Het invullen was supermakkelijk. Het duurde alleen even voordat je er doorheen kwam, maar dat bewijst maar weer hoeveel mensen het nodig hebben. Ik begrijp ook niet dat zoveel mensen dit als "sle... Toon meer
De procedures en teksten zullen vast wel goed bedacht en doordacht zijn op HBO niveau, maar toch soms 2x of 3x lezen wat er bedoeld werd. Helaas door een stortvloed van aanvragen online verliep de web... Toon meer
Mijn echtgenoot, tandarts dus hoogopgeleid, heeft geprobeerd dit formulier in te vullen voor hoogbejaarde buren. Na 2 uur, heeft hij de laptop uit het raam gegooid, grapje. Hoe is het mogelijk dat je,... Toon meer
Ben zelf zeer computervaardig, alleen daardoor kwam ik er door heen. Dit aanmeldproces is m.i echt veel te moeilijk voor gewone gebruikers. Slecht geschreven software, zit vol technische fouten.... Toon meer
Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen.
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Middenklassersubsidie
Blij dat ik érgens mijn beklag kan doen, al zal het niemand helpen.
Ik ben afgewezen. Mijn situatie? Inkomen rond of minder dan sociaal minimum. Stookkosten vorig jaar 100e per maand.
Die stookkosten zijn omdat ik de hele winter in 10 graden geleefd heb sinds de oorlog omdat ik het gas niet kan betalen. Dat was anders, als ik normaal op 19 had gestookt, 300+ euro per maand geweest.
Nu weten ze het zo te berekenen dat mijn loon op sociaal minimum wordt verhoogd en mijn stookkosten zetten ze op 53 euro. En dan val ik er net buiten want te weinig stookkosten.
Dus ik bel ze op en leg ze de situatie uit. Per mail ook geprobeerd maar dat lukte niet.
Maar per telefoon helaas ook niet. Ja het zijn de regels, nee we kunnen niets doen. Ja het is echt niet eerlijk, er zijn meer mensen. Nee je kan verder niemand anders spreken, nee je kan niets doen. Ja we snappen het, maar dit zijn de regels, zo rekenen we, zo doen we het, jij valt er buiten.
Even ter illustratie (het voorbeeld van hun mail in antwoord op mijn situatieschets): als je tot 2 keer modaal verdient en lekker stookt op 20 graden en stookkosten hebt van 500 euro per maand, dan kom je wel in aanmerking.
Het is geen noodfonds, het is een middenklassersubsidie! Ik ben zo verdrietig.
je word uitgelachen als je belt en…
je word uitgelachen als je belt en mensen kunnen je niks vertellen hoe ver aanvragen er nu voor staan ook hun site meld datums bij je inlog account die allang voorbij zijn.als je zegt dat alleen londen al bijna meer inwoners kent dan heel nederland zeggen ze we wonen ook in nederland..dus onze infra is beter maar doet er langer over??erg triest dit mensen die wanhoop hebben doen zichzelf zo nog iets aan
Nog geen uitbetaling aan energieleverancier
Waar vorig jaar snel de afwikkeling was van het noodfondsenergie.nl qua uitbetaling laat het nu lang op zich wachten. Er is nog uitbetaling gedaan aan de leverancier. Hoop dat het voor 23 juni is afgerond. Duurt erg lang zo.
Waardeloze stichting
Tijdelijk Noodfonds Energie
Waardeloze stichting
Belachelijke systeem, hoewel inkomen laag is word deze gewoon opgehoogd naar sociaal minimum!
Dit is HEEL apart voor een systeem dat er ook voor mensen met een kleine inkomen is!
Inkomen berekening is ook een crime
Er word totaal geen rekening gehouden met kosten voor huur zonnepanelen om de kosten omlaag te brengen
En klanten met een dynamische energie contract dan...moelijk om dit normaal in te voeren...
En zoals meer mensen aangeven word klachten over inkomen super moeilijk gemaakt om hierover te klagen en vragen ze telkens weer wat anders
Vraag me af wie hiermee het meest mee geholpen is en er aan verdient, niet de kleine man dus, deze stichting???
Mensen met goed inkomen?
Politiek word eens wakker...
Zoals elders in een voorbeeld ook aangehaald
Alles lijkt op een subsidieregeling voor mensen die lekker weg stoken en met een BOVEN modaal inkomen!
