Acht weken levertijd? Na meer dan acht maanden wachten heb ik Mokumono in gebreke gesteld en de aanbetaling terug geëist. Ik was klaar met de eindeloze vertraging in het productieproces. Wel erg jam... Toon meer

Sinds ik deze zomer (2023) een artikel over de Polder las werd ik geïnteresseerd. Alle ideeën over veelgebruikte voorwerpen zoals deze elektrische fiets van Mokumono sluiten aan bij m'n eigen opvat... Toon meer

Ik rijd inmiddels enkele jaren op de Mokumono. Behalve normale slijtage aan banden en dergelijke is het een zeer solide fiets. Geweldig design, strak en hard frame én goede service. Omdat het frame zo... Toon meer

1. Fietsenmaker

We build high-end bikes and e-bikes with an unique automated production process in the Netherlands.

4,2

Goed

TrustScore 4 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Wat een geweldige fiets!!

Ik heb nu meer dan 1000 km gereden met mijn Mokumono Polder in de kleur mosgroen. Wat een heerlijke fiets! Hij rijdt ongelooflijk soepel door de stad en meestal ben je als eerste geruisloos weg bij het stoplicht. Achtermoter is erg krachtig en je bereikt razendsnel de maximum snelheid. Ook de zithouding is erg prettig. En ik heb al veel complimenten gehad over het design van de fiets. Ook het feit dat het een Nederlands product is is een extra bonus! Ik ben tijdens de aankoop van de fiets erg goed geholpen. De service is top bij Mokumono!

23 maart 2026

Update na 15 maanden en 3000 km

Update na 15 maanden en 3000 km

Superfiets! Kan niet anders zeggen.
Klein akkefietje met accu aansluiting gehad en een klein app probleempje, maar beiden dezelfde dag nog opgelost dankzij Tom.
Ondanks mijn copd 4 en 70 lentes kan ik probleemloos 40 km afleggen en dan lachend afstappen.

Wat een fiets.

30 juni 2025

Ik heb 7 maanden op mijn fiets moeten…

Ik heb 7 maanden op mijn fiets moeten wachten. Eindelijk de fiets ontvangen, nu problemen met de accu. De accu valt continue uit. Kreeg hier een email over dat ik een accu heb die niet goed werkt en dat ze bezig zijn dit op te lossen. Tijdelijke oplossing: accu even uit de fiets halen. Nu heeft mijn accu het helemaal begeven terwijl ik op de fiets zat. Gebeld, moet ik de accu gaan openschroeven en standaard een inbussleutel meenemen. Hoe lang moet ik dit nog volhouden... De fiets rijd heerlijk maar de organisatie is niet helemaal goed. Ook een mandje besteld, schijnt een levertijd van maanden te zijn… jammer want de fiets rijdt echt heel lekker.

23 oktober 2024

Knappe fiets, subpar support en communicatie

Voor eerst wil ik zeggen dat het een zalige fiets is en lekker rijdt. Je wordt door Tom warm ontvangen en hij spreekt met passie over zijn bedrijf en product. Dit nam mijn bezorgdheid na een Vanmoof avontuur weg.

Echter...
Leveringstermijnen worden niet gerespecteerd besteld 22/7 - 6 weken levering - geleverd 3/10. Eerste reden voor vertraging 'we hebben de wielen nog niet'. Toen de fiets eindelijk zou geleverd worden was er een issue met de standaard batterij. Korting op de grotere gekregen en de week nadien werd deze geleverd door Brenger, met kleine beschadigingen.
Toen ik de app wou installeren om de Polder ten volle mee in te stellen bleek deze verwijderd van de Google Playstore...
Contact opgenomen per mail, en plots werd niet meer snel geantwoord op mails en chatberichten.
Gebeld, Bob aan de lijn die geïrriteerd leek dat ik ook na de vlotte communicatie voor de verkoop ook vlotte support verwachtte na dat fiets geleverd en betaald was. Zijn laconiek antwoord was dat de fiets ook rijdt zonder app en dat ze anders wel zouden terug nemen en terug betalen.
Met wat wederwoord, direct zoals een Nederlander dit mag gewoon zijn, begreep hij dat ik gewoon een lakstift nodig had, een vervanging voor de beschadigde handlebar en een datum wanneer die APP beschikbaar zou zijn... Stift en handlebar werden geleverd, APP beloofd einde week, dan einde week nadien en nu algemene stilte...
Ondertussen nog steeds geen app (niet in de playstore en geen APK voor sideloaden) en geen antwoord meer op mails. Vermoedelijk is er ook een moeilijke samenwerking met de app bouwer zoals er nu is met de batterijleverancier.

