Een zo goed als nieuwe luchtbevochtiger, Qlima h824, gekregen en deze deed het de eerste paar dagen geweldig. Totdat er n rood lampje ging branden. Ik heb netjes formulier ingevuld voor reparat... Toon meer

De Qlima SRE 8040TC laserkachel aangeschaft om de woonkamer te verwarmen. Na de handleiding én Youtube filmpjes bekeken te hebben is de ingebruikname makkelijk. Na enkele minuten! was de kamer van 16... Toon meer

Ik vind ook dat hij erg ruikt naar petroleum terwijl ik de wlima kristal gebruik: ook maakt hij meer lawaai als gedach Ik heb het type laserkachel SRE 3531 TC-3 Wel gemakkelijk in gebruik nemen alle... Toon meer

Zojuist onze Qlima SRE8040 C petroleumkachel ontvangen. Makkelijk in gebruik te nemen en geeft meteen een heerlijke warmte af. Prima kachel dus en ben zeer tevreden. Reukloze brandstof Qlima Kristal g... Toon meer

1. Airconditioningsystemen leverancier
  2. Brandstofleverancier
  3. Verwarmingsapparatuur leverancier

Kwaliteit van lucht in huis zorgt voor welzijn van jou en je gezin. Expert in klimaatbeheersing en comfort in huis. Ruim 20 miljoen producten verkocht

3,5

Gemiddeld

Heeft 75% van zijn negatieve reviews beantwoord

Qlima SRE 8040 TC stinkt enorm en heeft oranje vlam

Gisteren een Qlima SRE 8040 TC aangeschaft.
Na ruim 8 uur 'inbranden' stinkt de hele kamer nog enorm naar petroleum. Terwijl er goed geventileerd wordt. Hier valt niet in te leven.
Ook heeft de kachel op lagere temperaturen (< 17 graden) geen blauwe, maar oranje vlam.

5 december 2023

Antwoord van Qlima

Het inbranden van de kachel geeft een vervelende geur. Wij adviseren dit om in een andere ruimte te doen dan waar u verblijft. Na het inbranden zal deze geur afgenomen zijn. Wanneer de kleur van de vlam veranderd kan dit een gevolg zijn van een onvolledige verbranding. Dit kan aan de grote van de ruimte liggen en de ventilatie in de ruimte.

Op www.Qlima.nl ziet u onze contactgegevens. Wij kijken graag met u mee.

Groetjes Linda

Waardeloos bedrijf dat de consument niet serieus neemt

Heb een airco gekocht voor mijn thuiswerkplek. Blijkt een niet deugdelijk product te zijn. De airco gaf een foutmelding, waarvoor een monteur moest komen, hiervoor heeft qlima en contract afgesloten met een ander bedrijf (wat ze zelf moeten weten natuurlijk). Het bedrijf kon pas na 4 weken komen! Uiteindelijk bleek de printplaat buiten kapot te zijn, die de monteur zelf niet op voorraad had in zijn bus. Daarna bleef het akelig stil vanuit Qlima totdat ik zelf contact met hen opnam. Eerst gaven ze aan dat ik een afspraak had met de monteur en het met hen moest regelen. Dit klopt niet aangezien ik een product hebt gekocht wat niet deugd en qlima daarom de monteur genoodzaakt was een monteur te sturen om het probleem te verhelpen. Inmiddels zijn we alweer 3 weken verder nadat de monteur is langs geweest en is er nog steeds geen afspraak gemaakt om de printplaat te vervangen. De eerste melding van de storing is inmiddels al bijna 2 maanden geleden gemaakt en het enige wat er is gebeurt is dat er vastgesteld is dat de printplaat kapot is. Je wordt als klant totaal niet serieus genomen wanneer ze een ondeugdelijk product hebben geproduceerd.

13 november 2023

Antwoord van Qlima

Vervelend dat u enige tijd geen gebruik van uw airco heeft kunnen maken. Een Qlima wandsplitunit dient door een stek gecertificeerde monteur gekoppeld te worden en de storingen zullen ook door deze monteur uitgevoerd moeten worden. Daar het een installatie product is zijn wij afhankelijk van de agenda van de monteurs. Zeer vervelend dat dit voor u langer heeft geduurd. Inmiddels is de airco hersteld en wij hopen dat u weer kan genieten van uw Qlima airco. Onze excuses voor het ongemak.

