Investeer al vanaf 2019 bij kapitaal op maat. Zolang alles netjes betaald word door leningnemer gaat het prima. Maar zodra er problemen of achterstand ontstaat met betalen wordt er niet adequaat ge... Toon meer

Geen communicatie als er achterstanden ontstaan. Geen enkele info als afspraken van geldnemers niet worden nagekomen. Zeer slecht. Kosten zijn hoog ten opzichte van andere partijen in de markt die... Toon meer

We zijn ontzettend dankbaar dat we via Kapitaal op Maat ons project De Première hebben kunnen financieren. Wat een prachtige kans! De communicatie verliep vanaf het begin helder en professione... Toon meer

Betalen rente niet per valuta, zoals andere platformen. Reageren traag of geïrriteerd op vragen. Hun systeem hapert, wat ze niet toegeven. Ze komen dan met een onzinverhaal. Bieden een relatief smal a... Toon meer

1. Alternatieve financiële diensten

"Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren." Investeren in een project kan vanaf honderd euro. Het rentepercentage is afhankelijk van de risicoklasse van het project en varieert van vier tot tien procent per jaar.

3,2

Alle reviews

10 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beste Theo,

Bedankt voor uw reactie. Wij zijn altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren en danken u daarom ook voor uw gegeven feedback. Wij zullen de feedback intern in behandeling nemen.

Team Kapitaal op Maat

Incasso achterstallige betalingen had lang geen prioriteit

Kapitaal Op Maat (KOM) is in de afgelopen jaren nogal eens nalatig geweest bij de incasso, het najagen van wanbetalers, ondanks druk van mij en andere geldverstrekkers. KOM luisterde aanvankelijk niet en toonde weerstand. Om die reden heb ik al in 2020 besloten niet langer geld uit te lenen via KOM. Uiteindelijk heeft KOM (gedwongen door de pandemie) wel goede en zeker merkbare verbeteringen doorgevoerd in de incasso maar gezien de eerdere weerstand heb ik nog niet besloten nieuwe leningen te verstrekken. Ik wacht nog even af....

25 januari 2023

Beste Cees,

Bedankt voor uw feedback. Wij willen u graag laten weten dat sinds uw ervaringen van de afgelopen jaren, wij onze dienstverlening en processen hebben aangepast en sindsdien dergelijke obstakels tot het minimum beperkt zijn.

Wij begrijpen uiteraard dat het enige tijd kost om uw vertrouwen weer terug te winnen. Nogmaals dank voor uw feedback en wij proberen ons dagelijks te verbeteren.

Inversteren

Van de 5 bedrijven waar ik in geïnvesteerd heb zijn er 3 die hun verplichtingen niet nagekomen zijn dat vind ik te veel
Ik investeer nu niet meer bij kapitaal op maat om deze reden

Beste Douwe,

Bedankt voor de moeite die u heeft genomen om ons te beoordelen. Uiteraard jammer van uw negatieve ervaring met Kapitaal op Maat.

Zo bieden wij ondersteuning voordat een project start, zodat iedere partij die betrokken is duidelijkheid heeft en we de samenwerking met volle overtuiging aan kunnen gaan.

Wij betrekken de beleggers zo veel als mogelijk bij de fase van funding. Zoals vermeld, worden alle relevante documenten, plus onze toelichting hierop, gedeeld op het platform. Beleggers kunnen hier vragen over stellen en hun mening geven via het reactie menu.

Meer over onze werkwijze is te vinden op deze pagina: https://www.kapitaalopmaat.nl/crowdfunding-hoe-werkt-het

Team Kapitaal op Maat

Investeer nu een aantal jaren bij…

Investeer nu een aantal jaren bij KOM,en zit op een rendement van nog geen 2,5% dus niet echt een aanrader.Veel projecten lopen uit in een fiasco en eindigen met een kale kikker.De laatste tijd zijn ze wel meer bezig met vastgoed, waardoor er meer zekerheid is.Tot nu toe gaat dit goed,dus ik blijf nog even.

