Tijdelijk Noodfonds Energie Reviews

TrustScore 2 uit 5

1,8

Het invullen was supermakkelijk. Het duurde alleen even voordat je er doorheen kwam, maar dat bewijst maar weer hoeveel mensen het nodig hebben. Ik begrijp ook niet dat zoveel mensen dit als "sle... Toon meer

De procedures en teksten zullen vast wel goed bedacht en doordacht zijn op HBO niveau, maar toch soms 2x of 3x lezen wat er bedoeld werd. Helaas door een stortvloed van aanvragen online verliep de web... Toon meer

Ben zelf zeer computervaardig, alleen daardoor kwam ik er door heen. Dit aanmeldproces is m.i echt veel te moeilijk voor gewone gebruikers. Slecht geschreven software, zit vol technische fouten.... Toon meer

1. Niet-overheidsorganisatie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen.

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

9 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Mijn moeder heeft recht op deze noodfonds

Mijn moeder heeft recht op deze noodfonds. Zij is zelf benaderd door de instantie en zij zouden bij haar thuiskomen. Omdat zij steeds zieker werd heeft ze de afspraak telefonisch afgezegd. Deze dame aan de telefoon zei dat ze maar even lekke naar buiten moest gaan en ze daar van op zou knappen. Nu ligt mijn moeder in het ziekenhuis door hevige benauwdheid en een virus. Mijn broer heeft deze week dezelfde dame gebeld en haar verteld dat ze even niet kon komen en haar toeslag hierdoor mis kon lopen. Nou zei deze eveneens vrolijk die al bijna niet te verstaan was, dan kom ze donderdag toch even langs. Jongens ik vraag mij af of men enige empathie heeft en of ze wel gehoord heeft dat mijn moeder in het ziekenhuis ligt. Hierdoor is ze wel haartoeslag misgelopen die zij hard nodig heeft. wat een instantie.

28 april 2025

Aanvraag gedaan voor mijn moeder

Aanvraag gedaan voor mijn moeder. Wel vaak inloggen met DigID bij verschillende instanties, maar dat ging allemaal in 1 keer goed.
En natuurlijk goed voorbereid met de rekeningen en voorschotten van de energieleverancier erbij.

23 april 2025

Hi Johan, goed om te horen dat het gelukt is! - Niels

Proberen

Ik heb meer dan eens geprobeerd om via de app in te loggen meerdere keren ontving ik een code maar kwam ik de app alsnog niet in ik heb dit meerdere keren geprobeerd. Dit in de eerste week en de tweede week maar toen was het noodfonds blijkbaar al gesloten. Ik ben een alleenstaande moeder van 3 kinderen met een wa-jong uitkering een laag inkomen en ik betaal bijna 300 euro per maand aan gas en elektra en ik krijg nu dus geen hulp terwijl andere met veel meer inkomen dit wel krijgen. Bizar de mensen die het echt nodig hebben lopen het nu dus gewoon mis.

22 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, door de enorme drukte was het inderdaad soms lastig om de aanvraag te doen. Vervelend om te horen dat je hier last van hebt gehad. Het geld dat beschikbaar was, is op. Er zijn in een paar dagen tijd heel veel aanvragen binnengekomen. Daardoor is het budget van 56,3 miljoen euro nu al helemaal gebruikt. - Niels

Graag meer rekening houden met mensen die niet digitaal vaardig zijn en hierbij hulp nodig hebben wat vaak extra tijd kost

Meerdere dagen bezig geweest om er voor mijn moeder doorheen te komen.Mijn moeder kwam in aanmerking maar kon de gegevens niet opslaan. Een en ander verliep niet soepel en moest voor haar een nieuwe Digi D aanvragen.Zodra de nieuw Digi D binnen was was het noodfonds gesloten. Het kan toch niet zo zijn dat belanghebbende als gevolg van de plotselinge stopzetting in deze situatie naast de toeslag grijpen?

