Goede verpakking, de onderdelen goed ingedeeld en gerangschikt. Handleiding gevolgd en is uitstekend en duidelijk zelf te doen. Je kan bijna niet fout doen. Goed materiaal en boven verwachting een goe... Toon meer
Ik heb twee tweezitsbanken gekocht bij Marcel Olsen. Zij zijn prachtig: qua materiaal, afwerking en uitstraling. Bovendien werd ik uiterst vriendelijk geholpen en werd de bestelling heel goed verpakt... Toon meer
Ik heb besteld een zit sta bureau converter bamboe zwart, 80 cm en ik ben zeer blij en tevreden. Het werk precies goed als zij in de video laten zien. Op een comfortabele en soepel manier je instelt h... Toon meer
Hele fijne bureaustoel gekocht bij Retro-Europe. Uitstekend verpakt in een groet door werd hij binnen 1 week vanuit Alicante thuis bezorgd. Het in elkaar zetten is een zeer eenvoudig klusje, zodat bin... Toon meer
Since 1975, we've been passionate about bringing Bauhaus principles to life, creating furniture that's both beautiful and affordable. Marcel Olsen founded our company out of frustration with the lack of reasonably priced, high-quality furniture. Inspired by the Bauhaus movement's core philosophy of "form follows function," we design furniture that prioritises usability. Clean lines, geometric shapes, and a focus on natural materials define our aesthetic. Every element serves a purpose, ensuring our furniture is comfortable, easy to care for, and perfectly suited for your needs. As a family-owned and operated brand, we uphold our founding values. Each new furniture design adheres to the Bauhaus principles of design, quality, and affordability, ensuring the legacy of Marcel Olsen continues. We believe in good design, which is why we embrace modern materials and production methods, making Bauhaus-inspired furniture accessible to a wider audience. Founded in 1975, we've continued this mission for nearly five decades, ensuring thoughtfully designed furniture finds a place in every home.
C. Extremadura, 9,, 03158, Alicante, Spanje
Heeft 72% van zijn negatieve reviews beantwoord
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het meestal niet waar. Dat dacht ik ook toen ik de Bauhaus bank bij Retro-Europe bestelde. Maar verdorie, alles bleek te kloppen: netjes afgeleverd met melding vooraf, perfect ingepakt, in perfecte staat, nog mooier dan ik dacht en hij zit nog eens lekker ook. Tja, wat wil je nog meer,,,,,,,?
Eén ster heeft niets te maken met de kwaliteit of het chatgesprek vandaag met Ana, dat is goed.
Ik wil graag de twee en driezitter bauhausbank aanschaffen maar dat is een kwestie van vertrouwen bij retro europe.
De banken mogen terug gestuurd worden binnen bepaalde tijd maar dat vind ik geen optie gezien het risico op beschadiging.
Een adres hier in Nederland om de bank te zien, te voelen en de zit te ervaren is niet mogelijk.
retro europe wil daar ook niet zijn medewerking aan verlenen. Terwijl ik verwacht dat andere kopers zich mijn terughoudendheid zullen kunnen voorstellen, en voor deze vraag misschien open staan.

Antwoord van Marcel Olsen
Heel tevreden over de stoel, de toch nog snelle levering en de goede communicatie per mail.
Bureau stoel Ericson. Na het in elkaar zetten bleek hij hoger dan op website gepubliceerd. We hebben het bedrijf hierover gecontacteerd, kregen geen duidelijk antwoord en dus wilden we het retourneren.
Stoel moest weer uit elkaar worden gehaald. Dit was onmogelijk zonder bruut geweld. Vanuit het bedrijf kregen we filmpjes hoe dit het beste ging. Uiteraard in het Chinees, want dit Spaanse bedrijf koopt gewoon goedkope troep uit China. Vervolgens lukte het niet om de stoel weer uit elkaar te krijgen, gek want op het filmpje lukt het wel. Wanneer je de film bekijkt zie je ook dat de stoel daar niet vast is gemaakt. Scam 2. Het bedrijf wil perse dat het product in oorspronkelijke staat wordt teruggestuurd. Uiteraard op kosten van de consument (scam 3). Dit is gewoon niet mogelijk.
Met andere woorden: goedkope Chinese troep via een bedrijf met wat mij betreft een dubieuze reputatie. Ik vraag mij af waar al die positieve reviews vandaan komen.