Oneerlijk behandeld
Eerst zou de regeling dit jaar niet meer doorgaan en daarom was ik met mijn inkomen van maar 1200 euro/mnd genoodzaakt vanwege de gestegen gasprijs om alternatieve brandstof te zoeken. Als grensbewoner ging ik daarom met een jerrycan om Belgische mazout, waarmee ik zo'n 30% kon besparen. Met sloophout stoken wilde ik niet vanwege stankoverlast voor de buurt. Maar nu wordt er door het Noodfonds Energie enkel gekeken wat je bij je energiemaatschappij kwijt bent. Dat is dus nu door mijn gasbesparing veel minder, maar mijn werkelijke kosten zijn wel véél hoger en daar wordt nu geen rekening mee gehouden. Mijn aanvraag werd dus afgewezen. Nu het noodfonds dit jaar uiteindelijk toch weer wel doorging voel ik me misleid/ voorgelogen én flink genaaid door de beleidsmakers (politiek?). Ook anderen hebben waarschijnlijk, door te late beslissing van de politiek, zo zichzelf genaaid met alternatieve brandstof, en of vaak ook nog eens onnodig in de kou gezeten. Maar mensen die met een bijna 130% minimum loon en er flink op los stookten krijgen wel een bijdrage uit het Noodfonds, want die zitten zo boven de 8% van hun inkomen aan energiekosten. Welke beleidsmaker verzint zoiets? Onbegrijpelijk toch? Welke politieke partij pakt dit op?
Noodgeval!
Is het normaal dat er bij nood je pas maanden later uitslag krijgt of je geholpen gaat worden?! De naam zegt het al toch "Noodfonds" voor mensen die in financiële nood zitten! Dit is voor de meeste kwetsbare doelgroep in het land en vind het dan ook schandalig dat ze hier zo lang werk mee hebben. Tegen de tijd dat je eindelijk wat steun krijgt hebben de incassobureaus je alweer beboet voor het niet kunnen betalen van je rekening. De energietoeslag was dan ook vele malen beter geregeld en vraag me dan ook af waarom ze dit niet opnieuw beschikbaar hebben gesteld.
23 april aanvraag gedaan nu nog steeds…
23 april aanvraag gedaan nu nog steeds niks duurt lang met blokverwarming krijg je pas half april je nieuwe betaling dus bedragen klop niet
Heeft wat moeite gekost maar…
Heeft wat moeite gekost maar uiteindelijk heb ik het kunnen aanvragen zonder moeilijkheden !
Kan al een poosje inloggen om te kijken hoe het er voor staat maar ze blijven al enige tijd hangen bij het controleren van mijn inkomen
Ik denk dat het wel goed komt ik wacht geduldig af.....
1 ding begrijp ik niet bijna alles word geleverd vanaf je Digidee dus snap ik niet wat er gecontroleerd moet worden .....of verstrekt Digidee niet de juiste info ??
Groet
Jacqueline
Gebeurt helemaal niks
Op 23 april de aanvraag voor het energie noodfonds gedaan en daarna...helemaal niks meer.
We zijn inmiddels 6 weken verder en er staat nog steeds dat ze het inkomen en gegevens bij de energieleverancier moeten controleren. Ben benieuwd wanneer ik iets ga horen. Duurt wel heel erg lang.
Het bruto maand inkomen klopt alweer niet
Ik zie nu voor de 2de jaar dat het bruto maand inkomen niet klopt met de berekening je geeft het goede bedrag door vervolgens gaan ze de gegevens ophalen bij het UWV en wordt het bruto maand inkomen ineens een stuk hoger hun nemen namelijk jouw bruto jaar inkomen en delen dat door 12 maanden wat NIET klopt
Alleen in 2023 klopte het bruto maand inkomen met wat ik daadwerkelijk had opgegeven nu blijkt het toch te kloppen mocht het dit keer wel goed gaan pas ik mijn review weer aan
UPDATE: Ik heb nu wel een fatsoenlijk bedrag gekregen maar nu heb ik iets ontdekt wat niet logisch is ze willen niet het steun bedrag in één keer uit betalen omdat ze niet willen dat het geld ergens anders besteed mag worden.
Vervolgens gaat de steun verrekend worden met de maand premie,je houdt vervolgens de maand premie in je portomonee dat bedrag besteed je vervolgens ergens anders aan.
Totaal niet logisch...toch
Terug bij af ze hadden een te hoge steun bedrag per mail gestuurd en vervolgens een dag later weer een mail dat het bedrag niet klopte.
En bij de aanvraag vragen ze jouw om het verzamelinkomen van 2023 vervolgens maken ze een voorlopige uitslag gebaseerd op het jaaropgave van 2024.
En zo krijg je dat zaken dan niet kloppen jij berekend je jaaropgave van 2023 die niet overeenkomt met de voorlopige uitslag...echt amateurs die de informatie goed moeten vermelden
Vanaf 24 april zijn ze bezig mijn…
Vanaf 24 april zijn ze bezig mijn inkomen en energiegegevens te controleren. Aan de telefoon kunnen ze me geen verdere informatie geven. Alleen dat ik nog geduld moet hebben. Dat begint nu wel op te raken.. hoe moeilijk kan het zijn?
