlijk vind ik in de trein zitten helemaal niet erg, dus fijn dat het zo kon. Heb veel kunnen zien, ook al had ik maar vier reisdagen. Erg positief! Wel een paar tips: voordat je een pas hebt aangeschaft kan je de treinen al plannen, maar je ziet niet of ze nog beschikbaar zijn. Daarom had ik onverwachts dat ik mijn plan moest omgooien, maar geen extra reisdagen had. Daarnaast vallen treinen regelmatig uit (helaas niks aan te doen), maar dit staat vervolgens niet in de interrail app. Hierdoor ook ter plekke om 22.30 gestrand ergens met stress of er überhaupt nog treinen gingen. Enn er staan geen sporen bij in de app, niet verschrikkelijk, maar zou wel handig zijn

Antwoord van Interrail
Je kan niks met deze site. Het is niet duidelijk, er zijn alleen maar foutmeldingen zonder duidelijke instruties of overzicht. Contact opnemen kan niet, alleen chatbox die niet gelijk helpt.

Antwoord van Interrail
De nieuwe dienstregeling van Scotrail ; die al meer dan 2 weken in voege is komt NIET overeen met deze van Eurail. Dat heeft ons vanavond een taxirit van 100,00 £ gekost.
Eurail kan ons ook geen Eurostar van Londen naar Brussel reserveren gedurende een lange periode eind Juli. Full fare tickets zijn er uiteraard wel op de site van Eurostar. Het financiële voordeel van Eurail verdwijnt op deze wijze als sneeuw voor de zon. Het is een mooie maar TE dure app of pass.

Antwoord van Interrail
Twee jaar geleden ben ik naar Oost-Europa gereisd, dit ging vlekkeloos en heb ik als erg prettig ervaren!
Momenteel ben ik met de trein van Nederland naar Spanje en Portugal aan het reizen. Dit is niet aan te raden. De stoelreserveringen zijn duur en kan je meestal enkel op het station zelf maken. Op dit moment zit ik al bijna twee uur te wachten om mijn stoel te reserveren van Madrid naar Vigo (ik wil naar Porto maar dat schijnt ook heel moeilijk te zijn voor de interrailpas dus neem ik een flixbus in Vigo).
Mijn tip aan u: ga niet naar Zuid-Europa met de trein. Hoewel de landen geweldig zijn laat het openbaar vervoer zeker te wensen over.

Antwoord van Interrail
Onze reis zou richting Zagreb gaan, helaas was dit door een geannuleerde trein niet meer mogelijk. Omdat deze geannuleerde trein voor heel veel problemen zorgde, was het voor ons niet haalbaar om op reis te gaan met onze interrailpas. Na wat heen en weer mailen hebben wij het geld van onze interrailpas teruggekregen. Wij zijn onwijs dankbaar dat het team van eurail met ons heeft meegedacht. Top! Wij zijn geholpen door Yan en Aibhilín

Antwoord van Interrail
Sommige treinen moet je reserveren, maar vervolgens blijkt dat dit niet mogelijk is met een interrail, bijvoorbeeld Brussel-Lyon rechtstreeks. Verder geen informatie. Wat is dit slecht!! Jammer, maar zo kunnen ze er beter mee stoppen. Ik ga dit nooit meer doen!

Antwoord van Interrail
We hebben gister onze passen gekocht, maar konden vandaag onze reis niet boeken, omdat de treinen vol zitten. Dat de treinen vol zitten, kon je pas zien nadat je de Interrailpas had gekocht. We willen graag ons geld terug, maar krijgen maar 85%!!
Echt heel erg slecht geregeld, heel slecht dit.

Antwoord van Interrail
Ik wilde de komende maand van Rotterdam naar Barcelona met de trein reizen. Dit wilde ik in 4 dagen doen.
Blijkbaar kan je de beschikbaarheid in de hogesnelheidstreinen pas zien als je de tickets gekocht hebt. Nadat ik de tickets gekocht had voor mijn gezin (totaal 770,- euro) kwam ik er al snel achter dat deze treinen helemaal volgeboekt zijn.
Nadat ik ze geannuleerd had krijg je maar 85% van dit bedrag terug.
Ik voel mij hierdoor bedrogen omdat het mij 110,- euro gekost heeft om alleen de beschikbaarheid te zien..
Belachelijk!