Voelt onbetrouwbaar

Voelt onbetrouwbaar. Kocht een kachel die regelbaar zou zijn in warmte. Staat ook zo in de handleiding. Praxis doet niks (juridisch volgens mij fout?) en verwijst direct naar de fabrikant. Die ontkent vervolgens het probleem. Kachel is niet regelbaar en dus niet stuk. Zit nu met een kachel die alleen op volle sterkte verwarmt en dat is heel vaak niet nodig. Teruggeven kan niet want hij is gebruikt.

3 november 2023

Antwoord van Qlima

Vervelend dat u niet tevreden bent over uw Qlima kachel. Uit uw bericht maken wij op dat u in het bezit bent van een Qlima kouskachel. De knop waarmee u de koushoogte kunt verstellen is minimaal regelbaar waardoor u dit niet zal terugzien in uw vlambeeld. Zou u met deze kachel de vlam willen regelen zou u een onvolledige verbranding krijgen waar de kachel i.v.m. de veiligheid tegen beschermd is en de kous zal zakken. Hierdoor geven wij aan dat de kachel niet regelbaar is. U mag altijd contact met ons opnemen zodat wij u de mogelijkheden van de kachel kunnen toelichten.

Fantastische service!

In onze winkel hebben wij 2 Qlima ontvochtigers staan. Helaas viel er, na bijna 2 jaar trouwe dienst, 1 uit. Gebeld met Qlima en wij kregen het verzoek het apparaat aan hen op te sturen. Het verzendlabel werd gemaild. De dag erna kregen wij al een mail dat deze niet meer gerepareerd zou worden maar dat er een nieuwe machine naar ons onderweg was. Werkelijk wat een fantastische service! Een fantastisch apparaat maar ook een fantastisch bedrijf!

28 augustus 2023

Antwoord van Qlima

Wij wensen u veel gebruikplezier toe met uw Qlima ontvochtiger

Qlima Mini Split Unit Airco meegenomen…

Qlima Mini Split Unit Airco meegenomen op vakantie naar Spanje in de caravan. Werkt echt uitstekend - installatie/montage is heel eenvoudig en je hebt binnen no-time een lekker koele caravan. Doordat je hem in het raam kunt hangen staat het niet in de weg. Apparaat is ook niet heel erg groot dus neemt onderweg en thuis ook niet veel plek in beslag met opbergen. Heel erg blij met dit apparaat!

3 juli 2023

Beste Sharon,

Fijn om te horen dat de Qlima MS-AC 5001 zo goed bevallen is!

Qlima en service bij defect.

Qlima, een fijne airco als deze het doet maar als er iets stuk is dan word je min of meer aan je lot over gelaten. We hebben een sc5032 en de buiten unit doet niets meer. foutmelding P0 en dat zou een piekbelasting zijn aldus vriendelijke medewerker Qlima PVG international. We gaan kijken wat we kunnen doen, uw garantie is wel voorbij maar we doen ons best. Contact gehad met een door Qlima opgegeven gerenomeerde installateur. antwoord printplaat waarschijnlijk stuk maar wanneer we deze gaan plaatsen kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de boel hersteld is en zult u wel alles kosten dienen te betalen. bedrag ergens tussen de 350 a 450 euro naar schatting. Maw wij moeten eerst flinke kosten maken maar weten dus niet of de airco het dan weer doet. Nogmaals contact met qlima....nee helaas wij kunnen dan ook niets voor u betekenen wellicht uw verzekeringsmaatschappij wel. Qlima verkoopt dus wel apparatuur maar is er iets dan ben je van derden afhankelijk en is er helaas geen eigen servicedienst oid. Gemiste kans.

22 juni 2023

Antwoord van Qlima

Beste, Wij hebben uw reactie mogen lezen. Uw reparatie aanvraag is bij ons bekend. Helaas valt uw airco buiten de garantie en is deze door externe factor defect gegaan; piekspanning. Helaas kunnen wij dit niet onder garantie voor u oplossen. Onze installateur heeft u een schatting m.b.t de kosten doorgegeven en daarbij moeten vermelden dat hij zonder de airco onderzocht te hebben niet kan aangeven of hiermee het defect is verholpen.