Conclusie: mooi concept, leuke fiets maar toch een Vanmoof verhaal gevoel...

De andere reviews over lange levertijden zijn nog steeds van toepassing, op Facebook lees je in groepen verschillende posts over klanten die ook blijven wachten achter hun fiets (en iedereen die er een heeft vindt het een leuk rijdende fiets met knap design)

7 oktober 2024

Fantastische fiets! En top service.

Nu 2000 km verder… Hij rijd echt nog steeds echt heerlijk. De lak ziet er nog steeds fantastisch uit!

Voor kleine dingen ben ik langs geweest en werd ik meteen geholpen. En voor de eerste servicebeurt kon ik ook vlot terecht. Geweldig. Klasse service.

Deze fiets is voor mij echt de moeite waard geweest!
Bedankt Bob en Tom voor jullie goede zorgen.

Nadat ik bijna 700 km op de fiets heb gereden kan ik zeggen dat mijn ervaring zeer positief is!

De service van het Mokumono team vind ik echt uitstekend. Ze denken met je mee, zijn altijd vriendelijk en werken probleem oplossend. Zadel kon ik uitproberen en daarna toch omwisselen. En ik had een schroef lam gedraaid en daar kon ik ook meteen langs voor komen. Erg prettig allemaal.

De fiets doet het geweldig.
Het kratje voorop is erg stevig en ziet er mooi uit. Er zit een stevig elastiek bij en voor de grotere dozen kun je een spanband door de ronde gaten steken voor bevestiging. .
Onder het krat heb ik een koplampje voor als je echt in het donker moet rijden zonder straat verlichting. Hier komt echt een bak licht uit.
Een pluspunt van de polder vind ik dat je het gedrag van de motor volledig zelf in kunt stellen en op meerdere presets kunt opslaan in de app.
Als je hier geen zin in hebt kun je ook gewoon de batterij er in doen en gaan. Deze keuzevrijheid vind ik super.
Wat ik ook mooi bedacht vind is dat het slot makkelijk in de holle ruimte van het frame past.

De fiets is altijd in ontwikkeling wat er voor zorgt dat een verbetering altijd mogelijk blijft.
De polder voelt solide en verfijnt aan en het team is echt super. Je kan altijd meteen langs komen als je een probleem hebt.
Ik kan ze daarom van harte aanbevelen!

25 september 2024

Wat een top fiets!!

Ik kan alleen maar lovend zijn!! Qua kwaliteit, looks, duurzaamheid, fietsgemak en service. Ik kan iedereen deze fiets aanraden.
Blij met het design en wegligging. Ik heb ook andere fietsen geprobeerd, maar deze sprong er echt uit. Een goede batterij waar je ver mee komt. Plus ik kon mijn eigen kleur kiezen.

6 september 2024

Mokumono - fantastische fiets

Update 1300km: aangezien ik lange stukken woonwerk verkeer fiets mag het voor mij wel wat sneller. Mokumono is er stellig in dat ze het sneller rijden dan 27km/u niet faciliteren (ook niet als anderen het doen) waardoor ik nu toch overweeg de fiets te verkopen en een ander merk te kopen. Jammer want het is verder een geweldige fiets.