21 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi Marian, vervelend om te horen dat het door een DigiD aanvraag niet is gelukt. Ik wil je graag vragen via de mail contact met ons op te nemen. - Niels

Steeds opnieuw beginnen.

Door drukte waren er steeds delen van het proces niet beschikbaar. Tussentijds opslaan is niet mogelijk, dus als één van de tien stappen het niet doet (door een fout in de app, drukte, problemen bij het UWV of bij de belastingdienst), of wanneer blijkt dat je gevraagde informatie niet bij de hand hebt en je het even op wilt zoeken, dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen.
Het feit dat je bij iedere nieuwe poging weer al die stappen moet doen zorgt ervoor dat de systemen alleen nog maar meer overbelast raken.

Ik ben van maandagmiddag tot en met de nacht van vrijdag op zaterdag bezig geweest, zo'n dertig pogingen ondernomen, soms midden in de nacht.
Uiteindelijk is mijn aanvraag gelukt maar ik ben mogelijk alsnog te laat.
Saillant detail: Bij de poging die uiteindelijk gelukt is kreeg ik bij het openen van de app het advies over een half uur terug te komen omdat het te druk was. Ik val misschien nog net binnen de boot, maar dat was mogelijk niet het geval geweest als ik het advies had opgevolgd.

Suggesties voor verbeteringen:
Laat mensen eerst digitaal een nummertje trekken. Laat of je "op tijd bent" niet afhangen van of je heel de procedure af hebt kunnen ronden, maar gewoon van het moment waarop men gemeld heeft deel te willen nemen.
Geef mensen vervolgens twee weken de tijd vanaf het moment dat ze zich gemeld hebben om hun gegevens in te sturen.
Geef mensen de optie om tussendoor hun gegevens op te slaan. Dat zorgt voor veel minder ergernissen en voor minder overbelasting van het systeem doordat mensen steeds de eerste stappen opnieuw moeten herhalen.

26 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi Hanneke, ik ben erg blij om te horen dat het gelukt is om de aanvraag alsnog te doen. Het was de eerste dagen erg druk waardoor het inderdaad soms lastig was om de aanvraag te doen. Ik waardeer enorm dat je je ideeën met ons deelt. Jouw signaal nemen we mee in de evaluatie van deze editie van het fonds, zodat we toekomstige ondersteuning nog beter kunnen afstemmen op de mensen die het het hardst nodig hebben. - Niels

Bij mij net zoals bij meerdere

Bij mij net zoals bij meerdere: kon niet inloggen met digid op de telefoon...aangezien ik mijn gegevens niet meer wist moest ik een nieuwe digid aanvragen. Eer ik hem binnen had was het noodfonds weer gesloten! Later hoorde ik dat er ook een andere manier van aanvragen is zonder je digid! Conclusie: Geen steun kunnen vragen bij mijn energierekening. Diep, diep triest.

25 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi Agnes, vervelend om te horen dat het door een DigiD aanvraag niet is gelukt. Ik wil je graag vragen via de mail contact met ons op te nemen. - Niels

De slechte voorzieningen van de overheid en koningshuis

Het is nog een één keer dat iemand zig heeft kunnen in loggen bij noodfonds vond het wel verpand dat er zo veel mensen hebben aan gemeld maar de rest van Nederland mag fluiten naar hulp waar zijn jullie mee bezig volgende keer ge je app eerst testen voor dat je het uit brengt de app waar jullie me zijn gekomen had meer problemen dan gewerkt heeft ik begin te begrijpen waarom niemand je meer gelooft is weer jammer hoor en hier betalen wij belasting voor en het geld ook voor het koningshuis jullie moeten je schamen hoe jullie met het land om gaan wel zelf een verhoging van geld maar het land moet het met de kruimels doen ga even in je eigen portemonnee kijken als jij het niet had