Mocht u nog vragen hebben of informatie voor uw verzekering nodig hebben dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Onlangs een qlima sc6053 aangekocht

Onlangs een qlima sc6053 aangekocht. Na een uur gaat hij uit, maakt niet uit op welke stand hij staat. Op de binnenunit komt een melding El 0c. In de handleiding niet terug tevinden wat dit betekent. Helemaal niet tevreden over. Geld kwijt en een gat in de muur.

16 juni 2023

Beste,

Vervelend om te horen dat er een probleem is met de airco. De melding El 0c duidt op een communicatiestoring. Ik zou u willen adviseren de unit te resetten door deze gedurende 25 minuten de stroomtoevoer naar het apparaat te onderbreken. Vervolgens kunt het apparaat weer aanzetten en het apparaat weer opstarten gedurende 5 minuten. Indien het probleem zich voort blijft doen, dan graag de storing melden via de pagina: www.qlima.nl/info-support/reparatie-aanvraag/.

Team Qlima

We hebben de Qlima SRE9046C2 gekocht in…

We hebben de Qlima SRE9046C2 gekocht in juni 2022, begin maart 2023 viel de kachel uit met een knal. De zekering in de meterkast lag eruit. Alles weer ingeschakeld en de kachel probeert steeds op te starten maar dit lukt niet.
Kachel stinkt en geeft storingsmelding E02/E03.
De kachel teruggebracht naar de Praxis waar we hem gekocht hebben, deze hebben de kachel opgestuurd naar Qlima. Na een tijdje krijg je bericht kachel is niet meer te repareren. Lijkt me toch stug dat Qlima hun eigen kachel van 8 maanden oud niet meer kunnen repareren, zeer vreemd.
Ik kan mijn geld terug krijgen is de oplossing, heb de kachel met een 20% actie korting en als showmodel gekocht bij de Praxis. Moet nu dus een voor dezelfde kachel ruim €100 meer betalen als die te krijgen zou zijn :(. En dat midden in het stookzeizoen.
Slechte zaak Qlima !!!!!!!!!!!

22 maart 2023

Beste,

Jammer om te horen dat er een probleem was met de kachel. Het kan inderdaad kloppen dat een kachel niet meer te repareren is, dat is afhankelijk van het probleem dat de kachel ervaart.

In dat geval betalen wij inderdaad het aankoopbedrag 100% terug aan de klant.

Ondanks Qlima brandstof geen garantie voor SRE 1330 TC-2

Zoals een vroegere review van iemand anders heb ik dezelfde ervaring dat ze geen garantie respecteren, ze komen met allerlei beschuldigingen af dat je de verkeerde brandstof gebruikt, die zelfs niet ouder mag zijn dan drie maand, hoe controleer je dat als er geen vervaldatum op de bidons staat? Die petroleumkachels zoals SRE1330 TC-2 branden heel goed de eerste maanden maar dan krijg je foutmeldingen en dan betaal je sowieso de herstelkosten, zelfs al heb je de correcte Qlima brandstof gebruikt. Ze geven niet toe dat dit een ziekte is van deze toestellen. Die ene ster verdienen ze terecht omdat ze vlug antwoorden op mijn mail, toch nog iets positiefs maar ondertussen draaien ze rond de pot en overtreden de wetgeving door het niet naleven van de garantie.

20 maart 2023

Beste Francine,

Het klopt dat de garantie komt te vervallen wanneer er gebruik gemaakt wordt van geen zuivere petroleum.
Wanneer een kachel storing aangeeft zullen wij dit altijd in de garantieperiode voor u nakijken. Wanneer de klacht wordt veroorzaakt door het gebruik zullen de kosten hiervoor doorberekend worden aan de consument.
Uw kachel is bij onze herstelservice nagekeken en hierover is contact geweest met onze vestiging en uw verkooppunt.
Zoals besproken zullen wij u onder coulance de transportdop kosteloos toesturen. Wanneer u vragen heeft mag u altijd contact met ons opnemen.

Plank mis geslagen!

