Investeer al vanaf 2019 bij kapitaal op maat. Zolang alles netjes betaald word door leningnemer gaat het prima. Maar zodra er problemen of achterstand ontstaat met betalen wordt er niet adequaat ge... Toon meer
Geen communicatie als er achterstanden ontstaan. Geen enkele info als afspraken van geldnemers niet worden nagekomen. Zeer slecht. Kosten zijn hoog ten opzichte van andere partijen in de markt die... Toon meer
We zijn ontzettend dankbaar dat we via Kapitaal op Maat ons project De Première hebben kunnen financieren. Wat een prachtige kans! De communicatie verliep vanaf het begin helder en professione... Toon meer
Betalen rente niet per valuta, zoals andere platformen. Reageren traag of geïrriteerd op vragen. Hun systeem hapert, wat ze niet toegeven. Ze komen dan met een onzinverhaal. Bieden een relatief smal a... Toon meer
"Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren." Investeren in een project kan vanaf honderd euro. Het rentepercentage is afhankelijk van de risicoklasse van het project en varieert van vier tot tien procent per jaar.
Bahialaan 100 unit 4.13, 3065 WC, Rotterdam, Nederland
- 015-7600019
- info@kapitaalopmaat.nl
- kapitaalopmaat.nl
Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord
10 projecten leiden tot 4 afschrijvers
Van de 10 projecten waarin ik participeer zijn er 3 een totale afschrijver en bij een staat de betaling al geruime tijd on hold. De financiele problemen traden snel in de projecten aan het licht.Conclusie: de door Kapitaal op Maat uitgevoerde due diligence laat ernstig te wensen over.

minder krijgen dan beloofd
ik krijg structureel minder rente en aflossing dan wordt beloofd. Ik heb daarvoor diverse keren over gebeld en gemaild maar heb nog steeds geen duidelijk antwoord. En het gaat hier niet over een bedrijf wat zijn verplichtingen niet na kan komen.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Site nog niet in eerste divisie
Het statistische deel is volgens mij niet volledig betrouwbaar, overigens ben ik wel tevreden.
Nieuwe projecten nogal eenzijdig.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Slechtst presterende platform van NL.
Slechtst presterende platform van NL.
-onbereikbaar, wisselend team.
-boekt projecten niet af, ook niet na 2 jaar vertraging.
-kosten per transactie.
-zeer slechte recovery.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Mooie projecten maar weinig steun voor de positie van investeerder.
Kapitaal op maar heeft mooie projecten en een makkelijke website. Tot zover erg goed. Alleen als een partij stopt met terugbetalen dan geven ze niet thuis zo vragen ze je meteen kosten over te maken alvorens tot incasso over te gaan. Hier kunnen ze behoorlijk wat leren van andere platforms zoals geldvoorelkaar.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Mooie en goede renderende projecten
Mooie en goed renderende projecten. Duidelijk dashboard. Goede communicatie.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Alle 4 investeringen zijn failliet…
Alle 4 investeringen zijn failliet gegaan. Kan geen toeval zijn. Slechte pre-screening is waarschijnlijk de oorzaak om toch maar omzet te maken. Ik investeer nooit meer met dit bedrijf.

uitwinnen zekerheden
In het verleden was er weinig of geen aandacht en inzet voor projecten die niet aan hun verplichtingen voldeden. Dat is inmiddels beter, maar herstel van vertrouwen duurt lang.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
In vergelijking met andere platformen…
In vergelijking met andere platformen een hoog percentage projecten in default. Daarna blijft de communicatie wat achter. Kapitaal op Maat moet echt iets doen aan het borgen van de zekerheden.

Kapitaal op Maat al 3 jaar stabiele partner
We zijn inmiddels een kleine drie jaar onderweg met Kapitaal op Maat(KoM). In die drie jaar hebben we nu 32 posities succesvol gefinancierd. Daarbij heeft KoM zich gemanifesteerd als partner die niet alleen vooropgaat in de markt als het gaat om realistische vergoedingen, maar ook als het gaat om pro-actieve aanpassingen aan de dynamische wereld van regelgeving. Daarbij ontstaan ook wel eens problemen, maar als echte partner laat KoM ook dan zien het benodigde probleemoplossend vermogen te hebben. De investeerders achterban van KoM is weliswaar wat kleiner, maar groeiend, en in haar investeringsgedrag consistent. Voor ons als ondernemer een stabiele factor in het groeiproces dat we doormaken. We zijn dan ook blij met KoM en de inmiddels 700 investeerders die met onze posities meedoen en samen inmiddels €8.200.000 hebben geinvesteerd waarvan €1.850.000 ook al weer is afgelost. Zo hebben we met elkaar een driehoek van GrondVrij, KoM en investeerders waarin vermogen prettig kan renderen bij een comfortabel risicoprofiel.
Te weinig waarborgen
Door de coronamaatregelen kregen sommige bedrijven het moeilijk, maar daardoor komt ook naar boven dat de garantstellingen niet goed zijn regelmatig. Ik heb van 2 bedrijven die failliet gingen ook al tijden geen updates meer gehad, ook niet na een opmerking daarover bij de updates. Ik ga ze nog eens bellen binnenkort. Ik stop met deze crowdfunding, liever vandaag dan morgen.
Ik wil een 5 geven, dat lukt niet.
tot nu toe krijg ik zeker goed rent van…
tot nu toe krijg ik zeker goed rent van hun beter dan op de bank
Ronduit slecht
Ronduit slecht. Beroerde communicatie, zekerheden die als puntje bij paaltje komt helemaal geen zekerheden blijken te zijn. Meerdere klachten over dit bedrijf bij de AFM gemeld. Slechtste crowdfundplatform wat ik ooit ben tegengekomen. Nooit aan beginnen.

Antwoord van Kapitaal Op Maat
Alle betalingen vanuit de projecten…
Alle betalingen vanuit de projecten worden binnen een week doorbetaald naar de investeerders.
Om projecten te beoordelen kan elke potentieel investeerder via een reactie menu zijn mening geven. Hierop reageert de ondernemer zelf.