Investeer al vanaf 2019 bij kapitaal op maat. Zolang alles netjes betaald word door leningnemer gaat het prima. Maar zodra er problemen of achterstand ontstaat met betalen wordt er niet adequaat ge... Toon meer

Geen communicatie als er achterstanden ontstaan. Geen enkele info als afspraken van geldnemers niet worden nagekomen. Zeer slecht. Kosten zijn hoog ten opzichte van andere partijen in de markt die... Toon meer

We zijn ontzettend dankbaar dat we via Kapitaal op Maat ons project De Première hebben kunnen financieren. Wat een prachtige kans! De communicatie verliep vanaf het begin helder en professione... Toon meer

Betalen rente niet per valuta, zoals andere platformen. Reageren traag of geïrriteerd op vragen. Hun systeem hapert, wat ze niet toegeven. Ze komen dan met een onzinverhaal. Bieden een relatief smal a... Toon meer

1. Alternatieve financiële diensten

"Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren." Investeren in een project kan vanaf honderd euro. Het rentepercentage is afhankelijk van de risicoklasse van het project en varieert van vier tot tien procent per jaar.

3,2

Alle reviews

10 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Snel antwoord na mailing

Snel antwoord na mailing. In telefoongesprek duidelijke uitleg over werkwijze GoCredible

Beste Theodoor,

Bedankt voor uw reactie. Wij streven ernaar om in de toekomst aan uw verwachtingen te blijven voldoen.

Transparant en duidelijk concept

Transparant en duidelijk concept.
Soms kunnen de lijnen nog wat korter met de investeerder.

Beste S.,

Bedankt voor uw beoordeling. Wij zijn altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren en danken u daarom ook voor uw gegeven feedback. Wij zullen de feedback intern in behandeling nemen.

Team Kapitaal op Maat

verkopen prima maar als er problemen zijn geven ze niet thuis.

Een leuke website met projecten maken kunnen velen, maar de kwaliteit van een bedrijf kun je pas echt beoordelen als er problemen met terugbetalen zijn. Daar valt Kapitaal op Maat door de mand. Slechte communicatie, geen reactie op mails en terugbelverzoeken worden genegeerd. Je hoort 'we kunnen de klant niet bereiken' maar via internet zijn nieuwe website en telefoonnummer (dat ook beantwoord wordt) eenvoudig te achterhalen. Zelfs als je de informatie aanlevert, lijkt er nog niets te gebeuren. Je krijgt pas bericht als je je klacht doorgestuurd hebt naar de AFM. En dan krijg je een bedrag om van de zaak af te zijn maar oplossen/aanpakken ho maar. Voor mij nooit meer.

Beste Gerrit,

We begrijpen dat u gefrustreerd ben, maar begrijpen eerlijk gezegd niet waar dit vandaan komt. We staan u graag te woord! U kunt ons op bereiken op info@kapitaalopmaat.nl of met telefoonnummer 015 760 00 19

Goede informatie en projecten

Goede informatie; adequaat aanbod projecten. Snelle telefonische hulp.

17 januari 2023

Beste Leendert,

Antwoord van Kapitaal Op Maat

Bedankt voor uw review, wij zijn erg blij met u als investeerder! Mocht u ooit ergens hulp bij nodig hebben, staan wij u graag te woord.

Interessante investeringen

Interessante investeringen. Betrouwbare website. Updates en informatie van de projecten.

Beste Hen,

Hartelijk dank voor uw feedback!

Team Kapitaal op Maat

Zet zich in om projecten in problemen…

Zet zich in om projecten in problemen tot een goed einde te brengen.

Beste Anton,

Bedankt voor uw review. Wij streven ernaar om in de toekomst aan uw verwachtingen te blijven voldoen. Mocht u ooit ergens hulp bij nodig hebben, staan wij u graag te woord.

Team Kapitaal op Maat

te veel mislukte projecten én niet…

te veel mislukte projecten én niet volledige info.
Ik zing mijn tijd wel uit met lopende projecten, maar nieuwe, nee niet meer bij KOM

Beste Jan,

Allereerst hartelijk dank voor de moeite die u heeft genomen om ons te beoordelen. Uiteraard jammer van uw negatieve ervaring met ons platform.

Wij willen u graag laten weten dat sinds uw ervaringen van de afgelopen jaren, wij onze dienstverlening en processen hebben aangepast en sindsdien dergelijke obstakels tot het minimum beperkt zijn.

Zo bieden wij ondersteuning voordat een project start, zodat iedere partij die betrokken is duidelijkheid heeft en we de samenwerking met volle overtuiging aan kunnen gaan.

Wij betrekken de beleggers zo veel als mogelijk bij de fase van funding. Zoals vermeld, worden alle relevante documenten, plus onze toelichting hierop, gedeeld op het platform. Beleggers kunnen hier vragen over stellen en hun mening geven via het reactie menu.