Niet zo zeuren iedereen
Wat zeuren jullie allemaal hier zeg die aanvraag status. Staat er duidelijk bij kan wel tot 2 maanden duren. Ik was er elk jaar optijd bij. Maar elk jaar duurde dat ook twee maanden. Die mensen doen ook hun best. Wees blij dat je er bij zit. En ze je helpen. Ze kennen niet vliegen ik ben er super blij mee met dit fonds. Ook al moet ik wat langer wachten. Geen probleem dankje wel noodfonds voor de steun.
Niet goed
Niet goed
Ik heb aanvraag gedaan vragen ze iedere keer andere bewijs stukken die niet nodig is
Ze doen mogelijk!
Mogelijk!
Moeilijk!
Ik snap niet waarom overheid over zulke amateurs moeten werken
Wat is stichtingnoodenergi???
Noodfonds en energieleverancier werken samen 🤔
Het frappante van alles is, na de aanvraag komt de energieleverancier opeens met het verhaal dat ik tussen de 350 en 550 ga terug krijgen als ik mijn huidige bedrag blijf betalen (210pm 4 persoons huishouden, oud rijtjeshuis, dus je weet dat die teruggave nooit kan kloppen). Is ook nog nooit geweest. Dus zal me niks verbazen dat als ik de uitslag dadelijk van het noodfonds heb, de energieleverancier ook het bedrag wat ik zogenaamd terug krijg op de afrekening tegen die tijd weer op hoogstens 50 euro staat. Dit voelt niet goed en zeer zeker niet eerlijk.
Na een maand sinds mijn aanvraag nog…
Na een maand sinds mijn aanvraag nog steeds geen enkele update gekregen.. Gaat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren als ik de hoeveelheid reviews met 1 ster zie. Maar dat je niet eens een update krijgt is natuurlijk belachelijk.. hoop dat de overheid stopt met dit soort instanties in t leven teroepen. Het kost uiteindelijk alleen tijd en het leverd NIKS op..
De Noodfonds deugt niet!
De Noodfonds deugt niet!
Halve dag bezig geweest om de aanvraag te kunnen doen, maar binnen een paar seconden was de uitslag al bekend: AFGEWEZEN wegens te hoge inkomen van bijna 8.000 euro!!! Hoe zij aan deze bedrag komen, geen idee. Ik krijg AOW, naast een kleine pensioen.
Meerdere malen een email verstuurd met de vraag hoe de Noodfonds aan deze hoge bedrag komen, krijg wel reactie maar geen antwoord op mijn vraag.
Stelletje oplichters zijn ze!!!!
Onbeschrijvelijk zooitje.A
Onbeschrijvelijk zooitje.A: voor velen te ingewikkeld B: niet doorheen te komen, site steeds overbelast. Door veel fouten van het Energiefonds werden veel verzoeken onterecht afgewezen. Bij herbeoordeling na een afwijzing vragen ze wel 3 keer dezelfde gegevens op. Daarna krijg je dan een mail dat de aanvraag is gesloten. ( dus niet afgewezen. En kan je WEER een herbeoordeling gaan afvragen. Kortom... men weer zelf niet waar ze mee bezig zijn. Plus.... maar 1 week geopend. Veel en veel te kort.
Beschamend slecht hoe een…
Beschamend slecht hoe een 'overheidsinitiatief' altijd weer een website of app weet te (laten) ontwikkelen wat vaker niet dan wel werkt. En waarschijnlijk een vermogen kost.
Men wil je inkomensverklaring 2024 ook hebben. Voor 7 juni 2025. Terwijl je die pas in augustus 2025 kan downloaden bij de Belastingdienst. Wedden dat hierdoor vele honderden aanvragen weer worden afgewezen.
Vorig jaar ook al één bak ellende. Tientallen keren moeten mailen voor een klant. Bellen: begin er niet aan. Als je geïrriteerd raakt hangen ze gewoon op
Noodfonds lekker nederlands, onmogelijk aan te vragen
Typisch nederlands weer, iets beloven en dan onmogelijk maken om uit te voeren.
ze blijven om mijn gegevens vragen, en ik blijf de gegevens opsturen, maar volgens hun kloppen de gegevens niet.
ik heb deze gegevens gewoon opgevraagd bij de energie maatschappij, dus ze kloppen gewoon, maar nee, het Noodfonds is er van overtuigd dat het niet werkt. WAAR-DE-LOOS dit weer.
Noodfonds kan mijn bestanden niet openen
Ik heb mijn gegevens van drie verschillende apparaten ingevoerd op de site, gewoon als PDF. Bij het Noodfonds blijven ze zeggen dat de bestanden niet te openen zijn.
Als ik mijn jaarrekening Eneco bijvoorbeeld gewoon naar een ander mail kan diegene het wel openen.
Het lijkt mij erg oneerlijk dat ik recht heb op steun, maar het niet krijg omdat zij mijn bestanden niet kunnen openen!!