De data recovery is zeer professioneel opgelost. Prima! Moeilijk punt voor mij was het zeker zijn van de betrouwbaarheid van ontrack als partij zonder enige eerdere ervaring met hen; temeer daar he... Toon meer

1. Gegevenshersteldienst
  2. Computer & laptop accessoires

Info over Ontrack

logo

Ontrack, a KLDiscovery business, is the global leader in data recovery. Offering data management, disaster recovery, email extraction and restoration, data destruction, erasure verification, and tape management, Ontrack serves clients with in-lab, remote, and do-it-yourself options. With cleanroom facilities worldwide and engineering expertise in every major global region, Ontrack has developed hundreds of proprietary solutions over the past three decades to recover data from enterprise storage, tapes, HDDs, SSDs, flash media, mobile devices, and virtual environments. In addition, Ontrack's PowerControls software suite enables search, recovery, and restoration of data from Exchange, SharePoint, and SQL environments.

Contact Us

• 9023 Columbine Rd, 55347, Eden Prairie, Verenigde Staten

• ontrack.com

3,3

Gemiddeld

3K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

HDD was gehemeld inclusief alle foto's met emotionele lading

Mijn oude HDD heeft het op een gegeven moment begeven. Net als velen anderen op deze site, schoot bij mij de bloeddruk omhoog. Ineens was ik al mijn waardevolle familiefoto's kwijt (bruiloft, geboorte en eerste jaren van de kinderen). Diverse bekende IT'ers hebben geprobeerd de data terug te halen, maar tevergeefs. Toen heb ik Ontrack benaderd. De dame van de klantenservice was zeer vriendelijk en heeft me alle stappen haarfijn uitgelegd, zodat ik niet op onaangename verrassingen zou stuiten. Uiteindelijk heeft Ontrack 100 % van de data terug weten te halen; iets wat ik eigenlijk niet durfde te hopen. Ja het klopt, de service is prijzig, maar als je net als ik vergeten bent om voldoende backups te maken, dan ben je heel blij als je zo'n goede dienstverlener hebt. Ik hoop niet dat anderen in dezelfde situatie komen, maar als men geen uitweg meer weet dan raad ik deze service provider absoluut aan.

3 juni 2024

Externe harde schrijf voor 95% gerepareeerd

Mijn externe harde schijf was niet open te krijgen. Vol met foto's van zo'n 10 jaar geleden tot nu. Ik heb via een kennis het nog geprobeerd, of hij mijn externe harde schijf kon openen. Dat ging niet. Uiteindelijk ben ik via google uitgekomen bij Ontrack Data recovery. Ik las dat ze 30 jaar ervaring hadden met het repareren van usb sticks, computers en externe harde schijven. Dit gaf mij hoop.
Door een koerier werd mijn externe harde schijf vanuit mijn huis opgehaald en vervoert naar Amersfoort. Daar hebben ze eerst bekeken wat de reden was van mijn kapotte externe harde schijf. En, inderdaad de externe harde schijf bleek een flinke kras te hebben en kon zeker na nog dieper onderzoek bekeken worden of hij te repareren was.
een aanbetaling van 100 euro stond daar tegenover en dat heb ik betaald. Na een week kreeg ik het rapport: zo'n 49.000 bestanden/foto's konden hersteld worden en slechts 45 bestanden waren beschadigd.
Je krijgt dan de keuze: binnen een week, binnen 2 weken of over 3 weken de harde schijf weer gerepareerd en wel weer thuis.
Ik heb voor de laatste optie gekozen (dat was ook de voordeligste keuze ruim 700).
Ik weet het.... je zult wel denken: wat een geld voor een reparatie. Ik had het er duizend keer voor over.
Na drie weken kreeg ik weer via de koeriersdienst mijn nieuwe (!!!!) extene harde schijf weer thuis gebracht, in een keurig harde beschermingskoffer er omheen.
Zowel de 49.000 bestanden stonden erop, maar ook de beschadigde, zodat je kunt zien wat beschadigd was.
Ik ben er super blij mee dat Ontrack Data recovery mijn geholpen heeft. Ik kan me niet voorstellen dat ik alle foto's kwijt was geweest. De service is top: zowel telefonisch als via de mail heb je goed contact met een vriendelijke mevrouw.
1000x dank!
Nu ben ik alle foto's weer aan het sorteren en das een hele klus. En ik heb er 2 externe harde schijven bij gekocht: hopelijk overkomt me dit nooit meer!

27 maart 2024

Goede en duidelijke communicatie, servicegericht

Nadat ik de schrik van mijn leven kreeg omdat mijn externe harde schijf, met al mijn foto's van de afgelopen 20 jaar, niet meer herkend werd door mijn pc, kwamen we in contact met Ontrack. Ik heb mijn harde schijf opgestuurd en werd bij elke stap goed op de hoogte gehouden, zowel via hun online volgsysteem, als ook door de contactpersoon die belde of mailde. Hoewel ze geen garanties kunnen geven, heb ik toch al mijn documenten weer terug. Vooral de heldere communicatie over het proces en alle stappen heb ik erg kunnen waarderen.