Beste Marc,

Team Kapitaal op Maat

goeie uitleg en goeie beschrijving …

goeie uitleg en goeie beschrijving gaat goed

Beste H.,

Bedankt voor uw review, fijn om te lezen dat u onze dienstverlening als positief ervaart.

Rendement valt tegen

Reken je niet rijk. Veel bedrijfjes gaan failliet, rendement uiteindelijk rond de 3% als het meezit.

25 januari 2023

Beste Winfried,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om ons te beoordelen. Een tegenvallend rendement en dus tegenvallend vertrouwen van een investeerder betreuren wij.

Wij doen er het maximale aan dit te voorkomen. Bovenal omdat het vertrouwen van de investeerders de basis is. Kapitaal op Maat beoordeelt alle leningaanvragen volgens een, bij u ongetwijfeld bekend, uitgebreid beoordelingsproces.

Ondanks dit uitgebreide beoordelingsproces kan het voorkomen dat bedrijven de eindstreep om onverwachtse redenen niet halen.

Overigens laat het netto rendementscijfer bij Kapitaal op Maat al enkele jaren een stabiele lijn zien. Het netto rendement schommelt gemiddeld tussen de 3,2% en de 4,1%.
Hierover meer op onze Fact & Figures pagina: https://www.kapitaalopmaat.nl/Actueel/Facts-en-Figures

Wij komen graag met u in contact om uw verwachtingen te bespreken.

Niet doen!

Beroerd onderzoek vooraf, slechte juridische indekking en beroerd debiteuren beheer heeft tot teveel falende projecten geleid (en dat was al een trend ver vóór corona). Je kunt je geld nog beter in de zee gooien. Misschien spoelt het dan nog naar je terug.

Ik heb ze na de eerste faalpartijen nog een paar kansen gegeven, maar zie geen verbetering.

Beste Jeroen,

Allereerst hartelijk dank voor de moeite die u heeft genomen om ons te beoordelen. Jammer om te horen dat u negatieve ervaringen heeft met het investeren in projecten via ons platform.

Team Kapitaal op Maat

Alles keurig netjes geregeld en de…

Alles keurig netjes geregeld en de zaken perfect afgehandeld

Beste Herma,

Bedankt voor uw reactie. Fijn om te horen dat u onze dienstverlening als positief ervaart. Wij streven ernaar om in de toekomst aan uw verwachtingen te blijven voldoen.

Team Kapitaal op Maat

Zeer slechte communicatie en projecten…

Zeer slechte communicatie en projecten die niet uitbetalen wordt geen actie op ondernomen.

Beste Pim,

Geen goed ervaringen.

Helaas worden e-mails niet goed gelezen of helemaal niet beantwoord. Relatief veel projecten die zeer snel niet meer betalen. De screening van de projecten is onder de maat er blijken geen onderpanden aanwezig. Score tov andere crowd fund platforms beneden de maat.

16 november 2022

Beste Adri,

Bedankt voor de moeite die u heeft genomen om ons te beoordelen.

geen klachten

Beste Bob,

Bedankt voor uw review! Mocht u ooit ergens hulp bij nodig hebben, staan wij u graag te woord.

Goed georganiseerd platform

Ben al jaren aangesloten bij dit platform en moet zeggen met plezier ! Informatie door update’s is fijn. Bij betaling problemen snelle terugkoppeling.

Beste Pim,

Hartelijk dank voor uw feedback! Fijn dat u onze dienstverlening als positief ervaart. Hier zijn we erg blij mee!

Team Kapitaal op Maat

kapitaal op maat voor u paraat

de website is duidelijk en overzichtelijk
het financiele gedeelte in kaart brengen is perfekt
het onroerend goed aanbod is in mijn ogen teveel in
de picture. De rente gaat omhoog en daar zitten risico/s aan

Beste Edmee,

Hartelijk dank voor uw review! Wij zijn altijd bezig om onze dienstverlening te verbeteren en zullen uw feedback intern in behandeling nemen.

Mocht u ooit ergens hulp bij nodig hebben, staan wij u graag te woord.