Het gedeelte ‘klant is koning’ heeft dit bedrijf niet begrepen. Klachten rondom kachel die vanaf moment 1 niet loopt zoals die had moeten lopen, steeds met andere redenen komen Ipv dat er iemand komt kijken naar de kachel. Werd erg onbeschoft, zelf het gesprek beëindigd. Onprofessioneel gesprek, niet behulpzaam, niet mee denkend. Plank mis geslagen.

7 maart 2023

Beste Chantal,

Wij hebben uw klacht ontvangen en hebben hier contact met u over opgenomen. Wij vinden het erg vervelend als onze klant niet optimaal kan genieten van onze producten.

Onze producten dienen volgens onze handleiding gebruikt/geïnstalleerd te worden.

Zoals per mail aangegeven is het inschakelen van onze installateur een optie voor u.

Kachel valt uit na 10-15 minuten

Zeer tevreden over kachel helaas de laatste week spring die van zelf af na 10-15minuten branden.

We hebben De Qlima R8128s-c2 aangekocht vorig jaar Oktober werd gebruikt ongeveer 3uur per dag in de winter bij koudere dagen s'morgens en s'avonds.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

4 maart 2023

Beste Sebastian,

Fijn om te horen dat je tevreden bent met de kachel. Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat de kachel uitspringt, zo kan het zijn dat de ventilatie in de ruimte niet goed is waardoor de beveiliging van de kachel in werking treedt en de kachel uitschakelt, om een voorbeeld te noemen.

We helpen je graag om de oorzaak te vinden, maar de informatie in jouw review is helaas niet voldoende om de oorzaak te bepalen. Mag ik je vragen contact op te nemen met onze klantenservice via qlima.nl/contact? Dan lopen we het probleem even met je door en komen we met een oplossing.

Team Qlima

Prima Kachel maar wel modificeren zodat er ook andere petroleum ik kan

Prima Kachel tot hij na een anderhalve maand goed werken code E17 steeds maar aangaf en toen was het uit met de pret. De kachel schakelde steeds weer uit en na nazoek werk bleek dat de Co² sensor te zijn. in mijn naïviteit had ik er geen dure Qlima Kristal brandstof in gekieperd maar gewoon petroleum van de pomp uit België. Fout dus en de kachel kan dus volgens Qlima alleen op Qlima Kristal brandstof werken en niet op gewone petroleum. Geen garantie meer want ja...ik had het verkeerde spul gebruikt. Maar ik kom niet uit een zijstraat zoals we in Rotterdam wel eens gekscherend zeggen, dus ben is even in de kachel gaan kijken hoe en wat. Nou ik heb denk ik wel de oplossing want aan de achterkant van het branderhuis is nog een extra plaat gemonteerd die de luchttoevoer lekker knijpt. Daardoor is de verbranding zo afgesteld dat er alleen maar zuivere Qlima brandstof in kan. Die heb ik er dus uit geschroefd en wat denk je...branderhuis is gewoon nog dicht alleen is de luchtinlaat optimaler. Nu krijgt de verbrandingskamer dus wat meer zuurstof van de ventilator en de kachel brand al maanden op de gewone petroleum en niks geen storingen meer. Alle beveiligingen zitten gewoon nog in de kachel en werken gewoon naar behoren. Ook is de kachel niet gaan ruiken en wordt ook niet heter. Wel is de warme luchtstroom optimaler. Vind het een prima ding is mijn ervaring.

27 februari 2023

Beste Marc,

Goed om te horen dat u tevreden bent met uw Qlima petroleumkachel.

Onze kachel is geschikt voor gebruik van zuivere petroleum. Dit kan Qlima petroleum zijn maar een ander merk zuivere petroleum is natuurlijk ook goed om te gebruiken. Het belangrijkste is dat de brandstof zuiver is anders gaat deze klachten veroorzaken.

Wanneer de kachel E17 aangeeft kan dit diverse oorzaken hebben. Krijgt de kachel voldoende ventilatie, is de luchtstroom juist, staat de kachel in de juiste ruimte geplaatst wordt er gebruik gemaakt van de juiste brandstof. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van zuivere petroleum kan dit voor een foutieve verbranding zorgen.