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, vervelend om te horen dat het niet gelukt is om de aanvraag te doen. We hebben hard ons best gedaan om de aanvraagprocedure zo eenvoudig mogelijk te maken. Hiervoor hebben we onder andere samen gewerkt met Blind Mobility en Stichting Lezen en Schrijven. Mocht je nog verdere verbeterpunten hebben ontvangen we die graag op de mail. Dan kunnen we jouw signalen meenemen om eventuele volgende edities nog beter af te stemmen op de mensen die het het hardst nodig hebben. - Niels

groot waardeloos fonds lijkt wel of je…

groot waardeloos fonds lijkt wel of je afgeknepen word met invullen heb drie dagen inlopen vullen krijg niks heb teveel zeggen ze. heb uwv die bedragen die ze aangeven als je kijkt naar bruto loon ?heb een uitkering krijg netto bijna niks waarom bruto loon dat houd je toch niet over en dan 2 jaar terug rekenen ze sporen niet word je afgescheept met standaard l..l verhaal geef het maar aan de asiel zoekers en andere uitvreters vul het niet meer in ook het zijn steeds dezelfde die het krijgen ook van de gemeente schijnbaar als je 50 meer heb krijg je niks en niels ben jij de enige die daar zit ? steeds hetzelfde verhaaltje afsteken je word gewoon in de zijk genomen door jullie en de regering

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi Karel, vervelend om te horen dat je het zo ervaren hebt. Wij halen bij het UWV en de Belastingdienst jouw meest recente inkomen op om jouw aanvraag te beoordelen. Denk jij dat dit niet meer klopt? Dan kijken wij graag met je mee. Ik wil je graag vragen hier een mail over te sturen. - Niels

Domme figuren

Stel prutsers ongeloofelijk door verkeerde adviezen aan de telefoon door 1 van jullie medewerkers. ( Na 1 uur in de wacht te hebben gestaan) Kon ik mijn digd niet meer gebruiken. Nieuwe aangevraagd tja en dan is het Noodfonds gesloten zie ik nu. Geen woorden voor!!!!!!

23 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, vervelend om te horen dat het door een DigiD aanvraag niet is gelukt. Ik wil je graag vragen via de mail contact met ons op te nemen. - Niels

Belachelijk hoe dit allemaal gegaan is…

Belachelijk hoe dit allemaal gegaan is . Ben ruim 5 dagen bezig geweest om de aanvraag te doen en kwam niet verder als 29%.
Dit kan toch beter geregeld worden !!! Hoop frustratie rijker maar geen aanvraag kunnen doen

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

afgelopen jaren hebben de mensen…

afgelopen jaren hebben de mensen nauwelijks gas gebruikt omdat ze die gewoonweg niet meer kunnen betalen. nu is hun maandelijkse voorschot zo laag dat ze niet meer in aanmerking komen voor het fonds. pure propaganda.

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, het Noodfonds is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. We kunnen ons goed voorstellen dat het erg frustrerend is als je de kosten lager hebt gemaakt door de kachel uit te zetten. - Niels

Noodfonds energie: recht van de sterkste?

Omdat ik in de WLZ zit komt iemand mij helpen, zo ook met de aanvraag Noodfonds Energie - en dat is hard nodig. Maar ze komt slechts eenmaal per week. De begeleiding had de laptop niet bij zich. Dus zou de aanvraag deze week gebeuren. Dan blijkt het noodfonds gesloten. Leuk idee: alsof een stel roofdieren op de prooi (het noodfonds) afgaan en wie het eerst en sterkst is krijgt wat nodig is. Mooie democratie!

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, vervelend om te horen dat het niet gelukt is om optijd een aanvraag in te dienen. Het geld dat beschikbaar was, is op. Er zijn in een paar dagen tijd heel veel aanvragen binnengekomen. Daardoor is het budget van 56,3 miljoen euro nu al helemaal gebruikt. - Niels

Schandalig dat de burgers worden…

Schandalig dat de burgers worden getreiterd op een gemene manier - door de overheid nb..