Ik heb een Mokumono Polder met 500w batterij. Hiermee haal ik ong 70 km. In totaal heb ik nu 500km gereden wat . vnlk woon-werkverkeer is (26km pd). Het is een heerlijke stabiele fiets en rijdt licht. Ik heb weleens met een lege accu terug naar huis moeten rijden maar zelfs zonder ondersteuning rijdt ie prima. Ook de SP connect die je kunt gebruiken om je telefoon op het stuur te zetten is handig. De app is basic maar werkt naar behoren. Verder krijg ik veel positieve reacties dat is altijd leuk. Overigens als ik twee dagen niet rij haal ik wel de batterij uit de fiets omdat ie anders te.snel leeg loopt wat ik verder geen probleem vind overigens. Wat ik wel jammer vind is dat ie niet (eenvoudig) iets op te voeren is. Ik zou graag 5/6 km harder willen dan de toegestane 25km/u.maar heb nog niemand gevonden die dat kan doen. Overall kan ik iedereen deze fiets aanraden en kies vooral de 500w batterij (de 360 vind ik echt te beperkt)

24 augustus 2024

Blij met mijn nieuwe Mokumono Polder

Vorig jaar heb ik een proefrit gemaakt op de VanMoof S5, die ik daarna met iDeal heb vooruitbetaald. Helaas, ben ik mijn geld kwijt, heb ik geen fiets ontvangen, en kreeg ik slechts één bericht van de curator met de mededeling dat mijn vordering is genoteerd. Daarbij werd ik gewaarschuwd mijn verwachtingen laag te houden, omdat dit soort zaken vaak lang duurt en zelden tot terugbetaling leidt.

Hoewel deze ervaring niet het onderwerp van deze review is, vormt het wel de achtergrond van mijn zoektocht naar een nieuwe fiets, een jaar later. Tijdens mijn zoektocht kwam ik via de video's van David van Bright de Mokumono Polder tegen, die in de recensies positief naar voren kwam. Het ontwerp, het in eigen land gefabriceerde frame, en de traploze regeling van de ondersteuning waren belangrijke factoren voor mij. Ik maakte een afspraak voor een proefrit en werd op de afgesproken dag vriendelijk ontvangen door Tom in een mooie showroom. De proefrit verliep prima, en we spraken af dat ik er later op terug zou komen.

Thuis heb ik wat meer gegoogled naar Mokumono. Het bleek dat de vriendelijke jongeman die mij had geholpen, samen met zijn broer Bob de oprichter is van Mokumono. Opnieuw twee broers, maar deze staan dicht bij hun klanten. Hoewel de toekomst onzeker blijft, zijn deze ondernemers met hun kleine oplages en continue verbeteringen toch op een andere manier bezig dan die andere broers. Ze werken aan een duurzame fiets die een leven lang meegaat en die door elke fietsenmaker gerepareerd kan worden. Sindsdien heb ik een aantal keer met Tom gemaild, totdat het moment van bestellen aanbrak. Sam, een andere aardige jongeman, nam op een vroege vrijdagochtend de bestelling op. Tom belde later nog met wat aandachtspunten. Waar vind je zulke service nog?

Er werd een levertijd van zes weken beloofd. In recensies zijn levertijden en de communicatie daarover vaak een bron van ontevredenheid. Opmerkelijk is dat de aanbetaling in dergelijke gevallen bij annuleren direct wordt teruggestort. Eigenlijk gaat het zelden om het ontwerp of de kwaliteit van de fiets, hoewel sommige mensen klagen dat de batterij bij stilstand langzaam leegloopt. De levertijden lijken nu beter onder controle te zijn, en Mokumono heeft onlangs uitgebreid excuses aangeboden voor de lange levertijden in het verleden.

Drie weken na mijn bestelling kreeg ik bericht dat het frame binnen was. In de tussentijd kon ik alvast de gebruiksaanwijzing doornemen. Twee weken later ontving ik een mail dat ze druk bezig waren met de assemblage en dat ik de fiets overmorgen kon ophalen. Ik keek ernaar uit.