Wij lezen dat u voor uw kachel een oplossing hebt kunnen creëren. Goed om te vernemen dat u de kachel kunt gebruiken. Wij adviseren ivm de veiligheid om de kachel alleen door Qlima specialist te laten repareren. Mocht u het product willen laten checken op de veiligheid dan kunt u altijd contact met ons opnemen zodat wij u kunnen doorverwijzen naar een Qlima specialist.

De qlima R8128s-c2

De qlima R8128s-c2, fijne kachel, dubbele verbranding ,ruikt niet tijdens het gebruik, stinkt als je de kachel uitzet, heel erg.Groot nadeel is het metalen rekje voorzijde wat heel moelijk open gaat en nog moeilijker teruggeplaatst kan worden.Dit vind ik het grootste nadeel van deze kachel.Geeft krassen op de mantel.
Het moet zo nu en dan open omdat er stof ligt.Hier moet men als fabrikant een oplossing voor zoeken ,echt waardeloos,vroeger heb ik een Zibro kachel gehad ,was degelijker en had een betere constructie qua ombouw/ rekje dan de Qlima en die kachel stonk niet zo.

N.a.v. de reactie Qlima, het rekje geeft met dichtgaan meer moeite ,krasjes.
Normaliter zal men het niet openen,maar door het gebruik komt er stof in en ook kleine vliegjes.Ik ben uiterst zuinig erop ,zal er nooit iets opzetten ,hou alles schoon.Bij de Zibro kon ik er beter bij.
Graag van u een reactie hoe ik het weer dicht doe,

26 februari 2023

Beste Foxje,

Ik ben blij om te lezen dat je de kachel op de eerste plaats fijn vindt. He klopt dat er bij het opstarten en afsluiten een lichte geur kan ontstaan omdat er op die momenten geen volledige verbranding plaatsvindt. Het zou niet moeten stinken, en de geur zou niet lang ruikbaar moeten zijn, maar het kan dus wel zijn dat je iets ruikt. Als je denkt dat de geur sterker is dan dat die zou moeten zijn, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Mag ik je dat geval vragen contact op te nemen met onze klantenservice? Deze kunnen uitzoeken of er bijvoorbeeld een fout in het product zit of in het gebruik van het product om de oorzaak van de stank te bepalen en een oplossing te zoeken. Je kunt onze klantenservice bereiken via Qlima.nl/contact

En jammer om te lezen dat je problemen ervaart met het rooster aan de voorzijde. Op het te openen kun je het rooster het beste eerst naar boven drukken, dan de rechtsonderkant er uit halen, dan het rekje omlaag drukken om het rekje te openen. Op deze manier zouden er geen krassen op de mantel moeten ontstaan bij het openen van het rekje.

Team Qlima

Kachel werkte prima totdat er veel…

Kachel werkte prima totdat er veel roest uit de tank de boel verstopte.

23 februari 2023

Beste Ivan,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met de kachel. Ik kan op basis van jouw review helaas niet bepalen wat de oorzaak is van het probleem. Mag ik je vragen contact op te nemen met onze klantenservice? Je kunt deze bereiken op http://www.qlima.nl/contact/

Team Qlima

Bij ons voor nieuwjaar bin geweest nog…

Bij ons voor nieuwjaar bin geweest nog geen jaar oud met de klachten E13 nu 4 weekn verder alleen gebruikt in tweekend tis weer van dat slaat weer altijd uit met E13 erop
Zeker niet tevreden van deze kachel onbetrouwbaar mag weer bin gedaan worden
Er staat dag en nacht een venster open erbij zelfs als je de deur open laat slaat hij telkens uit en komt dit erop heel veel mensen diezelfde problemen zo te lezen

12 februari 2023

Beste Franky,

Vervelend om te lezen dat de kachel niet volledig naar wens werkt. Foutcode E13 wijst erop dat de ruimte waarin de kachel gebruikt wordt te klein is óf niet goed geventileerd wordt. Hierdoor bouwt CO2 op en schakelt de kachel zichzelf uit. Dit is een beveiliging om te voorkomen dat het CO2 op een ongezond niveau komt.

