Investeer al vanaf 2019 bij kapitaal op maat. Zolang alles netjes betaald word door leningnemer gaat het prima. Maar zodra er problemen of achterstand ontstaat met betalen wordt er niet adequaat ge... Toon meer
Geen communicatie als er achterstanden ontstaan. Geen enkele info als afspraken van geldnemers niet worden nagekomen. Zeer slecht. Kosten zijn hoog ten opzichte van andere partijen in de markt die... Toon meer
We zijn ontzettend dankbaar dat we via Kapitaal op Maat ons project De Première hebben kunnen financieren. Wat een prachtige kans! De communicatie verliep vanaf het begin helder en professione... Toon meer
Betalen rente niet per valuta, zoals andere platformen. Reageren traag of geïrriteerd op vragen. Hun systeem hapert, wat ze niet toegeven. Ze komen dan met een onzinverhaal. Bieden een relatief smal a... Toon meer
"Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren." Investeren in een project kan vanaf honderd euro. Het rentepercentage is afhankelijk van de risicoklasse van het project en varieert van vier tot tien procent per jaar.
Bahialaan 100 unit 4.13, 3065 WC, Rotterdam, Nederland
- 015-7600019
- info@kapitaalopmaat.nl
- kapitaalopmaat.nl
Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord
Geen zekerheden
Enkele jaren geleden zeer slechte ervaringen gehad. Geboden zekerheden waren niet vastgelegd, er zijn toenmalig meerdere Kifid uitspraken geweest.
Helaas blijft Kapitaal op Maat mails sturen (ondanks mijn uitschrijving), zo ook deze uitnodiging tot review. Ben blij dat ik geen uitstaande investeringen meer heb staan. Zijn een van de slechtste platforms welke er zijn.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Slechte ervaringen met deze organisatie
Persoonlijk heb ik slechte ervaringen met dit crowdfinance platform van Kapitaal op Maat (KoM). Nadat ik meerdere investeringen gedaan heb hebben ze o.a. de voorwaarden en spelregels veranderd. Deze heb ik niet geaccepteerd wat resulteerde in geen volledige toegang meer tot de site waardoor ik o.a. door mede investeerders geplaatste berichten in projecten waarin ik geïnvesteerd heb niet meer kan lezen. Dit is heden (februari 2023) nog steeds niet opgelost terwijl ik nog lopende projecten heb. Mijn ervaring is dat KoM een onprofessionele organisatie is waarbij ik zeker niet meer zal investeren.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Het is een transparant en betrouwbaar…
Het is een transparant en betrouwbaar platform. Ik vind het overzichtelijk en het bied mij als student zijnde een leuke manier om wat extra’s te verdienen!

Super tevreden!
Goede projecten, mooi platform en snelle goede customer service! Ga zo door!

Opvolging vraag
Na een eerste rappel mijnerzijds is de vraag/actie door KoM adequaat en snel opgepakt.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Fijn platform voor crowdfunding.
Fijn platform voor crowdfunding.
Duidelijke communicatie.
Ik had een investering gedaan, maar vanwege een storing bij mijn bank kon ik die niet betalen.
Omdat dit project al bijna vol geschreven was, werd ik gebeld met de vraag of het lukte met de betaling.
De betreffende medewerker heeft mijn investering geregistreerd zodat ik deze later alsnog kon betalen.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Het rendement is onder de maat.
Het rendement is onder de maat.
Veel financieringen hebben betalingsachterstand.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Mijn ervaringen bij dit bedrijf zijn…zeer belabberd
Mijn ervaringen bij dit bedrijf zijn gelukkig beperkt gebleven, dit door de vele waarschuwingen die er al zijn. Ik wou ze namelijk wel een kans geven, ze hadden een mooi project op de site staan. Hierop had ik me ingeschreven. Ze gingen echter met updates de gestelde updates ineens aanpassen. In plaats van het project terug te trekken en opnieuw aan te bieden met sterk verminderde zekerheden wouden ze het zo gewoon door laten gaan... gelukkig was ik oplettend genoeg om mijn investering op tijd terug te trekken.
Later bleek zelfs nog dat KoM zelfs de tarieven tijdens looptijden investeringen gewoon aanpast. Pas dus ook op dat ze de maximale tarief van op dit moment € 2.5 per maand niet ineens ophogen naar € 250 per maand.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Kapitaalopmaat is 1 van de slechtere…
Kapitaalopmaat is 1 van de slechtere crowdfundplatformen. Voor oudere projecten betaal je een dubbele fee. De fee is bij de start van het project betaald en nu moet je nog een keer maandelijks betalen door vernieuwde voorwaarden. Accepteer je de voorwaarden niet kan je geen reacties lezen van investeerders bij projecten waar je in heb geïnvesteerd. Kapitaalopmaat heeft zich in het verleden vaak laten verleiden om financiering aan te gaan met ondernemers die de boel bewust belazerd hebben. Een voorbeeld is de Belhamels. Verder hele slechte ervaring bij het opvolgen van default en communicatie met oa Peter-Paul.

Betrouwbaar platform
Al met meerdere projecten meegedaan, alles volgens afspraak en plan verlopen. Betrouwbaar platform voor iedereen die op zoek is naar rendement.

Software werkt goed
Software werkt goed
Wordt goed geholpen bij tefonische
Hulp wanneer er nieuwe update of onduidelijk op de website staat

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Antwoord van KOM op mijn review waarin…
Antwoord van KOM op mijn review waarin ik aangeef dat ze mij toegang weigeren tot info leidde tot dit antwoord:
43 minuten geleden
Beste Jeroen,
“Bedankt voor het feit dat u de moeite hebt genomen om ons te beoordelen. We begrijpen in deze reactie niet precies wat u bedoeld?
“Alle informatie over uw portefeuille kunt u vinden in uw account.”
Hier slaan ze de plank volledig mis.
Ik heb geen toegang meer tot updates van projecten waarin ik geïnvesteerd heb en met betaal problemen kampen.
Heb hier herhaaldelijk over gebeld en gemaild maar KOM blijft volharden in het blokkeren van mijn toegang tot deze informatie.
Zij stellen dat ik eerst hun nieuwe gebruiksvoorwaarden moet accepteren.
Onbehoorlijk om dit drukmiddel te gebruiken om klanten te dwingen voorwaarden te accepteren.
Toegang tot info over probleemgevallen waar ik in zit behoort gewoon toegankelijk te blijven en niet afhankelijk te zijn van nieuwe spelregels die KOM bedenkt.
Onbetrouwbaar platform en deze reactie waarbij men net doet of er niks aan de hand is, is tekenend.

Fijn platform, mooi rendement
Overzichtelijk en gevarieerd aanbod van investeringskansen. Innovatief en gebruikersvriendelijk platform. Beste crowd finance platform in Nederland!

zorgvuldige informatie
Ik ben tevreden over de informatie over de stand van zaken m.b.t. mijn investeringen via Kapitaal op Maat, waardeer de updates. Ik zou alleen nog wat meer informatie op prijs stelllen t.a.v. de waarden van projecten, die in problemen zijn geraakt

Soms lastig met investeren
Soms lastig met investeren. Moet je telkens je verwachte investeringbedrag weer bijstellen e.d. Soms werkt het betalen met Ideal niet. Op de telefoon heb je altijd een vervelend vakje met sterren in beeld. Storend.

Goed maar niet de beste
Altijd goede ervaring gehad met kapitaalopmaat. Echter de rente en zekerheden bij andere platformen zijn beter.