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, door de enorme drukte was het inderdaad soms lastig om de aanvraag te doen. Vervelend om te horen dat je hier last van hebt gehad. Ik hoop dat het alsnog gelukt is om de aanvraag te doen. - Niels

Vorig jaar zonder moeite een aanvraag…

Vorig jaar zonder moeite een aanvraag kunnen doen en netjes tijdig reactie ontvangen. Tevens een bericht van de energieleverancier dat het termijnbedrag werd aangepast.

Dit jaar is het een compleet ander verhaal.
Zodra de aanvraag gestart kon worden, ik geloof op 22 april heb ik dit direct gedaan.
Ik kan me geheel vinden in de ervaringen van andere mensen.

Tot 10 keer het e-mail adres moeten bevestigen
Vaak steeds de melding dat de gegevens bij de instanties niet konden worden opgehaald via DigiD.
Vervolgens na veel pogingen een bericht gehad van ze dat er meer gegevens nodig zijn en zij dan contact met me op gaan nemen.
Dit is nu 5 dagen geleden.
Ik heb er weinig vertrouwen in dat dit goed gaat komen aangezien nu vandaag, 28 april, al duidelijk wordt dat het fonds bijna leeg is.

Ik denk dat dit winter de kachel dan maar naar 10 graden moet in de hoop de kosten te besparen.

Komt niet in aanmerking.

Ik zal voor degene die u komt niet in aanmerking bericht ontvangen hebben maar wel duidelijk recht hebben op energie noodfonds adviseren om uw aanvraag nummer in te voeren op mijn aanvraag.noodfondsenergie.nl ik kreeg hetzelfde bericht maar nu blijkt het systeem wel doorgevoerd te hebben dat het nagekeken gaat worden. Waarschijnlijk is dit een hele domme programmeurs fout geweest die door de software het foute antwoord laat zien bij een goedkeuring. Ik snapte er niks van aangezien wij wel 13% van ons maandelijks inkomen kwijt zijn aan energie en ook nog bij moeten betalen op de eindafrekening. Ik hoop voor de mensen in de minima dat degene die dit ook te verduren hebben gehad dat zij hierdoor wat meer gerust gesteld zullen zijn.

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, mocht je van mening zijn dat de gegevens die gebruikt zijn voor jouw beoordeling niet kloppen dan kan je een herbeoordeling aanvragen. Dit doe je door te mailen naar gegevenscontrole@noodfondsenergie.nl. We kijken graag mee naar jouw situatie. - Niels

Nederland geen fijn land meer!

Na HEEL veel pogingen eindelijk gelukt via Google...! Ondanks er GEEN financiële veranderingen waren werd in 2024 een aanvraag ineens afgewezen! Zal dit jaar ook wel weer gebeuren!!! Het laten controleren door gegevenscontrole @ noodfondsenergie nl is erg moeilijk, onduidelijk en demotiverend. Teveel gevraagde gegevens. Ik ben vorig jaar afgehaakt :((( WIJ... moeten elke cent verantwoorden. Bijna eerst droog brood eten voor een financiële tegemoetkoming mogelijk is. De overheid verantwoord al vele jaren helemaal NIETS van hun uitgaven. Miljarden worden - ons belastinggeld - zonder consequentie weggesluisd. Nee, bonnetjes zijn niet nodig/ik heb geen herinnering aan deze uitgaven..... Nederland geen fijn land meer!

waardeloos

meerdere keren aangemeld en kreeg steeds de reactie dat ik niet in aanmerking kom, voorgaande jaren kreeg ik het wel enmijn situatie is niet veranderd eerder achteruit gegaan. Ik moet noodgedwongen rond komen van een bijstandsuitkering en de kosten blijven stijgen.
zoals altijd komt onze overheid niet op voor de armen daarom blijft de armoede ook stijgen.
Nederland is een waardeloos land