Bijna zes weken na de bestelling haalde ik mijn fiets op bij Tom. Hij stond daar precies zoals ik hem had besteld: in dark gray, met stuurverhogers, omgedraaide remhendels (ik ben motorrijder en vind de voorrem rechts prettig), een verende zadelpen, voorrek, kratje en losse koplamp. Er was een nieuw type batterij; ik had de 540 Wh accu besteld, maar kreeg een 610 Wh accu, dus 13% meer capaciteit. Deze nieuwe accu heeft als extra voordeel een ingebouwde gyroscoop, die de poort afsluit na het uitzetten en een periode zonder beweging. De ingestelde hoogte was meteen goed, dus ik kon snel weer op weg naar huis.

Onderweg merkte ik dat de crank wat bonkend aanvoelde, vooral bij het vertragen. Desondanks heb ik in het weekend 20 km rustig gefietst en maandag contact opgenomen met Mokumono. Zij kenden het probleem niet, dus ben ik dinsdag langsgegaan voor een check. Daar trof ik Bob, die snel ontdekte dat de spanrol van de Gates tandriem te stroef ronddraaide. Dit probleem zou waarschijnlijk vanzelf zijn verholpen na wat meer gebruik, maar werd direct opgelost met wat siliconenolie.

Als ik er langer op heb gefietst en er nog belangrijke zaken naar voren komen, zal ik deze review updaten. Voor nu ben ik erg blij met mijn keuze en met het leveringsproces en de support van Mokumono.

20 augustus 2024

De Polder: voldoet aan alle verwachtingen

De Polder voldoet aan al mijn verwachtingen: een robuuste en voornamelijk lokaal gemaakte “less is more” fiets, die ondanks zijn wat logge uiterlijk over de weg en de paden zoeft. In eerste aanleg kan je je afvragen waarom en geen versnelling op de fiets zit, maar dat blijkt in de praktijk geen enkel punt te zijn, want je rijdt probleemloos zo’n 25 km per uur mee, misschien alleen in en wat hoger beentempo, maar dat is -vind ik- alleen maar goed voor de spieren! Verder is de range van max 120 km met de grote accu een genot, aangezien je actieradius op fietstochten er erg door wordt vergroot. De App werkt ook prima, voor iemand die een leesbril nodig heeft mag het aantal gereden kilometers in een groter lettertype worden gezet, zodat het tijdens het fietsen ook te zien. Iets meer contrast of kleur in de kaart zou ook prettig zijn. Kortom, een top fiets (in de kleur mat-blauw), waar ik onderweg al diverse malen complimenten over het gehad (“mooie fiets meneer”!).

23 juli 2024

Schot in de roos

Alleen maar lovend over de kwaliteit en service. Blij met het design en wegligging. Ik heb ook andere fietsen geprobeerd, maar deze sprong er echt uit. Enige nadeel is dat mijn vrouw de fiets nu alleen maar pakt haha. Daarnaast leuke bijkomstigheid is dat je een eigen kleur kon kiezen. Dat maakt het ook makkelijker tussen alle van moofs, cowboys en velorettis. Laatste waar ik zeer over te spreken ben is dat ik mijn fiets kon ophalen binnen de gestelde 10 weken levertijd.

19 juli 2024

Good things come to those who wait

Ook ik moest langer wachten dan 10 weken, maar man o man wat een fiets.
Je merkt aan alles dat dit geen massa product is maar een met liefde gemaakte fiets.
Ben zelf voor de Purple Plum matte afwerking gegaan en heb daar geen seconde spijt van.
Zadel is ook top en met eesilk veerende zadelpen rijd de fiets als limousine over de weg.
Trapondersteuning is ook geweldig en de druk sensor zorgt ervoor dat je eigenlijk elk tempo kan rijden, dit is vooral handig als je met iemand fietst die niet elektrisch rijd.
Als laatste is de kleine accu vooral klein in formaat aangezien ik makkelijk 80 km ermee rijd.
Kortom al het wachten is het meer dan waard.