Antwoord van Interrail
2 jaar geleden kocht in een Interrailticket. Toen de 11 maanden bijna om waren leek het dat ik mijn ticket niet zou kunnen gebruiken te maken door loop problemen.Ik werd instaat gesteld een nieuw ticket te kopen en na gebruik daarvan het geld van mijn eerste terug te krijgen. Super! Ik heb inmiddels een heerlijke treinreis naar zuid Spanje gemaakt. En het oorspronkelijke bedrag terug gekregen.
Omdat ik lang niet alle reisdagen heb gebruikt krijg ik ook nog een bedrag om een volgende reis te boeken. Was ik toch wel van plan, maar dit aanbod is wel heel fijn. Nogmaals Super!
Treinreizen is echt heerlijk!
Wel optijd reserveren als dat nodig is!

Antwoord van Interrail
En dan nu de trein door Europa met een interrailpas. Dat moet je echt graag willen en niet last-minute willen doen. Je kunt echt beter losse treinreizen boeken.
Omdat we niet wilden vliegen en m'n man een uitzinnige voorliefde heeft voor dit vervoermiddel, kochten we de interrail treinpas.
Voor de zekerheid en dankzij een financiële meevaller meteen maar 1e klas. Welja, hopla en toe maar. Dan kan er vast niks misgaan.
Na uren studeren en puzzelen op de gedownloade app, lukte het niet om treinen te reserveren, terwijl dat verplicht was.
Naar de treinwinkel dan maar.
Daar kon niemand ons helpen. Keine blasse ahnung. Online muss es sein.
Dan maar geen Spanje. Hamburg en Polen ook leuk. We zijn de moeilijksten niet.
Afijn. Lang verhaal kort: voor sommige stukken konden we online reserveren en leve de Deutsche Bahn deze keer.
In Polen was reserveren totaal onmogelijk, heen niet en terug niet. Je drukt op de knop 'reserveren verplicht' en 'boek hier' en dan gebeurt er niets. Al weken niet. Naar een station maar weer. Poets, wederom poets. Het moet online, succes en geniet ervan.
Het lukte wel om via de app pixels op de telefoon te krijgen die 'bewijzen' dat we al weken geleden bepaalde treindagen n tijdstippen vastlegden.
Nou vooruit, ze zullen zo wel kunnen zien hoe vol de trein is.
Op de heenweg in Berlijn alsnog geprobeerd op het station de verplichte stoelreserveringen te maken voor de verdere reizen.
Onmogelijk. De reserveringssystemen werken slecht volgens de DBdame.
Klandestien toch in de trein gaan zitten.
Met veel mazzel konden we zitten.
Ook al werden we een paar keer weggestuurd.
Op de terugweg waren we zo slim om meteen in de restauratiewagen te gaan zitten waar de serveerster onze elke 15 minuten vraagt of we wat gaan bestellen.
Er staan zoveel mensen te wachten. Vandaar.
1e klas, 2e klas: we zijn nu allemaal hetzelfde. Geluk moet je hebben.
We komen totaal doorvoed en beschonken terug. Ik kan geen thee meer zien en 4 uur zitten in de restauratiewagen kostte ons heel veel geld maar we moesten wel blijven bestellen anders werd het staan. Mijn man heeft last van zijn rug dus dat is geen optie
Er was maar 1 trein die dag en trouwens: reserveren voor een dag eerder of later: ook vol.
Je moet het graag willen. Vliegen is veel goedkoper en makkelijker.
Naar de maan vliegen kunnen we al sinds 1969.
Interrail stuurt nu steeds reclame maar nooit meer.
We gaan ervanuit dat we een financiële vergoeding krijgen om een keer naar Spanje te reizen met een vast ticket.

Antwoord van Interrail
In theorie is Interrail een prachtig systeem: voor een klein bedrag kriskras door Europa met de trein. In de praktijk is het een drama. Maar daar kwam ik pas achter nadat ik de Interrail-pas gekocht had. Ik heb gereisd in Frankrijk en Spanje. In Frankrijk bleek het onmogelijk een zitplaats te reserveren in de TGV. Dus daar kon ik Interrail niet gebruiken en moest ik een apart kaartje kopen. In Spanje zijn verschillende vervoerders die geen Interrail accepteren. Dus ook daarvoor treinkaartjes gekocht. Bij de vervoerders in Spanje die wel Interrail accepteren moet je zitplaatsen reserveren, maar dat is vanuit Nederland lastig, zo niet onmogelijk. Dus ook daarvoor aparte treinkaartjes gekocht. Dit jaar ga ik met de trein naar België en Frankrijk. De lezer mag drie keer raden of ik dan weer een Interrail-pas aanschaf.