19 augustus 2023

Zeer professioneel en begripvol

Zeer vriendelijke, begripvolle communicatie. Zij hebben meer data van mijn harde schijf kunnen herstellen dan zijzelf, en ook ik, dachten.
Het ophalen en bezorgen en afhandelen van de harde schijf verliep zeer vlot. Een extra pluim voor de mevrouw aan de telefoon.

2 mei 2023

Teveel schade aan diskheads waardoor reparatie niet mogelijk is

Ontrack heeft mijn harde schijven helaas niet kunnen repareren. Schade aan disk heads die ze niet konden vervangen. Helaas een flinke som geld moeten betalen om onderzoek uit te laten voeren en ook retour te laten sturen.
Ik had verwacht dat disk heads vervangen zouden worden, het was niet duidelijk dat dit niet tot de mogelijkheden behoorde bij het indienen van de aanvraag van de reparatie. Betere communicatie over wat wel en niet mogelijk is had in dit geval beter geweest

Edit: titel aangepast n.a.v. opmerking van zo’n Track

6 juni 2023
Logo Ontrack

Antwoord van Ontrack

Titel is niet helemaal correct. Wij hadden wel diskheads kunnen vervangen, maar dat geeft in dit geval geen oplossing. Disk is geopend in de cleanroom. Daar is geconstateerd dat alle leeshoofden gecrasht zijn, dat wil zeggen in contact zijn gekomen met de oppervlakten van de schijven. Daarbij is een deel van de magnetische coating (die de data bevat) van de oppervlaktes van de schijven afgeschraapt. Meestal kunnen we daaromheen nog data redden. In dit geval was juist het meest cruciale gebied van de schijf dat daarvoor nodig is beschadigd. Schrijfhoofden wisselen had geen zin.

Prima service!

Mijn kapotte drive werd snel en keurig van huis opgehaald. Het duurde wel even voordat ik te horen kreeg wat er gered kon worden, maar na goedkeuring van de order werd alles snel afgerond en een nieuwe drive met de oude data weer thuisbezorgd. Het kost wat, maar alle data is gered.

19 mei 2023

Prima service

Prima service. Als particulier duurde het even voordat e.e.a. klaar was en het was niet goedkoop, maar de kwaliteit van het geredde was uitstekend en wat niet 100% gered kon worden, was met enige inspanning toch te achteehalen.

20 april 2023

Vage offerte tussen 500 en 900e

Vage offerte tussen 500 en 900e. En als je niet wil dan betaal je 50euro om het ding terug te sturen en ben je niks opgeschoten.

13 april 2023
Logo Ontrack

Antwoord van Ontrack

Jammer dat u onze service zo ervaren heeft. In dit geval was het niet, "en als je niet wil", maar niet kunnen vanwege het niet kunnen aanleveren van de Bitlocker recoverykey. Over de 50 euro kosten zijn we vooraf in al onze communicatie heel transparant en in dit geval had de keuze ook gemaakt kunnen worden voor het kosteloos afvoeren na 90 dagen quarantaine waarbij alle resterende data van de schijf wordt verwijderd.

betrouwbaarheid !

De data recovery is zeer professioneel opgelost. Prima!
Moeilijk punt voor mij was het zeker zijn van de betrouwbaarheid van ontrack als partij zonder enige eerdere ervaring met hen; temeer daar het over grotere bedragen gaat. Achteraf blijkt de scepsis onterecht, maar wel achteraf.

8 april 2023

Foto's hersteld op SD kaart

Met behulp van de software heb ik 19Gb fotobestanden op de SD kaart kunnen herstellen. De testversie gaf binnen 10 min duidelijkheid dat de bestanden hersteld konden worden. Weliswaar moest ik het programma kopen om de bestanden te herstellen (limiet is 1 Gb), maar dit was het voor mij dubbel en dwars waard. Ik ben oneindig dankbaar dat het gelukt is op een simpele, snelle en betaalbare manier.

26 maart 2023

goed geholpen

goed geholpen
gedaan wat andere bedrijven niet konden
het recoveren van de meeste verloren dat
alsnog bedankt

8 januari 2023

Goed programma werkt heel snel

Goed programma werkt heel snel
Zeker een aanrader. Was het geld zeker waard! Heeel blij van de 1500fotos maar 5 beschadigd de rest allemaal terug gekregen.

Duizendmaal dank❤
Voor mensen die twijfelen betaal er voor en je hebt zeker waar voor je geld

28 juni 2022