Meer over onze werkwijze is te vinden op deze pagina: https://www.kapitaalopmaat.nl/crowdfunding-hoe-werkt-het

Duidelijke netjes vormgegeven site

Duidelijke netjes vormgegeven site. Goed en duidelijk overzicht van de investeringen. Vriendelijke mensen. Oplossingsgericht. Behulpzaam. Voldoet aan de verwachtingen. Persoonlijk ben ik gestopt met andere crowdfundingsites.

Beste Marco,

Fijne betrouwbare site

Beste Liesje,

Bedankt voor uw review. We zijn blij om te horen dat u ons platform positief ervaart!

Team Kapitaal op Maat

Pas op, doe zelf onderzoek voor je investeert

Na eerdere slechte ervaringen de laatste jaren niet meer bij dit platform geïnvesteerd maar ik zag dat ze er nog steeds een handje van hebben belangrijke info zoals eerdere problemen met leningnemers voor investeerders te verzwijgen. Recovery is de laatste jaren wel verbeterd, daarvoor een ster erbij.

Beste JB,

Wij willen u graag laten weten dat sinds uw ervaringen van de afgelopen jaren, wij onze dienstverlening en processen hebben verbeterd.

Team Kapitaal op Maat

Er zijn een aantal investeringen die…

Er zijn een aantal investeringen die niet goed lopen, deels komt dit omdat er vanuit KOM zaken niet vooraf goed zijn ingeschat en deels omdat er niet actief genoeg contact gehouden wordt met de bedrijven die geld geleend hebben. Dat is jammer, geeft mij niet voldoende vertrouwen om opnieuw te investeren in nieuwe kansen op dit moment.

Beste heer Jansen,

Hartelijk dank voor uw opbouwende feedback.

Prettig bedrijf

Prettig bedrijf, goede informatie en gedegen projecten

1 januari 2023

Beste Remo,

Slechte screening/eenzijdig aanbod.Veel…

Slechte screening/eenzijdig aanbod.Veel wanbetalers waar men niet achteraan gaat en waar je als investeerder niet meer over geïnformeerd wordt.

Beste Ivo,

Bedankt voor de moeite die u heeft genomen om ons te beoordelen. Uiteraard jammer van uw negatieve ervaring met Kapitaal op Maat.

Ook werken wij aan een divers aanbod van projecten waardoor er nog meer spreiding mogelijk is.

Duidelijk en overzichtelijk

Duidelijk en overzichtelijk. Alles gebeurt volgens afspraak.

3 augustus 2022

Beste Theodorus,

Bedankt voor uw reactie. Dit is uiteraard fijn om terug te horen. Wij streven ernaar om in de toekomst aan uw verwachtingen te blijven voldoen.

Voor- en nadelen

Ik zie dat bij betalingsachterstanden Kapitaal op Maat meestal daadkrachtig optreedt en het voor de investeerders opneemt.
Bij investeringsprojecten zie ik wel dat er steeds vaker in het belang van het bedrijf dat investeringsgeld zoekt wordt gehandeld, bijv door de hele lening niet annuïtair te laten zijn maar voornamelijk aflossingsvrij. Op die manier moet ik als investeerder langer wachten op mijn geld om het te kunnen herinvesteren. Dat houdt mij momenteel vaak tegen om dan te investeren. Vooral als het gaat om vastgoed. Die sector heeft voor mij al een erg inhalige naam en die wordt op deze manier vooral bevestigd.

Beste Marjon,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om ons te beoordelen. Het klopt inderdaad dat wij bij vastgoedprojecten voornamelijk een lening aflossingsvrij laten verlopen.

Team Kapitaal op Maat

Totale imcompetentie bij dit crowdfund platform

Uitzonderlijk hoge default percentages. Slechte follow up van wanbetalers.

16 november 2022

Beste Ep,

Allereerst hartelijk dank voor de moeite die u heeft genomen om ons te beoordelen. Jammer om te horen dat u negatieve ervaringen heeft met het investeren in projecten via ons platform.

Heldere communicatie van hen

Heldere communicatie en af en toe uit het niets een telefoontje van hen aan mij om te vragen of ze nog iets voor me kunnen betekenen (wijzigen etc).

Beste Lydia,

Bedankt voor uw reactie. Fijn om te horen dat u onze dienstverlening als positief ervaart. Wij streven ernaar om in de toekomst aan uw verwachtingen te blijven voldoen.

Communicatie kan beter

Communicatie n.a.v. reacties kan beter.

Beste Martijn,

Bedankt voor uw reactie. Wij zijn altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren en danken u daarom ook voor uw gegeven feedback. Wij zullen de feedback intern in behandeling nemen.

Onvoldoende analyse…

De analyse van de bedrijven voorafgaand is beneden peil.
De investeringsmogelijkheden bieden te weinig rendement.

Beste A. Barneveld,

Op deze pagina leggen we u meer uit over ons actuele acceptatiebeleid voor projecten. https://www.kapitaalopmaat.nl/Lenen/Crowdfunding-accepatiebeleid