Antwoord van Interrail
Vlak voor mijn vertrek had ik een technisch probleem met mijn Global Interrail Pas. De tijdsdruk was groot. Omdat ik de Pas gekocht had bij de Treinreiswinkel stuurde ik mijn eerste mail naar dit reisbureau. Het antwoord duurde mij te lang en vrij snel daarna nam ik contact op met klantenservice van Eurail. Ik kreeg diezelfde dag antwoord. Vervolg mailtjes kwamen ook in het weekend behoorlijk snel. Aanwijzingen werden voorzien van uitleg en screenshots om de kans te verhogen dat ik de vereiste handelingen uit kon voeren op mijn mobiel. Duidelijk! Fijn! Opluchting!!
Het was mijn eerste digitale pas. Ik blijf (papier en) telefonisch contact missen. Je kunt elkaar dan toch net iets makkelijker 'verstaan'. Bladzijden vol meest gestelde vragen geven mij niet altijd beter inzicht. Maar met hulp van het team van de Eurail
Klantenservice ben ik weer een stap verder in mijn ' digitale ontwikkeling' . Bedankt.
Marjolijn

Antwoord van Interrail
Door een fout vanuit Deutsche Bahn werd ik niet toegelaten op een ICE. Erg onhandig, maar gelukkig was de klantenservice van Interrail erg behulpzaam en hebben me een extra reisdag of verlenging van mijn pas aangeboden als excuus voor de fout van DB. Ze kwamen zelf met het aanbod, zonder dat ik er om hoefde te vragen. Zeer netjes, en ook zeer snelle reactie tijden.

Antwoord van Interrail
Behulpzaam tijdens voorbereiding van onze vakantie, behulpzaam tijdens onze vakantie als je het even niet meer weet, behulpzaam als het iets gebeurt tijdens onze vakantie, vlug en correct antwoord op al onze vragen. Als klant sta je centraal!
Rest mij ieder een fijne werkweek toe te wensen.

Antwoord van Interrail
Verschrikkelijk. Trein werd gecanceld door staking, we konden enkel twee dagen later een nieuwe trein nemen. En dan nog hebben we 200 euro extra moeten betalen dat niet vergoed werd omdat er geen Interrail passagiers meer mochten op de trein. Als ik geen ster kon geven, had dit zeker gebeurd.
Ook gewoon veel te moeilijk om op sommige treinen plaatsen te reserven. Plaatsen reserveren is vaak verplicht. Het koste 800 euro voor twee personen om van Brussel naar Barcelona te gaan ... Ongelooflijk! Interrail sucks

Antwoord van Interrail
Wij hebben in de zomer van 2023 een mooie treinreis gemaakt van Nederland naar Zwitserland. In Zwitserland hebben we een aantal reizen met de trein kunnen maken, die waren erg mooi.
We hebben helaas op de heen en de terug reis flinke vertragingen gehad in Duitsland. Dit waren diverse oorzaken, wat de heen en de terugreis voor ons wel wat stress heeft opgeleverd.
We hebben dit doorgegeven aan Interrail/Eurail en zij hebben keurig op onze berichten gereageerd en ons geholpen met het invullen van de formulieren.
Nogmaals dank voor jullie inzet!!!!

Antwoord van Interrail
Ik had wat urgente vragen en dat per email verzonden
Ik kreeg binnen een uurtje een passend antwoord waar ik verder mee kon. Daarom was ik erg tevreden met de snelle en juiste reactie op mijn vragen

Antwoord van Interrail
Wij hebben deze zomer een interrail reis geboekt naar Slovenië en Kroatië. Deze treinreis staat mooi aangegeven op de website van de interrail. Na even uitzoeken zag dit eruit alsof de trein een goede optie was om deze reis te starten. Achteraf was dit een hele slechte keuze en is de treinvoorziening in beide landen zeer slecht geregeld. We hebben alle routes afgelegd met de (Flix) bus (achteraf dus beter een pas bij deze organisatie kunnen boeken). De volgende punten zijn we tegenaan gelopen:
- extra duur door hele dure nachttrein (+300 euro)
- Meerdere omwegen moeten nemen bij de heenreis door veel vertraagde treinen: extra veel stress (niet de leuke ervaring die we zochten)
- Treinen & tijden kloppen totaal niet in de app, erg lastig om uit te zoeken welke treinen je moet/ kan pakken
- Heel vaak is de bus veel makkelijker dan de trein (want ze rijden vaker en zijn sneller) maar hier moet je zelf voor betalen (geen vergoeding vanuit de interrail pas).
- Totaal laten misleiden dat de aangegeven route op de website een route is met veel bussen waardoor je er van uitgaat dat je deze ook kan nemen met je interrail pas, wat dus niet zo is.
- Onze conclusie; interrail pas alleen voordelig als je echt door meerdere landen gaat van grote stad naar grote stad en niet een binnenlandse route neemt door 2 landen zoals op de website staat aangegeven.
Advies: Neem voor Kroatië en Slovenië de bus!