12 juni 2024

Ik heb de Polder nu één jaar

Ik heb de Mokumono Polder nu één jaar en heb zojuist op vakantie 600 km door Zweden gereden. De fiets deed het perfect en de accuduur was ruim voldoende (ik had de grootste accu genomen). Tijdens vakantie wel schade aan de fiets door een ongelukje (deels mijn eigen schuld, deels wind). Bij thuiskomst Mokumono gemaild of zij 't kunnen repareren. Mail werd direct beantwoord dat dit kan. Nu nog even kijken wanneer ik de fiets naar Amsterdam kan krijgen (dat is het enige minpuntje vandaar 4 i.p.v. 5 sterren)

10 juni 2024

Slechte ervaring in levering

Ook wij hebben 2 fietsen, model Polder, besteld met levertijd van 8-10 weken. Op moment van bestelling verzekerden zij ons dat de eerdere productieproblemen waren opgelost en dat wij deze zomer een fietstocht zouden kunnen maken. Niet dus, nadat we een ingebrekestelling hebben gestuurd, zowel per mail als aangetekend per brief hebben we niets gehoord. Schandalig en we hebben ook nog eens 50 % aanbetaald. Nu moeten we er een jurist opzetten! De zgn positieve reviews lijken gewoon fake te zijn. Jammer.
Aanvulling:
We hebben vandaag een bericht van Mokumono ontvangen en, heel fijn, het aanbetalingsbedrag is inmiddels teruggestort. Uiteindelijk toch ‘n goede service. Dat wilden we toch nog ben laten weten. Dank aan Mokumono

24 mei 2024

Mooie goedgebouwde fiets

Lang moeten wachten als vroege besteller, maar de mosgroene (legergroen) Polder is een mooi gebouwde fiets. Ik was gewend veel “met zonder handen” te fietsen. Dat gaat hier wat minder. Door frametype daarvoor minder stabiel. Had ik in een review van Bright ook al over gelezen. Ben zelf 2meter 3, toch past ie me goed.
Wat “droge” geluidjes weggespoten met MD40. De fiets verbinden met de app gaat iets te moeizaam. Het schijnt dat de fiets ook gewoon fietst zonder de app, maar dan staat ie bij mij niet aan vwb ondersteuning.
Echte teleurstelling lijkt bij mij de accu in stand-by stand. Ook al schakel ik de fiets uit met de app na gebruik, merk ik toch dat accu leegloopt tijdens stalling. Omdat ik thuis binnen parkeer koppel ik accu nu helemaal los. Lijkt mij niet de bedoeling. Heb speciaal voor wat rust de zwaardere accu gekocht.
Mooie fiets, stevig gebouwd, kwaliteits onderdelen. Alleen de accu een zorg.
Oh ja, zo’n mooi stalen ros verdient aluminium pedalen. Ik heb zwarte Shimano’s gemonteerd.
Mooi apparaat!
PS nu nog iemand blij maken met m’n Van Moof

11 mei 2024

Gisteren de Mokumono Polder opgehaald…

Gisteren de Mokumono Polder opgehaald in Amsterdam. Wat een fiets! De fiets rijdt soepel en voelt solide aan, mede door z’n brede banden. Ik heb de fiets gekocht vanwege zijn eenvoud: geen versnellingen en ook geen display. Wat er niet op zit, kan namelijk ook niet stuk. Ik schat zo in dat de Polder solide, betrouwbaar en van meer dan goede kwaliteit is. Een fiets zonder gedoe. Aanrader dus!

4 mei 2024

Top!

Na een zeer slechte ervaring met een niet nader te noemen ander Amsterdams fietsenmerk gekozen voor de polder.
Langer op de fiets moeten wachten dat initieel geschat maar hier werd duidelijk over gecommuniceerd.
Het was het wachten meer dan waard! De polder fietst heerlijk en wat er niet op zit, kan ook niet kapot. Ik woon in een van Amsterdams drukste straten waar men geparkeerde fietsen geregeld omtrapt of op enige andere manier als boksbal gebruikt, geen probleem voor de polder.
Super vriendelijk en behulpzaam personeel, kortom, een aanrader!

4 mei 2024