Ik krijg Als reactie van een medewerker dat ik mijn gegevens moet mailen voor een herbeoordeling, ik heb dat gedaan en krijg van een andere medewerker wederom een belachelijk antwoord dat ik een formulier moet invullen, hier staan vragen op die helemaal niet van toepassing zijn.
Zoals ik al eerder aangaf een waardeloze overheid die armoede en criminaliteit steeds meer in de hand helpt

25 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Dit bedrijf is echt heel erg…

Dit bedrijf is echt heel erg onduidelijk en je krijgt nog geeneens de kans om goed je informatie in te vullen.
Als je meerdere rekeningen hebt om te betalen en je kan het niet achteraf verbeteren of aanpassen ben je aardig te dupe! Het heet energiefonds dus ik dacht echt alleen stroom, ik heb Eneco daar zat mijn stroom ook bij maar daar had ik dus ook water, en warm water.
Ik was alleen voor mijn stroom naar Essent overgestapt, ja mijn bedrag van m’n Eneco is natuurlijk veel hoger dan alleen van Essent, dus ik had alleen Essent aangegeven Omdat dat alleen energie is maar als je bij Eneco zit, dan betaal je natuurlijk ook voor al die andere dingen en dan is je bedrag natuurlijk veel hoger dus, de kans dat je dan een vergoeding krijgt is veel hoger natuurlijk maar ik heb alleen Essent aangegeven en niet Eneco.
Lang verhaal kort ik heb het niet gekregen, omdat ik geen Eneco erbij heb gedaan.

Je moet met je DigiD inloggen de eerste keer, daarna moet je nog een keer inloggen met je DigiD voor je uitkering, en daarna moet je voor de derde keer inloggen met je DigiD voor de belastingdienst.
Tijdelijke noodfonds-energie heeft dus al je gegevens van je.

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, wat vervelend om te horen dat je een van jouw energieleveranciers bent vergeten toe te voegen in de aanvraag. Dit kan gelukkig nog wel, je kan hiervoor een mail sturen naar gegevenscontrole@noodfondsenergie.nl. We kijken graag met je mee. - Niels

Nou aantal keren gemaild met wat het…

Nou aantal keren gemaild met wat het probleem is en constant de zelfde mail terug, doordat zo druk , probeert u het later nog eens.(vanaf 22 april tot en met heden)
Gebeld wordt niet opgenomen, hele tijd zelfde melding het is ontzettend druk.
Op nieuw via me telefoon geprobeerd en zelfs daar bleef hij steeds op 22 %hangen vanaf de informatie van toeslagen binnen halen...graag zou ik geholpen worden, maar of dat nog lukt betwijfel ik.

Mvg

Mevrouw Sijp

22 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, de afgelopen dagen hebben wij enorme drukte ervaren. Hierdoor was het soms lastig om de aanvraag te doen. Ik zou je graag willen adviseren het opnieuw te proberen. Het probleem dat je op 22% komt vaak voor als de sms controle niet goed, of niet aanstaat. Ik zou je graag willen vragen dit na te kijken. Mochten wij je kunnen ondersteunen zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00. Ik heb net ook meteen geantwoord op je e-mail. - Niels

Tijdelijk noodfondsenergie.nl

Mijn echtgenoot, tandarts dus hoogopgeleid, heeft geprobeerd dit formulier in te vullen voor hoogbejaarde buren. Na 2 uur, heeft hij de laptop uit het raam gegooid, grapje. Hoe is het mogelijk dat je, echtpaar, minstens 8x moet inloggen met DigiD! Belastingdienst, Sociale Verzekeringen, AOW. Opgegeven, morgen nieuwe poging. Ik kan mij voorstellen dat men het opgeeft. Krankzinnig!

26 april 2025

Antwoord van Tijdelijk Noodfonds Energie

Hi, de afgelopen dagen hebben wij enorme drukte ervaren. Hierdoor was het soms lastig om de aanvraag te doen. Ik zou je graag willen adviseren het opnieuw te proberen. - Niels