Investeer al vanaf 2019 bij kapitaal op maat. Zolang alles netjes betaald word door leningnemer gaat het prima. Maar zodra er problemen of achterstand ontstaat met betalen wordt er niet adequaat ge... Toon meer
Geen communicatie als er achterstanden ontstaan. Geen enkele info als afspraken van geldnemers niet worden nagekomen. Zeer slecht. Kosten zijn hoog ten opzichte van andere partijen in de markt die... Toon meer
We zijn ontzettend dankbaar dat we via Kapitaal op Maat ons project De Première hebben kunnen financieren. Wat een prachtige kans! De communicatie verliep vanaf het begin helder en professione... Toon meer
Betalen rente niet per valuta, zoals andere platformen. Reageren traag of geïrriteerd op vragen. Hun systeem hapert, wat ze niet toegeven. Ze komen dan met een onzinverhaal. Bieden een relatief smal a... Toon meer
"Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren." Investeren in een project kan vanaf honderd euro. Het rentepercentage is afhankelijk van de risicoklasse van het project en varieert van vier tot tien procent per jaar.
Bahialaan 100 unit 4.13, 3065 WC, Rotterdam, Nederland
- 015-7600019
- info@kapitaalopmaat.nl
- kapitaalopmaat.nl
Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord
Goede en betrouwbare indruk van en ervaring met Kapitaal op Maat
Goede en betrouwbare indruk van Kapitaal op Maat op basis van 7 - 8 jaar ervaring. Interessante aanvragen met redelijk goede risico / rendement verhouding. Het aantal aanvragen zou nog wel iets hoger mogen zijn.
De communicatie is goed, hoewel het wel iets omslachtig is met de updates, omdat je voor elke update weer apart moet inloggen.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Slechte performance van de projecten / slechte communicatie
Slechte performance van de projecten, zeker als je er al vanaf het begin in zit. Platform performance wordt laatste tijd wat opgekrikt door paar grote (onroerend goed/grond projecten) die in veel verschillende deelprojecten worden opgesplitst, waardoor het aantal slechte projecten en de hiermee gepaard gaande bedragen, in verhouding lager worden.
Bij veel slecht lopende projecten wordt door Kapitaal Op Maat (KOM) niet of nauwelijks meer gereageerd op vragen van investeerders. Ook heeft KOM in verleden zekerheden slecht vastgelegd / uitgenut, waardoor investeerders met grote verliezen zijn geconfronteerd. De Recovery van in default geraakte projecten is zeer slecht, met enkele positieve uitschieters.
Ik heb in 25 projecten bij KOM geïnvesteerd, daarvan zijn er 13 met (grote) problemen. Mijn oorspronkelijke investering haal ik er nooit meer uit, er moet dus per saldo geld bij.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Heel veel defaults waaraan niets meer…
Heel veel defaults waaraan niets meer gebeurd verder.. af en toe komt er nog iets binnen. Betalingen heel de maand door dus heel veel administratiewerk. Betaalschemas niet gesorteerd op projectnummer.

Risicovol beleggen
KOM accepteert iedere aanvraag.
Jij beslist of je dit wilt hebben.
De screening is ondermaats.
Je krijjgt geen lijst te zien van afgeboekte en dus oninbare posten.

Slechte kredietbeoordeling en communicatie
Slechte kredietbeoordeling, slechte communicatie

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Updates blijven soms lang uit. Zie bovenstaande
Updates blijven soms lang uit. En ik heb gevraagd hoe ik een reactie kan plaatsen naar aanleiding van een update. Dat weet ik nog niet.

Zonder toestemming e-mailadres…
Zonder toestemming e-mailadres doorsturen naar trustpilot.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Doen goed vooronderzoek naar haalbaarheid van projecten
Heel helder en gaan niet zomaar met iedereen in zee. Professioneel bedrijf. Nu in 12 projecten geïnvesteerd in de afgelopen 5 jaar. 1 project is op de helft geklapt. Daarover is continu goed gecommuniceerd en hoort bij het risico. Al met al kom ik nog steeds op een leuke winst uit. Mijn vermogen laat het op dit moment niet toe maar als ik weer ga investeren dan zou dit zeker hier zijn. Van het weekend nog een vriend de tip gegeven hier eens naar te kijken.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Goede informatie en up dates prima…
Goede informatie en up dates prima afhandeling bij aanmelden projecten

Slecht
Ik heb tientallen crowdfunding en P2P-leenplatforms gebruikt en dit is de enige waar ik geld verloor. Het lijkt erop dat ze niet het juiste achtergrondonderzoek doen

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Bij 2 van de 19 projecten verzuim van…
Bij 2 van de 19 projecten verzuim van 8,7% en ook nog een voorziening van 3,5%. Ten opzichte van mijn inleg. Hier wordt je niet vrolijk van.
Conclusie: niet capabel om mijn geld te investeren derhalve laatste inleg is door mij gedaan.

mooi beleggingsplatform
correcte afhandelingen van de transacties en stipte terugbetalingen.

Missers en goede crowd
Op een paar misser na met faillissementen zijn veel crowd gunstig geweest.

Communicatie schiet tekort
Ik werd gevraagd voor een beoordeling.
De mogelijkheid om direct met de geldnemers te communiceren is op een bepaald moment stop gezet, heel jammer.
Ze hadden een blog, maar daar is al meer dan 2 jaar niks gepost, haal het dan weg zou ik zeggen.
Verder is de communicatie over de projecten niet al te best en zijn de defaults relatief hoog in vergelijking met andere platformen. (Of heb net pech gehad, dat kan ook)
Ik ben daarom dus 1,5 jaar geleden gestopt met Kapitaal op maat.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Kapitaal op Maat er is werk aan de winkel! mmunicatie is een aandachtspunt
Communicatie is een aandachtspunt. Op vragen van investeerders wordt nauwelijks gereageerd. Hierdoor is er bij achterstanden of default lange tijd onzekerheid over de voortgang. Verder kunnen bestaande afspraken tijdens de looptijd worden gewijzigd. De afgesproken vergoeding bij vervroegde aflossing door de lener kan zomaar worden aangepast na een stemronde waarbij deze resultaten niet openbaar worden gemaakt.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
De terugbetaling vindt plaats als één…
De terugbetaling vindt plaats als één bedrag. Ik moet zelf het bedrag splitsen in afzonderlijke betalingen. Een email met een specificatie van de afzonderlijke terugbetalingen en de bijbehorende investeringsprojecten zou prettig zijn.

Goed overzicht
Website werkt goed. Je hebt goed overzicht met het dashboard over het rendement. Ze doen ook echt hun best om projecten in problemen weer op de rit te krijgen.