Mag ik je vragen om de ruimte waarin de kachel gebruikt wordt goed te ventileren? Dat zou moeten voorkomen dat de kachel op foutcode E13 slaat. Als dat niet werkt, kun je controleren of de ruimte niet te groot of te klein is voor de kachel. Ieder model brandstofkachel heeft een minimum en maximum verwarmingscapaciteit in m³. Als je het model kachel met mij deelt kan ik deze voor je opzoeken. Je kunt het ook zelf vinden op Qlima.nl.

Ik hoop je zo goed geholpen te hebben. Lost dit het niet op, dan mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Deze kun je bereiken op qlima.nl/contact.

Team Qlima

Gasrolkachel Qlima GH 8034 niet kopen!!!!

Gasrolkachel gekocht, de GH 8034.
Na enige tijd met hoofdpijn te hebben rondgelopen een hygro/CO2 meter (Aranet 4) gekocht. Waardes lopen met prima toereikende ventilatie op tot 5000 ppm en hoge luchtvochtigheid. Bericht gestuurd naar Qlima maar zij zijn "alleen verantwoordelijk voor garantie en defecten", met andere woorden, deze kachel is nu eenmaal superongezond. Jammer voor jou dat je er niet binnen de retourperiode achter kwam, zoek het uit. Waardeloze organisatie.

1 februari 2023

Beste meneer/mevrouw Appelman,

Bij het gebruik van een gaskachel is het van belang dat je een gaskachel neemt die geschikt is voor de ruimte waarin hij gebruikt wordt.
Elke gaskachel heeft zijn eigen capaciteit waarbij gekeken wordt hoe groot de ruimte in m3 moet zijn. Ook de plaats waar de kachel staat is van belang.

Iedere gaskachel produceert luchtvochtigheid. Hierdoor is het ook van belang dat de ruimte voldoende geventileerd wordt.
Op het moment dat u een hoge luchtvochtigheid ervaart en de ppm hoog is, is het van belang om de ruimte goed te ventileren.

De Qlima gaskachel is beschermd tegen het produceren van te veel CO2. De beveiliging zal de kachel laten afslaan wanneer de kachel CO2 gaat produceren.

Mogelijk kun je ons een bericht toesturen hoe uw kachel geplaatst staat en hoe groot uw ruimte in m3 is.
Wij kunnen dan met u meekijken of de kachel geschikt is voor uw ruimte en kijken naar de plaats van aansluiting. Je kunt ons bereiken op qlima.nl/contact.

Qlima 9046C gekocht in november ‘22

Qlima 9046C gekocht in november ‘22
Kachel geeft nu storing “oil” aan🤨
Zeefje (16,95) vervangen 1 week weer goed gegaan en nu op dit moment weer dezelfde storing….wordt er gek van in deze koude maanden.
Vandaag 10-02-23 om 09.40 gebeld naar qlima maar nemen telefoon niet op omdat ze vandaag gesloten zijn,terwijl op de site vermeld staat dat ze tussen 09.00 en 16.00 berijdbaar zijn.
Ik ben echt niet de enige met deze klacht en hoop ook dat ze snel een passende oplossingen bieden in deze kou😒😒

9 februari 2023

Beste Leon,

Vervelend om te horen dat de kachel niet naar wens werkt. Op basis van de informatie die je in de review geeft kunnen wij niet bepalen waar de storing vandaan komt, ik kan je daarom nu ook geen oplossing bieden. Mag ik je vragen contact op te nemen met onze after sales service door het formulier op https://www.qlima.nl/info-support/reparatie-aanvraag/ in te vullen. Zij zullen dan kijken naar de mogelijke oorzaak en een passende oplossing bieden.

Bedankt voor reactie…

Qlima bedankt voor de reactie maar het probleem is niet bij het aan en uitzetten van de kachel dat is bekent, hij blijft de hele tijd sterke geur af geven.
Zelfs op je tong krijg je een raar gevoel.
Heb hem 3 keer 4 uur aangehad toen heb ik hem maar uitgezet bleef maar stinken.
Zelfs boven in huis ruik je het .
Ik gebruik qlima kristal petroleum dus daar licht het niet aan
Graag een reactie.
Vg wilfried

31 januari 2023

Update 06-02-2023

Beste Wilfred,

Jammer dat u niet geholpen bent door onderstaande reactie. Helaas is het voor ons lastig om op basis van de review de oorzaak te vinden en een passende oplossing te bieden. Mag ik je vragen om contact op te nemen met onze klantenservice? Deze helpen je graag verder. Je kunt deze bereiken via qlima.nl/contact.