Daarnaast heb ik ook na 5 dagen nog geen enkele reactie op mijn verzoek om de verwijdering van mijn persoonlijke data uit hun systemen aan mij te bevestigen, ontvangen. Daarmee schendt dit bedrijf ook nog eens Europese GDPR regels.
Website is top, makkelijk in gebruik. Bestelling snel geleverd, goed verpakt, uiterst tevreden met mijn nieuwe bureaustoel, goede kwaliteit en mooi design.
Ik had twee blauwe zetels besteld én betaald. Nadien bleek dat u geen blauwe zetels kon leveren. Er werd mij gemeld, in mail, dat als ik mijn bestelling zou veranderen naar een ander product of kleur, er dan om te compenseren een zekere reductie voorzien zou worden.
Ik heb bedenktijd gevraagd, en na verloop van tijd laten weten eventueel de grijze versie te overwegen.
Men heeft mij dan zonder veel omhaal of verwittiging grijze zetels opgestuurd, van een reductie of compensatie is nooit meer gesproken.
Ik vind dit een bijzonder onjuiste manier van handelen vanwege de firma: iets laten bestellen én betalen dat je niet in aanbieding hebt, nadien de klant toch lokken met een reductie, en nog voordat die beslist heeft, zomaar leveren en van die reductie alvast niet meer spreken.
Ik voel mij niet correct behandeld door Retro Europe en vond de mails ook geenszins heldere en faire communicatie.

Antwoord van Marcel Olsen
Snelle levering, product gemakkelijk in elkaar te zetten. Prijs - kwaliteit verhouding dik in orde!
Snelle reacties en correcte afhandeling. Voorspoedige verzending, goed verpakt en compleet.
Had nooit gehoord van Retroeurope. Toen ik op zoek was naar een bureaustoel kwam ik de website tegen.
De meubels op de website zagen er goed uit en heb de stoute schoenen aangetrokken en een bureaustoel gekocht.
Wat ik niet wist dat de stoel uit Spanje moest komen dus moest wat langer wachten.
De stoel was goed verpakt en netjes afgeleverd. Het in elkaar zetten van de stoel is kinderlijk eenvoudig en maak er veel gebruik van.
Tot op heden geen spijt.
Snelle bezorging, montage eenvoudig.
Mooie stoel. Erg blij mee.
Mooie stoel, verdient 5 sterren. Verloop levering, mijn stoel is bijna twee weken "kwijt" geweest bij transporteur, niet goed, aanbeveling hier goed aandacht aan te besteden
Snelle levering en een mooie product....wat meer wil je?
Super mooie kwaliteit, netjes en snel geleverd. Kortom helemaal niets op aan te merken.👍
Snelle levering en het artikel was buitengewoon goed verpakt. De bureau stoel voldoet aan mijn verwachtingen. Over mijn eerste bestelling ben ikzeer tevreden.
Het contact was goed. De info was goed. Rondom de levering is er niet gecommuniceerd vooraf. Gelukkig was ik toevallig thuis. Ik ga dus niet meer bij jullie bestellen.
De stoel is goed, het vilt is wat los en geeft al plooien. Aan de bovenrand is het niet gelijkmatig gestikt. Ik voel op de armleuningen dat het schuim op plekken niet even hoog is, dat is niet prettig.
Ik ben blij dat de stoel goedkoper is aangeboden. Een tweede keer zou ik het meer doen, zeker omdat teruggave heel ingewikkeld is naar Spanje.
Zeer snelle levering, correcte en vriendelijke opvolging. Product onberispelijk. Zéker een aanrader !!!
Alles werd op tijd volgens de afspraken geleverd! Een echte aanrader8
Bedankt aan het volledige team.
Vandaag kwam mijn bank!!! Ik kom uit de wereld van kunst en design en droomde al jaren en jaren van een Lecorbusier. De prijs vind ik echter buiten proporties, zeker omdat de bank al lang geleden is ontworpen en de rechten inmiddels wel verdiend. Daar kwam bij dat ik merkte dat de echte bank ook minpuntjes had. Ik beschouw de La Bauhaus versie als een ontwerp dat ver genoeg is weggebleven van irritante imitatie en een eigen schoonheid heeft gerealiseerd. Tevens qua maatvoering op ons huis gemaakt. De make is zorgvuldig en de hoge zit ideaal voor mensen die wat ouder zijn, zoals wij. En daar heeft het qua uiterlijk geen enkele concessie voor gedaan.
De levering liep gesmeerd, complimenten! Henriette Verburgh
Hele snelle levering en een goede stoel.
Bedankt