Team Kapitaal op Maat

Probeer uit de mailings te raken

Probeer uit de mailings te raken. Dit kan alleen als je betaald met je gegevens. Dit is onacceptabel en ook de reden dat ik geen zaken meer die met deze club.

Beste Patrick,

Wij begrijpen uw frustratie. Echter werken wij in verschillende projecten met verschillende maillijsten. Wanneer u helemaal niet meer op de hoogte gebracht wilt worden van de verschillende projecten, kunt u dit gemakkelijk doen in uw account.

Zie: Mijn account > Mijn gegevens > Persoonlijke voorkeuren

Mocht u verder nog vragen of opmerkingen hebben dan vragen wij u contact op te nemen via info@kapitaalopmaat.nl of op 31 (0)15 760 00 19.

Slechte krediet beoordeling

Slechte krediet beoordeling. Te veel leningen komen in de problemen. Wereld van verschil met bijvoorbeeld Funding Circle

1 november 2022

Beste Hugo,

Op deze pagina leggen we u meer uit over ons actuele acceptatiebeleid voor projecten. https://www.kapitaalopmaat.nl/Lenen/Crowdfunding-accepatiebeleid

Brede keuze aan projecten

Ik zit hier nu 6 jaar bij. Als je zelf een oog houdt op voldoende spreiding en alleen projecten kiest waarvan je de risicoanalyse voor jezelf hebt gemaakt dan is het een probleemloos functionerend platform dat jou ontzorgt voor de onvermijdelijke paar projecten die failliet gaan, naast uiteraard alle projecten die wel hun volledige traject en jouw rendement waarmaken. Speciaal tijdens de Corona periode waarin veel projecten in betalingsproblemen kwamen heeft KOM hun meerwaarde bewezen door alle rompslomp rond betalingsuitstel/tijdelijk alleen rente te verzorgen.
Wees wel altijd kritisch welke projecten je op inschrijft, want achteraf gezien zitten er een paar boeven tussen waarvan ik nu denk dat het klinkklare fraude is.

Beste Cas,

Bedankt voor uw review, wij zijn erg blij met u als investeerder en uw fijne feedback! Wat u benoemd is helemaal waar. Uiteraard zorgen wij voor een uitgebreide screening van projecten, het is altijd aan te raden om ook de persoonlijke risicoanalyse op een project los te laten.

Mocht u ooit ergens hulp bij nodig hebben, staan wij u graag te woord.

Geen betrokkenheid

Niet (pro-)actief acterend bij "probleem" leningen en niet/ laat/te laat mensen informeren. Nemen te makkelijk een afhoudende positie in.

Beste a. van Breukelen,

Helaas teveel…

Helaas teveel faillissementen/betalingsregelingen met uitstaande (100% gefinancierde) projecten.
Doen er wel alles aan om aan Europesche en Nederlandse financiële richtlijnen te voldoen.

Beste Hans,

Nogmaals dank voor uw feedback, wij doen er alles aan om onze dienstverlening dagelijks te verbeteren.

Team Kapitaal op Maat

Ik word altijd netjes te woord gestaan…

Ik word altijd netjes te woord gestaan en ook de betalingen zijn op tijd.

Beste Cornelis,

Bedankt voor uw reactie, erg fijn om dit terug te horen. Wij streven ernaar om in de toekomst aan uw verwachtingen te blijven voldoen.

Team Kapitaal op Maat

Vanaf het eerste moment dat ik met…

Vanaf het eerste moment dat ik met Kapitaal op Maat in contact ben gekomen merkte ik dat ze met passie voor hun vak bezig zijn. Ze denken in mogelijkheden en bouwen een relatie op met hun klanten. Ze hebben mij enorm geholpen om mijn bedrijf een goede start te geven en ik zou hen van harte aanbevelen.

31 augustus 2022

Beste Jermaine,

Bedankt voor uw reactie. Fijn om te horen dat u onze dienstverlening als positief ervaart. Wij zijn ook erg blij met het vertrouwen dat we hebben gekregen, om met u een project succesvol te kunnen financieren.