Team Qlima
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het is jammer dat u de Qlima laserpetroleumkachel SRE 4035 C niet meer zou gebruiken naar aanleiding van de geur bij het opstarten en uitzetten van de kachel.

Misschien op het moment van opstarten en uitzetten de laserpetroleumkachel bij een raam of deur plaatsen zodat die geur direct naar buiten toe weg kan.

U zou dit kunnen proberen om te kijken of u de laserpetroleumkachel dan wel kunt blijven gebruiken.

Bij het aanmaken en uitzetten van een petroleumkachel heeft men altijd een paar minuten een geur. Dat is net als bij een kaars die men aan en uit maakt alleen is een petroleumkachel een groter product.
Bij het opstarten heeft een petroleumkachel nog niet de juiste verbranding en bij het uitzetten wordt ineens een hogere verbranding afbreken.

Wanneer men een laserpetroleumkachel, zoals een SRE 4035 C, uitzet zou men deze kachel in temperatuur voor het uitmaken iets lager kunnen gaan instellen met de temperatuur waardoor de geur bij het uitzetten iets minder kan zijn.
Het advies is om hoog kwalitatieve brandstof zoals Qlima brandstof, of bv Firelux / Combu, te gebruiken. Aromaten en percentages van aromaten zijn bij deze hoogkwalitatieve brandstoffen afgestemd om zo min mogelijk geur en afzetting van aromaten af te geven maar dat er wel een goede verbranding bij petroleumkachel plaats vindt.
Hoog kwalitatieve brandstoffen worden door verkooppunten verkocht in afgesloten jerrycans waarbij een seal in de dop over de jerrycan aangebracht is.

De Qlima laserpetroleumkachels geven zoals u aangeeft fijne behaaglijke warmte die door middel van een ventilator de ruimte ingeblazen wordt waardoor een ruimte zo snel mogelijk verwarmd gaat worden.

ik zoek een nieuwe draaiknop voor mijn…

ik zoek een nieuwe draaiknop voor mijn qlima kachel . waar kan ik die kopen of bestellen;

4 januari 2023

Beste Ruud,

Ik adviseer je even contact op te nemen met onze klantenservice, zij kunnen je helpen met het vinden van het juiste onderdeel voor jouw kachel. Je kunt ze bereiken via qlima.nl/contact.

Team Qlima

Koop nooit een petroleum kachel

Een petroleum gekocht voor €439. Ging al snel kapot. Mail gestuurd en de andere dag werden we terug gebeld. Kachel terug gestuurd. Deze kon niet meer gemaakt worden. We kregen een andere kachel met een andere type nummer toegestuurd. Ik was hier echter heel sceptisch over. Maar wilde toch graag een kachel. Originele petroleum gekocht bij de praxis. Na nog geen drie weken later gaat ook deze kapot. Contact opgenomen via de telefoon. Ik moest maar een mail sturen. Nu reageren ze niet meer. Trap er niet meer in. Ik ben niet de enige. Familieleden hadden ook zo’n kachel gekocht. Ook die kachel ging kapot.

Update inmiddels contact gehad. Kachel is terug gestuurd. Ook deze kachel was niet meer te repareren.

18 december 2022

Beste S,

Wat vervelend om te horen dat jouw ervaring met Qlima niet naar wens was. Een kapotte kachel kan voorkomen, maar drie keer een kapotte kachel is natuurlijk wel erg vervelend toeval.

In het geval van een defect sta je altijd in je recht om de kachel te retourneren, dit kun je direct bij Qlima doen of bij het verkooppunt. Wil je het direct met ons regelen, dan klopt het inderdaad dat er per mail een reparatieverzoek naar ons gestuurd moet worden. Op die manier ontvangen wij alle informatie op de juiste manier en kunnen wij verzoek beter verwerken. Het kan inderdaad zijn dat er een paar dagen overheen gaat voordat er gereageerd wordt op zo'n verzoek, maar iedere mail wordt door onze klantenservice beantwoord. Ik ga er dan ook van uit dat de mail inmiddels beantwoord is.